Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans Mülakatları Nasıl

marii

Öğrenci
yüksek lisansın yazılı sınavı için geleceğim haydarpaşa kampüsü yakınlarında kalacak güvenilir bir yer var mı ya da okulun yurdun da yararlanabilir miyiz

A

Akademik Forum

Guest
mesleki değerlendirme ve mülakat tarihleri sıkıntılı

özel ve kamu hukuku mulakatları istanbul hukuk'un finalleriyle aynı günlerde. amac nedir acaba? istanbul universitesinden başvurmasınlar diye mi? bu kadar erken mesleki değerlendirme ve mülakat yapmanın ne anlamı var acaba, insan hazırlanamaz bile. sanırsın yangından mal kaçırıyorlar...

merhaba, marmara üniversitesi sağlık yönetimi mülakat ve mesleki bilgi değerlendirme sınavlarında nasıl sorular soruluyor ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Ortadoğu ve islam ülkeleri araştırmaları enstitüsü

Ben ortadoğu coğrafyası ve jeopolitiği alanına ön başvuru yaptım ve başvurum kabul edildi şimdi ise bilim sınavı ve mülakata gireceğim:encouragement:

A

Akademik Forum

Guest
Mesleki degerlendirme sinavi

Arkadaslar maliye ve işletme bölümleri için genel olarak mesleki degerlendirme sinavi nasıl oluyor ? Bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
SELAMLAR ;

marmara fbe başvurmuştum programım ile çakışıyor ama ; yarınki ingilizce yeterlik sınavı için aceba giriş kartı götürmek zorunlu mu ,yoksa kimliğimiz yeterli olacak mı , ayrıca daha bu okula hiç gitmdim , marmaray üzerinden kestirme yolu da tarif edebilecek biri lütfen.birde ben yayın sunumu hazırlıyorum da takip edemedim aynı anda iki tane tezliye kayıt engeli kalkmış durumda mı son durum nedir??

teşekkürler.

başarılar.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, hangi alanda yl yapacaksın bilmiyorum ama düzgün çalışırsan olur. Torpil diye bir şey yok. Ben dışarıdan sivastan mezun oldum. Mülakat ve sınavda İtü, marmara vb. gibi pek çok üniversitenin öğrencisini geride bıraktım. O yüzden düzgün bir çalışma yap. Saygılar ve başarılar.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA ;

sınav giriş belgesinde yazıyormuş. gireceğiniz tüm sınavlarda yanınızda bulundurun diyor, ulaşım da çok zormuş bu okula yani en azından avrupa yakasından gidecekler için ...gitmeme ihtimalim var şahsn ,başarılar...

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, bende aynı bölümden başvuru yapmayı düşünüyorum. deneyimini paylaşabilir misin?

SLESS

Öğrenci
Merhaba
Ben de Marmara Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü ve ya Sakarya ortadoğu Çalışmalarında yüksek lisans yapmak istiyorum. Mülakat ve sınavları nasıl geçiyor? Daha önceden deneyimlemiş olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

firiel

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, İletişim Bilimleri bilim sınavında ne tür soru soruluyor bilginiz var mı? İletişim kuramları vs mi sorulur?

A

Akademik Forum

Guest
Marmara Universitesinde cok fazla basvuru oldugundan once bir yazili sinav yapilir ve kontenjanin iki kati kadar ogrenci sozlu mulakata cagrilir. Sadece kendi ogrencilerini aliyorlar soylemi son derece yalan benim girdigim yil 15 kisiden sadece 3 u kendi Marmara ogrencisiydi ve yedekten girerek 4. olmustum. Mulakatta kabul edilirseniz ne uzerine arastirma yapacaginiz sorulur iyi calisin eger derdinizi anlatirsaniz her turlu kabul alirsiniz.

serdar39

Öğrenci
Az cok anlaşılıyor ne ile karsilasacagimiz Ama mülakat ve sınavin günleri aynı görünüyor.. Ayni gün sınavları okuyup mülakat mi yapacaklar acaba?

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B

Biyoloji2017

Guest
Farmasötik mikro

Bende o bölüme başvuru yaptım ve bu konuda bilgi sahibi olmayı çok isterim ! ☺

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans sınavı

selam marmara gsf yüksek lisans mulakat ve sınav soruları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Resimylisans

Öğrenci
Merhabalar bende yüksek lisans için Marmara güzel sanatlar resim bölümünde sınava gireceğim ama ne mülakat ile ilgli ne de mesleki değerlendirme ile ilgli bir bilgi yok, mesleki değerlendirme genel kültür mü yoksa yetenek sınavı mı o bile söylenmiyor, konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar bende yüksek lisans için Marmara güzel sanatlar resim bölümünde sınava gireceğim ama ne mülakat ile ilgli ne de mesleki değerlendirme ile ilgli bir bilgi yok, mesleki değerlendirme genel kültür mü yoksa yetenek sınavı mı o bile söylenmiyor, konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

sellllşşşşxam marmara gsf yüksek lisans mulakat ve sınav soruları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Merhabalar bende yüksek lisans için Marmara güzel sanatlar resim bölümünde sınava gireceğim ama ne mülakat ile ilgli ne de mesleki değerlendirme ile ilgli bir bilgi yok, mesleki değerlendirme genel kültür mü yoksa yetenek sınavı mı o bile söylenmiyor, geçen sene başvurduysan ve bilgi verirsen çok ama çok sevinicem

M

Marmara yüksek

Guest
2018- 2019 yılı Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Sınavı Hakkında

2 temmuz 2018 günü test usulü sınav yapıldı. Yaklaşık 400 kişi girdi. Aynı gün içerisinde test sınavını geçenler 3 temmuz 2018 gününde yapılacak olan sözlü mülakata girmeye hak kazandı. 82 kişi sözlü mülakata girmeye hak kazandı. Hak kazanabilmek için 70 ve üzeri puan almanız gerekiyor. Puanı alamadığım için sözlü mülakata giremedim. Ama test sınavı hakkında yazıyorum. Zira bu sınav hakkında araştırma yaparken gerekli güncel bilgiye ulaşamamıştım. Umarım bu ileti sonraki yıllarda sınava girecek arkadaşların bilgilenmesine yardımcı olur.

Test sınavında soru dağılımı şöyle:
Usul Hukuku 1 - 11. sorular
İcra Hukuku 12 - 16. sorular
İş Hukuku 17 - 33. sorular
Medeni Hukuk(dört yıl) 34 - 50. sorular

Sınav süresi 90 dakika

Özellikle usul hukuku kısmı çok zorladı beni. Oraya ayrıca çalışılması gerektiği kanaatindeyim. Sınavda ezber bilgi soruluyor. Tekrar yapmadan girmeyin sakın. Hatta bulabilirseniz ilgili konulardan test soruları çözün. Kazanamazsanız da üzülmeyin çünkü elemeye yönelik bir sınav hazırlanmış. İstanbul Hukuklu dört arkadaş girdik sadece birimiz mülakata girmeye hak kazandı.

Sınavda yanınızda saat bulundurmayı ihmal etmeyin. Ösym’nin küçük saatleri var sınıfta arka sıralardan görünmüyor.

Sınava girecek arkadaşlara başarılar.