Öğretim Görevlilerine Ait 2547 Sayılı Kanunun 31. Maddesi

Sercan

Profesör
hocam merhaba 2547den istifa ettim kppsye girip öğretmen olarak atandım 657ye tabi olduğum için aday öğretmen olarak başldım adaylığımın doğrudan kalkma gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba

Hocam adaylığınızın doğrudan kalkması derken? 657 ile atanan her memurun en az bir yıllık aday memurluk süresi olur. Sorunuzu pek anlayamadım. :ambivalence:

A

Akademik Forum

Guest
kademe

Hocam adaylığınızın doğrudan kalkması derken? 657 ile atanan her memurun en az bir yıllık aday memurluk süresi olur. Sorunuzu pek anlayamadım. :ambivalence:

yani hocam üniversitede çalıştığım için orada asil memur olarak görev yaptım adaylık yok sounçta bu 657de geçerli olmuyo o zaman anladığım kadaryla

A

Akademik Forum

Guest
31. Madde

Merhaba hocam. Ben bir universite hastnesinde kadrolu hemsire olarak 7yildir calismaktayim. Bir saglik meslek y. Okulunum ogretim gorevlisi kadrosuna basvurdum. 2547. Kanunun 31. Maddesine gore istihdam edilecegi belirtiliyor
Bu maddeyi okudum fakar tam olarak 657den farkini anlayadim. 31. Maddeye gore gprevlendirilen ogretim gorevlileri ucret ve diger ozluk haklari bakimindan farklimidir. Yanitlarsaniz sevinirim.

H

haberci

Guest
öğret.gör süre uzatımında keyfi tasarruf

bölüm başkanı ve dekan mesnetsiz dedikodular yüzünden öğretim görevlisinin sözleşmesini uzatmama gibi bir yetkiye sahip midir? böyle bir durumda mahkemeden ne sonuç çıkar?

A

Akademik Forum

Guest
hocam
bende belediyede sözleşmeli personelim. meslek yüksek okulunda dışarıdan hizmet alımı şeklinde derslere girmek için başvurdum ve kabul edildim.
ancak son anda belediye zorluk çıkarttı. izin vermiyorlar.
derslere giremezsem ne olur ??? cezai müeyyidesi varmı ??
şimdi ne yapmalıyım. bilgisi olan varsa paylaşmanızı rica ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Maaş ne kadar

Merhaba,
ben de bir MYO'nda göreve bu yıl başladım.
2547'ye göre her yıl sözleşmemiz yenileniyor.
Ancak aynı zamanda 657'ye de tabiyiz.
1 yıl olan aday memuriyet süremizi tamamladıktan sonra kabul edileceğimiz bir devlet kurumuna geçiş yapabilir miyiz ?
Kafam oldukça karıştı bu konuda.
2 yıl mecburi öğretim görevliliği hizmeti var ..
Ancak aynı zamanda 657'den dolayı 1 yıl aday memuriyet süresini tamamladıktan sonra da geçiş yapılabiliyor.
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsanız memnun olurum..

- - - Güncellendi - - -

Merhaba Büşra,

Konuyla ilgili bilgi edindiysen paylaşır mısın lütfen?

Ben de Öğretim Görevlisi olarak yeni atandım. Henüz 1 yılımı doldurmadım. Ancak başka bir araştırma enstitüsüne geçmek istiyorum.

Bulunduğum bölgede imkanlarım oldukça kısıtlı.

Yardımcı olabilecek başka arkadaşlardan da cevap bekliyorum..

hocam kaç saat ders alıyorsunuz. Maaşınızı ders saati üzerinden mi alıyorsunuz ? Ders saati ücreti ne kadar Benimde öğretim görevlisi olarak çalışma durumum var ama maaş beni çok düşündürüyor...

Fenerbahçe

Öğrenci
Merhabalar ÖYP'li biri öğretim görevlisi kadrosuna atanabilir mi? Herhangi bir kaybı olurmu. Öğretim görevliliği de 33/a ya mı tabi. teşekkürle.

Mr December

Baş Editör
Merhabalar ÖYP'li biri öğretim görevlisi kadrosuna atanabilir mi? Herhangi bir kaybı olurmu. Öğretim görevliliği de 33/a ya mı tabi. teşekkürle.

ÖYPli olunca biri araştırma görevlisi olur ve lisansüstü eğitimi bittiğinde araş. gör. dr. olarak yrd. doç. kadrosu bekler. Eğer 10 yıllık çalışma süresini doldurduğunda (araştırma görevlisi olduğu süreler) yrd. doç. kadrosu gelmezse eğer öğretim görevlisi kadrosu gelirse o kadroda çalışabilir.

Fenerbahçe

Öğrenci
ÖYPli olunca biri araştırma görevlisi olur ve lisansüstü eğitimi bittiğinde araş. gör. dr. olarak yrd. doç. kadrosu bekler. Eğer 10 yıllık çalışma süresini doldurduğunda (araştırma görevlisi olduğu süreler) yrd. doç. kadrosu gelmezse eğer öğretim görevlisi kadrosu gelirse o kadroda çalışabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim, bununla ilgili bir yönerge maddesi var mı acaba ? verebilirseniz çok sevinirim.

Mr December

Baş Editör
Cevabınız için teşekkür ederim, bununla ilgili bir yönerge maddesi var mı acaba ? verebilirseniz çok sevinirim.

İşleyiş bu şekilde. Zaten programın adı da Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı, öğretim görevlisi yetiştirme programı değil. Öğretim görevliliği temel olarak tecrubeye dayanan kadrolardır. Yüksek lisans, doktora yapmak gibi zorlukları yoktur, bu yüzden yetiştirmek gibi bir gereklilik de yoktur.

A

Akademik Forum

Guest
ne ikisi, ne 5'i gemini yürütebilirsen gaptansın, o 2 sene lâfı adamı olmayanlar için geçerli, gerçi adamın yoksa o da olmaz, zaten öğretim görevlisi de olamazsın. Öncelikle NÜFUZUN olacak.

A

Akademik Forum

Guest
Ücretli öğretim görevlisi için MYO namı başvuracaz anlamadım ben olayı yardımcı olurmusunuz lütfen

marskartal

Öğrenci
iyi günler hocam. benim bir sorum olacak. üniversite de mühendis olarak çalışıyorum. 3 yıllık iş tecrübem var. yüksek lisansta tez aşamasındayım. bulunduğum üniversite de akademik kadro eksikliği olduğu için mühendislik fakültesinden bana branşımla ilgili 2 ders vermem için yazı yazdılar. ben bu dersleri verebilir miyim? onun için şartlar( yl, yüksek lisans, dil puanı, ales vb.) gibi şartlar var mı? hangi kriterlere bakıyorlar. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

marskartal

Öğrenci
iyi günler hocam. benim bir sorum olacak. üniversite de mühendis olarak çalışıyorum. 3 yıllık iş tecrübem var. yüksek lisansta tez aşamasındayım. bulunduğum üniversite de akademik kadro eksikliği olduğu için mühendislik fakültesinden bana branşımla ilgili 2 ders vermem için yazı yazdılar. ben bu dersleri verebilir miyim? onun için şartlar( yl, yüksek lisans, dil puanı, ales vb.) gibi şartlar var mı? hangi kriterlere bakıyorlar. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

marskartal

Öğrenci

marskartal

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

yapı işleri hocam