Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans Mülakatları Nasıl

A

Akademik Forum

Guest
Marmara 2014 doktora mülakatları:(iletişim)

Marmara 2014 doktora mülakatları:
Arkadaşlar önümüzdeki sene girmek isteyen varsa uçak bileti falan almasın gece 11 buçukta mülakata girdim herkes sefil herkes sırada doğumevleri bu kadar kalabalık olmaz.Bilim sınavından eğer alanınızla ilgili bir yere başvuru yaptıysanız sakın korkmayın çok kolay gelecektir.Alan dışı olanların önceden topiclere bakması lazım.tek aklımda kalan hocaların bile yorgunluk gözlerinden akıyordu karşımda muz yediler:))
herkese başarlılar dilerim.
seco

composer

Öğrenci
Marmara Müzik Öğretmenliği rezaleti

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans mülakata girdim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon (bestecilik) sanat dalı mezunu olarak saçma sapan sorularla karşılaştım. Heralde bugüne kadar benim okulumun bu bölümünden mezun olup da başvuran olmamış. İşin komik tarafı, mülakata hak kazandığıma dair anabilim dalı başkanı cep telefonuma mesaj attı, mülakat günü listede adım vardı ve mülakata girdim (hoca ve öğrencilerden şahitlerim de var), kağıda adımı soyadımı yazıp imza da attım ve ertesi gün açıklanan listede ismimin yanında MHK (mülakata hak kazanmadı) yazıyordu. Mesleki bilgi notum %46 verilmiş (kağıdımı yeniden incelettiricem)!!! Bu sınava girmeden önce de bölümden doçent bir hoca ile görüştüm, detaylı bilgi aldım. Kendisi zaten beni tanıyordu. Yarın ilk iş enstitüye ve anabilim dalına gidip bunun açıklamasını almak olacak. Eğer bu bir hata değilse, kasıtlı yapıldıysa da rektöre kadar gidip BİMER'e şikayet edeceğim. Ve ardından istanbul bölge idare mahkemesine dava açacağım.

A

Akademik Forum

Guest
marmara üniversitesi ortadoğu araştırmalar ent.birdim fakat söyleyeyim farklı bir üniversiten geliyorsanız çok çalışmanız lazım.özellikle yazılı sınavda iyi şeyler yazmanız lazım.Gerçi ben yazmıştım iyi puan almama ragmen mülakatta elemeye oynadılar Ama Hak yerini her zaman bulur arkadaşlar.Çok çalışıp dua ile başarabilirsiniz.

Dione

Öğrenci
- Güzel Sanatlar yüksek lisans hakkında bilgisi olan ,önceden sınava veya mülakata giren var mı ?
- "Mesleki Bilgi Değerlendirme" diye bişi var bu nedir ne yapılmakta...
bilgi verirse sevinirim..

* Okulu aradım "Mesleki Bilgi Değerlendirme" gsf de nasıl oluyor uygulama mı yaptıyorısunuz vs diye bilgi vermediler sınavda öğrenirsin dedi telefona çıkan kişi..:((

Son düzenleme:
Daha önce yazmıştım ama buraya da yazayım. Ortadoğu Sosyolojisi mülakat sınavında geçen yıl bi arkadaşa ilk olarak Arapça Farsça bir metin vermişler çevirmesini istemişler. İkinci olarak Ortadoğu ülkelerinin ekonomileri hakkında bilgi istemişler.

M

Misafir9

Guest
merhaba, kamu hukuku yüksek lisans hakkında bilgisi olan, önceden sınava ve/veya mülakata giren var mı ?
Mesleki Bilgi Değerlendirme si nasıl yapılıyor acaba bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler..

A

Akademik Forum

Guest
Tıp falültesine mülakata gitmiştim neredeyse bütün soruları İngilizce olarak sordular ve elbette yanıtlarını da öyle istediler.

A

Akademik Forum

Guest
kamu değil ancak özelde yüksek lisans yapıyorum öncelikle sabahtan bilim sınavı yapılıyor test usulü(%15'i alınıyor), alınacak kişi sayısının 2 katı kadar başvurucu mülakata alınıyor mülakatta bir kutu içerisine önceden hazırlayıp koydukları sorulardan soru çekmeni istiyorlar çektiğin soruyla alakalı olarak hoca sana birtakım sorular soruyor ve bir mülakat puanı veriyor bunun da %15'i alınıyor. Kamuda da böyle bir sistem olabilir emin değilim.

M

Misafir9

Guest
kamu değil ancak özelde yüksek lisans yapıyorum öncelikle sabahtan bilim sınavı yapılıyor test usulü(%15'i alınıyor), alınacak kişi sayısının 2 katı kadar başvurucu mülakata alınıyor mülakatta bir kutu içerisine önceden hazırlayıp koydukları sorulardan soru çekmeni istiyorlar çektiğin soruyla alakalı olarak hoca sana birtakım sorular soruyor ve bir mülakat puanı veriyor bunun da %15'i alınıyor. Kamuda da böyle bir sistem olabilir emin değilim.

çok teşekkür ederim, son olarak nasıl hazırlanmalıyım hocaların kendi notları önemli mi bu hususta bi tavsiyeniz var mı acaba? (ben İstanbul Hukuk mezunuyum)

A

Akademik Forum

Guest
Yönetim Organizasyon ve İK Yönetimi için bilgisi olan,önceki dönemlerde mülakata giren var mıdır?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, ben hemşirelik mezunuyum ve marmara üniversitesinde sağlık yönetiminde yüksek lisans yapmak için başvuru yaptım. mesleki bilgi değerlendirme ve mülakatta neler soruluyor? yardımcı olabilirseniz sevinirim. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

isabell

Öğrenci
Merhaba
bi konuda yardımınıza ihtiyacım var sağlık bilimleri enstitüsü beden eğitimi ve sporda spor sağlık bilimlerinde yüksek lisansa başvurdum önümüzdeki hafta bilim sınavım var konuyla ilgli ders notu veya benzeri bilgilere ihtiyacım var nette araştırma yaptım ama bu alanla ilgili bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
İyi akşamlar

lovestoned

Öğrenci
Selam arkadaşlar, bende marmara üniversitesi ab ve uluslararası ilişkiler bölümüne özel öğrencilik başvurusu yaptım. biz sizi arayacağız dediler, özel öğrencilik için de mülakat oluyor mu?

D

degişik biri

Guest
Selam arkadaşlar, bende marmara üniversitesi ab ve uluslararası ilişkiler bölümüne özel öğrencilik başvurusu yaptım. biz sizi arayacağız dediler, özel öğrencilik için de mülakat oluyor mu?

yaf ben size kaç defa özl dersin hemen hemen hiçbi faydası olmadığısı söledim hala da sorup duruyosun ,boşa paran gidecek bide al sana üst akıl madem son dea diyeyim

1)önce şu alan bu alan diye tutturmayı bırak en erken atanabileceğin ne varsa oraya koş
2)paran pulun yoksa sakın "doğrusu bu..şu ..alana çok ilgi duyuyorum ve o alanda eşsiz eserler çıkartabilirim" nvinden cümleleri sakın kurma hmen çünkü burada ortaya koyduğunuz muhtemel en güzel emekler itina ile harcanır..ülke olarak öleyiz biraz da ..
3)tekrar sölüyorum özel dersin sana hiçbi faydası yok...biz buna sayısal derslerde "n kadar etkili oluyor?" sorusuna karşılık "ihmal edilecek kadar "1 şeklinde cevaplıyoruz yani hadi öptüm..

A

Akademik Forum

Guest
Marmara Üniver. Ortadoğu Araştırmalar Enst. Ortadoğu Siyaseti Ve Uluslararası ilişkiler alanında yüsek lisans yapmak istiyorum Anadolu üniversitesi İktisat fakültesi Uluslararaı ilişkiler (aöf) mezunuyum bilim sınavı ve mülakatlar hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen....

A

Akademik Frm

Guest
Ortadoğu araştırmaları enstitüsü yuksek lisans

Merhabalar, ben de bu sene orayi düşünüyorum. Fatih universitesinde tam burslu sosyoloji okuyup siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden cap yaptim. Buraya kabul edilme sansim ne kadardır sizce? Bölüme ilgiliyim, sinavlar icin de kendime güveniyorum ama. Torpil olayindan ya da üniversiteden dolayı onyargili yaklasilmasindan korkuyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Marmara Üni. Atatürk İlke ve İnkilapları bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum. Yeni atanmış bir memurum. Derslere katılım konusunda hocalar çalışanlara yardımcı oluyor mu? Bu bölümden veya Türkiyat Araştırmaları Emstitüsü'nde bulunmuş veya bilgisi olan birisi bilgilendirebilirse çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Ortadoğu araştırmaları enstitüsü yuksek lisans

Bu bölüm için hiç mi yorum yapan yok! Yazılı ve sözlü mülakatta neler soruluyor