Sevgili hocalarım ve arkadaşlarım konunun üzerinden uzun zaman geçmiş fakat forumda bazı yerlerde okuduktan sonra bu mevzu benim de aklıma takıldı.Tekrar sizlere danışmak istedim şöyle ki;
Ben lisans eğitimime girerken özel yetenek sınavı ile ve sözel puanımı kullanarak kaydoldum.Ancak şimdi mezun olduğum bölüm ea puanı ile öğrenci alıyor. Cari araştırma görevlisi alımlarındaki ilanlarda "Ünvan Şartlar" yazan bölümün 3.maddesi şu şekilde "Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak".
İlk başta bahsettiğim gibi bu duruma benzer şeyler okudum ve YÖK'ten yazılmış bazı yazılara da ulaştım orada da "Alan türü değişen programlardan mezun olanların, öğretim elemanı kadrolarına atamalarında lisans/önlisans eğitimine başladıkları puan türünden ALESten en az 70 puan almaları Yürütme Kurulunun 25.11.2009 tarihli toplantısında uygun bulunmuş olup bu kararımız ilgi yazımız ile Üniversite Rektörlüklerine bildirilmişti" gibi bir ifade var ancak yazı 2011 tarihli.
Tüm bunlar göz önüne alındığında sormak istediklerim :
1- Ben alanımda açılan ve şartlarını taşıdığım(Lisans için önceleri özel yetenek ile öğr.alan ancak şu an ea puanı ile öğr alan) bir araştırma görevlisi kadrosuna Ales Sözel puanımla başvurabilir miyim?
2- Başvurum bu şartta belirtilen 3.madde nedeniyle değerlendirmeye alınmazsa yapabileceğim bir şey var mı?
3- Başvurum kabul edilip, sınavda başarılı olur ve atanma aşamasına gelirsem sonradan bir problem çıkar mı ?
4-Son olarak da belirtmiş olduğum 2011 tarihli yazıdaki ifade hala geçerli midir?
Bu konularda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlarım, hocalarım bana yardımcı olabilirseniz size çok minnettar kalırım.Teşekkürler