Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

A

Akademiküni

Guest
Arkadaşlar görev yaparken üniforma giymiş olan var mı böyle bir imkan tanınıyor mu çünkü ben giymeyi çok istiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen.

A

Akademikfff

Guest
İstanbul için de aynısı mı geçerli acaba böyle olunca moralim bozuluyor cidden :(

akademia1

Öğrenci
18 ekimde yenilenecek ancak yenilenmemesi için herşeyi yapacaklar işe başladığımız ilk günden beri askeriyede sivil olmaz deyip duruyorlar o yüzden göreve başlayacaklar arkadaşlar özellikle ankara için 1.sayfadan itibaren okurlarsa nelerle karşılaşacaklarını görürler , bura sivil değil arkadaşlar ayak işlerini yaptırmak alınmış ameleleriz

Ben ilk sayfadan beri takip ediyorum. Esasen sivil istenmediğini söyleyen de olmuş, görevini sorunsuz yaptığını söyleyen de. "yenilenmemesi için her şeyi yapacaklar" ile ne kastettiğinizi biraz açar mısınız?

A

Akademikfff

Guest
Msü kurulmadan öncede yani 2016dan öncede sivil öğretim görevlileri vardı niye sorun olacak anlayamıyorum ne hayaller kurup hakkıyla asil kazanan arkadaşlar var insanların heveslerini kırmayın lütfen

D

Doktur

Guest
Art niyetle, insanları soğutmak için yazılanları dikkate almayın. Üniversite tarafı sivilleşiyor ve askeri tarafı doğrudan etkilemeyecek bir değişim. Zaten hali hazırda akademik dersler için dışarıdan sivil hocalar geliyor. Bunun yerine kendi sivil hocalarından destek alacaklar. Tabii ki kendince direnç gösteren insanlar olabilir, ama akademik amir olarak dekanlıktaki sivil hocalara bağlısınız (besyo kesiminden emin değilim). Yani sözleşmenizi uzatacak olan onlar. Zaten uzatmayacakları kişileri neden alsınlar? Uzatılmama için çok çaba harcamalısınız. Bu bütün sözleşmeli personel çalıştıran kurumlar için geçerlidir.
Ayrıca gittiğinizde memnun kalmazsanız ayrılabilirsiniz. Kimse nikahını teslim etmiyor. Memnun kalırsanız da çalışırsınız. Türkiye'nin birçok büyük üniversitesinde dahi daha liyakatsiz ve zorba insanlarla karşılaşabilirsiniz. Umarım geçeceklere ve ileride geçmek isteyenlere hayırlı olur ve iyi insanlarla huzurla çalışma imkanınız olur.

Selamlar,

A

Akademikfklgg

Guest
Çok güzel izah etmişsiniz hocam ağzınıza sağlık. Siz orada mı çalışıyorsunuz?

ihtimaller

Öğrenci
18 ekimde yenilenecek ancak yenilenmemesi için herşeyi yapacaklar işe başladığımız ilk günden beri askeriyede sivil olmaz deyip duruyorlar o yüzden göreve başlayacaklar arkadaşlar özellikle ankara için 1.sayfadan itibaren okurlarsa nelerle karşılaşacaklarını görürler , bura sivil değil arkadaşlar ayak işlerini yaptırmak alınmış ameleleriz

Onlara yer yüzünde fesatlık çıkarmayın denildiği zaman, biz ancak ıslah edicileriz derler. Şunu bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir, lakin anlamazlar. (Bakara Suresi, 11.,12. Ayetler).

Suyu bulandırıp insanlar arasında huzursuzluk çıkartarak elinize ne geçiyor anlayamıyorum. Eğer ki MSÜ'de görev yapıyorsanız şuanda, bu anlattıklarınızı yaşamanız çok normal çünkü zihniyetiniz ve içinizin ''kara'lığı'' yazılarınızdan anlaşılıyor. Allah ıslah etsin. Diyecek başka söz kalmıyor.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Art niyetle, insanları soğutmak için yazılanları dikkate almayın. Üniversite tarafı sivilleşiyor ve askeri tarafı doğrudan etkilemeyecek bir değişim. Zaten hali hazırda akademik dersler için dışarıdan sivil hocalar geliyor. Bunun yerine kendi sivil hocalarından destek alacaklar. Tabii ki kendince direnç gösteren insanlar olabilir, ama akademik amir olarak dekanlıktaki sivil hocalara bağlısınız (besyo kesiminden emin değilim). Yani sözleşmenizi uzatacak olan onlar. Zaten uzatmayacakları kişileri neden alsınlar? Uzatılmama için çok çaba harcamalısınız. Bu bütün sözleşmeli personel çalıştıran kurumlar için geçerlidir.
Ayrıca gittiğinizde memnun kalmazsanız ayrılabilirsiniz. Kimse nikahını teslim etmiyor. Memnun kalırsanız da çalışırsınız. Türkiye'nin birçok büyük üniversitesinde dahi daha liyakatsiz ve zorba insanlarla karşılaşabilirsiniz. Umarım geçeceklere ve ileride geçmek isteyenlere hayırlı olur ve iyi insanlarla huzurla çalışma imkanınız olur.

Selamlar,

Eline sağlık hocam çok güzel yazmışsın. 221 sivil öğretim elemanının alınacağı ve şuanda halihazırda diğer üniversitelerden gelen (sivil)hocaların desteğiyle ders veren bir kurumda '' asker hoca olmalı '' tarzı düşüncelerin çok az bir oranda yaşanacağını belkide hiç yaşanmayacağını düşünenlerdenim.
Herkes hak ettiği değeri görür.

- - - Güncellendi - - -

‘Akademis.yenlik’ ismindeki bireyin yazısına binaen cevap vermek istedim( daha doğrusu yanlış yazdıklarından dolayı).Milli Savunma Üniversitesinde eylül 2017 tarihinden bu yana görev yapmaktayım, 926 tsk kanununa tabi değiliz, 2547-4566–657 kanunlarına tabiyiz.’Kendimi başçavuş gibi hissediyorum’ diyerek astsubayları, mesai arkadaşlarımızı kötüleyen hatta tabiri uygunsa aşağılayan bi ifade hoş olmamış.Bu ifadeyi kullanmayacak düzeyde eğitimi olan bir öğretim görevlisi olduğunuzu düşünüyorum.”İşinizi” layığıyla yaptığınız sürece gördüğünüz kötü bir muamele yok, işinizi diye belirttim zira siz işiniz olmayanı da kabul ettiğiniz için ‘en alt seviyelerde muamele görüyorum’ diyebilirsiniz.Nöbetten bahsetmişsiniz, 1yıldır kurumun personeliyim ve nöbet tutma gibi bir durum söz konusu olmadı.Hafta içi mesai 5e kadar, Hafta sonu öğrencilere eğitim vermeniz gerektiğinde 2saatinizi ayırıp, harbiyelinin yararına olacak bir faaliyette bulunuyoruz ve bunun neticesinde de devlet ek dersinizi ödüyo.maaşınız 5500-8000 arasında değişebiliyo.Dikkat diye bağırmak gibi bi ifade kullanmışsınız, yinelemek gerekirse bu durumda hiç söz konusu olmadı, hiç dikkat çeken olmadı hocalarımızdan, çünkü bu tip bi durumla personelimiz olan subaylarımız ilgilenmekteler, herkes kendi işini yapmakta.Tek tip kıyafette yok sayın hocam, yönetmeliğimize, yönergelere göz gezdirirseniz haklarınız orda belirtilmiştir. savunma konusu bugün resmi ve özel kurumlarda bulunmakta, hata yaparsınız sorumlunuz sizi bu şekilde uyarabilir.Bu kadar sözün, yazının esas nedenine gelecek olursak, aynı kurumda çalışan iki öğretim görevlisi arasındaki farkı irdelemek istersek, tek sebebin “haklarınızı bilmemeniz ve bilseniz bile bu hakkı talep etmemeniz olması” iş tanımınızdan, görevlerinizden, kılık kıyafet yönergesinden, 2547’den haberdar olmamanız, her denileni kabul etmeniz, “ses çıkarmayalım 5500-6000tl maaşımız var, işinize bakın, ben şikayetçi değilim” düşüncesinde olmanız. Bu düşüncelerden zihniyetten sıyrılıp evet bu benim hakkım diyip istekte bulunursanız, süreç sizler için daha güzel olacaktır.Yeni gelecek olan hocalarımıza çalıştığım kurumla alakalı memnuniyetimi dile getirip şimdiden başarılar diliyorum :) son olarak sayın akademis.yenlik, bu kadar şikayetçi olduğunuz bir ortamda bulunmanız da şaşırttı hocam, madem bu kadar baskı bu kadar eziyet var, madem sözü neredeyse köleliğe kadar getirdiniz, bırakıp gidebilmelisiniz. :)

Bu mevzuyla alakalı son olarak bu arkadaşı alıntılayarak yazdığı olumlu durumları yazma tarzını da dikkate alarak okuyunuz lütfen.
Bu arada halinden ve kurumdan sürekli şikayetçi olan arkadaşlarında yazma tarzını dikkate alın :)

A

Akademik2673

Guest
Arkadaşlar diyelim biz yazın başladık göreve ders veriliyor mu yazın verilmiyorsa gidiyor muyuz? Teşekkürler

A

Akademikkk__06

Guest
İlginç

Bir süredir takip ediyorum. ben de birçoğunuz gibi beklemekteyim. Baştan sona okudum denebilir. Bazı gönderileri görünce, "cidden, bu arkadaşlar lisans mezunu mu?" diye sormaktan kendimi alamıyorum.

Kastım sadece bir kişiye yönelik değil. yani baya baya birileri var yani :)

Z

Zxxxz

Guest
Merhabalar, öğretim görevlisi kadrosu için yazın çalışma durumu nasıl oluyor merak ettim, bilenler yazabilir mi?

A

Akademikkslsl

Guest
İstanbul'da yaşayan adaylar için hava harp okulu lojman çıkma şansı var mıdır?

akademia1

Öğrenci
Sizce artık ne zaman sonuçlanır? Başka kadrolara benden çok sonra giren arkadaşlarımın soruşturmaları bir bir tamamlanıyor şu sıralar, ama buradan hala haber yok.

cnakademik

Öğrenci
Sizce artık ne zaman sonuçlanır? Başka kadrolara benden çok sonra giren arkadaşlarımın soruşturmaları bir bir tamamlanıyor şu sıralar, ama buradan hala haber yok.

Asil kazanan bir arkadaşım geçen aramış. Soruşturmalar sonuçlandı, peyderpey bize geliyor dosyalarınız denmiş. Yine de diğer işlemlerle beraber tüm süreç bir iki ayda ancak sonuçlanır denmiş.