yani hocam öyp için imzaladgımız senetlerin gecerliliği yok mu yani istemezsek geriye dönmeme hakkımız oluyor mu?
yani hocam öyp için imzaladgımız senetlerin gecerliliği yok mu yani istemezsek geriye dönmeme hakkımız oluyor mu?
"2547 sayılı Yükseköğretim Kanun‟unda yükseköğretim kurumlarında ihtiyaç duyulan öğretim elamanlarını yurt içinde veya yurt dışında bir başka üniversite de yetiştirebilme imkânı verilmiştir. "
o halde yurt dışından kabul alsak öyp ile görevlendirilebiliyor muyuz oradaki üniversiteye?
sayın smyrna arkadaşım. ÖYP araştırma görelileri normal araştırma görevlilerinden farklı değildir. Yani siz yurt dışından Y.Ö.K'ün denklik verdiği Üniversitelerden kabul alırsanız ve bağlı bulunduğunuz üniversite ile anlaşırsanız tabi ki gidebiliyorsunuz. Sadece M.e.b burs vermiyor. Y.ö.k da ister normal ister öyp li ol göderiyor. Yeterki kabulünüzü alın ve kurumlarla anlaşın.
Arkadaşım bunu tamamıyla araştırdığım ve hem yök'te bazı ilgililerden hem de üniversitede akademisyen hocalarımnızdan aldığım bilgiler ışığında söylüyorum. Eğer kabul alır ve bağlı bulunduğunuz üniversitenin ilk önce bölüm başkanından, sonra dekan,rektörlük ve komisyondan geçmesiyle dilekçeniz yök'e sunulur sonra da onay olursa gidebiliyorsunuz.
teşekkür ederim ama emin misiniz ve neden öypli giden hiç yok? Benim bildiğim örnekler hep tez aşamasında ve 1 yıllık gitmişler.
Lisansüstü kapsamı hem yüksek lisansı hem de doktorayı içine alır. Makaleyi okudunuz mu? Emin olsun okuduktan sonra cevabı bulacaksınız.
yökün ve üniversitelerin mantığı hukuk mu oda ne bee!!!
ayın 11 inde ilişiğim kesildi vatana millete hayırlı olsun...yazıklar olsun!!!
nisanda dil kursu başlar dilkursundan sonraki 1.yılın sonundaki ilk sınavlardan 50 alma şartı vardır ilk sınavdan geçemeyince 2. sınav olan kpds ye hazırlanılır sınava 4 gün kala sabah kalkılır aaaa bu sınavdan geçemezsem 2 ay sonra kapı dışında kalıyomuşum dersin tabi bu stresle sınavda soruları görmezsin bile buarada ocak 11 (iş başlama tarihim) olur itina ile ilişik kesilir...tabi biz onların kastettiği gibi başarısız insanlar olmadığımız için kpss puanıyla yinede atanırız ama hakkımızıda onlarda bırakmayız