enstütü ile görüşün
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Bu sene ktü uzaktan eğitim işletme yüksek lisans a kaıt oldum.Kayıt olurken harç dekontu istemediler ama harcı yatırmadan askerliği ertelemiyeceğiz dediler. 2 hafta önce askerlik şubesine gittm askerlik durum belgesi aldım ve 2018 e kadar tecil etmiş okul.Ben şimdi harç yatırmasam ve ders seçmesem acaba askerlik tecilimi okul iptal ettirir mi. Yada kaç dönem yatırmama hakkım var harcı haftaya ders seçimler başlıyor lütfen yardım edin arkadaşlar bilen biri bilgilendirirse çok mutlu olacağım.
İçiniz rahat olsun hocam tecil iptali olmaz 2 dönem üst üste harç yatırmama hakkınız var
Hocam şimdi bu dönem yatırmadınız ilkbahar dönemi de yatırmadınız gelecek yıl sonbahar dönemi yatırmanız lazım. Sizin hiçbir sıkıntınız yok şu an kafanız rahat olsun.
Merhabalar... Ben şu anda aktif olarak sağlık bilimlerinde yüksek lisans yapıyorum. ilk yılımda bilimsel hazırlık aldım ve ikinci yılımda ise ingilizce hazırlık kursuna gönderdi bölüm bizi, normalde ders seçmem gereken yılda. Bu sene Kyk kredisini almaya başladım. şimdi ise ders seçimi yapmam gerekiyor ama ben bölüme devam etmek istemiyorum. Kredimin kesilmesi gibi bi durum söz konusu olabilir mi? Kaydımı dondursam kredim kesilecek diye biliyorum ve öyp başvurunda yüksek lisans yapıyor şartını sağlamamış oluyorum sanırım. Hem öyp ye başvurmak hem de kredimin devam etmesini sağlamak için ne yapmalıyım?
.Eyvallah hocam çok teşekkür ederim çok sağolsın.
Merhabalar... Ben şu anda aktif olarak sağlık bilimlerinde yüksek lisans yapıyorum. ilk yılımda bilimsel hazırlık aldım ve ikinci yılımda ise ingilizce hazırlık kursuna gönderdi bölüm bizi, normalde ders seçmem gereken yılda. Bu sene Kyk kredisini almaya başladım. şimdi ise ders seçimi yapmam gerekiyor ama ben bölüme devam etmek istemiyorum. Kredimin kesilmesi gibi bi durum söz konusu olabilir mi? Kaydımı dondursam kredim kesilecek diye biliyorum ve öyp başvurunda yüksek lisans yapıyor şartını sağlamamış oluyorum sanırım. Hem öyp ye başvurmak hem de kredimin devam etmesini sağlamak için ne yapmalıyım?
Hocam bu sene 2 yıllık üniversite kazandım. E-devletten elektronik kaydımı başari ile yaptırdım. Fakat ders seçme son gününü geçirdim. Malum okullar açiliyor. Simdi okuluma gitsem ne olucak? Ders seçme gününü geçirdiğim için eğitime bir daha ki seneye sınavlara yeniden girip ve kazanıp mı devam edecegim?
Şimdiden teşekkürler..
Ben gecen sene 4 yıllık üniversiteye kayıt yaptırdım öğrenci kimligimi bile aldım fakat üniversiteye gitmedim .Bu sene tekrar sınava girdim ygs ile 2 yıllık bir bölüm seçmek istiyorum merak ettğim konu acaba kaydımı yaptrdıgım üniversiteden diplomamı almak için tekrarmı üniversiteye gitmem gerekiyor ? Diplomamı buraya göndermelerini rica etsem olurmu ? yanıt verirseniz sevinirim
Hocam tek seçenek kaydınızı dondurmamak bırakın program sürsün
- - - Güncellendi - - -
teşekkür ederim, sanırım bu şekilde bir yol izleyeceği
- - - Güncellendi - - -
merhabalar ; kyk programlararası geçişte bazı kolaylıklar sağlayabilmektedir geçişte kredi/bursunuzun devamı mümkündür yani emsalen söylüyorum bir arkadas bursa da ziraat müh okumakta idi
daha sonra iü başka bir lisans programına geçti ve kyk ya belge göndererek burs almaya devam etti bu emsaldir ,lütfen kyk ile (444 19 61) (haftaiçi mesai saatleri içinde) görüşünüz.
ya mesajın sonunu sonradan farkettim ama hem öyp hem burs/kredi mümkün mü ki , kyk burs/kredi devamında "en az asgari düzeyde bir işte çalışmıyor olmak" gibi bi şartı var sanırım detaylı bilgi için kyk 444 19 61 arayın..bilgi vereceklerdir.
Ulaşılamayan kyk yapmışlar telefonla olacak gibi görünmüyor maalesef. yine de teşekkür ederim
Hocam tek seçenek kaydınızı dondurmamak bırakın program sürsün
- - - Güncellendi - - -
teşekkür ederim, sanırım bu şekilde bir yol izleyeceği
- - - Güncellendi - - -
Ulaşılamayan kyk yapmışlar telefonla olacak gibi görünmüyor maalesef. yine de teşekkür ederim
yok hayır mesai saatleri içinde arayın ulaşırsınız ama mesela10-10.30 gibi arasnız daha makbul veya 1.40-2.00 gibi bende aradığımda sa 3.00 den sonra veya 9.00 olmadan ulaşılamıyor ne yazık ki.. ayrıca bu numarayı aradığınızda önce tc kimlik numaranız vs tuşlamanız istenir daha sonra mevcut durumunuz size söylenir ardından operatöre bağlanmak için lütfen bekleyin denir bağlanırsınız.
Herkese selamlar arkadaşlar ben geçen yıl bahar dönemi için yüksek lisansa başvurdum kesin kayıt yaptırıp dersleride seçtim sonra okula hiç uğramadım ve bana 2018 nisana kadar tecilli olduğumu söylediler şimdi e-devletten öğrenci belgesine baktığımda yüksek lisans öğrenciliğim gözükmüyor birde muhtemelen bu dönem kayıt yenilemeyi kaçıracağım ben şimdi pasif öğrenciliğe mi geçtim ve tecilimde bir sorun olur mu acaba bilenler yardımcı olursa çok memnun olurum?
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
e-devletten öğrenci belgesi istemi yeni bir işlem sayılabilir önceliğinde e-devlette öğrenci olduğunuzu görüntüleyebiliyor muydunuz ,benim önerim enstitüyü aramanız yalnız şöyle bir bilgi aktarayım : bende dondurmayı düşünmüştüm hala da (devam edeceğimi planlıyorum) ama çok net bir karar yok. fakat bunu enstitüye sordum bana "hayır kayıt dondursanız da teciliniz bozulmaz" denildi. eğer ders almayacaksanız bu bilgiyi enstitüye ısrarla teyit ettirin ve kaydı dondurun çünkü dondurmadan eğer dönem geçerse azami sürenizden düşülür ve bu süreden sonra harç ödersiniz devam etmek için.başarılar.
Hocam geçen dönem e devlette kaydım görünüyordu bu dönem yok asıl sorum bu dönem kayıt yenilemesem tecilimde sorun olur mu?
ilişiğiniz kesilmedikçe ve azami süre geçmedikçe olmaması gerekiyor ancak (içinizin rahat olması için) enstitüye teyit ettirn ayrıca askerlik şubesi (mümkünse kütüğünüzün bulunduğu ildeki) ile görüşmenizde fayda var.