ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

sevser

Öğrenci
Öncelikle merhabalar, ben uzun zamandır takipçi bir üyeyim. İlk defa bir şeyler yazma gereği duydum. Sonunda YÖK amca ÖYP yeni usullerini açıkladı. Hayırlısı olsun, herkese.

Mefk' in ÖYP li yorumuna ekleme yapmak zorunda hissettim kendimi. Cari usullerde yapılan torpil olaylarını -tabiri caizse- dönen dolapları çok iyi bilirim. Ön değerlendirmede nerede olan aday mülakat sonunda nereye düşer!!! Mülakat ile yükselen kişinin amcası dayısı vs bilimum akrabası, soyadı aynı olan prof.unu bulmak da öyle zor iş değildir. Sizin fakültenizdeki ÖYPli araş. görv. devlete kapak atma zihniyetinde olanlar olabilir. Genelleme yapmayı hiç doğru bulmuyorum. ayrıca cari usul ile alınanların kabusuna bir de senetleri ekleyip ÖYP lilerin kabusunu göz önüne getirebiliriz.
Yönetmelik, esas usul vs. 2-3 değişiklik yapmış bekleyen adaylara haftalardır dokuz doğurttular. Bu kadar uzun sürmemeliydi. Nisan neresi temmuz neresi... Umarım kontenjanlar pazartesi açıklanır ve bu pazartesi " o " pazartesi olur. Beklemeye devam :sleeping:

lee

Öğrenci
yuksek lisans ve doktora tercihleride merkezi hale getirilmis egitim icin

bunu nasıl uygulayacaklar acaba... atanılan üni de yapma gibi bir esneklik olacak mı acaba (senet imzalamak istemeyenler için) ? bazı üniversitelerin yl doktora koşulları var öyp de ales min şu olmalı gibi eğer merkezi olursa bu tarz ön koşullar olmayacak mı öyleyse :S

devran

Doçent
ÖYP Araştırma Görevlilerinin atandıkları anabilim dalında lisansüstü eğitim yapmaları esastır. Aynı bölümde olmak kaydıyla atandıkları anabilim dalı dışındaki bir anabilim dalında lisansüstü eğitim yaptırmak yükseköğretim kurumunun takdirindedir. Ancak, bölüm değişikliği yükseköğretim kurumunun teklifi ve YÖK Yürütme Kurul Kararı ile yapılabilir.

anabilimdali degisikligi universiteye birakilmis bolum degisikligi mumkun kilinmis:)

Mefk

Öğrenci
Bu olay biraz farklı mefk aksi gibi çok zor şartlar altında çalışanlarda var bir kaç kişiyi görüp tümevarım yapmak doğru değil. Birçok başarılı şahsın caride yer bulamadığıda aşikardır ÖYP de onlar için bir nimet oluyor.

Bu arada yönetimden motorun tekrar yapılmasını ben dile getirdim ilk olarak. O excel kullanmayı bilmediğimden değil, esprisine geyiğine kurulmuş bir cümleydi bilgin olsun :). Sonuç olarak % leri bilmeden hesaplamak amacıyla giren bir sürü insan var. Yoksa excelde neler yaptığımı görsen şaşırabilirsin yine bir genelleme yapmışsın. :)

Ben özellikle Fen bilimlerinde dedim..Çünkü diğer bölümlerde nispeten pc başında bile harikalar yaratılabilir bunu anlayamam..Ama Fen demek labaratuar demek..Başka bi hocanın analizini yaparken yeni yeni şeyler öğrenmek demek..Cari = Torpil yaklaşımını herkes yapıyor bende ÖYP=yatabilmek yaklaşımını rahatça yapabilirim.Ayrıca not hesaplaması lafım sana değildi genel olarak sürekli öyle yorumlar görüyorum ondan dedim..hatta sitede olması bile bazen beni üzüyor ama sonuçta kolaylıktır ne olacak..Hesaplama motorunu güncelleyinde not artışına bakalım zihniyetine lafım..Ayrıca Kazanıp gitmeyen , Yanlış Beyan , İstifa eden arasında çok fark olması lazım.Yanlış beyan 3 sene , kazanıp gitmeyen 2 sene , istifa eden 1 sene olmalı en fazla.

devran

Doçent
bunu nasıl uygulayacaklar acaba... atanılan üni de yapma gibi bir esneklik olacak mı acaba (senet imzalamak istemeyenler için) ? bazı ülkelerin yl doktora koşulları var öyp de ales min şu olmalı gibi eğer merkezi olursa bu tarz ön koşullar olmayacak mı öyleyse :S

dil egitimi tercihleri gibi olacak sanirim,onceden egitim gormek istedigin okullara evrak yollaniyodu bu kaldirilmis

fredy06

Öğrenci
Nahova size yazmistim alinti yapamadi
:) Evet 2011 temmuzda bi gaflete gelip oyp sorumlusu kaydimi yapmadi ek yerlestrmeyi bekle diye. Bizde uyduk ne bilelim. Puanim yuksek dereceyle bitirmisim bir yildir bunun icin sirf bekliyorum bilseydim ztn giderdim % 10 la yuregime indi resmen. Uygulanmayacak bize yani diyosunuz hic bi kesinti dogrumu anladim?

Benim anladığım kadarı ile size % 3 kesinti uygulanacak. Çünkü geçen sene siz başvuru yaparken bu yönetmeliğe göre değil geçen seneki yönetmeliğe göre başvuru yaptınız. Geçen seneki yönetmelikte de % 3 lük bir kesinti öngörülmüştü. Bu nedenle mevcut yönetmelikteki %10 değil % 3 kesinti uygulanacak. Ancak bu sene tekrar kazanır ancak gitmezsenin seneye %10luk kesinti uygulanacak. Herkese başarılar.

erdemkan

Öğrenci
Öncelikle merhabalar, ben uzun zamandır takipçi bir üyeyim. İlk defa bir şeyler yazma gereği duydum. Sonunda YÖK amca ÖYP yeni usullerini açıkladı. Hayırlısı olsun, herkese.

Mefk' in ÖYP li yorumuna ekleme yapmak zorunda hissettim kendimi. Cari usullerde yapılan torpil olaylarını -tabiri caizse- dönen dolapları çok iyi bilirim. Ön değerlendirmede nerede olan aday mülakat sonunda nereye düşer!!! Mülakat ile yükselen kişinin amcası dayısı vs bilimum akrabası, soyadı aynı olan prof.unu bulmak da öyle zor iş değildir. Sizin fakültenizdeki ÖYPli araş. görv. devlete kapak atma zihniyetinde olanlar olabilir. Genelleme yapmayı hiç doğru bulmuyorum. ayrıca cari usul ile alınanların kabusuna bir de senetleri ekleyip ÖYP lilerin kabusunu göz önüne getirebiliriz.
Yönetmelik, esas usul vs. 2-3 değişiklik yapmış bekleyen adaylara haftalardır dokuz doğurttular. Bu kadar uzun sürmemeliydi. Nisan neresi temmuz neresi... Umarım kontenjanlar pazartesi açıklanır ve bu pazartesi " o " pazartesi olur. Beklemeye devam :sleeping:

sevser arkadaşım bu konuda haklısın bazı kadrolarda taklalar dönüyor, fakat bu taklalarda genelde bilim yapabilecek insanlar için dönüyor. Babası milletvekili veya bakan tanıdıgı var diye dönmüyor torpiller. Ama ön değerlendirme ile değerlendirmede çok farklı şeyler. çünkü ön değerlendime %60 ales %40 dil ile yapılır. değerlendirmede ise ales %30a dil ise %10 a düşer bunlara %30 lisans mezuniyet ve %30 bilim sınavı eklenir. o sebeple en başta dil puanı 50 diye düşük olan ve ön değerlendirmede 4 üncü olan bir kişi değerlendirmede lisans notu ile ataga geçebilir. bu da yök yönetmeliğinin kuralıdır. bilginize.

ama torpil dönmüyor diye iddaa etmiyorum sadece ön değerlendirme doğru bir sonuc değildir o elemeye yönelik bir sistemdir.

bkzc

Öğrenci
Bu yönetmeliği hazırlamak mı bunca ay sürmüş çok ilginç! Yönetmelikte yer almayan konuları değişmedi olarak mı anlamalıyız? Mesela yüksek lisansta 3 ay doktorada 12 ay yurtdışına gitme hakkımız vardı ama yeni yönetmelikte göremedim. Bir de herhalde bu yeni oranlardan en çok nemalananlar Ales kursları olacaktır. Biz de mi girsek bu kurs işine acaba :)

lee

Öğrenci
Bir de şu var ki geçen sene yerleşip dil eğitimiyle 65 i sağlayan arkadaşlar da merkezi olarak atanacaklar peki öyleyse onların puanları yeni yönetmeliğe göre tekrardan mı hesaplanacak :S yani bu sene dil puanını sağlayanların puanları yeni yönetmeliğe geçen sene atananların eski yönetmeliğe göre :ambivalence: nasıl sağlanacak :sleeping:

ahcelik

Öğrenci
ynei UUE tam bir hayal kırıklığı, aylarca rektörlerle yaptıkları çalıştaylar, forumdan aldıkları talepler, forumm üyeleri ile yapılan toplantılar, bu küçük bir iki değişiklik için bu kadar beklemeye ve çalıştaylara gerek yoktu, bu tarz küçük mevzuat değişikilkleri hergün resmi gazetede zaten yapılıyor, hemde her gün onlarca mevzuatta, ve gündenm olmuyor, eğer herkesimi dinliyorsanız, ve aylarca çalıştay yapıyorsanız daha radikal değişikilkler yapmanız gerekirdi, bu değişiklikler bir günde yapılabilirdi, ve şimdiye kadar ilanlarda çoktan verilebilirdi, aylarca insanlar boşa beklediler
.
ikincisi öypde halen yüksek lisans ve doktora yapanlara tabiri caiz ise siz gelmeyin denilmiş, yaptığınız yüksek ve doktora üniversite insafına terk edilmiş toplantıda bu yüzden başına gelenleri bir bayan arkadaş gözyaşları içinde anlatmıştı, ancak bu konuda değişen bişey yok üniversiten sana bırak diyebilir,
.
üçüncüsü disiplinler arası çalışanlara kapı kapatılmış zira öyp desteği alabilmen için atandığın anabilimdalında lisansüstü zorunluluğu gelmiş yani diyelimki sen atandın uluslar arası ilişk siyasi tarih anabilimdalına, ama şu anda avrupa birliği yüksek lisans yapıyorsun sana diyorki kusura bakma,
.
dördüncüsü üniversitelerin öyp asistanlarına karşıgücü perçinlenmiş ve teyid edilmiş,
.
beşincisi dil konusuda çözüm değil mağduriyet üretecek yapısını korumuş.
.
cari alınanlar daha avantajlı hiç olmazsa anabilimdakı yüksek ve doktora serbestileri var hemde atılma derdi yok
.
bizler hem burada hem forumda birbirimizi boşuna yemişiz YÖK bildiğini okumuş hemde hiç birşeyi değiştirmemiş,
.
özetle bu değişiklik için forumada, toplantı ve çalıştaylarada gerek yoktu kanaatindeyim

erdal34

Araştırma Görevlisi
ilanlarda olmasa kardeşim basvururdu :d alanında kimse yok basvuracak :D alanı halkoyunları kadroda acılacak ama 70 alan kimse yok bölümde :D sansa belki ilanda 70 yazmaz.