Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

MUS_TUR

Öğrenci
Merhabalar Herkese,
Sorum, Araştırma görevlisi olarak atanırken hangi puan türünden alımının gerçekleşeceğiyle ilgilidir.
Şöyle ki "Amerikan Kültürü ve Edebiyatı" olan lisans eğitimime "dil puanı" ile yerleştim. Sonrasında ikinci üniversite kapsamında Aöf "uluslararası ilişkiler" bölümüne başladım. Şimdi bu alanla(u.a. ilişkiler) ilgili "arş. gör." olarak atanabilmem için ilk olarak lisansına başladığım "Amerikan Kültürü ve Edebiyatı" bölümün mü; yoksa arş. gör. kadrosuna atanmayı planladığım "uluslararası ilişkiler" bölümünün lisansa yerleşme puan türüne göre ALES puanıyla mı yerleştirme yapılması beklenir? Çünkü Aöf 2. üniversite kapsamı sebebiyle "uluslararası ilişkiler" bölümünün alımı yapıldığı puan türüyle(EA-2) değil "Amerikan K. ve Ed." bölümünün alımının yapıldığı puan türüyle(DİL) lisansa yerleştim.
Teşekkür Ederim.

furkangg

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. YDS 93+ Ales 92+ puanlarla ön değerlendirmeyi geçme olasılığım nedir? Ortalamam 2.90

biophysics

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. YDS 93+ Ales 92+ puanlarla ön değerlendirmeyi geçme olasılığım nedir? Ortalamam 2.90

Google'a "İngilizce Öğretmenliği okutman ön değerlendirme sonuçları" ya da buna benzer bir cümle yazın, çıkan ön değerlendirme sonuçlarını inceledikçe sorunuz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz

A

Akademik Forum

Guest
Sevgili hocalarım ve arkadaşlarım konunun üzerinden uzun zaman geçmiş fakat forumda bazı yerlerde okuduktan sonra bu mevzu benim de aklıma takıldı.Tekrar sizlere danışmak istedim şöyle ki;
Ben lisans eğitimime girerken özel yetenek sınavı ile ve sözel puanımı kullanarak kaydoldum.Ancak şimdi mezun olduğum bölüm ea puanı ile öğrenci alıyor. Cari araştırma görevlisi alımlarındaki ilanlarda "Ünvan Şartlar" yazan bölümün 3.maddesi şu şekilde "Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak".
İlk başta bahsettiğim gibi bu duruma benzer şeyler okudum ve YÖK'ten yazılmış bazı yazılara da ulaştım orada da "Alan türü değişen programlardan mezun olanların, öğretim elemanı kadrolarına atamalarında lisans/önlisans eğitimine başladıkları puan türünden ALES’ten en az 70 puan almaları Yürütme Kurulu’nun 25.11.2009 tarihli toplantısında uygun bulunmuş olup bu kararımız ilgi yazımız ile Üniversite Rektörlüklerine bildirilmişti" gibi bir ifade var ancak yazı 2011 tarihli.

Tüm bunlar göz önüne alındığında sormak istediklerim :
1- Ben alanımda açılan ve şartlarını taşıdığım(Lisans için önceleri özel yetenek ile öğr.alan ancak şu an ea puanı ile öğr alan) bir araştırma görevlisi kadrosuna Ales Sözel puanımla başvurabilir miyim?

2- Başvurum bu şartta belirtilen 3.madde nedeniyle değerlendirmeye alınmazsa yapabileceğim bir şey var mı?

3- Başvurum kabul edilip, sınavda başarılı olur ve atanma aşamasına gelirsem sonradan bir problem çıkar mı ?

4-Son olarak da belirtmiş olduğum 2011 tarihli yazıdaki ifade hala geçerli midir?

Bu konularda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlarım, hocalarım bana yardımcı olabilirseniz size çok minnettar kalırım.Teşekkürler

Hocam merhaba, bu konunun çözümüne ulaşabildiniz mi? Yazalı epey olmuş ancak ben de 2009 da çıkan karar dışında yeni bir bilgiye ulaşamıyorum. 2009 yılı sonrası açılan üniversitelerde bu yazı olmadığından araştırma görevlisi başvurularım kabul edilmiyor. cevaplayabilir ya da elde ettiğiniz bir kararı paylaşabilirseniz sevinirim.

finduilas

Profesör
arkadaşlar bu soru defalarca soruldu ama yanıt bir türlü olmuyor. ben aöf kamu yönetimi bitirrdim alan ales puan türümüz yok. örgün ünv. bu durum ea onu biliyorum, fakat bizim puan alanımız neden ea olarak hesaplanıyor? yani yökün bu konuda bir açıklaması da yok. aöflüler ea sayılır diye bir yönetmelikte yok. asıl sorum ben yüksek lisans yaptım. myo ögretim görevlisi basvurularında alesten 70 almak yazıyor, yönetmeliğe bakıyorsun alesten 70 almak yazıyor. bu ucu açık bir konu bu konu hakkında kesin bilgiye nerden ulaşabilirm
AOF'e girerken OSS'de hangi puan turunden girdiniz?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

vicente5555

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Lisanstan bitirdiği alanı sözel olan bir aday öğretim görevlisi alımında YGS-1 puan türüyle (eski sisteme göre sayısal oluyor sanırım) öğrenci alan bir önlisans programına başvurduğunda sözel ALES puan türünü kullanabilir mi. Bununla ilgili atama yönetmeliğinde net bir ifadeye rastlayamadım. Bununla ilgili YÖK kararı, tavsiye yazısı, yazışma vb. evrakları olan bilgi sahibi olan kişiler bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.

özel puanımı kullanarak kaydoldum.Ancak şimdi mezun olduğum bölüm ea puanı ile öğrenci alıyor. Cari araştırma görevlisi alımlarındaki ilanlarda "Ünvan Şartlar" yazan bölümün 3.maddesi şu şekilde "Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak".
İlk başta bahsettiğim gibi bu duruma benzer şeyler okudum ve YÖK'ten yazılmış bazı yazılara da ulaştım orada da "Alan türü değişen programlardan mezun olanlar

A

Akademik Forum

Guest
ales puani

Ben ales 2016 sonbahar'dan 69.82 puan aldim ama arastirma gorevlisi alimlarinda 70 puan istiyorlar puanim yuvarlanabilir mi yoksa tekrar sinava mi girmem gerekir? Cevap verirseniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar merhaba. ben su an arastirma gorevlisi olarak calisiyorum. 2012 de aldigim dil ve ales puanlari ile girmistim. su an baska bir universitede uzman kadrosu icin basvuru yapsam gecersiz mi olacak bu puanlarim. yeniden mi sinava girmem gerekiyor?

finduilas

Profesör
arkadaslar merhaba. ben su an arastirma gorevlisi olarak calisiyorum. 2012 de aldigim dil ve ales puanlari ile girmistim. su an baska bir universitede uzman kadrosu icin basvuru yapsam gecersiz mi olacak bu puanlarim. yeniden mi sinava girmem gerekiyor?

Su an arastirma gorevlisi oldugunuz icin ALES'ten muaf olursunuz, 70 olarak alinir puaniniz. Dil puaniniz KPDS/UDS/YDS ise suresiz gecerli.

legend8632

Öğrenci
Su an arastirma gorevlisi oldugunuz icin ALES'ten muaf olursunuz, 70 olarak alinir puaniniz. Dil puaniniz KPDS/UDS/YDS ise suresiz gecerli.

Hocam dil puanının öğr.Gör./arş.Gör/Uzman için süresiz geçerli olduğu hangi mevzuatta veya hangi kanunda yazmaktadır. bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca bir sorum daha var. Araştırma Görevliliğinden 6 yılı doldurduğu için ilişiği kesilen birisi öğrenciliği devam etmekteolup yeni açılan bir 33a arş.Gör kadrosuna başvurabilir mi. ve hangi kaynakta yazmakta? Bilgisi olan var mı acaba...