arkadaşlar Marmara'da yüksek lisans mülakatlarına katılan var mı veye bu konu hakkında bilgisi olan
Benim kayıtlı olduğum programda sadece bir kişi marmara mezunu var, kalanlar başka üniversitelerden. Ancak bölüm bazında değişebilir bu konuda bilgim yok.
İzlenimim ales ve dil puanın yüksek olması ile pek ilgilenmedikleri, ancak akademik bilgi birikimine (ki bunu mesleki yetenek sınavı ve mülakat olarak adlandırıyorlar) önem vermeleri, her ne kadar bu iki toplan genel ortalama da %25-30 gibi gözükse de, sonuçlar sıralama ile açıklamadığı için en çok buna önem veriyorlar. Ales ve dil'in 95 olsun, akademik zenginliğin yoksa, ya da bunu yeterince ifade edemiyorsan kabul almak zor, ancak böyle bir birikimin varsa diğer etmenler çok da önemli değil
ya bunlar solcu üniversitelerden mezun olmuş adamları alıyorlar.....
Y.L masraflarını yök karşılıyor değil de size bir ödenek ayrılıyor 50 bin TL (30bin ve 20 bin şeklinde, 20 bin ihtiyaç bütçesi). Bu ödenekleri ODTÜ dışında gören yok daha.öyp de fark var mı derken ücret konusunda diye sormuştum_? bildiğim kadarıyla öyp ile atandıktan sonra maaşının dışında Y.L masraflarını yök karşılıyor? yanlışmı biliyorum hocam?
YLda toplam 7ders+1 seminer dersi alıyorsunuz. Dersleri 2 dönemde bitirirseniz (haftada 3 gün orada olmanız gerekebilir), tezi uzaktayken yazabilirsiniz.Nazmi hocam ben gazetecilik mezunuyum ve marmara ya da gazi de yüksek lisansa başlasam konyada olduğum için ankara ya da istanbulda sürekli olmak zorunda mıyım
Y.L masraflarını yök karşılıyor değil de size bir ödenek ayrılıyor 50 bin TL (30bin ve 20 bin şeklinde, 20 bin ihtiyaç bütçesi). Bu ödenekleri ODTÜ dışında gören yok daha.
Bence hiç zora girmeyin selçukta yapın. Gazide haftada 5 gün devam zorunlu (akşam) , Marmarada 3 gün zorunlu, Konyada 2 gün zorunlu(1.5 güne düşürüyorlar) . Gazi gereksiz kasıyor, Marmara iyidir, Selçuk en az onlar kadar kaliteli eğitim verir hepsinde okuduğum için yorum yapabiliyorumNazmi hocam ben gazetecilik mezunuyum ve marmara ya da gazi de yüksek lisansa başlasam konyada olduğum için ankara ya da istanbulda sürekli olmak zorunda mıyım
Nazmi hocam size de teşekkür ederim. Benim bu soruyu sormaktaki asıl amacım selçukta yüksek lisansa kabul durumunda ancak eylül ortası gibi başlayabileceğimden bu zamana kadarki cari ilanları kaçırım diye daha erken yüksek lisansa başlayabileceğim yerleri tercih etmektiBence hiç zora girmeyin selçukta yapın. Gazide haftada 5 gün devam zorunlu (akşam) , Marmarada 3 gün zorunlu, Konyada 2 gün zorunlu(1.5 güne düşürüyorlar) . Gazi gereksiz kasıyor, Marmara iyidir, Selçuk en az onlar kadar kaliteli eğitim verir hepsinde okuduğum için yorum yapabiliyorum