Öğretim Elemanlarının Mecburi Hizmet Yükümlülüğü

smyrna

Araştırma Görevlisi
"2547 sayılı Yükseköğretim Kanun‟unda yükseköğretim kurumlarında ihtiyaç duyulan öğretim elamanlarını yurt içinde veya yurt dışında bir başka üniversite de yetiştirebilme imkânı verilmiştir. "

o halde yurt dışından kabul alsak öyp ile görevlendirilebiliyor muyuz oradaki üniversiteye?

ibulut

Doçent
"2547 sayılı Yükseköğretim Kanun‟unda yükseköğretim kurumlarında ihtiyaç duyulan öğretim elamanlarını yurt içinde veya yurt dışında bir başka üniversite de yetiştirebilme imkânı verilmiştir. "

o halde yurt dışından kabul alsak öyp ile görevlendirilebiliyor muyuz oradaki üniversiteye?

Bu öyp kapsamında olan bir durum değil MEB bursunu kazananlar yurtdışında lisansüstü eğitim alır ve bitirdikten sonra zorunlu hizmet için yurda döner

edimvar

Öğrenci
sayın smyrna arkadaşım. ÖYP araştırma görelileri normal araştırma görevlilerinden farklı değildir. Yani siz yurt dışından Y.Ö.K'ün denklik verdiği Üniversitelerden kabul alırsanız ve bağlı bulunduğunuz üniversite ile anlaşırsanız tabi ki gidebiliyorsunuz. Sadece M.e.b burs vermiyor. Y.ö.k da ister normal ister öyp li ol göderiyor. Yeterki kabulünüzü alın ve kurumlarla anlaşın.

ibulut

Doçent
sayın smyrna arkadaşım. ÖYP araştırma görelileri normal araştırma görevlilerinden farklı değildir. Yani siz yurt dışından Y.Ö.K'ün denklik verdiği Üniversitelerden kabul alırsanız ve bağlı bulunduğunuz üniversite ile anlaşırsanız tabi ki gidebiliyorsunuz. Sadece M.e.b burs vermiyor. Y.ö.k da ister normal ister öyp li ol göderiyor. Yeterki kabulünüzü alın ve kurumlarla anlaşın.

Hocam emin misiniz o zaman yök neden sırf öypliler için lisansüstü kontenjanlar açıyor? Bu kontenjanlar belirli unilerde ve yurtiçinde. ÖYP kapsamında yurtdışına max. bir sene için ödenek ayırılıyor fakat bu araştırma bursu yoksa yurtışındaki bir unide yüksek lisansın veya doktoranın tamamı tamamlanıyor diye bir durum yok benim bildiğim

edimvar

Öğrenci
Arkadaşım bunu tamamıyla araştırdığım ve hem yök'te bazı ilgililerden hem de üniversitede akademisyen hocalarımnızdan aldığım bilgiler ışığında söylüyorum. Eğer kabul alır ve bağlı bulunduğunuz üniversitenin ilk önce bölüm başkanından, sonra dekan,rektörlük ve komisyondan geçmesiyle dilekçeniz yök'e sunulur sonra da onay olursa gidebiliyorsunuz.

smyrna

Araştırma Görevlisi
Arkadaşım bunu tamamıyla araştırdığım ve hem yök'te bazı ilgililerden hem de üniversitede akademisyen hocalarımnızdan aldığım bilgiler ışığında söylüyorum. Eğer kabul alır ve bağlı bulunduğunuz üniversitenin ilk önce bölüm başkanından, sonra dekan,rektörlük ve komisyondan geçmesiyle dilekçeniz yök'e sunulur sonra da onay olursa gidebiliyorsunuz.

teşekkür ederim ama emin misiniz ve neden öypli giden hiç yok? Benim bildiğim örnekler hep tez aşamasında ve 1 yıllık gitmişler.

ibulut

Doçent
teşekkür ederim ama emin misiniz ve neden öypli giden hiç yok? Benim bildiğim örnekler hep tez aşamasında ve 1 yıllık gitmişler.

çünkü öypnin mantığına ters böyle bir durum olsa bile. ÖYP yurt içinde yetiştirme programıdır ayrıca yurtdışına gidildiğinde zorunlu hizmet 1e 2 olur bu da caydırıcı bir durum

edimvar

Öğrenci
evet 1'e 2 olur. ÖYP deki amaç yurtiçidir ama yurtdışı eğitim yoktur denmiyor. Ve hem yök hem bazı üniversiteler eğer kabul alındığı durumda eğitimin yurt dışı sürdürülmesinde ılımlı ve onay verebileceklerini ifade ediyorlar. belki daha önce böyle bir örnek yoktur ama yakın zamanda duyabilirsiniz :)

zakkum

Öğrenci
yökün ve üniversitelerin mantığı hukuk mu oda ne bee!!!
ayın 11 inde ilişiğim kesildi vatana millete hayırlı olsun...yazıklar olsun!!!

zakkum

Öğrenci
nisanda dil kursu başlar dilkursundan sonraki 1.yılın sonundaki ilk sınavlardan 50 alma şartı vardır ilk sınavdan geçemeyince 2. sınav olan kpds ye hazırlanılır sınava 4 gün kala sabah kalkılır aaaa bu sınavdan geçemezsem 2 ay sonra kapı dışında kalıyomuşum dersin tabi bu stresle sınavda soruları görmezsin bile buarada ocak 11 (iş başlama tarihim) olur itina ile ilişik kesilir...tabi biz onların kastettiği gibi başarısız insanlar olmadığımız için kpss puanıyla yinede atanırız ama hakkımızıda onlarda bırakmayız:)

zakkum

Öğrenci
ha buarada budurumu kınayan bize haketmiyodunuz zaten iyi olmuş diyenler varya işte onlar ömürleri boyunca bunun kat be kat fazlasını yaşayacaklar bunuda akıllarından çıkarmasınlar...sadece uyarı maksadıyla yazdım :))

kaze

Doçent
nisanda dil kursu başlar dilkursundan sonraki 1.yılın sonundaki ilk sınavlardan 50 alma şartı vardır ilk sınavdan geçemeyince 2. sınav olan kpds ye hazırlanılır sınava 4 gün kala sabah kalkılır aaaa bu sınavdan geçemezsem 2 ay sonra kapı dışında kalıyomuşum dersin tabi bu stresle sınavda soruları görmezsin bile buarada ocak 11 (iş başlama tarihim) olur itina ile ilişik kesilir...tabi biz onların kastettiği gibi başarısız insanlar olmadığımız için kpss puanıyla yinede atanırız ama hakkımızıda onlarda bırakmayız:)

geçmiş olsun hocam :(

novgorod

Araştırma Görevlisi
Hocam ilişiğiniz YÖK'ten gelen bir yazıyla falan mı kesildi, yani isminiz özelinde işten çıkarılmanız gerektiği mi söylendi? Yoksa okul mu birden bire bunu yaptı? Mahkeme yoluyla hakkını arayan arkadaşlar var hocam, hemen pes etmeyin, onca emek vermişsinizdir mutlaka...