bu arada kardeşlerim bakın; bu forumda elimden geldiğince bir çok kez "araştırma görevliliği" nedir, ne değildir, yenir mi, yoksa iş bir yerden sonra blowjob'a mı dönüşür yazdık, çizdik, bağırdık.... Bir kez daha yazıyorum....
1- Akademik kadrolar içerisinde en dandiği ilk olarak uzmanlık (özellikle doğu üniversitelerinde), ikinci olarak ise asistanlıktır.
2- Eğer asistan olacaksan, hocaların faturalarını yatırmaktan, sunumu hazırlamaya, posterini hazırlayıp ozalite çıktı almaya, lab.lara girmeye, ders notlarını hazırlamaya, parasını çatır çatır onun aldığı derslere girmeye, çocuklarının ödevini yapmaya, bir yerden bir yere şoförlüğünü yapmaya, bilgisayarı bozulduğunda tamir etmeye, "ya benim internetim neden çalışmıyor, bir halletsene" emrini bile uygulamaya, bir yerde sunum yapacaksa gidip ortamı hazırlamaya, senin adını bile araştırmacı ya da başka birşey olarak koymadığı projelerinin tamamını yazmaya (piyasa araştırması dahil), aynı koşullar altında makalelerini yazmaya, herhangi bir mal geldiğinde bildiğin hamallık yapmaya ve bu saydığım şerefsizliklerin hepsini "AKADEMİSYEN OLMAK İÇİN BUNLAR ŞART GÜLOOOM!!!" KİSVESİ ALTINDA YAPMAYA HAZIR OLACAKSIN.... Bu yazdığım maddeler ve daha fazlasını inanın bu kardeşiniz 7 yıldır yapıyor... En ufak itirazda" ya sen bu hafta doktoraya gitme, iş var" oluyor... Anladınız?
3-En başta kanun maddesinden gidiyor ağalar...Adam yazmış "öğretim üyesi yardımcısı".. bitti... Aslında meali şu; kanuni köle... Tüm kariyerin ve ilerlemen bir kişinin 2 dudağı arasında olursa ve bu kanunla tescillenirse zaten yapabileceğin birşey yok... Bunu bilip gireceksin...
4- Ha girdin diyelim; ya benim gibi abartmadan manipüle edecek ve işlerin ana olanlarını yapıp angaryalarını sallayacaksın, ya isyan edip milleti karşına alacaksın (bunu ancak 33.a lılar yapabilir ama çok risklidir), ya da yalarım yutarım dik tutarım modunda ne varsa yapacaksın... Biraz ağır oldu farkındayım ama gerçek bu... Gördüğüm tüm örneklerde bu 3 varyasyondan ibaret...
5- Aklın varsa öğretim görevlisi ya da okutman olacaksın... Onlar, hele de doğu üni. lerde prof.tan bile rahat...
6- Asistanlık boktan ötesi bir olaydır... İyi bir bölüm başkanı ile çalışsan dahi, başka bir öğretim üyesi canını sıkar, diğeri iş dayar ve her zaman üst rütbeliler haklıdır. İnan askeriyede ki hiyerarşi bile bundan çoooook daha hafif. En azından muazzam birşey olmadıkça yükselmeni engelleyemiyorlar. Burada ise 2 dudak arası...
7- Bu yola girersen ya devam edeceksin ya da istifa edeceksin çünkü asla ve asla mutlu olmayı, "ya bugünde kafama göre takılırım" demeyi, "abi bugünde işe gitemeyeyim yaaa" (diğer kadrolar der), demeyi unut... Mutlu olmayı unut babam, at kafandan.. Bu yolda mutluluk yok... Doktorayı bitirene kadar çile var. Ya çekeceksin ya da gideceksin... Ne yazık ki 3. bir alternatif yok.
Herkese saygılar ve Allah tüm asistanların yar ve yardımcısı olsun...