Mutsuz araştırma görevlisi

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Akademik kültür yok ki ülkede. Vallaha bak. Hani nasıl tanımlarsanız tanımlayın kültürü. Belli standartlar mı, akademik gelenekler mi, iş tanımları mı artık neyse. Hakemli dergide kendi yayın menfaatleri için editör olandan, yılboyu hiçbir dersine girmeyen doçente kadar; ingilizce bilmeden emekliliği gelmiş yardımcı doçentten, başkasına fazladan verilen formasyon dersi için akademisyen arkadaşına küsen profesöre kadar. Piyasa, yerlerde. Herkes basit işlerle meşgul. Ciddiyet, samimiyet, hakkaniyet yok. MEB'deki günlerimi arayacağımı hiç bilemezdim.

esblackklionn

Öğrenci
Akademik kültür yok ki ülkede. Vallaha bak. Hani nasıl tanımlarsanız tanımlayın kültürü. Belli standartlar mı, akademik gelenekler mi, iş tanımları mı artık neyse. Hakemli dergide kendi yayın menfaatleri için editör olandan, yılboyu hiçbir dersine girmeyen doçente kadar; ingilizce bilmeden emekliliği gelmiş yardımcı doçentten, başkasına fazladan verilen formasyon dersi için akademisyen arkadaşına küsen profesöre kadar. Piyasa, yerlerde. Herkes basit işlerle meşgul. Ciddiyet, samimiyet, hakkaniyet yok. MEB'deki günlerimi arayacağımı hiç bilemezdim.

anlattıklarından daha niceleri var hocam. Bunlar sadece bilinen yönleri. Bilmiyorum aldıkları parayı haketmeden kendilerinin veya evlatlarının boğazlarından nasıl geçiriyorlar.

M

MicraR

Guest
Benim gibi 50/d'li olup yıllarca korku içinde çalışıp sonra ÖYP açılınca onunla 33/a olarak atanıp tam huzura erdim galiba derken yeniden KHK ile 50/d li olmak ve doktora tezine danışman hocanın huysuzluğu nedeniyle bir türlü başlayamamak. Sonuç= tabi ki mutsuz araştırma görevliliği

esblackklionn

Öğrenci
Ben de bir yrd.doç.dr. oalrak söyleyebilirim ki; mutsuzum :crushed:

demek ki sadece araştırma görevlileri mutsuz değilmiş :D

- - - Güncellendi - - -

Benim gibi 50/d'li olup yıllarca korku içinde çalışıp sonra ÖYP açılınca onunla 33/a olarak atanıp tam huzura erdim galiba derken yeniden KHK ile 50/d li olmak ve doktora tezine danışman hocanın huysuzluğu nedeniyle bir türlü başlayamamak. Sonuç= tabi ki mutsuz araştırma görevliliği

aynı şey benim de başımda var maalesef danışman hocam sayesinde bu gidişle doktorayı kılı kılına 6 senede bitiririm

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben bir vakıf üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Sizin yarınız kadar maaş alıyorum. Aylar oldu başlayalı bir masam bile yok. Seyyar geziyorum kütüphane senin sınıf benim. Defalarca kez hem de toplum içinde nasıl aşağılandım. Elime bir sözleşme verdiler bitene kadar çık çıkabilirsen tazminatım var keyfe göre çıkamıyorum. Bilim hak getire zaten oturacak yer yok bırakın sakin sakin çalışmayı. Lisans arkadaşlarım benim iki katı maaşımla sefa sürerken, gezip tozarken ben o kadar huzursuzum ki işsiz kaldığım günleri mumla arıyorum. Ben ne yapayım hocam sence?

esblackklionn

Öğrenci
Hocam ben bir vakıf üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Sizin yarınız kadar maaş alıyorum. Aylar oldu başlayalı bir masam bile yok. Seyyar geziyorum kütüphane senin sınıf benim. Defalarca kez hem de toplum içinde nasıl aşağılandım. Elime bir sözleşme verdiler bitene kadar çık çıkabilirsen tazminatım var keyfe göre çıkamıyorum. Bilim hak getire zaten oturacak yer yok bırakın sakin sakin çalışmayı. Lisans arkadaşlarım benim iki katı maaşımla sefa sürerken, gezip tozarken ben o kadar huzursuzum ki işsiz kaldığım günleri mumla arıyorum. Ben ne yapayım hocam sence?

hocam şimdi senin durumunu düşününce bizim şükretmemiz gerektiğini biliyorum. Fakat bizim durumda kötünün iyisi yani çok fazla bir beklentimiz yok. Allah yar ve yardımcın olsun

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Yazık ki vakıf üni.lerinde durumlar daha vahim. Muhakkak bölümden bölüme değişiklik de gözleniyordur, ancak bir sosyal bilimci olarak hocanın tüm dersleri için ayrı not hazırlamaktan, sınav hazırlayıp okumaktan, bazen teslim sürecinden bile ciddi anlamda sıkılıyorum. Ne tezimle ilgili çalışmaya fırsatım ve enerjim kaldı ne dönüp hayatıma bakmaya.
Aynı kurum içinde farklı bölümlerde araştırma görevlisi arkadaşlarıma da bakıyorum; birimler arası belge ya da kitap taşırken, bizim kadar delice ve manasızca telaş içinde evrak işi yapan yok. Şaka gibi; yatay geçişler, yaz okulları, transkriptli muafiyetler, ÇAP başvuruları, kabul edilenlerin ders programları, kapatılan üniversitelerden bizim okula geçiş yapacak öğrencilerin işlemleri, muafiyetleri, önümüzdeki hafta DGSler gelecek... Bunların yanında yığınla idari iş, sekreterlik,araştırma görevlileri arasında samimiyetsiz rekabetler, hocanın triplerini ve garip baskılarını savuşturma da cabası.
Aldığım maaş, benden götürdüklerinin yanında hiçbir şey, eski işimde -ki eğitimciydim- daha yüksek maaş, daha iyi sosyal şartlarda idim.
Trajik bir döngüde sıkışmış hissediyorum kendimi. Sonumuz hayırlara çıksın...

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhaba. Bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Ben şu anda İşletme anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyorum. Bir üniversitenin açtığı ilanda "(İktisadi ve İdari Bil.Fak. Yönetim ve Org. ABD) Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Tezli Yüksek lisans veya Doktora yapıyor olmak." ibaresi var. Biliyorsunuz ki Yönetim ve Org. ABD İşletme'nin alt dalı. Ben bu ilana başvurabilir miyim?

canear

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Ben şu anda İşletme anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyorum. Bir üniversitenin açtığı ilanda "(İktisadi ve İdari Bil.Fak. Yönetim ve Org. ABD) Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Tezli Yüksek lisans veya Doktora yapıyor olmak." ibaresi var. Biliyorsunuz ki Yönetim ve Org. ABD İşletme'nin alt dalı. Ben bu ilana başvurabilir miyim?

vurursunda, o ibare enstitü kadrolarında adama açılır... Yazıyor ya hani "yapıyor olmak"... heh işte o "ya bizim memet var hocam, seviyom onu, araştırma görevlisi olsun nemalansın eccik" diyen bölüm başkanı, dekan yrd. dekan vb. üst elemanların isteğine bağlı ve eğer o "memet" giremezde sen girersen seni bir güzel öttürecekleri bir kadrodur. Çok örneğini gördüm. Eğer memet girerse sorun yok ama sen onun yerine girersen offfffff... ölene kadar mokoko...

Kısacası kardeşim git önceden görüş, kadro adama göre mi açılmış.. Çünkü çok az bu tip kadro "öylesine ya da ihtiyaç için" açılır... %90'ı çoktan adamlıdır...

canear

Öğrenci
bu arada kardeşlerim bakın; bu forumda elimden geldiğince bir çok kez "araştırma görevliliği" nedir, ne değildir, yenir mi, yoksa iş bir yerden sonra blowjob'a mı dönüşür yazdık, çizdik, bağırdık.... Bir kez daha yazıyorum....

1- Akademik kadrolar içerisinde en dandiği ilk olarak uzmanlık (özellikle doğu üniversitelerinde), ikinci olarak ise asistanlıktır.

2- Eğer asistan olacaksan, hocaların faturalarını yatırmaktan, sunumu hazırlamaya, posterini hazırlayıp ozalite çıktı almaya, lab.lara girmeye, ders notlarını hazırlamaya, parasını çatır çatır onun aldığı derslere girmeye, çocuklarının ödevini yapmaya, bir yerden bir yere şoförlüğünü yapmaya, bilgisayarı bozulduğunda tamir etmeye, "ya benim internetim neden çalışmıyor, bir halletsene" emrini bile uygulamaya, bir yerde sunum yapacaksa gidip ortamı hazırlamaya, senin adını bile araştırmacı ya da başka birşey olarak koymadığı projelerinin tamamını yazmaya (piyasa araştırması dahil), aynı koşullar altında makalelerini yazmaya, herhangi bir mal geldiğinde bildiğin hamallık yapmaya ve bu saydığım şerefsizliklerin hepsini "AKADEMİSYEN OLMAK İÇİN BUNLAR ŞART GÜLOOOM!!!" KİSVESİ ALTINDA YAPMAYA HAZIR OLACAKSIN.... Bu yazdığım maddeler ve daha fazlasını inanın bu kardeşiniz 7 yıldır yapıyor... En ufak itirazda" ya sen bu hafta doktoraya gitme, iş var" oluyor... Anladınız?

3-En başta kanun maddesinden gidiyor ağalar...Adam yazmış "öğretim üyesi yardımcısı".. bitti... Aslında meali şu; kanuni köle... Tüm kariyerin ve ilerlemen bir kişinin 2 dudağı arasında olursa ve bu kanunla tescillenirse zaten yapabileceğin birşey yok... Bunu bilip gireceksin...

4- Ha girdin diyelim; ya benim gibi abartmadan manipüle edecek ve işlerin ana olanlarını yapıp angaryalarını sallayacaksın, ya isyan edip milleti karşına alacaksın (bunu ancak 33.a lılar yapabilir ama çok risklidir), ya da yalarım yutarım dik tutarım modunda ne varsa yapacaksın... Biraz ağır oldu farkındayım ama gerçek bu... Gördüğüm tüm örneklerde bu 3 varyasyondan ibaret...

5- Aklın varsa öğretim görevlisi ya da okutman olacaksın... Onlar, hele de doğu üni. lerde prof.tan bile rahat...

6- Asistanlık boktan ötesi bir olaydır... İyi bir bölüm başkanı ile çalışsan dahi, başka bir öğretim üyesi canını sıkar, diğeri iş dayar ve her zaman üst rütbeliler haklıdır. İnan askeriyede ki hiyerarşi bile bundan çoooook daha hafif. En azından muazzam birşey olmadıkça yükselmeni engelleyemiyorlar. Burada ise 2 dudak arası...

7- Bu yola girersen ya devam edeceksin ya da istifa edeceksin çünkü asla ve asla mutlu olmayı, "ya bugünde kafama göre takılırım" demeyi, "abi bugünde işe gitemeyeyim yaaa" (diğer kadrolar der), demeyi unut... Mutlu olmayı unut babam, at kafandan.. Bu yolda mutluluk yok... Doktorayı bitirene kadar çile var. Ya çekeceksin ya da gideceksin... Ne yazık ki 3. bir alternatif yok.

Herkese saygılar ve Allah tüm asistanların yar ve yardımcısı olsun...

47

Moderator
Bence bunun en büyük sebeplerinden birisi işin doğası. Bu işte Prof. olsanız dahi eğitime başladığınız günden eğitimi bıraktığınız hatta öldüğünüz güne kadar hedefleriniz var. Lisans bitir, yl başla, iş bul, tezi bitir, yardoç ol, doç ol, prof ol, bilinen bir prof ol, çok kitabı olan prof ol, alanıın en baba profu ol, emekli olduğun halde eğitim camiasına etkisi olan biri ol, siyasete burnunu sok -moda olduğu üzere, siyasiler gelsin elini öpsün, şakşakçıların olsun vesaire vesaire hep öğrencisiniz ve hep bir hedef hep bir koşuşturmaca. Ömrünüz 300 yıl bile olsa akademide ununuzu eleyip eleği asamazsınız. Hedefleriniz bir kenara bıraktığınız anda ise daha kötüsü sizi bekliyor yavaş yavaş ligden düşmeye ve yerinizi kaybetmeye başlıyorsunuz. Adeta Afrika'da vahşi hayvanlar gibi, ister avcı ister av ol. Kalkıp koşmaya başlıyorsun ta ki ölünceye dek.

Burası akademi. Burada kalemler kılıç, insanlar zalim, hiyerarşi katı, hayatta ve ayakta kalmak maharet işi.

Burası huzurun mutululuğun değil, savaşın ve mücadelenin yeri. Burası savaş alanı, kalemi eline aldığında başlar, zaferlerde yenilgilerde yeni bir savaşa sürükler seni.

En kötüsüde değiştirir insanı, iyi kötü, doğruyu yamuk yapar. Nice aslanların uslu kedi kesildiğini gördük. Caps temsilidir, ama yaparlar.

f478631e441b36a7aaf4008080192c7e.jpg

Burada mutluluk yok :p Bende çoktan öyle şeyler aramaktan vazgeçtim.

seda223

Öğrenci
Beni de alın aranıza.. Arkadaslar bir grup kuralım mı doguda bulunan aras görler dayanısma grubu olsun. Bi nebze iyi gelebilir hem destek oluruz bırbırımıze.

expectations

Öğrenci
vurursunda, o ibare enstitü kadrolarında adama açılır... Yazıyor ya hani "yapıyor olmak"... heh işte o "ya bizim memet var hocam, seviyom onu, araştırma görevlisi olsun nemalansın eccik" diyen bölüm başkanı, dekan yrd. dekan vb. üst elemanların isteğine bağlı ve eğer o "memet" giremezde sen girersen seni bir güzel öttürecekleri bir kadrodur. Çok örneğini gördüm. Eğer memet girerse sorun yok ama sen onun yerine girersen offfffff... ölene kadar mokoko...

Kısacası kardeşim git önceden görüş, kadro adama göre mi açılmış.. Çünkü çok az bu tip kadro "öylesine ya da ihtiyaç için" açılır... %90'ı çoktan adamlıdır...

Hocam bunu ve bir sonraki yazdıklarınızı okudum, çok haklısınız. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ancak tüm bunlara rağmen arkadaşa sorusunun cevabını doğru bir şekilde vermek gerekir diye düşünüyorum. Benim bildiğim kadarıyla bu arkadaş bu ilana başvuramaz. Bilmem yanılıyor muyum, yanılıyorsam siz ya da diğer arkadaşlar düzeltsin ancak "İşletme ABD" ile "Yönetim ve Org ABD" ayrı ayrı değerlendirilir. Alt dalı olmasına rağmen bu arkadaşın başvurusu daha baştan elenir diye düşünmekteyim.

- - - Güncellendi - - -

Bence başvurun geçersiz sayılır. Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu konuda ne düşünürler ancak ilanı direk karşılamıyorsunuz. Yine de net bilen birinden öğrenin başvurunuz boşa gitmesin.

- - - Güncellendi - - -

Bence başvurun geçersiz sayılır. Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu konuda ne düşünürler ancak ilanı direk karşılamıyorsunuz. Yine de net bilen birinden öğrenin başvurunuz boşa gitmesin.

Hocam ben geliyim yerinize ;)

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

finduilas

Profesör

Basvuramazsiniz, ilan sartini saglamiyorsunuz cunku.

ran

Doçent
Son ve önemli bir not daha, bilimsel olarakta adeta ıspatlanmış vaziyette.

Profesörler Genç Akademisyenlere Göre Daha Mutlu | Akademik Personel 2016-2017
Uygulamaları "asistanlar" yapar, stajı "asistanlar" yapar, sınavları "asistanlar" yapar, .....lar "asistanlar" yapar. Çok saygıdeğer Profesörlerimiz ve diğer bazı hocalarımız;

lütfen kartı yerleştiriniz > şifrenizi giriniz > para çek > dııttt dıttt dıtt dıttt > tırrrrrrrrrrrrrrrt > parayı ve kartınızı alınız

Sadece bu işi yapan "adamlar" niye mutlu olmasın ki. :)