ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

shadowofsun

Öğrenci
bu kadarcık bir değişiklikle bu yönetmelik nisan ayında da çıkardı. hâlâ bir sürü belirsizlik var.

yök senin yapacağın iş ancak bu kadar olur.

fredy06

Öğrenci
Öyle diyorsunuz da aralık ayında daha önceden olmayan bir karar üzerinden %3'lük kesinti uyguladılar haziranda tercih yapanlara. Bu yüzden davası süren arkadaşlar da var. Sanırım o davanın sonucu bu yılkilerin %10 kesintisine uğrayıp uğramayacağını da netleştirecek.

Sayın ytor;
aralık yönetmeliğini iyi okuduğunuza emin misiniz? %3lük kesinti olacağı açıkça yazmaktadır.

tulıp3

Öğrenci
Evet aynen, Suandan itibaren %10 uygulanabilir. bunu bilip de gitmezlerse. Ama gecen yil % 3 karari yoktuki eski yonetmelikte, suan nasil eskisi gecerli olsun eskisi de gecersiz

hurricane

Öğrenci
arkadaşlar, 6 aya kadar yurt dışına gönderilme kararında, tez döneminde araştırma yapmak için 3 ay kadar hakkımız vardı bu ona dahil mi? yoksa artık böyle bir hakkımız yok mu?

tulıp3

Öğrenci
Ya aralikta bu yayinlandiktan sonra gitmeyen yokki. Temmuzda gitmedik, aralik 3 te yonetmelik cikti kesinti eklenti ve ek yrlestirme ocaktakinde kesintiye ugradik. Siz bence ilayi anlayamamissiniz

alfredd_23

Öğrenci
Bir hukukçunun dediğini söylüyorum. Eski yönetmelik hükmünü yitirmiştir. Doğal olarak geçtiğimiz bir yıl içerisinde ataması olan, yerleşen, ya da gitmeyenlerden yeniden tercih yapanlardan bu yeni yönetmelik gereği % 10 kesinti olacaktır. Eski yönetmelik artık yürürlükten kalkmıştır. Sistem % 3 oranında bir kesinti içermeyecektir. Sadece % 10 olan bir hesaplama sistemi ile çalışacaktır.

şimuruşt

Öğrenci
Benim şahri fikrimce diploma notunun azaltılması olumlu bir gelişme. Tabi azalan yüzde Alese verilmelimiydi o bambaşka konu. Dilin yüzdesi artabilirdi ama bunun da yetiştirme ilkesine ters olduğunu söyleyen arkadaşlar var. Diploma notunun azaltılmasıyla beraber her üniversite kendi not dönüşümünü kullanmalıydı bence. Diploma notunun adaletsiz olduğu ortada iken, dilide arttırmayacaklarına göre mantıklı olan değişme olacaksa Alesin artması idi.
Alesin bilimsel yeteneği ölçmediği ortada ancak, ales gibi basit bir sınavdan yeteri puan alamayanlarında, bilim adamı olması çok mantıksız değil mi?

halibto

Öğrenci
Arkadaşlar selam, yeni yönetmeliğe göre "...ve en son girilen ALES ve Yabancı Dil Sınav sonuçlarına göre güncellenebilen puanı..." gibi bir ibare var. Daha önce girip aldığımız puan daha yüksekse kullanamayacağımız anlamına mı geliyor bu?

ytor

Öğrenci
Sayın ytor;
aralık yönetmeliğini iyi okuduğunuza emin misiniz? %3lük kesinti olacağı açıkça yazmaktadır.

Söylediğim şu: %3'lük kesinti aralık 2011'de getirildi. Ancak haziran 2011'de kazanıp da kayıt yaptırmayanlara da uygulandı. Yani geriye dönük yaptılar o uygulamayı. Haziran 2011'de puan kesintisiyle ilgili hiçbir şey yoktu.

fredy06

Öğrenci
Bir hukukçunun dediğini söylüyorum. Eski yönetmelik hükmünü yitirmiştir. Doğal olarak geçtiğimiz bir yıl içerisinde ataması olan, yerleşen, ya da gitmeyenlerden yeniden tercih yapanlardan bu yeni yönetmelik gereği % 10 kesinti olacaktır. Eski yönetmelik artık yürürlükten kalkmıştır. Sistem % 3 oranında bir kesinti içermeyecektir. Sadece % 10 olan bir hesaplama sistemi ile çalışacaktır.

Arkadaşlar bakın anlaşamadığımız nokta yönetmelikte belirtiliyor zaten : '' (3) ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür. '' Siz hangi hukukçuya sordunuz bilmiyorum ama hukukun temel ilkesidir. Kanunlar(yönetmelikler, tüzükler) geriye yürümez. İlgilinin aleyhine olan madde uygulanmaz. Dolayısıyla %10luk kesinti bu sene başvuracaklar için geçerli olacaktır.

ytor

Öğrenci
Arkadaşlar bakın anlaşamadığımız nokta yönetmelikte belirtiliyor zaten : '' (3) ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür. '' Siz hangi hukukçuya sordunuz bilmiyorum ama hukukun temel ilkesidir. Kanunlar(yönetmelikler, tüzükler) geriye yürümez. İlgilinin aleyhine olan madde uygulanmaz. Dolayısıyla %10luk kesinti bu sene başvuracaklar için geçerli olacaktır.

İlkesel olarak gayet güzel anlaşıyoruz aslında. Bizce de öyle olmamalı. Ama dediğim gibi bunu aralık ayında getirdikleri düzenlemeyle haziranda kazananların puanından %3 keserek yaptılar daha önce. İlgili davadan da henüz sonuç çıkmadı.

fredy06

Öğrenci
Söylediğim şu: %3'lük kesinti aralık 2011'de getirildi. Ancak haziran 2011'de kazanıp da kayıt yaptırmayanlara da uygulandı. Yani geriye dönük yaptılar o uygulamayı. Haziran 2011'de puan kesintisiyle ilgili hiçbir şey yoktu.

Haziran yönetmeliğini bulamadım ama bu durumda olan arkadaşların içi rahat olsun. Kesinti oranı %3.

alfredd_23

Öğrenci
Hayır size katılmıyorum. Bunun bir sürü örneği var. Geçmişte de oldu. Ek alımlarda %3 getirildi. Ve o uygulamadan da geçtiğimiz sene haziranda başvuranlar etkilendi. Zaten tercih sistemi açıldığı zaman orada göreceksiniz. Puan kesintisi olacak. Zaten bu geçmişe yönelik işlediği anlamına gelmiyor. Yeniden başvuruyor aday. Bu durumda yeni kurala tabi olmuş oluyor. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde de ataması yapılmış ya da kazandıktan sonra gitmemişse, % 10 kesinti yapılacak. Özetle şu. Geçtiğimiz ocak ek yerleştirme atamalarında ve temmuz atamalarında yerleşip de gitmeyenlerden bu puan kesilecek.

alfredd_23

Öğrenci
% 3 diye bir kesinti yok artık. O yönetmelik tarih oldu. Sistemde eskiler için %3 yeniler için % 10 luk kesinti diye bir seçenek olmayacak. Freyd06 arkadaşım. Yanılıyorsun.Kesinti oranı % 10 olacak. Ve geçtiğimiz bir yıl içinde atananlarda bundan etkilenecek.

fredy06

Öğrenci
Hayır size katılmıyorum. Bunun bir sürü örneği var. Geçmişte de oldu. Ek alımlarda %3 getirildi. Ve o uygulamadan da geçtiğimiz sene haziranda başvuranlar etkilendi. Zaten tercih sistemi açıldığı zaman orada göreceksiniz. Puan kesintisi olacak. Zaten bu geçmişe yönelik işlediği anlamına gelmiyor. Yeniden başvuruyor aday. Bu durumda yeni kurala tabi olmuş oluyor. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde de ataması yapılmış ya da kazandıktan sonra gitmemişse, % 10 kesinti yapılacak. Özetle şu. Geçtiğimiz ocak ek yerleştirme atamalarında ve temmuz atamalarında yerleşip de gitmeyenlerden bu puan kesilecek.

Ben tersini düşünüyorum. Umarım bu durumda olanlardan %3 kesilir.(%10 kesilmesi bana yarar ama neyse :) ) Başvuru esnasında bu oranın kaç olacağı da belli olur zaten.