Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

Sercan

Profesör
peki mülakat olup olmadığını nereden anlayabiliriz yök' ün ilanlarında belirtiliyor mu?

Hocam konular karıştı sanırım. Siz MYO'da Ör. Gör. için yazmışsınız ben YL için cevap yazmışım :chuncky: Ya bilim sınavı yada hem bilim sınavı hem de mülakat olur. Karışıklık için özür dilerim :) YÖK'te yazmaz hocam. Zaten bilim sınavının tarihi belli olur ilanda, siz o tarihte sınava girdiğinizde adaylara birde mülakat yapılacak denilir.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Hocam konular karıştı sanırım. Siz MYO'da Ör. Gör. için yazmışsınız ben YL için cevap yazmışım :chuncky: Bir önceki cevapladığım konu ile karıştırdım. Ör. Gör. de sadece mulakat olmaz hocam. Ya bilim sınavı yada hem bilim sınavı hem de mülakat olur. Karışıklık için özür dilerim :) YÖK'te yazmaz hocam. Zaten bilim sınavının tarihi belli olur ilanda, siz o tarihte sınava girdiğinizde adaylara birde mülakat yapılacak denilir.

Anladım peki bu bilim sınavında benim lisans alanımla ilgili sorular mı gelecek yoksa başvurduğum programla ilgili mi? Çünkü bazı dersler farklılık göstermektedir.

lisansım okul öncesi öğretmenliği
başvuracağım bölüm çocuk gelişimi

birde bu bilim sınavında ne tarz soru çıkar acaba geçmiş yıllara ait soru örnekleri varmıdır? ben araştırdım ama ne yazıkki bulamadım

Sercan

Profesör
Anladım peki bu bilim sınavında benim lisans alanımla ilgili sorular mı gelecek yoksa başvurduğum programla ilgili mi? Çünkü bazı dersler farklılık göstermektedir.

lisansım okul öncesi öğretmenliği
başvuracağım bölüm çocuk gelişimi

birde bu bilim sınavında ne tarz soru çıkar acaba geçmiş yıllara ait soru örnekleri varmıdır? ben araştırdım ama ne yazıkki bulamadım

Hocam ilan hangi bölüme çıkmış ise o bölüm ile ilgili gelir. Kimi genel/yoruma dayalı sorular sorar kimi ise bilgiye dayalı sorular sorar. :) Ben daha önce Ar. Gör. için girdiğim bilim sınavında alanım ile ilgili tamamen yoruma dayalı sorular gelmişti.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ilan hangi bölüme çıkmış ise o bölüm ile ilgili gelir. Kimi genel/yoruma dayalı sorular sorar kimi ise bilgiye dayalı sorular sorar. :) Ben daha önce Ar. Gör. için girdiğim bilim sınavında alanım ile ilgili tamamen yoruma dayalı sorular gelmişti.

anladım hocam çok teşekkür ederim bilgiler için iyi çalışmalar

neuekonomi

Öğrenci
nazmi hocam bi sorum olacak öreneğin ben yüksek lisansı bitirdim ama tezimi eylül ayında verecem bu durumda mezun sayılırmıyım yada açılmış olan myo öğrtim görevlisi kadrolara başvurabiliyormuyum tşekkürler..

Sercan

Profesör
nazmi hocam bi sorum olacak öreneğin ben yüksek lisansı bitirdim ama tezimi eylül ayında verecem bu durumda mezun sayılırmıyım yada açılmış olan myo öğrtim görevlisi kadrolara başvurabiliyormuyum tşekkürler..

Hocam ilan şartlarında YL mezunu olmak diyorsa, istenen belgeler arasında YL diploması onaylı süreti olmalıdır. Tezimi Eylül'de vereceğim derken, tez savunmasından bahsediyorsanız, mezun durumunda olamayacağınız için başvurunuz değerlendirilmez malesef.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi Olmakla ilgili

Merhabalar,

Ben Pamukkale Üniversitesi işletme mezunuyum ve şu anda yüksek lisans tezimi bitirmek üzereyim. Yıldız Teknik Üniversitesi meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi olmak istiyorum; fakat internetten araştırdığım kadarıyla ne zaman nereye başvuru yapılacağıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler,

FGN

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar,

Ben Pamukkale Üniversitesi işletme mezunuyum ve şu anda yüksek lisans tezimi bitirmek üzereyim. Yıldız Teknik Üniversitesi meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi olmak istiyorum; fakat internetten araştırdığım kadarıyla ne zaman nereye başvuru yapılacağıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler,

FGN

BURADAN ilanları takip etmeniz gerekmekte belirli bir vakti yoktur ilanların maalesef sürekli takip etmeniz lazım.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar sayın hocalarım kamuda çalışmaktayım myo da öğretim görevlisi olmak istiyorum. Öğretim görevliliği hakkında pek bilgim yok tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgi paylaşabilirmiler genel olarak mesela

1.acemi olduğumuz için işleri öğrenmemiz adına yardımcı olunuyor mu? (mebde ki stajyer öğretmen gibi yoksa herkes kendi kafasında olup git neyaparsan yap mı diyorlar?)

2. Mesai saatinde dersimiz yoksa okulda bulunmak durumundamıyız yinede

aklınıza gelen her konuda yazabilirsiniz yazacağınız her bilgi bizim için çok değerli olacaktır özellikle yeni başlayanlar neler yapar ne görevler verilir hemen derse sokulur mu? gibi süreç nasıl işlemekte değerli bilgiler için çok teşekkür ederim şimdiden

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar sayın hocalarım kamuda çalışmaktayım myo da öğretim görevlisi olmak istiyorum. Öğretim görevliliği hakkında pek bilgim yok tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgi paylaşabilirmiler genel olarak mesela

1.acemi olduğumuz için işleri öğrenmemiz adına yardımcı olunuyor mu? (mebde ki stajyer öğretmen gibi yoksa herkes kendi kafasında olup git neyaparsan yap mı diyorlar?)

2. Mesai saatinde dersimiz yoksa okulda bulunmak durumundamıyız yinede

aklınıza gelen her konuda yazabilirsiniz yazacağınız her bilgi bizim için çok değerli olacaktır özellikle yeni başlayanlar neler yapar ne görevler verilir hemen derse sokulur mu? gibi süreç nasıl işlemekte değerli bilgiler için çok teşekkür ederim şimdiden
Ben öğretim görevlisi olduğum gün derse soktular, zaten ihtiyaç olduğu ve yeterli tecrübeye sahip olduğunuz için atanıyorsunuz. İşleri öğrenmenize tabiki yardımcı oluyorlar. Mesai saatlerinde ne yapacağınız tamamen MYO müdürüne bağlı insiyatif kullanabilir biz haftada 3 gün çalışıyorduk sadece dersimiz olduğunda gidiyorduk mesela ama haftanın 5 gübü sabah 9 akşam 5 çalışın diyeni de gördük.

iyi aksamlar hocam.ben isletme mezunuyum.ogretim gorevlisi olmayi dusunuyorum.fakat sanirim yuksek lisans icin yanlis secim yaptim turizm isletmeciligini secerek.yanlis diyorum cunku turizm icin lisans cikisi ozel sartlarda turizm cikislilara oncelik veriliyor.acaba kaydimi sildirip,isletmeden ozel ogrenci olarak kayit mi yaptirsam ocak ayında yoksa aldigim dersleri isletme blumune gecince saydirsam mi?lutfen acil bilgi verirseniz minnattar olurum.tesekkur ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
iyi aksamlar hocam.ben isletme mezunuyum.ogretim gorevlisi olmayi dusunuyorum.fakat sanirim yuksek lisans icin yanlis secim yaptim turizm isletmeciligini secerek.yanlis diyorum cunku turizm icin lisans cikisi ozel sartlarda turizm cikislilara oncelik veriliyor.acaba kaydimi sildirip,isletmeden ozel ogrenci olarak kayit mi yaptirsam ocak ayında yoksa aldigim dersleri isletme blumune gecince saydirsam mi?lutfen acil bilgi verirseniz minnattar olurum.tesekkur ederim.
Kaydınızı silmeden ikinci y.lisans olarak işletmeye kaydınızı yaptırın ikisi de elinizde bulunsun şansınzı artsın ;)

ejder28

Öğrenci
Merhaba, 2 yıllık tecrübe yeterlidir bunun yanında sadece ALES puanı gerekir o da dediğinzi gibi min. 70 olmalı ama tabi daha yüksek olursa şansınız artar. Sonradan BESYO'ya görevlendirilebilirsiniz ama kadronuz aktarılmaz, orada daimi kadrolu olmanız için tekrar sınav açılması gerekir.

Nazmi Hocam Bir Sorumda Benim Olacak;

Ben İşletme Mezunuyum Yaklaşık 5 yıldır özel sektörde çalışıyorum pazarlama ve işletme Alanında fakat 2 defa firma transferi gerçekleştirdim yani sigortamda bu transfer sürecinde 1 ay gecikmeli yattı bir firmadan çıkış evraklarımı alıp diğerine giriş yapılana dek aralarda 1 ay felan geçti.
Sonbahar ALES'e girerek bende öğretim görevlisi pozisyonlarına başvurmayı planlıyorum.
Şu anda en son görev yaptığım firmaya gireli 1.5 yıl oldu SGK hizmet dökümünde toplam gün sayısı 2000 üzeri bu deneyim konusunda MYO da bana bi sıkıntı cıkarırmı yani en son çalıştığın firmadan itibaren mi 2 yıl olmalı yoksa lisans mezuniyetinden itibaren geçerli mi?

İyi Çalışmalar.
Saygılarımla.

figenner

Öğrenci
merhaba Nazmi hocam, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
ben maliye lisans bölümü mezunuyum ve 3 yıldır özel bankada pazarlama alanında çalışmaktayım. myo ların bankacılık ve sigortacılık bölümlerinde öğrtm görevlisi olabilmem mümkünmü? ilanlarda genelde bankacılık veya işletme lisans bölümü mezunu olma şartı var. emin olamadım başvuru kousunda. ales e yeni gireceğim. cevaplarınız iin şimdiden teşekkürler...

Sercan

Profesör
Nazmi Hocam Bir Sorumda Benim Olacak;

Ben İşletme Mezunuyum Yaklaşık 5 yıldır özel sektörde çalışıyorum pazarlama ve işletme Alanında fakat 2 defa firma transferi gerçekleştirdim yani sigortamda bu transfer sürecinde 1 ay gecikmeli yattı bir firmadan çıkış evraklarımı alıp diğerine giriş yapılana dek aralarda 1 ay felan geçti.
Sonbahar ALES'e girerek bende öğretim görevlisi pozisyonlarına başvurmayı planlıyorum.
Şu anda en son görev yaptığım firmaya gireli 1.5 yıl oldu SGK hizmet dökümünde toplam gün sayısı 2000 üzeri bu deneyim konusunda MYO da bana bi sıkıntı cıkarırmı yani en son çalıştığın firmadan itibaren mi 2 yıl olmalı yoksa lisans mezuniyetinden itibaren geçerli mi?

İyi Çalışmalar.
Saygılarımla.

Mezuniyet tarihinizden sonraki toplam gün sayınız yeterlidir. Yoksa SGK dökümünü ellerine alıp tek tek hangi firmalarda çalışmışsınız bakacaklarını hiç sanmıyorum hocam :encouragement:

merhaba Nazmi hocam, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
ben maliye lisans bölümü mezunuyum ve 3 yıldır özel bankada pazarlama alanında çalışmaktayım. myo ların bankacılık ve sigortacılık bölümlerinde öğrtm görevlisi olabilmem mümkünmü? ilanlarda genelde bankacılık veya işletme lisans bölümü mezunu olma şartı var. emin olamadım başvuru kousunda. ales e yeni gireceğim. cevaplarınız iin şimdiden teşekkürler...

Hocam ilanda belirtilen özel şartları sağlamanız gerekir. Eğer ilan İşletme veya Bankacılık lisans mezunu olmak diye çıkmış ise sadece sektör deneyimi malesef size yetmeyecektir. Size tavsiyem MYO'ları ziyaret edin, mümkünse müdürleri ile görüşün ve CV bırakın. :encouragement:

figenner

Öğrenci
teşekkürler hocam. peki benm lisans bölümümden mezun olup sektör deneyimime uygun hangi bölümler için öğretim görevlisi olma şartım var... bu konuda çok bilgisizim k.bakmayın. internnetten baktım ama pek bişey bulamadım...

Sercan

Profesör
teşekkürler hocam. peki benm lisans bölümümden mezun olup sektör deneyimime uygun hangi bölümler için öğretim görevlisi olma şartım var... bu konuda çok bilgisizim k.bakmayın. internnetten baktım ama pek bişey bulamadım...

YÖK'ün Akademik ilan sayfasından lisans alanınız ile ilgili ilanları incelemeniz gerekir. İlanlarda yazan özel şartları sağlıyorsanız başvuru yapabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben öğretim görevliliği için kadro başvurusunda bulunacağım, ilanda resim iş-iş eğitimi mezunu olma ve alanında iki yıl tecrübe şartı aranıyor. Lisansımı resim-iş öğretmeliği bölümünde tamamladım ve yüksek lisansım da resim anasanat dalında.. Ben bu ilana başvuru yapabilir miyim? Resim-iş eğitimi ve resim-iş öğretmenliği arasındaki fark nedir anlayabilmiş değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

O

osmannn

Guest
mrb Nazmi hocam,
bir soruda ben soracam cvp verirseniz sevinirim,bu 2 yıl tecrübeden kasıt kamu mu olması gerekir illaki,ben işletme bitirdim 4 yıllk fakat özel sektörde önmuhasebe olarak 2 yıldan fazladır çalışmaktayım bu da yeterli olur mu acaba???