Maalesef bu konuda büyük bir yanlışın üzerinden gidilmiş ve bu yanlış çığ gibi büyümüştür.
Sevgili arkadaşlar, "ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
" in ne genel şartlarında ne özel şartlarında, şu alandan şu puan alınmak zorundadır vb ibareler yoktur, olamaz. Çünkü bu başta anayasa ve diğer tüm hukuki değerlere aykırılık teşkil etmektedir. Söz konusu yönetmeliğin sadece merkezi sınav tanımında " Alanlarındaki puan türünden yüz üzerinden yetmiş puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar" ibaresi kadro ilanında ehliyet hükmünde değerlendirilemez. Bu yüzdendir ki Araştırma görevlisi alımında şu puan türü, öğretim görevlisi alımında şu puan türü gibi eşitlikle bağdaşmayan ifadeler bir yazı ile düzenlenmiştir. Düzenlenmek kelimesi bile gereksizdir çünkü bunlar hiçbir bağlayıcılığı olmayan muallak ifadelerdir.
Ve bu nedenledir ki ilan edilen bir kadro ile ilgili genel ve özel şartlara göre her hangi bir puan türünden 70 almak yeterlidir. Başarı kıstasının kadro başvurusu ile hiçbir ilgisi yoktur.