Mutsuz araştırma görevlisi

Merhaba üniversitede bittikten hemen sonra yl başladım başarı ile bitirdim bu süreç içinde alesden 89 dil den 78 alarak doğuda bir üniversitede araştırma görevlisi oldum. Yaklaşık 1,5 senedir görevdeyim iki makalem yayınlandı ve 2 bildirim var fakat bu başarılar beni olumlu etkilemedi son zamanlarda acayip mutsuzum. Bu şehirde yaşamaktanmıdır yoksa başka bir sebebi varmıdır bilmiyorum ama o kadar sıkıldım ki ne çalışasım geliyor ne işe gidesim geliyor. Zaten okulda etik bilim diye birşey yok prof. Bizden geçiniyor ve üstüne laf yiyoruz. Istifa etmeyi bile düşünüyorum.

sizinle aynı duyguları paylaşıyorum, bir hafta sonra 4 senedir "bitirtilmeyen" yüksek lisansımın tez savunması var, ama herşeyden o kadar soğudum ki! nasılsa bırakacaklar diye çalışamıyorum bile :( Allah yardımcımız olsun. Ama şu fikirdeyim ki kesinlikle üniversitelerdeki bu düzene karşı çıkmalıyız, birşeyleri değiştirmeye çalışmalıyız, kendimize ve gelecek nesle borcumuz bu bence

ran

Doçent
Arkadaşlar ben bu konuda bir şeyi merak ediyorum. Şu an araştırma görevlisi değilim. Mutsuz olan araştırma görevlileri, araştırma görevlisi olmadan önce başka bir meslekte daha önce çalıştılar mı onu soracaktım. Niyetim eleştiri değil, ki zaten eleştirebilecek konumda da değilim ama bunu cidden merak ediyorum :)

Evet. :)

......

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ben bu konuda bir şeyi merak ediyorum. Şu an araştırma görevlisi değilim. Mutsuz olan araştırma görevlileri, araştırma görevlisi olmadan önce başka bir meslekte daha önce çalıştılar mı onu soracaktım. Niyetim eleştiri değil, ki zaten eleştirebilecek konumda da değilim ama bunu cidden merak ediyorum :)

MEB, Özel Sektör(2-3 yer), Muayenehane vs..

esblackklionn

Öğrenci

Kendi işim ve kendi işim dışında birçok özel sektörde çalıştım evet
esnaflıkta yaptım yaklaşık 3,5 yıl

veterinarius

Öğrenci
Merhaba üniversitede bittikten hemen sonra yl başladım başarı ile bitirdim bu süreç içinde alesden 89 dil den 78 alarak doğuda bir üniversitede araştırma görevlisi oldum. Yaklaşık 1,5 senedir görevdeyim iki makalem yayınlandı ve 2 bildirim var fakat bu başarılar beni olumlu etkilemedi son zamanlarda acayip mutsuzum. Bu şehirde yaşamaktanmıdır yoksa başka bir sebebi varmıdır bilmiyorum ama o kadar sıkıldım ki ne çalışasım geliyor ne işe gidesim geliyor. Zaten okulda etik bilim diye birşey yok prof. Bizden geçiniyor ve üstüne laf yiyoruz. Istifa etmeyi bile düşünüyorum.

ben de doğuda bir üniversiteye veteriner iç hastalıklarına öyp ile atanmış bir argörüm ve söylediklerinizin hepsi harfi harfine aynı,bunca sıkıntıya bunca emeğe değecek mi acaba diye her gün düşünmekten kendimi yiyip bitirme aşamasına geldim ve tüm bu buhranların içerisinde kendimi unutup kalıyorum, yaşadığımı unutuyorum çoğu zaman, mesleğimi çok seviyorum ve katlandığım zamanlar da bu mesleği sevdiğim için, ama tükenmişliğe çare bulamıyorum,hiyerarşinin en altında olmamızdan mütevellit ne yapsak da yaranamayan biz argörlerin ciddi anlamda bir araya gelip bu sorunları olabildiğince paylaşmaya ihtiyacımız var.

-- Tam 8 yıl sonra gelen edit; doktoram bitti, öğretim üyeliğine atandım, kara günler geçti yerini güneşe bıraktı ve son olarak kendi yazdığıma cevap veriyim: bunca emeğe fazlasıyla değiyot, tünelin ucunda ışık var.

Son düzenleme: