Kazandım, Kayıt Yaptırdım Ama Ders Seçmedim, Ne olur?

ozgurgider

Öğrenci
hocam merhaba. Ben 2012 2013 yılında bir mühendislik programına kaydımı yaptırdım ve bir daha okula uğramadım bir nevi sebeplerden dolayı . Kaydımı sildirmedim dondurmadım bizde hazırlık zorunluydu ve ben bu sene başlamak istiyorum. Sınıf seçme seviye tespit sınavına girmediğim için sınıfım yok ve haliyle devamsizlikta gözükmüyor . Öğrenci şifremle e kampüse giriş yapabiliyorum. Şu an benim kaydım duruyor yani okulda fakat sanırım pasif hale geçti tekrar hazırlık kampüsüne gidip kayıt yenileyip aktif hale mi getirmem gerekiyor yoksa merkez kampusteki ilgili mühendislik fakültesi öğrenci işlerine mi gidip aktif hale getirmem gerekiyor. Duyduğuma göre 3 kasım pazartesi hazırlık kampusü vizeler başlıyormuş :( sınıfım olmadığı için devamsızlıktan kalma ihtimalim olmadığını düşünüyorum yine de böyle bir ihtimal var mıdır yani devam edebilir miyim ? Hocam bu benim için çok önemli cevaplarsanız çok çok memnun olurum Teşekkürler :)

Son düzenleme:

nutritionist

Öğrenci
hocam merhaba. Ben 2012 2013 yılında bir mühendislik programına kaydımı yaptırdım ve bir daha okula uğramadım bir nevi sebeplerden dolayı . Kaydımı sildirmedim dondurmadım bizde hazırlık zorunluydu ve ben bu sene başlamak istiyorum. Sınıf seçme seviye tespit sınavına girmediğim için sınıfım yok ve haliyle devamsizlikta gözükmüyor . Öğrenci şifremle e kampüse giriş yapabiliyorum. Şu an benim kaydım duruyor yani okulda fakat sanırım pasif hale geçti tekrar hazırlık kampüsüne gidip kayıt yenileyip aktif hale mi getirmem gerekiyor yoksa merkez kampusteki ilgili mühendislik fakültesi öğrenci işlerine mi gidip aktif hale getirmem gerekiyor. Duyduğuma göre 3 kasım pazartesi hazırlık kampusü vizeler başlıyormuş :( sınıfım olmadığı için devamsızlıktan kalma ihtimalim olmadığını düşünüyorum yine de böyle bir ihtimal var mıdır yani devam edebilir miyim ? Hocam bu benim için çok önemli cevaplarsanız çok çok memnun olurum Teşekkürler :)
Hocam uygulamalar okuldan okula farklilik gosterir. Ama benim fikrim sizin sinifiniz olmasa da devamsizliginiz vardir. Ama once bi sinifinizi belirleyip sonra da hocayla konusursaniz bu sıkıntıyı ortadan kaldirabilir hocaniz. Benim tavsiyem en kisa zamanda ogrenci işlerinize gidip görüşmeniz. Su an sadece sizin icin seviye Tespit sinavi yapacaklarını sanmam ama en azindan ilk sinifa alabilirler.

ozgurgider

Öğrenci
hazırlık zorunlu olduğu için yabancı diller yüksekokulunda öğrenci konumunda olmam lazım. Öğrenci işlerinden sınıf listesi ve devamsizlik sorgulattgmda herhangi bir bilgiye rastlamadım hocam. Bu durumda devamsızlık olabileceğini sanmıyorum çünkü geçen sene okula kayıt oldum ve uğramadım. Geçen sene de o sınıf seçme sınavlarına girmemiştim . Ve geçen senenin sınıf listesi ve devamsızlık listesinde ismim yoktu bulamadım.. Şu an öğrenciliğim pasif hale geçmiş olmuyor mu yani aklıma takılan şu sınıf yoksa devamsızlık olabilir mi ?

nutritionist

Öğrenci
hazırlık zorunlu olduğu için yabancı diller yüksekokulunda öğrenci konumunda olmam lazım. Öğrenci işlerinden sınıf listesi ve devamsizlik sorgulattgmda herhangi bir bilgiye rastlamadım hocam. Bu durumda devamsızlık olabileceğini sanmıyorum çünkü geçen sene okula kayıt oldum ve uğramadım. Geçen sene de o sınıf seçme sınavlarına girmemiştim . Ve geçen senenin sınıf listesi ve devamsızlık listesinde ismim yoktu bulamadım.. Şu an öğrenciliğim pasif hale geçmiş olmuyor mu yani aklıma takılan şu sınıf yoksa devamsızlık olabilir mi ?
Hocam yanlis anlamiyorum dimi siz hic ders secimi yapmadiniz dimi? Basta o kismi atlamisim. Ders secmediyseniz zaten sinava da giremezsiniz.

ozgurgider

Öğrenci
Hocam yanlis anlamiyorum dimi siz hic ders secimi yapmadiniz dimi? Basta o kismi atlamisim. Ders secmediyseniz zaten sinava da giremezsiniz.

hocam ben hazırlık sınıfında ders seçimi olduğunu sanmıyorum öğrenciyim lisans 4 yıllık bir mühendislik bölümüne kayıtlıym hazırlık zorunlu olduğu için hazırlık okumadan 1. Sınıf olup ders seçimi yapamam zaten önce hazırlık okumam lazım bu durumda kaydım pasif hale mi geçmiştr kayıt yenileyip hazırlık sınıfına devam edebilir miyim öğrenmek istediğim konu bu :)

nutritionist

Öğrenci
hocam ben hazırlık sınıfında ders seçimi olduğunu sanmıyorum öğrenciyim lisans 4 yıllık bir mühendislik bölümüne kayıtlıym hazırlık zorunlu olduğu için hazırlık okumadan 1. Sınıf olup ders seçimi yapamam zaten önce hazırlık okumam lazım bu durumda kaydım pasif hale mi geçmiştr kayıt yenileyip hazırlık sınıfına devam edebilir miyim öğrenmek istediğim konu bu :)
Hocam ben de ikinci uni. kazanip kayıt yaptirdim ders de sectim derse gitmedim ama hazirlik yoktu o nedenle bilemedim hazirlikta ders kaydi olmadığını. Bence bi öğrenci işleriyle görüşün ders secimi yoksa bence hocalarin insafiyetine kalmis bi durum.

bad_mad

Öğrenci
Yakın doğu üniversitesinde Rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan doktora yapmaktayım.Şu anda Türkiye'de bir üniversite rehberlikten doktora yapıyor olmak diye kadro açtı.Başvuru yapabilir miyim? Yani sen kıbrısta doktora yaptığın için seni kabul edemeyiz diyebilirler mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Ben yükseklisans programına kayıtlıyım.Başka bir programa daha başvuru yapacağım,ama bu başvuracağım programda önceki aldığım derslerden saydırabilmem için şu anki kaydımı sildirmem gerekiyormuş. Daha sonra bunu tamamlama şansım var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam bu yaz yüksek lisansa kayıt oldum fakat ders seçimi yapmadım

Öğrenci işlerine durumumu sorduğumda bana pasif öğrenci olmadığımı, pasif öğrenciliğin 3 yıllık yasal sürede programı bitiremezsem devreye gireceğini söylediler.

Burada başka şeyler demiş çoğunluk pasif öğrencilikle ilgili, sizce öğrenci işlerine güvenmeli miyim? Malum her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.

Teşekkür ederim

suskun35

Öğrenci
Sayılırsınız tabiki, öğrenci belgesi alabiliyorsunuz çünkü.
hocam yüksek lisans kaydımı yaptırdım , internet üzerinden ders kaydını da yaptırdım fakat ders kayıt formunun bölüm başkanı tarafından imzalanması gerekiyormuş.Bölüm başkanı imzalamadı. bu durumda ders kaydım olmadı mı? ÖYP başvurularında yüksek lisans yapıyor olma şartını sağlıyor muyum? Ayrıca öğrenci belgesi aldım. Yardımcı olur musunuz?

M

murat akdeniz

Guest
Hocam merhaba amasya üni.formasyonu basvurdum evrajklarimida faksladim fakat gitmek istemiyorum ne yapmam gerekiyor cevabiniza gore hareket edicem yardim edin lutfen

selcukklnc

Öğrenci
Eski bir konu olduğundan tekrar konu açmak istemedim; ben yüksek lisans kaydımı geç yaptıracağım için ders eklemede belki sıkıntı yaşayabilirim, çünkü derslere de devam etmeyeceğim.

Yüksek lisans başlamaktaki tek amacım, ileride açılacak olası bir araştırma görevlisi kadrosuna başvuru yapabilmek; acaba kaydımı yapsam ve hiç bir ders eklemesem Eylül dönemindeki ders ekleme dönemi gelmeden önce açılacak bir kadro için yüksek lisans yapıyor olma şartını sağlar mıyım?

kyle_x7

Öğrenci
Eski bir konu olduğundan tekrar konu açmak istemedim; ben yüksek lisans kaydımı geç yaptıracağım için ders eklemede belki sıkıntı yaşayabilirim, çünkü derslere de devam etmeyeceğim.

Yüksek lisans başlamaktaki tek amacım, ileride açılacak olası bir araştırma görevlisi kadrosuna başvuru yapabilmek; acaba kaydımı yapsam ve hiç bir ders eklemesem Eylül dönemindeki ders ekleme dönemi gelmeden önce açılacak bir kadro için yüksek lisans yapıyor olma şartını sağlar mıyım?

Ders secimi yapmazsaniz pasif ögrenci konumuna düsersiniz ve ögrenci belgesi alamazsiniz(cogu üniversitede). Ancak ders secimi yapip derslere devam etmezseniz devamsizliktan kalirsiniz ve gelecek donem kaldiginiz derslerden tekrar sorumlu olursunuz ancak ögrencilik hakkiniz donmamis olur en azindan. Yani yüksek lisans yapiyor olma sartini saglarsiniz.

selcukklnc

Öğrenci
Anladım, o zaman kayıt için gittiğimde durumu öğrenci işleri ile konuşup aynı cevabı almam durumunda ders eklemeye çalışayım; ben ders eklemesemde öğrencisi olmaya devam ederim gibi düşünmüştüm.

G

Gulcandan

Guest
Hocam ben akdeniz universitesi fizyoterapi kazandim iki yillik. 2013 girisliyim. İlk donem gittim sinavlara girdim. İkinci donem kayit yeniledim fakat devam etmedim. Simdi gitsem devam edebilir miyim

seastar06

Öğrenci
Hocam, ben tezsiz yüksek lisans programına sadece ön başvurumu yaptım kesin kayıt için gitmedim fakat e-devlet üzerinde üniversitenin öğrencisi olarak görülüyorum. bu sorun olur mu? Bir de başka üniversitede tezsiz yüksek lisansa kaydımı yaptım fakat derslere ve sınava giremicem bu askerliğimi tecil ettirme konusunda sorun çıkartır mı?

A

Akademik Forum

Guest
2011 de üniversite kazandım kayıt yaptırdım ama hiç gitmedim kaydım silinmiş midir ? tekrar devam edebilir miyim ??

A

Akademik Forum

Guest
diploma

Merhaba. Ben bisy srucaktm. simdi ben 2014 te yani gcen sne universite kazandim 2 yillik ama ilk donem gittim snra ikinci donem gtmedim okula harc parasini da yatirmadim. Diplomamida almadim smdi bn eykul ayinda acikogretime yazilmak istiyrm. acikogretme yazilmak icin de smdi benim diplomamin orda kalmasimi grek sdece bir ogrenci blgesi mi almak grek yani ben acikogretime kaydi mi yaptirdiktn snra diplomami universiteden alamaz miym ?

A

acilll

Guest
Acıl

Ben gecen sene meslek yuksek okuluna kayit yaptirdim fakat hic gitmedim ve okul bnm adima ders secmis .ilk donemki ort 3.22 idi ama genl ortalamam 1.61 e dustu 2. Sinif derslerini alamadim icn seneyede yine bu sekildemi olucak yoksa diger ogrencilerin ort alindigi gibimi alinicak