Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

Kapatılan üniversitelerden birinde çalışan araştırma görevlisiyim.yeni girmiştim üstelik.Yıllarca Y.lisans.doktora öyp derken kafayı yememin son aşamasıydı başvurmadığım Üni kalmamıştı İstanbul'da tüm vakıf ünilerine başvurdum nerdeyse bölümünün olduğu...bunca suçsuz günahsız insana ne olacak??Damgalanıp atılacakmıyız??bu mu bunca yıl emeğim gözyaşım!Harcadığjm paralar!!ailemin emeği!!kafayı sıyırma eşiğindeyim..

A

Akademik Forum

Guest
Biz de aynı durumdayız ne yazık ki? Size ne gibi cevaplar geldi acaba? Var mı durumla ilgili bir açıklama?

A

Akademik Forum

Guest
cemaat ile hiçbir bağım yoktu. hatta ileride başıma bela olmasın diye ne dersanesine gittim ne yurduna. işsizlik nedeniyle ünilerinin birinde ar.gör oldum. bir gecede fişlenerek kapı önüne konduk. işsizlik herkesin derdi bir şekilde telafi edilir. ama fişlenmek ve bir daha iş bulmayacak olmak kahrediyor. cvne bakan adam daha ilk anda çöpe atar. ne yapacağız. taş mı yiyeceğiz. bu insanların ayıklanması daha doğru olmaz mıydı. gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

şans

Öğrenci
Ben de daha önce devlet üniversitesini kazanıp eşimin işi dolayısıyla vakıf üniversitesinde çalışmak durumunda kalanlardanım. Öğrenciler mağdur edilmeyecek deniliyor ama bizler de sonuçta eğitim ve yetişmek için bu üniversitelerdeyiz. Bizimle ilgili de bir açıklama yapılması gerekiyor.

Sana Allahtan akıl fikir izan beyin diliyorum arkadaşım..başkada bişey demiyorum.15:26 da yazan arkadaş

- - - Güncellendi - - -

cemaat ile hiçbir bağım yoktu. hatta ileride başıma bela olmasın diye ne dersanesine gittim ne yurduna. işsizlik nedeniyle ünilerinin birinde ar.gör oldum. bir gecede fişlenerek kapı önüne konduk. işsizlik herkesin derdi bir şekilde telafi edilir. ama fişlenmek ve bir daha iş bulmayacak olmak kahrediyor. cvne bakan adam daha ilk anda çöpe atar. ne yapacağız. taş mı yiyeceğiz. bu insanların ayıklanması daha doğru olmaz mıydı. gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.
Ben de daha önce devlet üniversitesini kazanıp eşimin işi dolayısıyla vakıf üniversitesinde çalışmak durumunda kalanlardanım. Öğrenciler mağdur edilmeyecek deniliyor ama bizler de sonuçta eğitim ve yetişmek için bu üniversitelerdeyiz. Bizimle ilgili de bir açıklama yapılması gerekiyor.

Çok haklısınız arkadaşlar!!burda bizim gibi binlerce suçsuz insan var.Her yer torpille alırken torpilmiş olmadığı için yüksek puanlarımla bile giremedim.Hep aynı terane dönüyordu.Bizim elemanımız ,öğrencimiz var deniyordu.Bir kac yerin Sınavı'nda birincide olmuştum.Şakin yine alınmamıştım.şimdi işsizim inanamıyorum gerçekten yaşadığım Şok'u anlatamam.Kim hesap verecek çektiklerimi..günlerdir yaşanılan onca acı ızdıraptan sonra suçsuz yere işten atılmak !!!bunca suçsuz insan ne olacak neden hiçbiryerde açıklama yok?!!bu başlıkta binlerce mesaj olmalıydı??Uyuyormusumuz ey hocalar nerdesiniz!!!

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan üniversitelerde araştırma görevlisi

Benimde nişanlımın çalıştığı üniversite kapandı çok çok üzgünüm 2 ay sonra düğün var napıcaz şimdi Allahım yardım etsin inşallah akademisyenler içinde haklı iyi bir çözümleri olur

Öncelikle geçmiş olsun hocalarım. Allah sizlere sabır versin. tabula rasa hocamın paylaştığı yönetmelik maalesef ne olacağının cevabını veriyor ancak insanların hayatını karartmak ve bunun, insanları adalet ile yönetmesi gereken devletin eliyle yapılması çok acıklı bir durum. Bence vakit kaybedilmeden aynı durumdaki hocalarımın birleşip dava açması iyi olur. Eğer hala bir hukuk devletiysek, mağduriyet kesinlikle giderilir. Yok değilsek, hepimize geçmiş olsun.

hdhd06

Öğrenci
faşizan bir tavırla girmeyecektiniz demek çok yanış. ben de düşünüyordum artık işsizlik başıma vurduğundan ancak henüz kadro açılmadığından başvurmamıştım hiç bir vakıf üniversitesine. şöyle ki 20-30 yaş arası bir çok gencin bu adi fetöcülerin dershane ve evlerine gitmişliği var, ülkenin yarısını fişleyecek değiller sonuçta. ayrıca bir çok kişi bunların yaptığı torpiller sonucu devlet üniversitelerine giremeyip vakıf üniversitelerine razı olmuş durumda ve şimdi bu insanlara girmeyecektiniz denemez..

ben inanıyorum ki çok geçmeden ülkemiz bu durumdan mağdur olanlara yardımcı olacaktır. lütfen yüreğinizi ferah tutun umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar..

faşizan bir tavırla girmeyecektiniz demek çok yanış. ben de düşünüyordum artık işsizlik başıma vurduğundan ancak henüz kadro açılmadığından başvurmamıştım hiç bir vakıf üniversitesine. şöyle ki 20-30 yaş arası bir çok gencin bu adi fetöcülerin dershane ve evlerine gitmişliği var, ülkenin yarısını fişleyecek değiller sonuçta. ayrıca bir çok kişi bunların yaptığı torpiller sonucu devlet üniversitelerine giremeyip vakıf üniversitelerine razı olmuş durumda ve şimdi bu insanlara girmeyecektiniz denemez..

ben inanıyorum ki çok geçmeden ülkemiz bu durumdan mağdur olanlara yardımcı olacaktır. lütfen yüreğinizi ferah tutun umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar..
İnşallah hocam eğer gerçekten biryerlerde hukuk adalet hala varsa umarım rezil olmayız

A

Akademik Forum

Guest
habere göre fatih üniversitesi çalışanlarına soruşturma açılacakmış. diğer üniversiteler için de aynısı yapılırsa masum insanların aklanması yolunda olumlu bir adım olabilir Fatih Üniversitesi'nde daha önce çalışanlara soruşturma - Güncel Haberler

Nasıl bir soruşturma olacak Kac bin insan calışıyor...Te Allahım ya millet aklanacak mı içeri mi tıkılacak ...herkese tek tek mi dava açılacak bu Nasıl iş arkadaş????

A

Akademik Forum

Guest
Benim de bir evladım bir vakıf üniversisinde görev yapıyordu. Ne benim ne de ailemden her hangi birimizin fetuhlah ile bir ilgisi yok. Evladımda tam medeni, aldığı iyi eğitim sonucu, lisan bilgisi, yabancı dilde ders verme yeteneği ve konusundaki başarısı ayrıca verilen yüksek ücret nedeni ile bu vakıf üviversitesinde görev almıştı. Şimdi işsiz. Mevcut becerisi ile iş bulur ama fetullah üniversitesinde çalıştı diye bir damga vurulursa bu büyük bir haksızlık ve adaletsizlik olur. Bu tür konularda devletimizin adil davranacağı ve gerekli önlemleri süratle alacağına inanıyoruz. Yalnız bir zaman alabileceği düşüncesindeyiz ve herkese sabır diliyoruz. Hak daima yerini bulur inancındayız ve umarız bu mağduriyetler uzun sürmez.

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan üniversitelerden birinde çalışan araştırma görevlisiyim.yeni girmiştim üstelik.Yıllarca Y.lisans.doktora öyp derken kafayı yememin son aşamasıydı başvurmadığım Üni kalmamıştı İstanbul'da tüm vakıf ünilerine başvurdum nerdeyse bölümünün olduğu...bunca suçsuz günahsız insana ne olacak??Damgalanıp atılacakmıyız??bu mu bunca yıl emeğim gözyaşım!Harcadığjm paralar!!ailemin emeği!!kafayı sıyırma eşiğindeyim..

izmir üniversitesindemi görevliydiniz üstad?

A

Akademik Forum

Guest
Hak ve adalet

Su an itibariyla kapatilan universitelerde calisan insanlara ne yapilacagi konusunda bir aciklama yok. Bu yine iyi sayilir. Zira cemaat okullarinda calisan hocalarin ogretmenlik lisanslarinin iptal edildigi duyurulurken akademisyenlerle alakali bir aciklama su ana kadar yok. Akademisyenler diger universitelere basvurabilir... Bu arada ben arkadaslara yurtdisi seceneklerini de muhakkak dikkate almalarini tavsiye ederim.

Cemaat dersanelerinden, okullarindan ve universitelerinden hizmet alan veya buralarda hizmet veren insanlara suclu muamelesi yapilmasi kanuni degil. Bu insanlar asla darbeye tesebbus etmek veya darbeye katki saglamakla suclanamaz. Bunun hicbir kanuni dayanagi bulunamaz. Acik delil gerekir. Eger hukumet bu tarz bir siyaset izlerse dogrudan secmenlerinin % 30'unu kaybeder. Zira sayi oralara kadar varabilir. Hizmet alanlar, hizmet verenler, bunlarin yakin akrabalari vs falan hepsi hesaba katildiginda ulkenin %80'i cemberin icinde demektir. Boyle bir durumda mazlum duruma dusenlerin AK Partiye oy vermesi dusunulemez.

Darbe tesebbusunde bulunanlar cezalarini cekmeli, fakat aktif olarak darbe tesebbusu surecinde gorev almamis insanlar butun hak ve ozgurluklerden yararlanmaya devam etmeli.

Olayin neden vuku buldugu belli: Ordu icinde gorevden alinanlar ve alinmayi bekleyen cemaatciler kendi varolus mucadeleleri icin hukumetten once harekete gecti. Cemaatin diger kurumlardaki yapilanmalarinin olayla hicbir alakasi yok.

Hukumetin su an yaptiginin el-Kaide ve Daesh'in yaptiklarindan dolayi butun muslumanlari sorumlu tutmaya calisan bir kisim batili kacigin soylemlerinden farki yok.

Insallah mesele hak ve adalet duygusu icinde ele alinir. Aksi takdirde bilmeliyiz ki asil hukum veren ve cezalandiran Aziz ve Hakim olan Allah'tir. O butun kararlari ve uygulamalari evrelemistir.

A

Akademik Forum

Guest
Magduriyet

Sevgili hocalarım merhaba, aynı dertten kafayı yemek üzereyim. Tıp fak de öğr.gör. Dim. Hiçbir bağım yokken resmen etiketlendik doktora tezimin son aşamasındaydım oda mullakda ne olacağı belli değil. Ben ak partiye diğer partilere yöke ve bazı millet vekillerine yazdım. Tek isteğim soruşturma açsınlar hakkımızda açsınlaki akanıp işimize devam edelim. Bence sizlerde yazın. Işin kötüsü tazminat ve son maaşlarımızıda alamadık. Allah hepimizin yardımcısı olsun.sağlıcakla..

A

Akademik Forum

Guest
Vur deyince öldürmekte üstümüze yok, Devlet olarak el koyduğun 15 üniversitenin tapusunu üstüne aldın mı, aldın, güvendiğin yeni bir Rektör atayıp, çalışanları bir güvenlik soruşturmasından geçirip, gerçekten fetocularla işbiriliği içindeki çalışanlarının görevine son verip , kalan çalışanlarla üniversiteyi devam ettirmek çok mu zordu, hem çalışanlar , hem de öğrenciler mağdur edilmemiş olurdu, benim kızım da 3 ay önce izmir'de kapatılan üniversitelerinden birinde okutman olarak çalışmaya başlamıştı, bizim ne ilgimiz var fetocu metocu ile, hem işsiz kaldı hem
de damgalandı , hak adalet bunun neresinde , muhalefet partilerinin bu konuyu gündeme getirmesi gerekiyor,

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan bu 15 üniversite kendiliğinden mi kuruldu , Devlet olarak bu üniversitelerin kurulmasına neden izin verdin, YÖK olarak onayladın, Mecliste onayladın, şimdi de fetöcülerle hiçbir ilgisi olmayan sadece ekmek parası için çalışanları damgalayıp kapı önüne koyuyorsun, Türkiye bir akıl tutulması yaşıyor, umarım tez zamanda aklı başında düşünmeye başlarız, yoksa işimiz çok zor,

A

Akademik Forum

Guest
O üniversiteye girerken FETÖ cü olduklarını biliyordunuz. Girmeyecektiniz.
Hayatta herkes senin kadar şanslı değil maalesef çokbilmiş arkadaş. Empati kuramadığın için inşallah empati kuramadığın insanların durumuna düşersin. İş bulmanın bu kadar zor olduğu ülkende, zar zor bu vakıf üniversitesine girmiş olan adamın ne suçu var? Hadi o biliyordu da girdi, onu zaten gömdün diyelim. Üniversiteye kayyum atandıktan sonra giren insalar ne olacak? Onlar devletin elinde diye girdi üniversiteye mesela. 1 kişinin bile günahını almamak için uğraşırken biz, siz nasıl binlerce insanın, binlerce ailenin günahını alabiliyorsunuz? Nasıl göremiyorsunuz? Nasıl düşünemiyorsunuz maymundan az gelişmiş arkadaşım? Nasıl bu kadar bencil olabiliyorsunuz? Hala böyle düşünmeye devam ediyorsan ve senin gibi düşünmeye devam edecek olanlar varsa, Allah onları daha zor durumlara düşürsün inşallah.