ÖYP 35. Madde ve 39. Madde Dilekçe Örnekleri

sidneh

Profesör
Merhaba. Pazartesi evraklarımı teslim etmek üzere İzmir'den Erzurum'a gideceğim, ancak kafamı karıştıran birkaç şey var. ÖYP kapsamında eğitim veren bir üniversitede yüksek lisans tez aşamasındayım, eğitim vermeyen bir üniversitenin aynı bölümüne atandım. Bazı arkadaşlarımız atama istemek zorunlu derken, bazıları değil diyor... Sorum şu: 35'inci madde dilekçemi pazartesi teslim etmem bana nasıl bir fayda sağlar? Çünkü atamam henüz onaylanmamış, sadece belgelerim teslim edilmiş olacak? Eğer görevlendirme istemem zorunlu değilse, yüksek lisansımı ÖYP kapsamına aldırmak için dilekçe mi yazmam gerekiyor? Bu dilekçenin bir örneğini yayınlayabilir misiniz? Çok uzun bir yol gideceğim, eksik evrakla gitmek istemiyorum. Lütfen yardım edin...

Not: Tüm forumu taradım. Soru soran hocalarım, forumdan kaybolmayıp çözümü nasıl gerçekleştirdiklerini de paylaşsalar yeni atananlar için çok değerli olacak :(

Görevlendirme istemek zorundasınız ancak hemen vermek zorunda değilsiniz dilekçeyi. Atamanız yapılıp göreve başladıktan sonra da verebilirsiniz.

BlackAndWhite

Öğrenci

Siyasin

Öğrenci
Ben de aralık alımlarında öyp araştırma görevlisi olarak atanmaya hak kazandım. Halihazırda doktora tez aşamasında olan bir öğrenciyim. Doktora yaptığım şehirde yaşıyorum. Atandığım üniversite farklı şehirde ve Atandığım üniversitede doktora programı yok.
Doktora programı olmadığı için görevlendirme istemek zorunda mıyım? Forumdaki iki dönem içinde görevlendirme almalısınız yoksa atılırsınız meselesini anlayamadım.
Tez döneminde olduğum için görevlendirme vermeyebilirler mi?
Tez döneminde uygulama yapacağım okullar şu an yaşadığım şehirde, belki 1 ay boyunca her gün gözlem yapmam gerekecek. Bu durumda görevlendirme vermezlerse ne yapacağım :(

sidneh

Profesör
Ben de aralık alımlarında öyp araştırma görevlisi olarak atanmaya hak kazandım. Halihazırda doktora tez aşamasında olan bir öğrenciyim. Doktora yaptığım şehirde yaşıyorum. Atandığım üniversite farklı şehirde ve Atandığım üniversitede doktora programı yok.
Doktora programı olmadığı için görevlendirme istemek zorunda mıyım? Forumdaki iki dönem içinde görevlendirme almalısınız yoksa atılırsınız meselesini anlayamadım.
Tez döneminde olduğum için görevlendirme vermeyebilirler mi?
Tez döneminde uygulama yapacağım okullar şu an yaşadığım şehirde, belki 1 ay boyunca her gün gözlem yapmam gerekecek. Bu durumda görevlendirme vermezlerse ne yapacağım :(

Lutfen ayni mesaji birden fazla yerde yazmayin.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sineklibakkal

Öğrenci
Merhaba,

Son yerleştirmelerde Konya Selçuk Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji A.D. öyp kadrosuna yerleştirildim. Bu yerleştirmeden önce ODTÜ'de Biyokimya A.D.'da yüksek lisans eğitimime başlamıştım ve 1,5 yılı bitti ama deneylerime devam ediyorum. Atanmaya hak kazandığım bölüm'ün Başkanıyla atama için gerekli evrakları teslim etmeden önce görüştüm ve eğitimimi yarıda kesemeyeceğimi, yüksek lisans bitene kadar müsade etmelerini rica ettim. Onlar da anlayış gösterdiler ve 39. madde ile Eylül-Ekim aylarına kadar tezimi bitirmemi istediler. Ben de aksilik olup bitmemesi durumunda ne olacağını sorduğumda "Konya'da göreve başlarsın gerekirse haftada 2 gün izin veririz gider gelirsin" dediler.

Forumda okuduğum kadarıyla 2 dönem içinde görevlendirmesi yapılmayanlar atılıyormuş. Bu durumda ben atılacak mıyım?

Not: Aynı şekilde Konya'daki ÖYP koordinatörü 35. madde yapılmayacağını 39. madde ile Eylül'e kadar sürem olduğunu ama bitmezse de yüksek lisansıma ODTÜ'de devam edip araştırma görevliliği kapsamındaki görevlerimi Konya'da yapabileceğimi söyledi.

Kafam çok karıştı yardımcı olursanız memnun olurum.

sidneh

Profesör
Merhaba,

Son yerleştirmelerde Konya Selçuk Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji A.D. öyp kadrosuna yerleştirildim. Bu yerleştirmeden önce ODTÜ'de Biyokimya A.D.'da yüksek lisans eğitimime başlamıştım ve 1,5 yılı bitti ama deneylerime devam ediyorum. Atanmaya hak kazandığım bölüm'ün Başkanıyla atama için gerekli evrakları teslim etmeden önce görüştüm ve eğitimimi yarıda kesemeyeceğimi, yüksek lisans bitene kadar müsade etmelerini rica ettim. Onlar da anlayış gösterdiler ve 39. madde ile Eylül-Ekim aylarına kadar tezimi bitirmemi istediler. Ben de aksilik olup bitmemesi durumunda ne olacağını sorduğumda "Konya'da göreve başlarsın gerekirse haftada 2 gün izin veririz gider gelirsin" dediler.

Forumda okuduğum kadarıyla 2 dönem içinde görevlendirmesi yapılmayanlar atılıyormuş. Bu durumda ben atılacak mıyım?

Not: Aynı şekilde Konya'daki ÖYP koordinatörü 35. madde yapılmayacağını 39. madde ile Eylül'e kadar sürem olduğunu ama bitmezse de yüksek lisansıma ODTÜ'de devam edip araştırma görevliliği kapsamındaki görevlerimi Konya'da yapabileceğimi söyledi.

Kafam çok karıştı yardımcı olursanız memnun olurum.

Hayir oyle bir sey mumkun degil, 35 ile gorevlendirme almak zorundasiniz, artik 2 donem de degil, ilk donem almak zorundasiniz bunu. Siz 35. madde istediginize dair dilekceyi verin, isleme koymak zorundalar. Eylule kadar 39u uzatabilirler ama eninde sonunda 35 cikmak zorunda. Ya da ylni birak, tibbi biyolojide yeniden yl yap diyebilirler.

sineklibakkal

Öğrenci
Cevabınız için teşekkürler. YL bırak demeyecekler bu konuda anlaştık çünkü tübitak bursiyeriyim ve geri ödemesi oluyor bölüm değişikliğinde 36bin kadar. Peki benim 35. madde görevlendirmemin selçuk üniversitesi istemediği için yapılmama ihtimali olabilir mi?

sidneh

Profesör
Cevabınız için teşekkürler. YL bırak demeyecekler bu konuda anlaştık çünkü tübitak bursiyeriyim ve geri ödemesi oluyor bölüm değişikliğinde 36bin kadar. Peki benim 35. madde görevlendirmemin selçuk üniversitesi istemediği için yapılmama ihtimali olabilir mi?

YLnizi kabul edip sizi gönderirlerse 35. maddeyi de vermek zorundalar. Vermemeleri durumunda tek gerekçeleri sizi ylye göndermemek olabilir.

dpd06

Öğrenci
Hayir oyle bir sey mumkun degil, 35 ile gorevlendirme almak zorundasiniz, artik 2 donem de degil, ilk donem almak zorundasiniz bunu. Siz 35. madde istediginize dair dilekceyi verin, isleme koymak zorundalar. Eylule kadar 39u uzatabilirler ama eninde sonunda 35 cikmak zorunda.

Sidneh hocam tekrar merhaba. 35 ve 39la ilgili sorularım olacaktı. ÖYPyi kazanmadan önce ODTÜde master yapıyordum, 5. dönemim, şimdi Osmangaziye yerleştim. Osmangazide YL olduğu halde benimkini kabul edeceklerini söylediler. Ama gitmemi pek istemiyorlar. Dil puanım 92, 39 ile görevlendirme istemeyeceğim ama 35 istemek zorundayım anladığım kadarıyla. Tez döneminde olduğum için ODTÜye gitmeme gerek yok, ben de Eskişehirde kalmak istiyorum çünkü eylülde Osmangazi doktora açacak, ben geri döneceğim. Sorum şu 35. madde dilekçesini ne kadar geciktirebilirim, 2 dönem içinde mi vermem gerekir, hemen mi vermem gerekir?

sidneh

Profesör
Sidneh hocam tekrar merhaba. 35 ve 39la ilgili sorularım olacaktı. ÖYPyi kazanmadan önce ODTÜde master yapıyordum, 5. dönemim, şimdi Osmangaziye yerleştim. Osmangazide YL olduğu halde benimkini kabul edeceklerini söylediler. Ama gitmemi pek istemiyorlar. Dil puanım 92, 39 ile görevlendirme istemeyeceğim ama 35 istemek zorundayım anladığım kadarıyla. Tez döneminde olduğum için ODTÜye gitmeme gerek yok, ben de Eskişehirde kalmak istiyorum çünkü eylülde Osmangazi doktora açacak, ben geri döneceğim. Sorum şu 35. madde dilekçesini ne kadar geciktirebilirim, 2 dönem içinde mi vermem gerekir, hemen mi vermem gerekir?

Hemen vermeniz gerek.

Cosmo Kramer

Öğrenci
Hocam merhabalar. Dün açıklanan yerleştirmelerde yerleştirildim ve şimdi 35 ile 39 dilekçemi okuluma vereceğim fakat bu başlıkta bulunanan 35. madde örnek dilekçesinin güncel olup olmadığını merak ediyorum. Çünkü dilekçede öyp usül ve esaslarının 7. maddesine göre diye bir bölüm geçiyor ama bu maddede 35. madde görevlendirilmesi ile ilgili bir bölüm göremedim.

Muhtemelen ben yanılıyorum ama yine de buna göre 35. madde dilekçemi yazmamda bir sakınca olup olmadığını söylerseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar :)

sidneh

Profesör
Hocam merhabalar. Dün açıklanan yerleştirmelerde yerleştirildim ve şimdi 35 ile 39 dilekçemi okuluma vereceğim fakat bu başlıkta bulunanan 35. madde örnek dilekçesinin güncel olup olmadığını merak ediyorum. Çünkü dilekçede öyp usül ve esaslarının 7. maddesine göre diye bir bölüm geçiyor ama bu maddede 35. madde görevlendirilmesi ile ilgili bir bölüm göremedim.

Muhtemelen ben yanılıyorum ama yine de buna göre 35. madde dilekçemi yazmamda bir sakınca olup olmadığını söylerseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar :)

Eski Usul ve Esaslar'a gore hazirlanmisti, maddelerin yeri degismis olabilir.

dpd06

Öğrenci
Hemen vermeniz gerek.

Hocam merhaba, siz hemen vermeniz lazım 35 dilekçesini dediniz ama yükseklisans yaptığım ODTÜ önce Yökten ABD değişikliği için onay alacaksınız ondan sonra 35 isteyeceksiniz, şimdi 35 isterseniz ABD farklı olduğu için kabul edilmez dedi. Benim lisansım Uluslararası İlişkiler ABD, Y.lisansım Latin Amerika Çalışmaları ABD, 6. döneme giriyorum, tez dönemindeyim, 2013 Aralık ile Eskişehir Uluslararası İlişkiler bölümü Uluslararası hukuk ABDye atandım, osmangazideki bölüm bu yükseklisansımı kabul ederse -ki edeceklerini söylediler- YÖKe yazı yazacak, YÖK kabul ederse ondan sonra 35 isteyecekmişim. Hangisi doğru bilemedim.

sidneh

Profesör
Hocam merhaba, siz hemen vermeniz lazım 35 dilekçesini dediniz ama yükseklisans yaptığım ODTÜ önce Yökten ABD değişikliği için onay alacaksınız ondan sonra 35 isteyeceksiniz, şimdi 35 isterseniz ABD farklı olduğu için kabul edilmez dedi. Benim lisansım Uluslararası İlişkiler ABD, Y.lisansım Latin Amerika Çalışmaları ABD, 6. döneme giriyorum, tez dönemindeyim, bölüm bu yükseklisansımı kabul ederse YÖKe yazı yazacak, YÖK kabul ederse ondan sonra 35 isteyecekmişim. Hangisi doğru bilemedim.

Hocam siz bana ABDnizin farkli oldugunuzu soylemediniz ki. Eger sadece ABDniz farkliysa atandiginiz okuldan onay alacaksiniz, eger bolumunuz farkliysa YOK'ten onay alacaksiniz.

dpd06

Öğrenci
Haklısınız benim hem ABD hem de bölümüm farklı, önce bölüm arkasından YÖK onay vermeli anladığım kadarıyla. O da biraz zor ama kısmet artık.

Hocam siz bana ABDnizin farkli oldugunuzu soylemediniz ki. Eger sadece ABDniz farkliysa atandiginiz okuldan onay alacaksiniz, eger bolumunuz farkliysa YOK'ten onay alacaksiniz.

Cosmo Kramer

Öğrenci

Hocam merhabalar, benim durumumu biliyorsunuz. Tercihler bitmeden önce A.B.D değişikliği için okulum toplandı ve yazılı kurul kararı çıktı. Akabinde de farklı A.B.D'dan tercih yaptım ve yerleştim. Şimdi 35 dilekçemi verirken bu yukarıda yazan "YÖK'ten A.B.D değişikliği için onay isteyeceksiniz" kısmında aklım karıştı.

Okulum şimdi ne yapmalı hocam, benim 35'i verebilmem için okulum ile Yök'ün görüşmesi mi gerekiyor? Ya da 35 yazışmaları başladığında mı bu işi yapacaklar ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

merhaba. 2013 aralık öyp ile yerleştiğim fakülteye 4 ay önce yazdığım 35. madde dilekçeme cevap bu hafta geldi. Kadro ilişiği kesmek ve senet imzalamak için istenen 2 kefille (ailem ) gittim. dün senete imza attık. malesef bu ülkede ne hekim ne de araştırma görevlisi olarak bir değerimizin olmadığını gördüm. evet yök bu eğitime karşılık kendisini garantiye alıyor ancak o ortam en az acil hekimliği dönemimde yaşadığım olumsuzluklar kadar rahatsız ediciydi. paylaşmak istedim..

sidneh

Profesör
Hocam merhabalar, benim durumumu biliyorsunuz. Tercihler bitmeden önce A.B.D değişikliği için okulum toplandı ve yazılı kurul kararı çıktı. Akabinde de farklı A.B.D'dan tercih yaptım ve yerleştim. Şimdi 35 dilekçemi verirken bu yukarıda yazan "YÖK'ten A.B.D değişikliği için onay isteyeceksiniz" kısmında aklım karıştı.

Okulum şimdi ne yapmalı hocam, benim 35'i verebilmem için okulum ile Yök'ün görüşmesi mi gerekiyor? Ya da 35 yazışmaları başladığında mı bu işi yapacaklar ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Nerede yazıyor hocam o? ABD değişikliğinde YÖK onayına gerek yok.

Cosmo Kramer

Öğrenci
Nerede yazıyor hocam o? ABD değişikliğinde YÖK onayına gerek yok.

Evet hocam ben de öyle biliyorum da dpd06 isimli hocamızın kurduğu "Hocam merhaba, siz hemen vermeniz lazım 35 dilekçesini dediniz ama yükseklisans yaptığım ODTÜ önce Yökten ABD değişikliği için onay alacaksınız ondan sonra 35 isteyeceksiniz, şimdi 35 isterseniz ABD farklı olduğu için kabul edilmez dedi" cümlesi aklımı bulandırdı.

sidneh

Profesör
Evet hocam ben de öyle biliyorum da dpd06 isimli hocamızın kurduğu "Hocam merhaba, siz hemen vermeniz lazım 35 dilekçesini dediniz ama yükseklisans yaptığım ODTÜ önce Yökten ABD değişikliği için onay alacaksınız ondan sonra 35 isteyeceksiniz, şimdi 35 isterseniz ABD farklı olduğu için kabul edilmez dedi" cümlesi aklımı bulandırdı.

Cunku o cumle yanlis. Arkadasin bolumu farkli.