35 ile görevlendirme alındıktan sonra senet imzalama süresi ne kadar hocam, benim kefil bulma sıkıntım var. biraz vakte ihtiyacım olabilir. seneti imzalamadan görevlendirme alıp başlayabilir miyiz?
Nazmi hocam yardım!!!!
ÖYP ile atandığım üniversitede yüksek lisans programı yok ve ayrıca zaten ben atandığım anabilim dalında yüksek lisansa daha önce başlamıştım ve şuanda ders döneminin sadece birinci dönemi bitti. Atandığım üniversiteye gittiğimde görevlendirilmemizin yapılmayacağını ve yüksek lisansımı bırakıp onların program açmalarını beklememizi söylediler eğer 1 yıl içinde yüksek lisans programı açamazsak o zaman başka bir üniversiteye gidersiniz diyorlar. Fakat ben başladığım yüksek lisansa devam etmek ve görevlendirilmenin yapılmasını istiyorum. Bu konu hakkında neler yapabilirm? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Merhabalar hocam 35 ve 39. madde ile görevlendirme dilekçesi yazacağım ve sizin yayınlamış olduğunuz dilekçe örneklerine baktım ama onlar öyp lisansüstü ile yerleşenler için hazırlanmış. Ben lisansüstü programa daha önceden kayıt yaptırmıştım ve yl yaptığım üni ve bölüm ÖYP için eğitim veren üni. Bu durumda ben dilekçe de sizin yazmış olduğunuz aşağıdaki kısmı nasıl değiştireyim veya öyle kalsın mı?
''YÖKün lisansüstü eğitim yapabileceğim anabilim dalı olarak gösterdiği Akdeniz Üniversitesi Biyofizik Anabilim Dalı Biyofizik Bilim Dalı Yüksek Lisans Programına kesin kayıt yaptırmış bulunmaktayım.''
Kesin kayıt yaptırmış bulunmaktayım yerine '' şu tarihlte kesin kayıt yaptırdım'' diye bir ibare kullansam benim için daha mı doğru olur hocam. TEŞEKKÜRLER
Benim de merak ettiğim bir konu var. Atandığımız üniversite YL yapacağımız üniversiteye 39. madde ile 2-3 aylık bir görevlendirme yapıyor. Bu arada 35. madde işlemleri başlatılıyor. İşlemler tamamlandığında 35. madde ile geçiş yapabilmek için senet imzalanıyor ve kadromuz geçici olarak YL üniversitesine aktarılıyor. Peki bu arada kefil bulamazsak senet imzalama sürecini uzatabiliyor muyuz? Örneğin kefil bulabilmek için bölümden ek süre alıp tekrar 39. madde ile geçici görevlendirme alabilir miyiz? Ya da kefil bulana kadar YL için derslere gidip gelmemize izin verebilirler mi? Sonuçta 2 dönem içinde görevlendirme alma şartı var ama böyle bir durumda uygulama nasıl olur?
Nazmi hocam özellikle size soruyorum bildiğiniz bir uygulama var mı yanıtlarsanız sevinirim.
merhaba benim de bir sorunum var malesef.geçen yaz yüksek lisans proğramını normal olarak kazandım ve bu hafta ilk dönemini bitirdim. gene bu hafta öyp ile atandım ve görevime başladım. malesef yök yl yaptığım bölüme kontenjan vermedi. bireysel kontenjan için başvuru yapıcam. atandığım üniversite ve okuduğum üniversite de dilekçeyi kendilerine vericeğimi söylüyor. ikisine birden dilekçe vermeyi düşünüyorum. asıl sorum ben bu bireysel kontenjan süresinde 39. maddeden faydalanabilir miyim?
35. maddeyle görevlendirme isterken yolluklu ve yevmiyeli ibaresini de ekle demişti bi arkadaşım dilekçemizde kanunda olduğu yeri belirtmemiz gerekiyor mu birde bu yolluk ve yevmiye denen şey ne pek anlamadım miktarı ne kadardır ?
arkadaşlar konu hakkında pek çok soru ve cevap var fakat okudukça kafam iyice karıştı sizlere bir soru sormak istiyorum. öncelikle durumumu özetleyeyim:
eylül ayında yüksek lisansa başladım, ocak ayında da öyp ile başka bir üniversiteye atandım. ilanda "yüksek lisans yapıyor olmak" şartı vardı. atandığım üni.de yüksek lisans programı var. bölüm başkanı önce beni 35 ile göndermek istedi, sonra vazgeçip yatay geçişle kendi bünyelerine almak istedi. yök'e sordum böyle bir hakları var dediler. ben de şu anda atandığım üni.de baştan başlayıp diğer üni.de de başladığım yüksek lisansı devam ettirmek istiyorum. atandığım üni. beni 35 ile göndermek zorunda mıdır? yoksa istediği gibi baştan başlatabilir mi? şu anda benim ne yapmam gerekir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
anladım teşekkürler. yataş geçiş yaparsam başladığım yüksek lisansın bir hükmü kalmayacak dolayısıyla aynı anda iki yüksek lisans yapma durumum da olmayacak değil mi? ya da diğerine baştan başlayıp eskisine devam edebilir miyim?