Öğretim Görevlilerine Ait 2547 Sayılı Kanunun 31. Maddesi

marskartal

Öğrenci
ewet kpss ile atandım elektrik hocam. ders saati ücreti karşılığında hiçbir şart aranmadan ders vermem konusu kesin bir bilgi mi ? sizde mi ders veriyorsunuz hocam

- - - Güncellendi - - -

yök kanununum 31. maddesinde öğretim elemanı yoksa alanında uzman kişi tarafından verilebilir yazıyor. uzmandan kasıt nedir hocam?
 
A

Akademik Forum

Guest
Okutmanlik

Merhaba okutman olabilmek icin gerekli şartlari biliyor musunuz ?
Yuksek lisansi bitirme şarti var mi ?
Birde tezli yuksek lisans yaparken universitede hocalik kadrosunda olunuyor mu ?
 

leylayım

Öğrenci
Hocam 2547 sayılı Kanun'un 31.maddesi uyarınca myo'lara ataması yapılanlar, normal öğretim görevlisi maaşı mı alırlar? Özlük hakları bakımından da eşdeğer midirler?
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba,
Öğretim Görevlisi olarak bir üniversiteyi kazandım. Öğrenciyi aylül ayında alacağız ama beni telefonla arayıp kendi alanımın dışındaki diğer dersleri vermeye davet ettiler. Bende kendi alanımın dışında ders veremeyeceğimi ifade ettim. 12 saat ders verme yükümlülüğüm olduğu için bana zoraki ders verebilirler mi?
 
A

Akademik Forum

Guest
Sözleşmeli Akademik Personel

merhabalar benimde bir sorum olacak bende şuan konservatuarda ücretli olarak çalışıyorum kadro için gerekli şartları sağlayamadım bu maddeye göre sözleşmeli olarak yani ücretliden daha yüksek bir maaşla çalışabilirmiyim
 

meyzen

Öğrenci
Öğretim görevlileri:
Madde 31

Öğretim görevlileri; üniversitelerde ve bağlı birimlerinde bu Kanun uyarınca atanmış
öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen
konularının eğitim - öğretim ve uygulamaları için, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve
eserleri ile tananmış kişiler, süreli veya ders saati ücreti ile görevlendirilebilirler. Öğretim
görevlileri, ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler veya kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilirler. Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer. Bunların yeniden atanmaları mümkündür. Bu takdirde ilk atama usulü uygulanır. Konservatuvarlar ile meslekyüksekokullarına gerektiğinde sürekli olarak öğretim görevlisi atanabilir.

Merhaba
Ben şuan konservatuarda ücretli olarak çalışıyorum yabancı hocalar sözleşmeli olarak çalışıyor bana sözleşmenin sadece yabancı uyruklu öğretim elemanlarına yapıldığı söylendi türk vatandaşları da sözleşmeli öğretim elemanı olarak çalışabilirmi şuan kadro için gerekli şartları sağlayamadım
 
A

Akademik Forum

Guest
Oncelikle hayirli olsun. Hangi uni hocam. Alan dışı ders vermek oldukca sacma. Hem öğrenciler yeterince fayda görmez hem de siz zorlanirsiniz. Bence kabul etmeyin. Zoraki ders vermek gibi bir haklari yok.
 
A

Akademik Forum

Guest
öğretim üyesi adayı

merhaba. nasıl başvuru yapabilirim bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. kurumlara dilekçemi göndermem gerekiyor.
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba,
Öğretim Görevlisi olarak bir üniversiteyi kazandım. Öğrenciyi aylül ayında alacağız ama beni telefonla arayıp kendi alanımın dışındaki diğer dersleri vermeye davet ettiler. Bende kendi alanımın dışında ders veremeyeceğimi ifade ettim. 12 saat ders verme yükümlülüğüm olduğu için bana zoraki ders verebilirler mi?

Evet verdirebilirler. Rektör herhangi bir öğretim elemanını bir başka birimde görevlendirebilir. Yalnız bu gorevlendirmede kendi birim amirinizin (dekan, müdür) onayı gerekir.
 
A

Akademik Forum

Guest
öğretim görevlisi sözleşme yenilememek

nazmi hocam uyarı ya da kınama cezası olan öğretim görevlisini cezası var diye öğretim görevlisi kadrosunu yenileme me olabilir mii? bölüm başkanı yeniden atanması için yazı yazmışsa dekan onu yok sayıp kadroyu yenilemeyebilir mi
 
Y

YUCELY

Guest
31. Madde ile Görevlendirme Hk.

Nazmi Hocam Merhaba,

Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunuyum. Lisans sonrası 18 yıl bankacılık tecrübem var. Özel ve/veya devlet üniversitelerinin meslek yüksek okullarında 31. madde ile öğretim görevlisi olarak çalışabilmem için yol gösterirseniz çok sevinirim.

Başvuru şartları nelerdir? (Alan zorunluluğu, ALES, Yabancı dil, Yaş, Tecrübe şartı vs.)

Başka bir işyerinde sigortalı çalışmak, 31. madde ile görevlendirilmeye engel midir? (SGK vs. bakımından)

Başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Şimdiden değerli bilgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla
 

ocam

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Sözleşme yıllık imzalanır, ama yüz kizartici bir suc islenmedikce kimde isten çıkarılmaz.

Sayın Hocam, Teamülde muhakkak doğru ancak herhangi bir yasal dayanak var mıdır görüşlerinize? Zira önce hakkımda açılan bir dava ile açığa alındım ve ardından beraat ettim, hüküm de kesinleşti. Beraatim sonrasında sebep göstermeksizin sözleşme yenilemeyerek görevime son verildi ve dava sürecindeyiz. Selamlar...
 
Üst