Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aklima gelmisken bir sorum daha olacak, yanitlarsaniz sevinirim. Sozel puan turu isteyen bir universiteye Yuksek Lisans yapmak uzere girdigimde, akademik kariyerin daha sonraki asamalarinda da sozel puanimla mi degerlendirilecegim? Ornegin yuksek lisansa basladigim tarihten itibaren OYP programina kabul edilmek icin yapacagim basvurularda sozel puanim mi degerlendirilecek?

Simdiden tesekkurler.
Yüksek lisans alanınızla tercih yaparsanız evet sözel olacak lisans alanından tercih yaparsanız da onun ALES türü istenicek.

secomou

Öğrenci
Maalesef bu konuda büyük bir yanlışın üzerinden gidilmiş ve bu yanlış çığ gibi büyümüştür.
Sevgili arkadaşlar, "ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
" in ne genel şartlarında ne özel şartlarında, şu alandan şu puan alınmak zorundadır vb ibareler yoktur, olamaz. Çünkü bu başta anayasa ve diğer tüm hukuki değerlere aykırılık teşkil etmektedir. Söz konusu yönetmeliğin sadece merkezi sınav tanımında " Alanlarındaki puan türünden yüz üzerinden yetmiş puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar" ibaresi kadro ilanında ehliyet hükmünde değerlendirilemez. Bu yüzdendir ki Araştırma görevlisi alımında şu puan türü, öğretim görevlisi alımında şu puan türü gibi eşitlikle bağdaşmayan ifadeler bir yazı ile düzenlenmiştir. Düzenlenmek kelimesi bile gereksizdir çünkü bunlar hiçbir bağlayıcılığı olmayan muallak ifadelerdir.
Ve bu nedenledir ki ilan edilen bir kadro ile ilgili genel ve özel şartlara göre her hangi bir puan türünden 70 almak yeterlidir. Başarı kıstasının kadro başvurusu ile hiçbir ilgisi yoktur.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Nazmi bey, devlet üniversiteleri neden öğretim görevlisi alımı yapmıyor bir bilginiz var mı? teşekkürler

K

kalahari

Guest
ales puan türü

:nonchalance:uzman olarak üniversitede çalışıyorum 5 yıldır, yalnız mezun olduğum alan sayısal girdiğim ales türü ea şikayet olsa süreç nasıl olur acil bilgi verirseniz çok sevinirim

serdar01

Öğrenci
İyi günler.Yüksek Lisans başvurusu için YDS puanı gerektiğini biliyorum.Ancak YDS yerine üniversiteler kendi dil sınavlarını yapıyorlar mı ?

Maalesef bu konuda büyük bir yanlışın üzerinden gidilmiş ve bu yanlış çığ gibi büyümüştür.
Sevgili arkadaşlar, "ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
" in ne genel şartlarında ne özel şartlarında, şu alandan şu puan alınmak zorundadır vb ibareler yoktur, olamaz. Çünkü bu başta anayasa ve diğer tüm hukuki değerlere aykırılık teşkil etmektedir. Söz konusu yönetmeliğin sadece merkezi sınav tanımında " Alanlarındaki puan türünden yüz üzerinden yetmiş puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar" ibaresi kadro ilanında ehliyet hükmünde değerlendirilemez. Bu yüzdendir ki Araştırma görevlisi alımında şu puan türü, öğretim görevlisi alımında şu puan türü gibi eşitlikle bağdaşmayan ifadeler bir yazı ile düzenlenmiştir. Düzenlenmek kelimesi bile gereksizdir çünkü bunlar hiçbir bağlayıcılığı olmayan muallak ifadelerdir.
Ve bu nedenledir ki ilan edilen bir kadro ile ilgili genel ve özel şartlara göre her hangi bir puan türünden 70 almak yeterlidir. Başarı kıstasının kadro başvurusu ile hiçbir ilgisi yoktur.

yani fen bilimleri alanından bir yere araştırma görevliliği için başvuru yaparken ea puanı kullanılabilir mi? tam olarak anlayamadım söylemek istediğinizi

B

bilal6333

Guest
ales

İyi günler alanım sözel ama pdr bölümü okuyorum ales puan türlerinden hangisiyle başvuru yapmam gerek acaba

MissHilary

Öğrenci
Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman alımında lisans öğreniminden hangi alandan mezun olunmuşsa o alandan en az 70 ALES şartı bulunmaktadır. Ayrıca Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanı ile lisans öğrenimi yapanların ALES'de hangi puan türünden 70'i sağlıyorsa o puan türleri dikkate alınır.

Karar Ektedir

Araştırma Görevlisi Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

MYO da öğretim görevlisi olmak için yüksek L. yapmadan koşullar nedir hocam ?

kemal şahin

Öğrenci
arkadaşlar emniyet genel müdürlüğü polis akademisi başkanlığının Polis Meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra güvenlikbilimleri fakültesini açıktan tamamladım ancak alese hangi puan türünde gireceğimi bilmiyorum yardımcı olabirmisiniz ???

dely33

Öğrenci
arkadaşlar bu olaya tam bir açıklama getiren olmamış. Lisansta bilgisayar öğretmenliği bitiren kişi Eşit Ağırlık ile mi Araştırma Görevlisi olabilir sadece? Ancak bu kişi sözel ales ile eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapıyor ve sözel puanın yüksek olmasının bir önemi yok mu

Mr December

Baş Editör
arkadaşlar bu olaya tam bir açıklama getiren olmamış. Lisansta bilgisayar öğretmenliği bitiren kişi Eşit Ağırlık ile mi Araştırma Görevlisi olabilir sadece? Ancak bu kişi sözel ales ile eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapıyor ve sözel puanın yüksek olmasının bir önemi yok mu

Lisansta bilgisayar öğretmenliği sayısal ales puanına tabidir. Eğitim bilimlerinin hangi alanında yüksek lisans yapıyorsunuz?

A

Akademik Forum

Guest
..

arkadaslar turizm konaklama işl bölümü öğrencisiyim ea öğrencisi olduğumdan ales puanıda ea hesaplanıyor sanırım bu durumda söz1 say1 söz2 say2 alanlarından hangilerine ağırlık verirsem puan getirisi yüksek olur bilgilendirirseniz sevinirim tesekkürler

A

Akademik Forum

Guest
myo'na uzman olma

arkadaslar myo'na uzman olmak için ales isteniyormu bileniniz varmıdır ?

aydan11

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, ben bu konuyu yeni araştırmaya başladım bileniniz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. myo larda öğretim görevlisi olmak için hangi şartlar aranıyor veya ne yapmak gerekiyor? yüksek lisans bitirmiş olmak şart mı ya da iş deneyimi mi isteniyor ? ve alımlar nasıl gerçekleşiyor ?

kuramci

Araştırma Görevlisi
Yüksek lisans veya tecrübe şartı olmadan öğretim görevlisi olunabilir mi? Böyle bir ilan var, sadece lisans şartı var.