Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
YÖK bizi neden umursamıyor biz YÖK'ün bilgisi dahilinde bu kurumlara atanmadık mı. Her resmi kuruma sorduğumda bilmiyoruz yanıtı alıyoruz. Bizimle ilgili neden çalışma yapılmıyor. Araştırılsın soruşturulsun. Bu konuda neler yapılabilir. Biz bu vatan evladı değil miyiz kimse bizimle alakalı neden açıklama yapmıyor.

A

Akademik Forum

Guest
yökün komisyon kurduğundan bahsediliyor. ancak bu komisyon devlet ünilerine mi yoksa kapatılan 15 üniye mi belli değil. hergün bir açıklama geliyor ama hepsi öğrencilerle ilgili. twitterdan vs birçok insan yazıyor yök başkanına ama henüz bir açıklama yok. en azından bir açıklama gelse de şu belirsizlik bitse

A

Akademik Forum

Guest
Sesimizi Duyuralım

Arkadaşlar tek çaremiz sesimizi olabildiğince çok duyurmak. Yaşadığımız mağduriyeti başka türlü anlayabileceklerini ummuyorum. Haksız yere yaftalanıyoruz, işsiz kalıyoruz, mali haklarımızdan bile mahrum bırakılıyoruz. Vatan haini muamelesine tabi tutuluyoruz resmen. Bu haksızlığa dur diye bağırmadığımız sürece korkarım bir hukuk boşluğunda silinip gidicez.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar okulda kalan eşyalarımızla ilgili ne yapabiliriz bilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Kalan eşyalar...

Kapatılan üniversitelerin çalışanları bulundukları il defterdarlığına gidip dilekçe veriyor. Bir hafta yada on gün içinde arayıp gelip alabilirsiniz diyecekler.

A

Akademik Forum

Guest
Vahdet Özkoçak yök te bizimle ilgili bir komisyon kurulduğunu, en kısa zamanda Yekta Saraç hocanın açıklama yapacağını ve devletin kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Umarım yaşamak zorunda kaldığımız bu sıkıntılı süreç biran önce son bulur.

A

Akademik Forum

Guest
Bu durumun hukuki boyutu olabilir mi avukat tutmak gerekir mi? Maddi alacaklarımız ve hakkımızın yenmemesi adına neler yapmak gerekir? Bu konuda hakkımızı aramalıyız suçsuz akademisyenler olarak. SSK hala aktif görünüyor. Bizimle alakalı çalışma yapmaları için YÖK'e ve bimere yazdım sizler nerelere Nasıl ulaştınız yol gösterirseniz bizlerde yapalım

A

Akademik Forum

Guest
Odamızdaki eşyalarımızı alabilmek için valilik defterdarlık bölümüne dilekçe yazılması gerektiği söylendi.

A

Akademik Forum

Guest
Eşyalarla ilgili defterdarlıkta bulunan milli emlak müdürlüğüne dilekçe veriliyor. Dilekçenin sonucunun ne olacağı henüz belli değil.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım eşyalar ile ilgili valiliğe dilekçe verilcekmiş.onun dışında yök bilgi edinme, bimer, ve partilerin başkanlarına cumhurbaşkanına, özellikle yök e hergün yazalım bakın öğrenciler için hergün bir yazı çıkıyor çünkü ses çıkarıyorlar lütfen bizde hakkımızı arayalım. Ben yök ü arıyorumda ama personele işlerine ulaşamadım, vakıf üni koordinasyon birimi ile görüştğm sizin için yapılacak birşey yok dedi.birde işsizlik maaşı için sözleşmeyi fesh etme şekilleri varmı bunu da araştımamız lazım yoksa işsizlik maaşıda alamayacağız.gerekirse toplanıp yök e gidelim.

tigereyes85

Öğrenci
Arkadaşlar, yetkili mercilerde tanıdığı olan ve öncelikle masum ve de mağdur oldugumuzun nasıl bir yol izlenerek kanitlanabilecegi konusunda bir fikir sağlayabilecek birisi var mı? Lütfen, üye olmayan arkadaşlar üye olsun foruma ve aynı kaderi paylaşan ve cemaatle alakasiz olan diğer iş arkadaşlarını da buraya yonlendirsin lütfen. Birlikten güç doğar. Fikir alışverişi yapalım. Herkesten rica ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
eşyalar için defterdarlığa gitmeme gerek kalmadan okulun devredildiği yeni üniversite tarafından gün ve tarih verildi. o gün gidip alacağız. diğer üniversitelerde de aynısı uygulanır. önce binanın devredilmesi, içeride arama yapılması, daha sonra da sizlere haber verilmesi şeklinde işler.

A

Akademik Forum

Guest
YÖK e bimere yazmama rağmen yanıt alamadım bugün valiliğe dilekçe vermek için gittim suçsuzluğumuzun araştırılmasını suçsuz akademisyenlerin mağdur edilmemesini aklanmasını ve masumların akademik kadrolara yerleştirilmesini talep etmek için gittim. Orada hiç tanımadığım çalışanlar yardımcı oldu ve vali yardımcısı ile konuşturuldum bir haberleri olmadığını kendilerine bir açıklama yapmadıklarını işlem başlatabilmeleri için YÖK'ten yetki verilmesi gerektiğini benim gibi mağdur akademisyenlerin suçsuzların YÖK'e birlik olup hakkımızda çalışma yapılmasını talep etmemizi söyledi. Ne kadar birlik olursak suçsuzluğumuzun araştırılmasını talep edersek o kadar iyi. YÖK'te yetkin kişilere ulaşabilecek insanlar varsa yazsınlar herkes YÖK'e yazsın lütfen yoksa unutulup gideceğiz ve bu lanet damgayı yiyeceğiz ...

A

Akademik Forum

Guest
Aklanma yapılmadan geçen zaman, bu terörist yapılarla hiçbir ilişkisi olmayan, işinde gücünde masum akademisyenler için bir ceza gibi. Şuana dek elbette mağdur edilmem, devlet öğrenciler ile ilgili sıkıntıları çözünce ilk işi masum akademisyenleri ayırmak olur diye düşünüyordum ancak sabır el vermiyor ilgili yerlere yazmaya başlayacağım.