Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman alımında lisans öğreniminden hangi alandan mezun olunmuşsa o alandan en az 70 ALES şartı bulunmaktadır. Ayrıca Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanı ile lisans öğrenimi yapanların ALES'de hangi puan türünden 70'i sağlıyorsa o puan türleri dikkate alınır.

Karar Ektedir

Araştırma Görevlisi Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

Son düzenleme:

sezooo

Öğrenci
ben lisanstan ea mezunuyum. ama üniye girmek istediğim bölüm lisansta sözelden alıyor. bende bu yüzden ales te sözel yaptım. sözel puanım 90 civarı ea ise 80. şimdi uzmanlık veya öğrtim görevliliğinde lisans puanını esas alıyor 70 i geçme şartını istiyor. ben ea dan bu şartı sağladığım için değerlendirme aşamasında sözel puanımı kullansam olurmu. gireceğim bölümde lisansta sözel alıyor.

Mr December

Baş Editör
ben lisanstan ea mezunuyum. ama üniye girmek istediğim bölüm lisansta sözelden alıyor. bende bu yüzden ales te sözel yaptım. sözel puanım 90 civarı ea ise 80. şimdi uzmanlık veya öğrtim görevliliğinde lisans puanını esas alıyor 70 i geçme şartını istiyor. ben ea dan bu şartı sağladığım için değerlendirme aşamasında sözel puanımı kullansam olurmu. gireceğim bölümde lisansta sözel alıyor.

Yukarıdaki açıklamaya göre EA puanınızı kullanmanız lazım.

sezooo

Öğrenci
çok teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

peki üniversite isterse ea dan 70 i geçtiğim için sözel puanımı değerlendirmeye alabilir mi

- - - Güncellendi - - -

peki üniversite isterse ea dan 70 i geçtiğim için değerlendirmede sözel puanımı esas alabilir mi

mabet

Öğrenci
Bu araştırmayı yaptım. İnce bir detay söz konusu. Genelde ea mezunuyum ama başvurmak istediğim bölüm sözel puan istiyor bu mevzu genelde cari alımlarda oluyor. söz konusu öyp olunca ancak kendi alanından 70 geçmen lazım. yoksis alımlarına bakarak alana başvurmak istediğiniz bölüm lisans ve önlisans olarak sözel puanı istiyorsa ozaman cari alımlarda kullanılır ama seçenekleri kendilerine göre düzenleyebilirler. Öyp ve cari alımda farklılık gösreriyor. ÖYP de kendi alandan başka puan kullanılamaz..

ekoman

Öğrenci
admin s.a sınav cevap optiğine tekrar baktırmamız mümkün mü ? ona nasıl başvuru yapabiliyoruz birde kağıtların yanlış okunma durumu nedir yada yanlışlıkta değişme durumu nedir ? çunku bekledıgımden çok hata gösterıyor şimdiden teşekkurler

Gamze

Administrator
admin s.a sınav cevap optiğine tekrar baktırmamız mümkün mü ? ona nasıl başvuru yapabiliyoruz birde kağıtların yanlış okunma durumu nedir yada yanlışlıkta değişme durumu nedir ? çunku bekledıgımden çok hata gösterıyor şimdiden teşekkurler

Kısa süre içinde cevap anahtarlarıyla beraber doldurulan optik kağıtlar da yayınlanacak. O zaman inceleyip hata durumunda ÖSYM'ye hata olduğunu ve tekrar incelenmesini istediğinizi bildirebilirsiniz.

Cevap kağıdı görüntüleme işlemleri başladığı andan itibaren Aday İşlemleri Sistemi'nden görüntüleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Patient

Öğrenci
Sevgili hocalarım ve arkadaşlarım konunun üzerinden uzun zaman geçmiş fakat forumda bazı yerlerde okuduktan sonra bu mevzu benim de aklıma takıldı.Tekrar sizlere danışmak istedim şöyle ki;
Ben lisans eğitimime girerken özel yetenek sınavı ile ve sözel puanımı kullanarak kaydoldum.Ancak şimdi mezun olduğum bölüm ea puanı ile öğrenci alıyor. Cari araştırma görevlisi alımlarındaki ilanlarda "Ünvan Şartlar" yazan bölümün 3.maddesi şu şekilde "Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak".
İlk başta bahsettiğim gibi bu duruma benzer şeyler okudum ve YÖK'ten yazılmış bazı yazılara da ulaştım orada da "Alan türü değişen programlardan mezun olanların, öğretim elemanı kadrolarına atamalarında lisans/önlisans eğitimine başladıkları puan türünden ALES’ten en az 70 puan almaları Yürütme Kurulu’nun 25.11.2009 tarihli toplantısında uygun bulunmuş olup bu kararımız ilgi yazımız ile Üniversite Rektörlüklerine bildirilmişti" gibi bir ifade var ancak yazı 2011 tarihli.

Tüm bunlar göz önüne alındığında sormak istediklerim :
1- Ben alanımda açılan ve şartlarını taşıdığım(Lisans için önceleri özel yetenek ile öğr.alan ancak şu an ea puanı ile öğr alan) bir araştırma görevlisi kadrosuna Ales Sözel puanımla başvurabilir miyim?

2- Başvurum bu şartta belirtilen 3.madde nedeniyle değerlendirmeye alınmazsa yapabileceğim bir şey var mı?

3- Başvurum kabul edilip, sınavda başarılı olur ve atanma aşamasına gelirsem sonradan bir problem çıkar mı ?

4-Son olarak da belirtmiş olduğum 2011 tarihli yazıdaki ifade hala geçerli midir?

Bu konularda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlarım, hocalarım bana yardımcı olabilirseniz size çok minnettar kalırım.Teşekkürler

calypso

Öğrenci
Arkadaşlar MYO öğretim görevliliğine basvuruda ales in süresi yine üç yıl mı acaba. Cevaplarsanız sevinirim. çok önemli benim için.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar 2 yıl olma ihtimali var mı? bir yere başvuru yaptım bugün son gün. benim 2.5 yıl oldu da. hemen cevaplayabilecek birisi olsa çok büyük bir iyilik yapar bana

Merve

Baş Editör
Arkadaşlar MYO öğretim görevliliğine basvuruda ales in süresi yine üç yıl mı acaba. Cevaplarsanız sevinirim. çok önemli benim için.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar 2 yıl olma ihtimali var mı? bir yere başvuru yaptım bugün son gün. benim 2.5 yıl oldu da. hemen cevaplayabilecek birisi olsa çok büyük bir iyilik yapar bana
3 yıl hocam.

A

Akademik Forum

Guest
...

Peki 04.03.2004 de düzenleme yapıldı ya Öğretim görevlisi MYO kadrosunda dil puanı şartı var mı yok mu muallak sanki bunu kesin olarak bilen arkadaş varsa yanıtlarsa sevinirim?

A

Akademik Forum

Guest
Sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Kendi bölümüm ea ancak özel eğitim öyp istiyorum. O bölüm sözelden alıyor. Bu durumda ales sözel puanımda tercih yapabilir miyim.?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Kendi bölümüm ea ancak özel eğitim öyp istiyorum. O bölüm sözelden alıyor. Bu durumda ales sözel puanımda tercih yapabilir miyim.?
ÖYP'de siz özel eğitimden tercih yapamıyorsunuz maalesef. Ya eğitim bilimleri ya da kendi bölümünüzden yaparsınız ve ikisi de EA istiyor.

S

sk11

Guest
Merhaba. Ben sozel puanim gorece daha yuksek oldugundan, sozel puan gerektiren bir bolume Yüksek Lisans icin basvurmak istiyorum, bu mumkun mudur yoksa Yuksek Lisans icin basvurdugum sozel puanli bolum de beni EA turunden puanimla mi degerlendirecek?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba. Ben sozel puanim gorece daha yuksek oldugundan, sozel puan gerektiren bir bolume Yüksek Lisans icin basvurmak istiyorum, bu mumkun mudur yoksa Yuksek Lisans icin basvurdugum sozel puanli bolum de beni EA turunden puanimla mi degerlendirecek?
Başvurduğunuz bölüme göre değerlendirilirsiniz yükske lisans için, Sözel bölümse sözel puanınız değerlendirilir.

A

Akademik Forum

Guest
Aklima gelmisken bir sorum daha olacak, yanitlarsaniz sevinirim. Sozel puan turu isteyen bir universiteye Yuksek Lisans yapmak uzere girdigimde, akademik kariyerin daha sonraki asamalarinda da sozel puanimla mi degerlendirilecegim? Ornegin yuksek lisansa basladigim tarihten itibaren OYP programina kabul edilmek icin yapacagim basvurularda sozel puanim mi degerlendirilecek?

Simdiden tesekkurler.