Kadro Dereceleri

barisnet

Öğrenci
Konunun tamamını okudum. Ancak sonuca ulaşmak mümkün değil,

Bir taraftan ilanda belirtilen derece kurum için derece önemli değil nedirken, diğer taraftan o derece için hizmet koşulunu sağlıyor olman gerekir deniyor.

Diğer araştırmalarım ile birlikte değerlendirdiğim de 1.ci derece bir kadroya başvurmak için profosör olmak gerekiyor.

Bu konuyla ilgili dava açıp kazanan var mı arkadaşlar. 1 Derece kadroya 7.ci dereceden başlanamıyor mu?

landon

Öğrenci
[MENTION=60098]composer[/MENTION] kardeş, aynı soruyu uzman kadrosu için ben de soruyorum. 5. derece 10 yıl tecrube anlamına mı geliyor? Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam, bir sorum olacak. Başvuru şartlarındaki derece öğretim görevliliği için önemli, araştırma görevliliğinde hepsine başvurabilirsiniz demişsiniz. Peki Rektörlüğe bağlı uzman kadrolarında memuriyet tecrübesi olmayanlar 2/1 dereceye başvuru yapabilir mi?

Teşekkür ederim.

turkcecı1

Öğrenci
merhaba "kadro derecesi 0" ne demek ben forum'u şöyle bi gezindim bununla ilgili bi bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz, bilgisi olan varsa,

guney1

Öğrenci
merhaba "kadro derecesi 0" ne demek ben forum'u şöyle bi gezindim bununla ilgili bi bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz, bilgisi olan varsa,

Bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde kadro derecesi yazılmıyor ilanlara.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,
Nazmi bey soru(ları)m olacak.
İlan edilen 3 derece uzman(akademik) kadrosuna atandım.
Mühendislik mezunuyum. Yüksek lisans yaptım. Lisans sonrası YL öncesi hazırlık okudum. Sonra özel sektörde mesleğimle ilgili çalıştım. 3700 gün yani 10 yıldan fazla primim var. Bunun mesleğimle ilgili net olarak ispatlı yani evraklı 3076 gün yani 8.5 yıllık kısmı var.
Maaş bordromda 6/2 görünüyorum.
Hizmet birleştirmesi yaparsam 6/2 değişir mi?
Değişirse kaç olur tahmini?
Yıllık iznim 20 gün mü 30 gün mü olur?
Maaş ve emekliliğe etkisi ne olur?
Yoksa hizmet birleştirmesi yapmamak mı doğru?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde kadro derecesi yazılmıyor ilanlara.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,
Nazmi bey soru(ları)m olacak.
İlan edilen 3 derece uzman(akademik) kadrosuna atandım.
Mühendislik mezunuyum. Yüksek lisans yaptım. Lisans sonrası YL öncesi hazırlık okudum. Sonra özel sektörde mesleğimle ilgili çalıştım. 3700 gün yani 10 yıldan fazla primim var. Bunun mesleğimle ilgili net olarak ispatlı yani evraklı 3076 gün yani 8.5 yıllık kısmı var.
Maaş bordromda 6/2 görünüyorum.
Hizmet birleştirmesi yaparsam 6/2 değişir mi?
Değişirse kaç olur tahmini?
Yıllık iznim 20 gün mü 30 gün mü olur?
Maaş ve emekliliğe etkisi ne olur?
Yoksa hizmet birleştirmesi yapmamak mı doğru?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

İyi günler. Memuriyet tecrübeniz olmamasına rağmen 3.derece kadroya atandınız sanıyorum. Ben de 2.derece uzman kadrosuna başvurup başvuramayacağımızı merak ediyorum memuriyet tecrübesi olmayan birisi olarak.

korayse

Öğrenci
Merhabalar,
Araştırma görevlisi iken görev aylığına esas derece ve kademem 4/2 idi. Doktora sonrası iki kademe daha alarak 3/1 oldum. Yardımcı doçent kadrosuna atanınca otomatik olarak 5/1 olması gerektiğini söylediler ve kararnameye de bu şekilde yazdılar. Söz konusu durumda sizce bir yanlışlık var mıdır?

S

SEYMA39

Guest
Kadro

Merhaba Benim de kafam karıştı. Şimdi ben lisede de üniversitede de hazırlık okudum. Öğretmenim girişim yapılırken bana sormadılar liseyi. Üniversiteyi sordular sadece. Sistem de lise de hazırlık okuduğum görünüyor mudur nazmi bey?

Merhabalar, Benim bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Ben 1979 doğumluyum doktoramı bitirdim fakat şu ana kadar hiç bir kamu kurumunda çalışmadım yardımcı doçent (yada doçent fark eder mi)kadrolarına alınabilir miyim? Kadrolar genelde 5/1 şeklinde çıkıyor bu durum beni olumsuz etkiler mi? Benim ne yapmam gerekiyor bana yol göstere bilir misiniz? İyi günler

Sercan

Profesör
Merhabalar, Benim bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Ben 1979 doğumluyum doktoramı bitirdim fakat şu ana kadar hiç bir kamu kurumunda çalışmadım yardımcı doçent (yada doçent fark eder mi)kadrolarına alınabilir miyim? Kadrolar genelde 5/1 şeklinde çıkıyor bu durum beni olumsuz etkiler mi? Benim ne yapmam gerekiyor bana yol göstere bilir misiniz? İyi günler

Daha önce kamuda çalışmamış birisi yanılmıyorsam 5. dereceden başlayabiliyor hocam. 4. derece için 12 sene çalışılmış olması gerekiyor diye biliyorum. Yanlış bilgi vermek istemem.

ezgideniz

Öğrenci
merhaba. birkaç sorum olacak:
1- yüksek lisansı bitirmek maaşa herhangi bir katkı sağlar mı? (öyp ar.gör)
2- yüksek lisans tezimizi kitaplaştırmak istesek, bunu doktora esnasında yapmamız herhangi bir puan sağlar mı? teşekkürler.

Ink Bottle

Moderator
merhaba. birkaç sorum olacak:
1- yüksek lisansı bitirmek maaşa herhangi bir katkı sağlar mı? (öyp ar.gör)
2- yüksek lisans tezimizi kitaplaştırmak istesek, bunu doktora esnasında yapmamız herhangi bir puan sağlar mı? teşekkürler.

1) devlet üni'lerinde kayda değer bir katkısı olmuyor. Atıyorum 7/1'den 7/2'ye çıkarsınız bu da sanırım 3-5 lira bir fark ediyor.
2) Uluslarası/ulusal kitap ya da kitap bölümü yazmanın elbette bir artısı vardır. Fakat puan karlılıkları üniversiteye göre farklılık gösterir. Kendi okulunuzun yükselme kriterlerine bakarak fikir edinebilirsiniz.

Ink Bottle

Moderator
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam YL'yi bitirdiğimde sanırım 6/2'den 6/3'e geçirmeleri gerekiyordu fakat henüz o değişim olmadı. O değişim için personel daireye vermem gereken bir belge, doldurmam gereken bir form falan var mı acaba?

Teşekkür ederim şimdiden cevabın için.

A

Akademik Forum

Guest
@Nazmi hocam YL'yi bitirdiğimde sanırım 6/2'den 6/3'e geçirmeleri gerekiyordu fakat henüz o değişim olmadı. O değişim için personel daireye vermem gereken bir belge, doldurmam gereken bir form falan var mı acaba?

Teşekkür ederim şimdiden cevabın için.

Değişiklik için bölüme dilekçe yazın ve mezuniyet belgenizi ekleyin. Üst yazıyla gider. 7-10 gün içerisinde Rektör olurundan geçer.

A

Akademik Forum

Guest
yard docluk kadro derecesi

merhabalar doktora yapmak 5/1 kadrosuna atanma hakki saglar mi? yard doc kadrolari 5/1den basliyor hic kamuda calismamis. bir muhendis 5/1dereceli yard doc kadrosuna basvurabilir mi

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
Benim derecem de 6/4 olmuş. Şubat ayından itibaren 5/1'i olmak yerine 6/4'ten gidiyormuşum yeni farkettim. Benimle aynı gün göreve başlayan arkadaşların durumuna baktığımızda onların 5/1'e düştüklerini gördük. Bu da maaştan yaklaşık 40 TL gibi bir fark yaratıyor. Bu durumu düzeltmek için dilekçe ile başvuru yapabiliyor muyuz acaba? Bazı arkadaşlara uygun kadro yok o yüzden geçiremiyoruz falan demişler. Bilgi verirseniz sevinirim.