ÖYP 35. Madde ve 39. Madde Dilekçe Örnekleri

esperanto

Öğrenci
nazmi hocam size bi sorum olacak 39. madde ile ilgili:

7 eylülde omü ye öyp kapsamında resmi olarak göreve başladım. bu tarihten sonra 10 gün kadar samsunda bölümde fiili olarak bulundum. daha sonra İtü deki yüksek lisans kayıtlarımı tamamlamak için 10 gün mazeret izni yazıldı. İtü deki ders kaydımı tamamlayıp öğrenci belgesi ve ders durum belgesini samsun a gönderdim. fakülte sekreteri (samsun) gerekli kararın gönderdiğim belgelerle kurul tarafından alındığını ve ilgili yazıların kurumlara yazıldığını söyledi.
iznim geçen çarşamba bitti bende perşembe günü İtü deki öğrencisi olduğum fen bilimleri enstitüsüne gittim.bana henüz belgenin kendilerine ulaşmadığını zaten bu işlemlerin en az 3 ay süreceğini , bu süre zarfında beklemek dışında yapacağım bişey olmadığını söyledi.
işin içinde bi saçmalık var diye fakülte sekreterine (İTÜ) gittim. enstitüden yazı gelmeden oda tahsis edilemeyeceğini ve göreve başlayamayacağımı öğrendim.
son tahlilde kimsenin beni arayıp sorduğu yok(aksine ben kurumlara ısrarla gidiyorum). diğer taraftan maaş yatmaya devam ediyor.bu nasıl iş anlamadım. konuyla ilgili fikirleriniz benim için çok önemli.
uzun bi yazıyla zamanınızı aldım kusura bakmayın.ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Mr December

Baş Editör
nazmi hocam size bi sorum olacak 39. madde ile ilgili:

7 eylülde omü ye öyp kapsamında resmi olarak göreve başladım. bu tarihten sonra 10 gün kadar samsunda bölümde fiili olarak bulundum. daha sonra İtü deki yüksek lisans kayıtlarımı tamamlamak için 10 gün mazeret izni yazıldı. İtü deki ders kaydımı tamamlayıp öğrenci belgesi ve ders durum belgesini samsun a gönderdim. fakülte sekreteri (samsun) gerekli kararın gönderdiğim belgelerle kurul tarafından alındığını ve ilgili yazıların kurumlara yazıldığını söyledi.
iznim geçen çarşamba bitti bende perşembe günü İtü deki öğrencisi olduğum fen bilimleri enstitüsüne gittim.bana henüz belgenin kendilerine ulaşmadığını zaten bu işlemlerin en az 3 ay süreceğini , bu süre zarfında beklemek dışında yapacağım bişey olmadığını söyledi.
işin içinde bi saçmalık var diye fakülte sekreterine (İTÜ) gittim. enstitüden yazı gelmeden oda tahsis edilemeyeceğini ve göreve başlayamayacağımı öğrendim.
son tahlilde kimsenin beni arayıp sorduğu yok(aksine ben kurumlara ısrarla gidiyorum). diğer taraftan maaş yatmaya devam ediyor.bu nasıl iş anlamadım. konuyla ilgili fikirleriniz benim için çok önemli.
uzun bi yazıyla zamanınızı aldım kusura bakmayın.ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Olması gereken bu zaten. Eğer Samsun size 39. madde ile geçici görevlendirme vermediyse 39. madde isteyin ki derslerinize sorun yaşamadan devam edin. Bahsedilen süre kadar ve hatta daha çok sürebilir kadro aktarımı. Kadronuz aktarılmadan da size oda vs. verilmez İTÜde.

esperanto

Öğrenci
Olması gereken bu zaten. Eğer Samsun size 39. madde ile geçici görevlendirme vermediyse 39. madde isteyin ki derslerinize sorun yaşamadan devam edin. Bahsedilen süre kadar ve hatta daha çok sürebilir kadro aktarımı. Kadronuz aktarılmadan da size oda vs. verilmez İTÜde.

cevabınız için teşekkür ederim hocam.

peki 39. madde ile görevlendirme yazısının ne kadar sürede itü de olacağı hakkında fikriniz var mı?

ihtimal vermiyorum ama belki samsundan bu yazıyı göndermişlerdir ama henüz ulaşmamıştır(geçen salı gönderildi yazılar).

Es_r

Öğrenci
Nazmi hocam 39.madde için dilekçeyi verdikten sonra sonuç belli olana kadar atandığımız okulda kalmamız gerekir mi illa ? Yoksa yüksek lisansımızın olduğu üniversiteye gidebilir miyiz ? Çok ders kaçırdım zaten daha fazla kaçırmak istemiyorum. Sağolsun bölüm başkanımın da okula uğradığı yok :(

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Şimdi 39. madde tamamen insiyatife bağlı olduğu için herhangi bir yasal zorlama yapılamıyor ve çıkana kadar maalesef yasal olarak da orda kalmanız gerekiyor. Yapabileceğiniz şeyler rapor almak veya mazeret izni ya da dekanlıktan idari izin almaktır.

Es_r

Öğrenci
Peki ne kadar sürer çıkması ? Kurulun ne zaman toplanacağını nedense kimse bilmiyor okulda. Bunun bir standardı yok mu her hafta toplanır her ayın 15 inde toplanır vs gibi ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Dekanlığınız ile görüştünüz mü? Çünkü bölüm başkanınıza gerek yok normalde de en geç ayda bir toplanmaları lazım.

Es_r

Öğrenci
Dekanlık benim her türlü isteğimde bir arıza çıkarıyor mutlaka o yüzden ben bölüm başkanımla diyaloğumu iyi tutmaya bakıyorum. En son olarak bana senin 35 almana gerek yok çünkü sen zaten atanmadan önce yüksek lisansa başlamışsın onu öyp kapsamına aldırır derslere gider gelirsin 35 e de gerek kalmaz dediler. Böyle birşey olabilir mi ? Ayrıca ben yüksek lisansımı öyp kapsamına aldırmak için YÖK e herhangi bir başvuruda bulunacak mıyım ? Zaten 35.madde ile görevlendirme almam demek yüksek lisansımın da öyp kapsamına girmesi demek olmuyor mu ?

elifcan2

Öğrenci
Ben doktora ders aşamasını bitirdim. Yeterlilik sınavına gireceğim yakında. Bu durumda 39. Maddeyle dilekçe verebiliyor muyum yoksa bu dilekçeyle başvurmak için ders aşamasında mı olmak gerekiyor?

Mr December

Baş Editör
Ben doktora ders aşamasını bitirdim. Yeterlilik sınavına gireceğim yakında. Bu durumda 39. Maddeyle dilekçe verebiliyor muyum yoksa bu dilekçeyle başvurmak için ders aşamasında mı olmak gerekiyor?

Ders aşamasında olmanız gerekiyor normalde çünkü bu görevlendirmeyi almak için mantıklı bir neden olmalı.

39. madde ile görevlendirilmek için senet imzalıyormuyuz

Dil kursuna giderseniz imzalıyorsunuz, onun dışında 39. madde görevlendirmelerinde senet yok.

iletişim

Öğrenci
Hocam merhabalar. Ben Niğde Üniversitesi gazetecilik anabilim dalını kazandım. Şu anda Anadolu Üniversitesi Basın ve Yayın Anabilim dalında master yapıyorum ve tez dönemindeyim. Zaten yüksek lisans yaptığım için sanırım 39. madde dilekçesi vermeme gerek yok sanırım. Atamam gerçekleştikten sonra 35. madde dilekçesini verdiğimde, Basın ve Yayın Anabilim dalını, Gazetecilik Anabilim Dalıyla eş değer sayarlar diye düşünüyorum ama yine de endişelerim var. YÖK lisans üstü eğitim yapılabilecek üniversiteler ve anabilim dallarını ne zaman yayınlar acaba. Bir soru daha, 35. madde dilekçesini verdiğimde, görevlendirmem çıkana kadar Niğde'de kalmamı beklerler mi?. Tez döneminde yüksek lisansımı yaptığım yerde kalmam oldukça önemli. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin...

- - - Güncellendi - - -

Yazdıktan sonra biraz okudum. 39. madde dilekçesini de vermem gerekiyor atandıktan sonra. Umarım sorun çıkmaz. Çünkü tezimin uygulama kısmı Anadolu Üniversitesi öğrencileri üzerine kurulu.

september87

Öğrenci
hocam öyp yi yeni kazandm. ayrıca başka bi ünide doktora öğrencisiyim. ddoktora öğrencisi olduğum için bu durumda yazacağım dilekçe farklı mı olacak ? dilekçe örneği farklı ise link verebilir misiniz ?

Mr December

Baş Editör
hocam öyp yi yeni kazandm. ayrıca başka bi ünide doktora öğrencisiyim. ddoktora öğrencisi olduğum için bu durumda yazacağım dilekçe farklı mı olacak ? dilekçe örneği farklı ise link verebilir misiniz ?

Aynı dilekçe olur.

Dekanlık benim her türlü isteğimde bir arıza çıkarıyor mutlaka o yüzden ben bölüm başkanımla diyaloğumu iyi tutmaya bakıyorum. En son olarak bana senin 35 almana gerek yok çünkü sen zaten atanmadan önce yüksek lisansa başlamışsın onu öyp kapsamına aldırır derslere gider gelirsin 35 e de gerek kalmaz dediler. Böyle birşey olabilir mi ? Ayrıca ben yüksek lisansımı öyp kapsamına aldırmak için YÖK e herhangi bir başvuruda bulunacak mıyım ? Zaten 35.madde ile görevlendirme almam demek yüksek lisansımın da öyp kapsamına girmesi demek olmuyor mu ?

ÖYP kapsamına nasıl alacaklarmış acaba onu sorun?
2 dönem içinde 35 almazsanız atılırsınız.

uygmat

Öğrenci
yüksek lisans tez dönemindeyim fakat atandığım anabilim dalında değilde başka bir anabilimdalında. Atandığım üniversite büyük bir üniversite. Yani y.l ve doktora programı var. Bu durumda beni görevlendirmek zorundalarmı y.lisansı tamamlayana kadar. Yoksa git gel yapma olayı diye bişey varmı. Bide başka anabilimdalında yüksek lisans olayım sorun yaratır mı? 2 dönem içinde görevlendirilmezseniz atılırsınız falan diye şeyler okuyorum kafam karışıyor. Nazmi hocam lütfen açıklarmısınız