Merhaba, öncelikle hayırlı olsun hocam.[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam, öğretim görevlisi olarak 2. derece ve 1. kademeye kadar yükseldim ve 2700 ekgösterge ile maaş aldım. Ardından bu yılın şubat ayında araştırma görevlisi olarak 6/9 dereceli bir kadroya müracaat ettim ve atandım. Bu durumda maaş ve emekliliğe esas derecem 6/9 oldu ve ek göstergem de 2300 oldu. Ellerinde başka kadro olmadığnı ve böyle devam edeceğini söylediler. Şimdi sorum şu:
1. Bu arada doktoram bitti ve yrd. doç. olarak bu ay içerisinde atanmam gerçekleşecek. Bu durumda derecem kaç olacaktır. önceki 2/1 derecem iade edilecek mi? bu konuda ne yapmalıyım? 12 yıllık kamu hizmetim var.
2. Önceki hak kayıplarım telafi edilir mi? Böyle bir şeyi talep etmeye hakkım var mı?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
2. derecedeyken 6. dereceden kadroya atandığınız zaman zaten sizin 12 yıllık kamu hizmetiniz baki kalır ancak bu yükselme bir sonraki sözleşme yenileme tarihinde olur çünkü atama esnasında sadece ilana çıkılan derece verilebilir bir sonraki sene ise daha üst derece kadro istenir. Araştırma görevlisi olarak en fazla 4. dereceye yükseleiblir ve geri kalan kademenizi yandan alırsınız ve yrd. doç. olarak atandığınızda ise o zaman size hangi kadronun geleceği önemli örneğin 3. derece gelirse yine 3/4 gibi bir derece/kademede kalacaksınız.