Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans Mülakatları Nasıl

niçünn

Öğrenci
Hocam genel olarak kendi öğrencilerini tercih ederler... Eğer şansımı deneyim diyorsan bölümle ilgili hocalarla tanış..

tahirhami

Öğrenci
mülakat sorusunu kavanozdan kendiniz çekiyosunuz ve çektiğiniz soruya cevap vermeniz bekleniyo ama bu hukuk anabilimdalı için başka dallarda uygulama nasıl bilmiyorum

niçünn

Öğrenci
Evet gidip kapılarını çalın kendinizi tanıtın, hangi alanda çalışmak istediğinizi söyleyin... en azından karşınızdaki zevat sizi istekli görüp ona göre sözlü mülakatta değerlendirsin.....

intermed

Öğrenci
Ben de Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü ve SBE'den (Gazetecilik,RTS ve HİT'in) mülakatları nasıl oluyor merak etmekteyim. Bilenler aydınlatabilirse minnettar olurum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ben de Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü ve SBE'den (Gazetecilik,RTS ve HİT'in) mülakatları nasıl oluyor merak etmekteyim. Bilenler aydınlatabilirse minnettar olurum.
İletişimde yazılı sınavlar oluyor belirleyici olarak ayrıca kısa bir mülakat yapıyorlar. Haftaya fakülteye gelip sorarsanız mülakatta ne sormuşlar cevap alabilirsiniz çünkü lisansüstü final haftası var.

intermed

Öğrenci
İletişimde yazılı sınavlar oluyor belirleyici olarak ayrıca kısa bir mülakat yapıyorlar. Haftaya fakülteye gelip sorarsanız mülakatta ne sormuşlar cevap alabilirsiniz çünkü lisansüstü final haftası var.

Nazmi hocam teşekkür ederim. Ankara'da olduğum için şu anlık gelme imkanım yok,keşke tecrübesi olan paylaşsa :(

kral

Kısıtlanmış Üyelik
ee yahu sen marmaradaydı değil mi? ya senin ben daha önce gazi de olduğunu biliyordum. başvuracam da ya bilmiyorum karar veremedim ya doktoraya. başvurursam çay içmeye gelirim. seni nasıl tanıyacam bir de o var.:))) ben kral'ım mı diyecem....ya da yakama bir kırmız gül takar gelirim:)))

okt

Öğrenci
marmara kendı ögrencısını mı alıyor sımdı ıngılzce ögretmnlıgı ıcın 5kısılk kadro acılmıs sansımız yok mudur??? en azından bu alanda kabul edılenler varsa tecrubelerını paylasabılır mı??

Gny

Öğrenci
Ben de Türkçe Öğretmenliğine başvuracağım, Gazi mezunuyum ve mülakatta neler oluyor bilmiyorum, bilmek istemekteyim...

efe005

Öğrenci
marmara da torpil olduğu transkript tablolarından belli.zaten mülakat yapıyorsun arkadaş bir de kendi üni. mezununa fazla puan vercem diye bu kadar uğraş nie hiç güvenemeiyorsun kendi öğrencilerine demek!! kısaca mülakatta torpilll sayısal verilere böyle karışmak da zaten torpilll bi de 100 tl alcaklar kimin girceği belli olan kontenjanlar için ohhh ne güzell iş yaa

meryemtan

Öğrenci
merhaba... marmara üniversitesine yüksek lisans başvurusunda bulunmak istiyorum.yalnız başvuru koşullarında benim bölümümün ismi yok. başvuru koşulları kısmında başvuracak adayların lisans bölümlerinin lisasüstü programı ile ilişki olması önerilir denmiş. bu nedenle bende lisans transkriptimi göstererek istediğim alanla ilişkili olduğumu kanıtlayabilir ve başvurabilir miyim?? bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana??

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba... marmara üniversitesine yüksek lisans başvurusunda bulunmak istiyorum.yalnız başvuru koşullarında benim bölümümün ismi yok. başvuru koşulları kısmında başvuracak adayların lisans bölümlerinin lisasüstü programı ile ilişki olması önerilir denmiş. bu nedenle bende lisans transkriptimi göstererek istediğim alanla ilişkili olduğumu kanıtlayabilir ve başvurabilir miyim?? bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana??
Önerilir demesinin sebebi eğer ders içerikleriniz tutmazsa bilimsel hazırlık verirler. Yoksa başvuru ile ilgili değil, eğer özellikle şu alan mezunları başvurabilir yazmıyorsa sorun yok.

meryemtan

Öğrenci
'Adayların,başvuracaklarıalanlardaveyayakınalanlardaLisans/YüksekLisansderecelerinialmışolmalarıönerilir.LisansveyaYüksekLisansderecesinibaşvurduklarıYüksekLisansveyaDoktora/programlarındanfarklıalandaalmışolanadaylarAnabilimDalıveEnstitüYönetimKurulu'nunbelirleyeceğiBilimselHazırlıkProgramınakatılırar.BilimselHazırlıkProgramıiçin30kredisaatinden fazlasını gerektiren öğrenciler Lisansüstü Programlara kabul edilmezler.' şeklinde bir ibare var başvuruda aranan şartlar kısmında ve bnmde aranan nitelikler kısmında bölümümün ismi yok. bu durumda bilimsel hazırlık alma ihtimalim yüksek galiba :)