Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

A

Akademik Forum

Guest
Yabancı dil çıkışlılar için Alesten hangi puan türü geçerlidir?

Hocalarım bir sorum olacak. Üniversiteye yabancı dil puanıyla girdim. Ancak başvuracağım meslek yüksek okulu eşit ağırlıktan öğrenci alıyor. Alesten hangi puan türünü kullanmam gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
çok önemli

merhaba arkadaşlar..üniversitede 4 yıllık sağlık memurluğu bölümü mezunuyum (sayısal). Alesten eşit ağırlık puanımı kullanarak sağlık yönetimi yüksek lisans programını bitirdim..bir devlet üniversitesine meslek yüksek okulunda öğretim elemanı veya okutman olabilmek için başvuru yapmak üzereyim..okula yüksek lisans mezunu olarak başvuru yapmayı düşünüyorum. hangi alandan Ales puanım olması gerek..çok acil çok önemli (eşit ağırlıktan 75 puanım mevcut)..

elteaching

Öğrenci
2006 yilindan beri okutman kadrosunda bulunan biri ogretim gorevlisi kadrosuna basvurmak isterse ALES sinavindan muaf midir? (yoksa ayni kadroya mi basvurmak gerekir muafiyet icin? )

(1) Doktorasını tamamlamış olanlar, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz."

mehmetali_es

Öğrenci
Merhabalar

Nazmı hocam, mezun olunan lisans programı hangi puan türünden öğrenci alıyorsa şeklinde belitmişsiniz.

Şöyle bir durum var.

Ön Lisans: Polis Meslek Yüksek Okulu (Sözel)
Lisans: Açıköğretim İşletme (herhangi bir puan türü)
Yüksek: Lisans Marmara Bilişim (Sözel)

Böyle bir senaryoda lisans puan türü belli değil. herhangi bir puan türünden alım yapıyor.
Ales den Sözel mi geçerlidir?

şimdiden teşekkurler.

hsnmtkn

Öğrenci
ALES'te EA, sözel ve sayısal puan hesaplanıyor. Lisans programları ise YGS, TM, MF, TS puan türlerinde öğrenci alıyor. Buna göre hangi lisans türü ALES'in puan türlerine dönüştürülüyor? Örneğin YGS-1 lisans programı bitiren birisi öğretim elemanı kadrosuna başvurduğunda ALES puanının hangi türü dikkate alınmalı? YOK'ün bununla ilgili açıklaması var mı?

A

Akademik Forum

Guest
nmt

Merhaba sonbaharda olacak olan alese gireceğim.Diploma notum 2.81 yüksek lisans yapıp daha sonra myo da hoca olmak istiyorum.aleste kaç almam yeterli olur

cyunusozkurt

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, forumda ales ile ilgili bir çok sayfa var. bu soruyu yanlış yerde sormuş olabilirim. hatta bu sorunun cevabı da verilmiş olabilir. ancak ben bulamadım. beni mazur görünüz. sorum şu:
daha önce aldığı bir ales puanı ile öğretim görevlisi olarak bir üniversitede başlamış birisi, 6 yıl sonra aynı ales puanı ile başka bir üniversiteye başvurabilir mi?

benim bildiğim, zaten aktif olan öğretim görevlisi-okutman gibi kadrodakiler, Ales ten muaftır. ancak bu durumda başvurulan yerde Ales ile yeni gelenlere göre puan sıralaması yapmak için zaten aktif olan kişilerin Ales i 70 kabul ediliyor ve bunun üzerinden sıralamaya sokuluyor. eğer güncel ve daha yüksek bir Ales puanı verilmemiş ise. arkadaşlardan görüş ayrılığı içinde olanlar var. deniliyor ki, örneğin 6 yıl önce 85 ales ile başlamış isen, şimdi başka bir üniversiteye geçerken bu 85 Ales i verebiliyorsun, diye bir görüş var. sizler ne dersiniz.. teşekkürler.

biophysics

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, forumda ales ile ilgili bir çok sayfa var. bu soruyu yanlış yerde sormuş olabilirim. hatta bu sorunun cevabı da verilmiş olabilir. ancak ben bulamadım. beni mazur görünüz. sorum şu:
daha önce aldığı bir ales puanı ile öğretim görevlisi olarak bir üniversitede başlamış birisi, 6 yıl sonra aynı ales puanı ile başka bir üniversiteye başvurabilir mi?

benim bildiğim, zaten aktif olan öğretim görevlisi-okutman gibi kadrodakiler, Ales ten muaftır. ancak bu durumda başvurulan yerde Ales ile yeni gelenlere göre puan sıralaması yapmak için zaten aktif olan kişilerin Ales i 70 kabul ediliyor ve bunun üzerinden sıralamaya sokuluyor. eğer güncel ve daha yüksek bir Ales puanı verilmemiş ise. arkadaşlardan görüş ayrılığı içinde olanlar var. deniliyor ki, örneğin 6 yıl önce 85 ales ile başlamış isen, şimdi başka bir üniversiteye geçerken bu 85 Ales i verebiliyorsun, diye bir görüş var. sizler ne dersiniz.. teşekkürler.

1) Doktorasını tamamlamış olanlar

2) Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar

3) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak öğretim görevlileri

4) Yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına,

başvurularında Ales'ten muaf tutulurlar.

Bu konunun yorumla ilgisi yok, bahsettiğiniz kişi 4. maddeye girer ve başvurusunda Ales notu 70 olarak değerlendirilir

heymenc

Öğrenci
Bir de ünvan şartı vardır hocam yazılmayan. Ya YL mezunu olmak gerekir ya da ilgili birimin minimum gerekli mesleki tecrübesi sağlanmalıdır.

Yani bu ünvan şartını mecburen dikkate almak zorundalar değil mi hocam? o zaman neden özel şartlarında sadece lisans mezunu diye yazıp lisans mezunu insanları sınava başvurtuyorlar? bi açıklar mısınız bu durumu öğretim görevlisi olması için birinin ya yl mezunu ya da belli bir yıl deneyimi olması gerekiyorsa o zaman iye lisanslar başvuruyor bu durumu açıklarsanız sevinirim inanın..

conquerorme

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Yöksis ilanlarındaki tarihler konusunda bir sorum olacak. İlanlarda, "ön degerlendirme tarihi", "sinava giriş tarihi" ve "sonuç açıklama tarihi" olarak üç tarih mevcut. Gönderilen evraklar ön değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra kadro ihtiyacı kişi sayısı nın on katı kadar kişi sınava veya mülakata davet ediliyor. Soru şu: Bu mülakata veya sınava seçilenlerin isimleri web sitelerinde yayınlanıyor mu? Yayınlanıyorsa hangi tarih dikkate alınmalıdır?

biophysics

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Yöksis ilanlarındaki tarihler konusunda bir sorum olacak. İlanlarda, "ön degerlendirme tarihi", "sinava giriş tarihi" ve "sonuç açıklama tarihi" olarak üç tarih mevcut. Gönderilen evraklar ön değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra kadro ihtiyacı kişi sayısı nın on katı kadar kişi sınava veya mülakata davet ediliyor. Soru şu: Bu mülakata veya sınava seçilenlerin isimleri web sitelerinde yayınlanıyor mu? Yayınlanıyorsa hangi tarih dikkate alınmalıdır?

Sınava katılacakların listesi ön değerlendirme tarihinde ilan edilir, ama bazen çok ilana çıkılan üniversitelerde açıklama o günün akşamı ya da ertesi günü bulabiliyor. Bu arada mülakat değil sınav olmak zorunda, ki sonrasında hakkınızı korumak için elinizde bir done bulunsun

- - - Güncellendi - - -

Yani bu ünvan şartını mecburen dikkate almak zorundalar değil mi hocam? o zaman neden özel şartlarında sadece lisans mezunu diye yazıp lisans mezunu insanları sınava başvurtuyorlar? bi açıklar mısınız bu durumu öğretim görevlisi olması için birinin ya yl mezunu ya da belli bir yıl deneyimi olması gerekiyorsa o zaman iye lisanslar başvuruyor bu durumu açıklarsanız sevinirim inanın..

Lisans mezunu vurgusu, yüksek lisans yapmamış olsa da olur deneyimi ile başvursun demek istiyor. Yüksek lisans mezunu ve şu kadar zaman deneyimli derse de havuzu iyice daraltmış oluyor. Sizin verdiğiniz örnekte hem y.l. mezunları hem deneyimliler hem de her ikisi de olanlar başvuru yapabilir

rehberim

Öğrenci
Ben 1998 yılında Sosyoloji bölümüne sözel puanıyla girdim. 1999 yılından beri sosyoloji bölümü EA puan türüne göre öğrenci almaktadır. Bu durumda ben öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına ALES SÖZEL puanımla başvurmam gerekiyor. Doğru mu anladım ? Uzman arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Bir diğer sorum 21.01.1980 doğumluyum. Araştırma görevliliğine başvuru şartlarından biri "Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir." ilk başvuru tarihi: 25.12.2015. Bu durumda ben başvurabiliyor muyum? Teşekkürler

biophysics

Öğrenci
Ben 1998 yılında Sosyoloji bölümüne sözel puanıyla girdim. 1999 yılından beri sosyoloji bölümü EA puan türüne göre öğrenci almaktadır. Bu durumda ben öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına ALES SÖZEL puanımla başvurmam gerekiyor. Doğru mu anladım ? Uzman arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Bir diğer sorum 21.01.1980 doğumluyum. Araştırma görevliliğine başvuru şartlarından biri "Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir." ilk başvuru tarihi: 25.12.2015. Bu durumda ben başvurabiliyor muyum? Teşekkürler

Ben fikrimi belirteyim. Öncelikle yanlış saymadıysam siz 35 yaşını dolduralı yaklaşık 1 yıl olmuş bu nedenle başvuramazsınız. Öteki sorunuza gelecek olursak, bölümünüz şu an EA puanıyla öğrenci aldığı için sizin de puanınızın EA üzerinden olması gerekir

Merve

Baş Editör

- - - Güncellendi - - -

ilk sorunun yanıtı evet. Diğer sorunun yanıtı da evet gibi aslında emin olamadım ama.

rehberim

Öğrenci
Teşekkürler Merve Hanım. Merak ettiğim bir diğer konu ben sosyoloji bölümünü sözel puanıyla kazanmıştım. Bu durumda araştırma görevliliğine ales sözel puanımla başvurabiliyor muyum?