ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

ahcelik

Öğrenci
tartışmak anlamsız, ve gereksiz yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer dediğinde bu alımlara başvuracak herkes buna tabidir demektir, eski hüküm yürürlükten kalkmış demektir. bir kısmına %3 bir kısmına % 10 olmaz yeni hüküm eski hükmü ortadan kaldırmış, mevzuatında açıkca bunu yazmış bunun dışında yapılanlar YORUMdur. aksini ispat etmek isteyen mahkemeye gitmek durumundadır.
.
eğer bir kısmı için %3 geçerli olsaydı bunu GEÇİCİ BİR MADDE ile belirtirdi, veya yine bir geçici badde ile lehe gelen aleyhe gelen hüküm ayrımı yaparak belirtirdi, arkadaşlar mevzuat uygulamalarında böyledir. aksine bir hüküm olduğunda bu geçici maddelerde belirtilir, böyle bir madde olmadığına göre bu yeni durumlar herkesi kapsar, istisnaları belirtilmemişse, bunun dışındakiler YORUM dur. hergün resmi gazete okuyan ve devlette mevzuat çerçevesinde iş yapan birisi olarak benim her değişiklikte gördüğüm budur,

bilge baran

Öğrenci
Yönetmelik üzerinde fazla tartışmaya gerek yok bence. Her sene usul ve esas değiştirecekleri için seneye de bakarsınız %60 ALES, %10 dil, %30 ortalama yaparlar. Sonraki sene %50 ALES, %35 dil, %15 ortalama olur. O da olmadı %70 ALES, 25 ortalama, %5 dil olur. Olur da olur yani... Her sene birilerine şans denk gelir böylelikle :) "Elalem ne der mantığıyla bakkal bile yönetilemez" diyen Fahrettin ALTUN bir tarafı mutlu edeceğim diye diğer tarafı mağdur etmek konusunda ne düşünüyor acaba...

fredy06

Öğrenci
tartışmak anlamsız, ve gereksiz yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer dediğinde bu alımlara başvuracak herkes buna tabidir demektir, eski hüküm yürürlükten kalkmış demektir. bir kısmına %3 bir kısmına % 10 olmaz yeni hüküm eski hükmü ortadan kaldırmış, mevzuatında açıkca bunu yazmış bunun dışında yapılanlar YORUMdur. aksini ispat etmek isteyen mahkemeye gitmek durumundadır.
.
eğer bir kısmı için %3 geçerli olsaydı bunu GEÇİCİ BİR MADDE ile belirtirdi, veya yine bir geçici badde ile lehe gelen aleyhe gelen hüküm ayrımı yaparak belirtirdi, arkadaşlar mevzuat uygulamalarında böyledir. aksine bir hüküm olduğunda bu geçici maddelerde belirtilir, böyle bir madde olmadığına göre bu yeni durumlar herkesi kapsar, istisnaları belirtilmemişse, bunun dışındakiler YORUM dur. hergün resmi gazete okuyan ve devlette mevzuat çerçevesinde iş yapan birisi olarak benim her değişiklikte gördüğüm budur,

O zaman siz kesinti konusuyla alaka olarak mahkemeye başvuranların elleri boş dönecekler diyosunuz.

sonne

Öğrenci
ne alesmiş arkadaş ya bilseydim dil yerine ales çalışırdım,puan aynı duruyo hala benim millet ''ayy benim 80 bilmem ne atanır mıyım'' muhabbeti yaparken şu halimize bak ne ortalamanın değeri kalmış ne de dil puanının..

seray

Öğrenci
Arkadaşlar,

Bu alımlarda sadece puanımda ne kadar azalma olacağını görmek için sisteme giriş yapıp, tercih yapmazsam puanımda bir değişiklik olmaz değil mi bir sonraki alımlar için?

aww

Öğrenci
Merhaba ,
yeni yönetmelikte ayrıntıya girmeden değerlendirecek olursak değişiklikler şu şekilde :

1-ÖYP puanı artık ALES %60 + lisans ortalaması %25 + dil puanı %15 olarak hesaplanıyor.
2-Lisansüstü yerleştirmeleri artık ÖYP puanına göre merkezi yerleştirme ile yapılacak.
3-yeniden başvurmak isteyen adaylara uygulanan puan kesintisi %10'a çıkmış.
4-yurtdışı dil eğitimi süresi 6 aya kadar uzatılmış.

harcamalarla ilgili detaylara girmiyorum...

ahcelik

Öğrenci
elleri boş dönecekler demiyorum, ben sadece mevcut durumu ifade ettim,, mahkemeler her zaman bu tarz konularda, idarenin aleyhine karar verir. ancak ben mevcut durumda bunun herkese uygulanacağını söyledim. aksi durumlar ilave maddelerle belirtilir devlette uygulama gelenek böyledir. ama belirtilmemişse ve itirazlar olursa talimatlarlada konu çözülebilir. ama şu durumda gerçek şuki bu mevzuat şu haliyle herkesi bağlar, gerisi herkesin kendi yorumudur.

M

Merve

Guest
Ama şöyle garip bir soru işareti de var ;

ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür.

Geçen atamalar ile bu atamalar arasında ki bir sene zarfı doldu :)
Şu halde kesinti sadece ek yerleştirmelerde uygulanabilir gibi geldi bana....1 yıl doluyor dediğiniz gibi.

kitokito

Öğrenci
bir yorum da ben yapim mi :)

bence herkes pek sevınmesın cunku hemen hemen herkesın puanları arttı puanların genel eğilimi yüksek olabilir.

ahcelik

Öğrenci
arkadaşlar değişen bir şey yok sizin puanınız yükseldiyse herkesin yükseldi herkesin aynı oranda diplomadan düştü aynı orranda alesden arttı ve çok çok bir - iki puan oynar fazla onamaz, herkes için böyle sonuçta taban puanlar bir iki puan yüksek kapatacak,
.
Bu saatten sonra da sistemle ve sistemi değiştirmekle uğraşmak anlamsız
.
gemisini kurtaran kaptan mantığıyla hareket etmek lazım.

erzincan

Öğrenci
hiç bir faydasını göremedim bu sistemin puanı artanların aksine bnm puanım azaldı.sanki herkes anasının karnından alesci doğdu ya bide alesi 60 tutmuşlar.ama haklılar tabi kadroya girildiğinde alese bakılıyor ya....alesi yüksek olacak ama sıra yabancı literatürden akademik bir makale okumaya geldiğinde mööö gibi bakılacak.yada üniversite notumu yükselteyim diye bir amacı olmasın kimsenin hiç.nede olsa mucize sınav ales varya yapıyorsa ne ala ama bide yapamıyosa tamam bitti yandı....Sanki akademik personel olmak sadece tek bir sınavdan ibaretmiş gibi gözümüze soktular bu kocaman yüzdeyi.Alesi yüksek olan arkadaşlara yaradı bu.kimse kusura bakmasın alınmasında....Burdan YÖK' e sesleniyorum '' bu seferde beni şaşırtmadın......yazık....''
yürekten katılıyorum sana kesinlikle alesi iyi olanlara sadece yaradı başka bişe değil. lanet olsun diyorm ya ben 4 sene didindim Türkiyenin en iyi okullarından birini 2.likle bitirdim boşunaymış demek ki ya yazık verdiğim emeklere. derslere uğramayan işi gücü laylay lom olan sırf alesten iyi aldı diye önüme geçecek. bravo büyük başarı dencek o insna bi de. çok iyi destekleniyor başarılı insanlar türkiyede yazık cidden yazık.

kaze

Doçent
bir yorum da ben yapim mi :)

bence herkes pek sevınmesın cunku hemen hemen herkesın puanları arttı puanların genel eğilimi yüksek olabilir.

2011 yerleşmelerine bir bakın hocam tavan ÖYP puanına sahip olan kişinin alesimi yüksek yoksa diploma notumu kendi bölümümde atanan ilk 4 kişinin diploma puanı 90 üstü idi alesleri 80 :D tabi bölümlere göre değişir ama benim bölğmğmdeki hocalar pek hakkaniyetli değil ülke genelinde :D :D

kitokito

Öğrenci
not ortalaması ales yabancı dil falan hiçbirisi önemli değil.

tek kıstas bence bilim sınavı . kimin ne olduğu en iyi bilim sınavında belli olucaktır. bakınız tus. ama artık yapcak birşey yok. bazılarımız sevinsin bazılarımız üzülsün.