Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Öğrencilerle ilgili bilgi de geldi bizle ilgili hiçbir şey yok. Artık damgalı ve işsiz olduğumuza ilişkin genel bir kabul oluşuyor gibi. Diyecek hiçbir şey yok

M

Misafir23425

Guest
çözüm ; suçsuz insanlar göreve iade

bu okullarda çalışan akademik personel için bir açıklama olur mu sizce? mesela paralel yapı ile alakası olmayan suçsuz, sadece mesleğini icra etmek isteyen mevlana üniversitesinde görev yapan bir öğretim üyesi selçuk üniversitesine yerleştirilebilir mi? ya da o ilde bir başka devlet üniversitesine..mağduriyet bu şekilde giderilemez mi?

A

Akademik Forum

Guest
Öğrencilerle ilgili bilgi de geldi bizle ilgili hiçbir şey yok. Artık damgalı ve işsiz olduğumuza ilişkin genel bir kabul oluşuyor gibi. Diyecek hiçbir şey yok

Hakkinizda yurutulen yasal bir islem yok ise (ki olsa da bu basvurulara engel olmamali) yeni kadrolara basvurmanizda bir engel oldugunu dusunmuyorum. Sonucta sozlesmeler feshedildi ve kapatilan universitelerin yasal olarak baglayiciligi kalmadi.

Ama bu universitelerdeki calisma sureleri ya da eski isverenler vs. gibi faktorlere bakilarak (ki burda insan faktoru devreye giriyor) onyargili bir tutum izlenmesi soz konusu olabilir. Belki de olmaz.

Cok karamsar olmamak gerek bence. Sonucta bu universitedeki insanlarin hepsinin feto ya bagli olmasi gercekci bir durum degil.

Arkadaşlar hepimiz yerden göğe kadar haklıyız bu kadar haklı olup bu kadar zor ve karmaşık bi durumda kalmamıştık..Bu nedir böyle.Aallah kitap inandığınız ne varsa onun aşkına bi cevap verin.Yok mu Ada'm gibi biri şu kocaaaaaa hükümette aklı başında biri hiç mi yok.Bugün dünyaca ünlü cerrahlarıda aldılar içeri!!!bu ne hal ya...HERGÜN ONLARCA AKADEMİSYEN SAVCI HAKİM!!!BENİM İKİ KUZENİM ALAKASININ ALAKASI BİLE YOK FETÖYLE!!
BİRİ SAVCI KUZENİMİN HEPİMİZ ŞOKTAYIZ...Nasıl ya NE ALAKA!!NE FETÖ NE BAŞKA CEMAAT NE SİYASET KENDİ HALİNDE BİRYDİ..BİRİ DESE İNANMAM GÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİ İNSANI BOŞ YERE YOK YERE SAFSATALARLA İÇERİ ALDILAR.ATATÜRKCÜ YDÜ VE İNANILMAZ HOŞGÖRÜLÜ BİRİ.TERÖR ŞUBESİNE GÖTÜRÜP HAPSE ATTILAR .TERÖRLE MÜCADELE !!NE BU NE SAÇMALIK BU!!ne terörü be..Bu NE SAÇMALIK.BİZİM AİLEDE KİMSE YOK ORADAN BURADAN EVLERDE KALAN YOK CEMAATCİ YOK SÜKEYMANCI ..şuan kuzenim içerde.Kac yıllık savcı..Ortada bi sebep yok..KENDİ AĞLIYOR ÇOCUKLARI AĞLIYOR..YOKMU AKLI BAŞINDA BİRİ DUR DİYECEK..YA BEN KENDİMİ UNUTTUM ARTIK ..BU CEKTİĞİMİZİ KİM DUYACAK..kim ..

- - - Güncellendi - - -

Gercekten ülkEcek bunalımdayız..UMARIM AKLANIR İŞLERİMİZE GERİ DÖNERİZ.İçeri alınan masumlar tez zamanda cıkar umarım...Gercekten bu ülkede yaşam Hakkı'mızı elimizden aldılar..Masumları niye yakıyorsunuz neden ???NEDEN!!!BORCU MU VAR EVLİ Mİ??derdi mi HASTA SIMI VAR!!!kimsenin umrunda değil.Hepimiz kıclarımıza tekmeyi yedik????ve kimse işe almaya yanaşmıyor..iş mülakatında geri çekildiler hemen.
hastaneye gidiyorum ayda bir rahatsızlığım var.Şuan cebimde 5kuruşum yok.Aileme de bakıyorum.ALLAHIM SESİMİ DUY.Benim gibi masumları yakma

- - - Güncellendi - - -

Kayyum atandı diye atılmayız bizim ne günahımız var dedik sevindik!!Kayyum atadıktan sonra neden kapattın!!!!İLŞKİSİ OLANLARI ATSAYDIN YA!!!BUNCA PERSONELİN SUCU NE!!!???

A

Akademik Forum

Guest
Yazıklar olsun

Merhaba arkadaşlar. Sizlerle aynı durumda olan bir öğretim görevlisiyim. Kendini bilmez birinin yazdığı 'gitmeseydiniz' sözü üzerine bir iki şey yazmak istedim. Bu gerzek hangi ülkede yaşıyor. Vakıf üniversitelerini devlet açmadı mı? Programını YÖK açmadı mı? Bizim başlamamıza onay vermedi mi? Şimdi hiçbir açıklama yapmadan, ne sözleşme feshi yapılmış, ne tazminat ödenmiş, ne içerideki maaş verilmiş ne de devlete geçme hakkı hakkında bir açıklama yapılmış. Bu kadar zaman geçti ve vebali de ağırdır. Yazık günahtır. Devletimiz büyüktür inşallah herkesi aynı kefeye koymaz ve bir an önce gerekeni yapar. Ama bu belirsizlik çok kötü bir durumdur. YÖK E yazmak lazım. Basına vermek lazım ve gündeme gelmek lazım. Bu medyada eğitim haberi yapan sözde gazeteci ve yazarlara da yazıklar olsun.

A

Akademik Forum

Guest
göreve iade

bu nasıl adalettir.bu üniversitelerde görev yapan akademisyenler sesimizi duyurmamız lazım. o zaman yök bizler için birşeyler yapabilir. ama bakıyorum burada hiç yorum yok !!!herkes bekleyelim görelim modunda galiba.. içeride kalan tazminatımızdan, son maaşımızdan, yıllık izinlerimizden, proje alacaklarımızdan....hepsinden vazgeçtim sadece işimi-görevimi geri istiyorum...aynı ilde ya da başka bir ilde üniversitede göreve iademi istiyorum...

A

Akademik Forum

Guest
Sözleşmelerimizin feshedildiğini dair bile bir açıklama yok şuan. YÖK e ve Bimer e durumumuzu açıklamaları yaşadığımız mağduriyeti gidermeleri için dilekçeyle başvurmaktan başka hiç bir çaremiz yok. Sessiz kalmak bu mağduriyeti kabullenmek demektir. Halbuki gerek Cumhurbaşkanı gerek Başbakan daha en başından itibaren suçsuz insanların mağduriyet yaşamayacağını söylemekte.

A

Akademik Forum

Guest
mahvolduk

Arkadaşlar aynı fikirdeyim ve kafayı yemek üzerim tez im de kaldı benim hangi birine ağlayayım bilemedim. Her yere yazdım bimer, yök, cumhurbaşkanı, partiler, milletvekilleri lütfen sizde yazın.

A

Akademik Forum

Guest
Yaşayan bilir bu durumu uzaktan konuşmak yorum yapmak kolay devlet üniversitelerinde başvurularda hep mülakatlardan döndük torpilimiz yok diye veya kadro açılan kişi belli diye giremedik.hem yüksek lisans doktora yaptım hem çalıştım gece gündüz uyumadım doktora için başka bir şehre haftada bir gittim geldim aylık maaşımın çoğunu doktoraya akademisyenliğe harcadım. Her türlü hayatımdan ödün verdim. Bunca emeklerimin karşılığı bu mu olmalı. Lanet bir terör örgütü yapıyor ve cezasını fetö ile alakası olmayan biz akademisyenler çekiyoruz. Bir açıklama yapılmalı ve biz araştırılmalıyız bu damgayı yemek en kötüsü. Maaşlar ve diğer ödemeler içeride kaldı en kötüsü idealist insanlar olarak adaletsizliğe uğramak damga yemek ve işsiz kalmak. Bu noktada neler yapılabilir??? Bilgisi olan var mı??

A

Akademik Forum

Guest
Bende YÖK'e ve bimere mağduriyetimizi yazdım henüz yanıt alamadım. Benzer işlem yapanlar yazabilirler mi. Bence tüm akademisyenler yazmalı. Topluca mağduriyetimizi dile getirmemiz gerekmez mi. Hep öğrencilere ne olacak deniyor bizi düşünen kimse yok mu.Bazen tek ben mi bu durumu yaşadım diye sorgulamıyor değilim

A

Akademik Forum

Guest
Birseyler yapmak lazim

Merhaba arkadaşlar, derdimizi anlatan mailleri bilmere ve yardımı olacağını düşündüğünüz herkese atmaliyiz

bektas1

Öğrenci
bugun akademik personel ana sayfasında ne olacağımız çok açıkca belirtilmiş . Ünv tabelası değişecek, okullar yerlerinde devam, bağlandıkları unv akademik kadrosu yetişmeye çalışacak yetişemezse YÖK ten eleman isteyecek.

Bu pis fötöcülerle uzaktan yakından alakam olmayıp sırf eş durumu tayini yok diye mecbur kalanlardanım , yök ve bimere durumu izah eden mail attım ama hiç bir şey olmadı.

A

Akademik Forum

Guest
Açıklamayı görmüşsünüzdür. Allah kimseye hakkımızı bırakmaz inşallah. Hala net birşey demiyorlar

A

Akademik Forum

Guest
maalesef öyle görünüyor..mevucut akademik kadro ile devam edilecek, ihtiyaç olursa yök ten kadro istenecek diyorki zaten bize sıra gelmez..şuan memlekette bir sürü atanmayı bekleyen aday bu okuların kapısını çalıyor.. bu kapatılan üniv'de görev yaptığımız için bir de üstüne mimlendik..bari devletimiz bizim bu fetö terör yapısı ile alakamız olmadığına dair bir belge vs verse de en azından iş ararken gösterebiliriz..yoksa iş bulmak çok zor..

şans

Öğrenci
Ben de BİMER'e yaptım başvuru mağduriyetlerimizi açıklayan. Bu konuda mağdur olan herkes yazarsa belki bir sonuç alabiliriz.

A

Akademik Forum

Guest
Bende bimere ve YÖK'e yazdım. Bimer vakıf ünileri koordinasyon birimine yönlendirmiş. YÖK'e yaptığım başburuyu kaç gündür takip ediyordum yanıt yoktu. Şuan başvuru kaydı bulunamadı yazıyor. YÖK'e yazdığımız da mı silinir hale geldi. Üniversitelere yeni alınacak belirli insanlar iş bulacak diye biz mağdur mu edileceğiz. Bu iş burada biterse bize bu örgütle alakamız olmadığına dair belge verilmezse bizim gibi örgütle alakasız insanlar iş bulamayacağız. Yıllarca çalıştığımız çabaladığımız uykusuz kaldığımız günler bir hiç mi olacak o kadar emek verdik.

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan ünileri devralan üniler kendi hocalarımızla devam edeceğiz diyor. Bizler ne olcağız hani kimse mağdur olmayacaktı. İşimizden olduk kapatsınlar oda sorun değil ama bizim mağduriyetimiz ne olacak. Bu şartlar altında bu lanet örgütün damgasını yiyeceğiz iş bulamayacağız ailelerimizi nasıl geçindirip faturalarımızı kiramızı ödeyeceğiz. Bize haksızlık değil midir bu işlem. Lütfen mağdur olanlar hep birlikte neler yapılması gerekse yapalım yetkili yerlere başvuralım

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar mutlaka yazalım heryere ne kadar çok yazarsak okadar sesimizi duyururuz.Öğrenciler geçmek istiyoruz dediler geçtile sonra orda dışlanırız dediler kendi binalarında kaldılar bizlerde yazalım.Ben partilere bimer e yök e milletvekillerine başbakan yardımcılarına yazdım. Bugün YÖK ü aradım sizle ilgili çalışma yok dediler. Ama ssk hala aktif gözüküyor bilgisi olan varmı

A

Akademik Forum

Guest
Millet vekillerine partilere basıl ulaşabiliriz sesimizi duyurabiliriz? Valiliklere dilekçe yazmak etkili olabilir mi? Nasıl bir yol izlemeli. Sosyal medyayı aktif kullananlar haber merkezlerine yazabilirler mi? Sessiz kalınırsa bu durum kabullenilmiş olur bizim her hangi bir suçumuz yok. Lütfen arkadaşlar herkes çabalasın. YÖK neden bizimle alakalı çalışmıyor acaba biz YÖK'e bağlı akademisyenler değilmişiz. bizde bekliyoruz bize bakılıp araştıracaklar diye. Neyi bekliyoruz acaba biz

bektas1

Öğrenci
yök te kayıt gözükmüyor ama bimerde gözüküyor benimki de. her yere yazlım bizim ne suçumuz var. ben şahsen 2 yıl bekledim benim bölümüme uygun devlet unv kadro açmadı, onu geçtim kendi doktora yaptığım okul bile 50-d kadrosu açamadı. Mağdur edilmemeliyiz ama birlikte hareket etmemiz lazım
incelesinler hepimizi, alakası olanların zaten allah bin belasını versin ama bizim gibi ekmeğinin peşinde koşanlara da yazık olmasın