Kazandım, Kayıt Yaptırdım Ama Ders Seçmedim, Ne olur?

Okarin

Öğrenci
Merhabalar bir şey sormak istiyordum ben geçen sene üniversiteye kayıt yaptırdım hazırlık okudum ama bu bu bölümün bana göre olmadıgını anladım bu sene tekrardan üniversite sınavına girip bölüm değiştireceğim. Şuan ki okulumda ders seçmez ve bu iki yarıyıl gitmezsem öğrencilik hakkım düşer mi ? Demek istediğim sağlık güvencem düşer mi bir de askerlik durumum ne olur

horozigo

Araştırma Görevlisi
Bulunduğum ildeki okul yl programı açmadı. Başka bir şehirde başvuru yapacağım ama sadece "kesin kayıt" kısmını yapabileceğim çünkü iş dolayısıyla derslere gidemeyeceğim. Sorum şu: sadece kaydımı yapsam ve ders ekleyip silmesem dahi aradan bir yıl geçse bana yl öğrencisi olduğuma dair belge verilir mi? Bir de pasif öğrencilikten kurtulmak için yeniden nasıl kayıt yapılır?

A

Akademik Forum

Guest
hocam 2014 yılında sakarya üniversitesi zihin engelliler bülümünü kazandım aynı zamanda PMYO kazanmıştım üniversiteye kayıt yaptırmadım ancak 2015 yılındaki afdan yararlanarak kaydımı yaptırdım ama ben 2016 yılında PMYO mezun olacam 2015-2016 ögretim yılında okula hiç gitmesem ders seçmesem kaydım silinir mi 2016 yılındam itibaren okula devam edebilirmiyim

Oğuz Kağan

Öğrenci
Diyemezler, çünkü artık kayıt silme kalktı, ilk 3 yıl harç da yatırmayacaksınız. Ders seçmeden devam edebilirsiniz hatta 1 yıl boyunca ders seçmezseniz sadece pasif konuma geçer ama öğrenciliğiniz devam eder sonra yine aktif konuma bir dilekçe ile geçersiniz.
Nazmi hocam merhaba,hala kayıt silme yok değil mi?hocam ben askerlik tecili için yeni bir yl kazandım..ders seçmeyip derslere girmeyen bir durumda dahi olsam 3 yıl 4 ay tecil almamda bir engel olur mu?yani ders seçmeden tecil alınıyor mu?

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam lütfen 1 cevap

A

Akademik Forum

Guest
..

Merhaba, ben gecen sene imamhatipten mezun oldum açıköğretim ilahiyata yazıldım. Bu sene tekrar sınavlara girdim İstanbul üni. uzaktan coğrafya tercihi yaptım. Kazanmış olsam dondurma işlenmini direkt yapabilir miyim ? Harç ödemek zorunda miyim ?

A

askerlik sorunu

Guest
hocalarım merhaba tezsiz yüksek lisansta kayıt yaptırınca para ödemiyoruz değil mi, ders seçiminde para ödüyoruz, şu an bakaya durumdayım, tezsiz bir yüksek lisansa kayıt yaptırsam ders seçmesem askerliği tecil edebilir miyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ben yuksek lisansi kazandim ama kesin kayit tarihini kacirdim. Yedek kayitlarindan kayit yaptirma imkanim var midir? Ne yapmam lazim?

gmzshn

Öğrenci
Merhaba. Ben yuksek lisansi kazandim ama kesin kayit tarihini kacirdim. Yedek kayitlarindan kayit yaptirma imkanim var midir? Ne yapmam lazim?
Yedek kayıt tarihinde yedek olarak seçilen adaylar kayıt yaptırır. Sizin hakkınız yanmış oluyor. Yine de kazandığınız üniversiteyi arayıp danışın ama öyle bir durum olacağını sanmıyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B

b.ışık

Guest
y.lisans

hocam merhaba ben de 2013 yılında yüksek lisansa başladım fakat aynı dönem okulu bırakmak zorunda kaldım.Bu yıl okula geri dönebilir miyim?

kariyeruzman

Öğrenci
merhaba,

konuyu açan arkadaşın dediği gibi ;

1- 2015 itibariyle:halen kesin kayıttan sonra okula hiç uğranmasa kayıt sildirme dondurma,tecil bozdurma yaparlar mı ? (devlet üniv.-tezli)

2-ders seçimi online yapılamıyor mu? illa şahsen mi yapılacak?

3-farklı şehirde yaşandığından dolayı derslere girilememesi ne açıdan sıkıntı yaratabilir? mesela;sadece sınavlara girip geçmek mümkün olabilir mi ? her hocayla bu mevzuyu ayrı ayrı konuşmak mı lazım?

Lütfen cevap.

Son düzenleme:

Mehmet Enes

Öğrenci
Hocam bu sene 2 yıllık üniversite kazandım ama tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum sorum şu bu sene kazandığım üniversiteye gitmezsem kaydım silinir mi ders kaydı yaptırmadım ilerleyen dönemlerde kazandığım okula tekrar devam edebilirmiyim ?

B

Barislmez

Guest
Yardım lütfen

Merhaba ben 2014 yılı myo kayıt oldum ve okula uğramadım. Ders seçimi yapmadım dondurma talebinde bulundum, reddedildi. Öğrenci işleriyle konuştuğumda öğrenciliğimin pasif olacağı seneye 1. Sınıftan devam edebileceğim söylendi. Donma ve donmama arasında bir farkın olmayışını, donsada donmasada pasif görüneceğini bildirdiler. Ben bu yıl (2015-2016) devam etmek istiyorum eğitim öğrenimime sizce bu anlattıklarım öğrenci hayatıma nasıl yansar 3 yılda mı bitirmiş olurum yoksa pasif olduğumdan gitmediğim 1 yıl sayılmayıp 2 yıldamı bitirmiş olurum? devlet bursu alabilme hakkım olabilcekmi 2 yıl boyunca yoksa 1 yılmı alabilirim sadece 1 yıl gitmediğim için sıkıntı yaşarmıyım? Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
hocam, ben de yüksek lisansa kayıt yaptırdım, hayatım boyunca hiç bi işlem yapmayıp gitmezsem bi yaptırım olmaz değil mi ?

H

hasan fırat

Guest
merhaba arkdaslar benüniversiteyi kazan dım kayıtda yaptırdım ama ilk yıl gitmessem birsey olur mu

A

Akademik Forum

Guest
hocam ben üniversiteye kayıt yaptırdım ancak bazı nedenlerden dolayı gidemeyeceğim . bide 2. öğretimim bi sıkıntı olur mu . Dondurma işleminide red ettiler

Ecem_

Öğrenci
Merhabalar... Ben şu anda aktif olarak sağlık bilimlerinde yüksek lisans yapıyorum. ilk yılımda bilimsel hazırlık aldım ve ikinci yılımda ise ingilizce hazırlık kursuna gönderdi bölüm bizi, normalde ders seçmem gereken yılda. Bu sene Kyk kredisini almaya başladım. şimdi ise ders seçimi yapmam gerekiyor ama ben bölüme devam etmek istemiyorum. Kredimin kesilmesi gibi bi durum söz konusu olabilir mi? Kaydımı dondursam kredim kesilecek diye biliyorum ve öyp başvurunda yüksek lisans yapıyor şartını sağlamamış oluyorum sanırım. Hem öyp ye başvurmak hem de kredimin devam etmesini sağlamak için ne yapmalıyım?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Bu sene ktü uzaktan eğitim işletme yüksek lisans a kaıt oldum.Kayıt olurken harç dekontu istemediler ama harcı yatırmadan askerliği ertelemiyeceğiz dediler. 2 hafta önce askerlik şubesine gittm askerlik durum belgesi aldım ve 2018 e kadar tecil etmiş okul.Ben şimdi harç yatırmasam ve ders seçmesem acaba askerlik tecilimi okul iptal ettirir mi. Yada kaç dönem yatırmama hakkım var harcı haftaya ders seçimler başlıyor lütfen yardım edin arkadaşlar bilen biri bilgilendirirse çok mutlu olacağım.