Öğretim Elemanlarının Mecburi Hizmet Yükümlülüğü

özçınar

Öğrenci
nazmı hocam merak ettgm bir konu var yardmcı olursanz cok sevnrm.Ben okulöncesi öğretmenliği bolmu lisans meznyum.Bu atamada bingöl sağlık mesklek yuksek okulu çocuk gelişimine yerlestm ama hatrlayamyrm basvuru kosullarnda okulönceciler basvurablyrmuydu dye ne yapblrm?yok u mu aryp sormalıyım ünversteyimi?

serguc

Araştırma Görevlisi
yök için değişen bişe olmaz asıl rektörler yaptırım yapar kimse yetişmiş personelini kaybetmek istemez o yüzden anlaşmada çok kolay olacağını sanmıyorum...e dersenizz rektörün biri amcam diğeride dayım diyorsanız başka...:)))

Uncu

Öğrenci
Bugün YÖK danışma hattını aradım. Zorunlu hizmet ile ilgili bir soru sordum, anlattığım duruma üniversitemin karar verebileceğini söylediler.

2 Yıl kadar 35. madde ile başka bir üniversitede görevlendirme alan bir ÖYP'li doktora yeterliliğini verdikten sonra kendi üniversitesine döner ve burada doktorası bitene kadar 2 yıl araştırma görevliliği yaparsa zorunlu hizmeti biter mi?

Zorunlu hizmet süresi sadece doktora bittikten sonra mı azalmaya başlar? Yoksa sadece kurumda çalışıyor olmak da hizmet sayılarak bu süre azaltılabilir mi?
Ona göre tez aşamasında dönmeyi planlıyorum. ÖYP üniversitem biraz köklü, kolay kolay kadro gelmeyeceğini belirtiyorlar.

turabe

Doçent
Hocam rektörler anlaşırsa mecburi hizmet başka bir üniversiteye taşınabilir mi? Yoksa Yök rektörleri dinlemeyip yaptırımda bulunabilir mi?

Üniversiteler özerk olduğundan sizin zorunlu hizmetinizin YÖK ile hiçbir ilgisi bulunmuyor. YÖK sadece kadro verir, gerisi üniversitenin elindedir. Dolayısıyla sorunuzun cevabı evet, taşınabilir. Ama elbette ki kolay değil, ciddi torpil ister.

metuca

Öğrenci
Daha önce benzer durumu tecrübe edenler vardır diye sormak istedim. Mecburi hizmeti olan bir araştırma görevlisi üniversitesine döndükten sonra başka bir üniversite kadro bulursa mecburi hizmeti kadro bulduğu üniversiteye devredilebilir mi?

eczak

Yardımcı Editör
Daha önce benzer durumu tecrübe edenler vardır diye sormak istedim. Mecburi hizmeti olan bir araştırma görevlisi üniversitesine döndükten sonra başka bir üniversite kadro bulursa mecburi hizmeti kadro bulduğu üniversiteye devredilebilir mi?

Hocam başka üniversiteye geçerken muvafakat veriliyor. Üniversiteniz muvafakat verirse zorunlu görevinizi de taşırsınız; ancak bu küçük üniversiteden belli başlı büyük üniversitelere olursa üniversiteniz muvafakat verse dahi YÖK zorunlu hizmet aktarımı yapmayabiliyor. Eğer geçeceğiniz yerde küçük üniversite olursa muvafakat alırsanız daha rahat aktarım yaparsınız.

erdek

Öğrenci
Hocam malum yardımcı doçentlik kalktı

Doktora bitince araş. gör. olarak kalmaya devam edeceğiz

Peki bizim zorunlu hizmetler ne zaman saymaya başlayacak?

Yine doktoradan sonra mı? Ve bu haksızlık değil mi?

Biz yeterlilikten sonra görevimize çağıldık ve zorunlu hizmetin düşmeye başlaması gerekmez mi?

Vallahi bunalıma girdim. Evim ailem dağılacak. Zorunlu hizmetimin bir an önce bitmesini ve bu üniversitelerden kurtulmayı ümit ediyorum. Simit satmaya razıyım.

yyyssf

Öğrenci
Zorunlu hizmet devri kanunen yasaklandı. eş durumu ve sağlık sorunları hariç. öyle muvafakat falan veren yok bilginize verirse suç işlemiş olur.

- - - Güncellendi - - -

Hocam malum yardımcı doçentlik kalktı

Doktora bitince araş. gör. olarak kalmaya devam edeceğiz

Peki bizim zorunlu hizmetler ne zaman saymaya başlayacak?

Yine doktoradan sonra mı? Ve bu haksızlık değil mi?

Biz yeterlilikten sonra görevimize çağıldık ve zorunlu hizmetin düşmeye başlaması gerekmez mi?

Vallahi bunalıma girdim. Evim ailem dağılacak. Zorunlu hizmetimin bir an önce bitmesini ve bu üniversitelerden kurtulmayı ümit ediyorum. Simit satmaya razıyım.

KHK delisi olan ÖYP lilerdenim. Aralık ayında 33a ya geçireceğiz diye yazı geldi. 33a ya geçmemek için önce üniversiteye dilekçe verdim. üniversitem kabul etmeyince 350 tl verip idari dava açtım.
kendimi kadrodan attırabilmek için baya para ödüyorum. Allah .... versin. Zaten hocam biz parazit gibi gittiğimiz yeri sömürmüyoruz. gittiğimiz yerdeki asistandan daha fazla iş yapıyoruz. (onlar zor işleri tecrübe ettikleri için kolayları kendileri alır sonra gelen her zaman elini daha fazla taşın altına sokar askeriyede de böyledir. devreler vardır en altı hep ezilir üstü ezer). Mantıklı düşünürsek bizim Allahtan başkasına borcumuz yok zorunlu hizmetimiz de yok bu ÖYP lilerin zorunlu hizmet meselesi YÖK ün uydurduğu saçmalık. bu doktoradan sonra mı olsun yoksa prof olduktan sonra mı başlatalım? ne bunlar ya ben geri zekalı değilim eminim akademisyen olacak kadar yükselen insanlar da böyledir. neyin zorunlusu neyin hizmeti. biz sustukça YÖK başımıza daha büyük işler açacak. bir çok kişi zaten bırakıp gidiyor. YÖK o zaman çöplükten akdemisyen toplasın.

Son düzenleme:

erdek

Öğrenci
Hocam bu başlık niş oldu. Bu konuda sıkıntı yaşayanların uğradığı bir sayfa.

O yüzden "yasaklandı" "kesinlikle mümkün değil" "muvafakat verirse suç olur" gibi kesin konuşmanın doğru olmadığını belirtmek isterim.

Yeni üniversitelerden koca koca 50 yıllık üniversitelere muvafakat alanlar var. ve halen oluyor.

Bizim birlik olup bu yöndeki hakkımızı aramamız gerekir.

Bu konuda mağdur olanlarla birlikte hareket etmeye davet ediyorum.

Sonuçta bir çok öyp'li 50D'li kalıp zorunlu hizmetten de muaf oldu. Bizim suçumuz ne? Çağrılıp göreve icap etmek mi?

Selamlar...

karkinli

Öğrenci
Hocam bu başlık niş oldu. Bu konuda sıkıntı yaşayanların uğradığı bir sayfa.

O yüzden "yasaklandı" "kesinlikle mümkün değil" "muvafakat verirse suç olur" gibi kesin konuşmanın doğru olmadığını belirtmek isterim.

Yeni üniversitelerden koca koca 50 yıllık üniversitelere muvafakat alanlar var. ve halen oluyor.

Bizim birlik olup bu yöndeki hakkımızı aramamız gerekir.

Bu konuda mağdur olanlarla birlikte hareket etmeye davet ediyorum.

Sonuçta bir çok öyp'li 50D'li kalıp zorunlu hizmetten de muaf oldu. Bizim suçumuz ne? Çağrılıp göreve icap etmek mi?

Selamlar...

Sizinde dediğiniz gibi mecburi hizmet için muvafakatta eş durumu ve sağlık gerekçesini yök makül görüyor yoksa olumsuz bakıyor ama yasal bir engel yok ve bir şekilde alanları duyuyoruz. Ama bu konuda geçen hafta yökten üni.lere yeni bir karar gönderildi. Eş durumu ve sağlık gerekçesi dışında bir birimden ihtiyacımız yoktur diye muvafakat verilirse o birim için bir sene boyunca kadro talebi yapılamayacaktır diye.

seyyah_real

Öğrenci
Arkadaşlar ben de 35 almamış 39 ile devam eden bir 33a lı olarak zorunlu hizmet yükümlülüğü durumu nedir acaba diye sormak istiyorum.