ÖYP 35. Madde ve 39. Madde Dilekçe Örnekleri

HilalA

Öğrenci
Eliffa hocam ben o sorunu kendimce şöyle çözdüm. 7 Ekim'de eğitimin başlayacağına dair duyuru çıktısı ile, öyp mevzuatı içindeki ÜÇÜNCÜ BÖLÜM'de yer alan "altı ay süreyle" maddelerinin çıktısını alıp ekledim dilekçeme. Bir de yerleştiğim üniversitenin de sonuç sayfasını ekledim. Ancak öyle kabul ettirebildim. Siz de deneyin.

zaferoter

Öğrenci
Merhaba

Görevli olduğum üniversitede cari kadroda araştırma görevlisi olup farklı üniversitelerde doktora yapan bazı arkadaşlar derslere gitmek için bölüm başkanlığına başlangıç ve bitiş tarihlerini belirterek 3 aylık izin dilekçesi veriyorlar. Emin değilim ama bu izin de yine 39. Madde kapsamında oluyor sanırım. Bölüm başkanım benim de aynı şekilde dilekçe yazıp hızlı bir şekilde doktora yaptığım üniversiteye gidebileceğimi söyledi. Bu yolu izlersem 1 hafta içinde doktora yaptığım üniversiteye gitmem mümkün olacak. Ancak aklıma takılan bir nokta var.

Ben ÖYPli olduğum için bu şekilde gitmem doğru olur mu yoksa dekanlığa görevlendirme dilekçesi vermek zorunda mıyım? Eğer dekanlığa 39. Madde dilekçesini vermeyi seçersem sonraki süreç uzun mu yoksa aynı hızla gidip derslere girebilir miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖYP'li olup olmamanız farketmez tüm araştırma görevlileri için 89 günlük 39. madde görevlendirilmesi 1 günde yönetim kurulu kararı ile çıkar. 39 almazsanız derslerinize gidemezsiniz, çıkması için de dilekçe vermeniz lazım. Sonraki süreç sizi ilgilendirmeyecek zaten o YÖK ile okulunuzun arasında olacak siz derslerinize devam edeceksiniz.

suleiman

Öğrenci
Merhabalar.. sitenizden elde ettiğim bilgilre çerçevesinde herşey kolay gibi gelmişti ama öyle olmadı maalesef. durumum şu: öyp ile temmuzda atanmadan önce bir doktora programına kayıt oldum. atandığım bölümle aynı program. atandığım üniversiteye geldiğim vakit, ilk önce 39 madde ile görevlendirme yapmayacağını söyledi dekan bey.. eyvallah. 35. maddeye kadar bekleyeceğimizi arada derslere gidip geleceğimizi söyledi.. olabilir hakkıymış.. öğrencisi bile olmayan bir bölümdeyim bu arada onu da ilave edeyim.. neyse 35 için yapılması gerekenlere gelince de, ben öğrendiğim kadarıyla, bir dilekçe yazıp onlara vermem yeticek diye biliordum. ama onlar benim doktoramın olduğu üniversiteye gidip, onların beni öyüp kapsamına almaları için dilekçe yazmaları ve bu dilekçeyi yöke ve kendilerine göndermeleri gerektiğini söylediler. Sorum özetle şu: bu şekilde bu işi yapabilir miyim. yani doktora yaptığım üniversite beni öyp kapsamında araştırma görevlisi olarak isteyebilir mi benim başvurum üzerine. bu arada görev belgesi de aldım atandığım üniversiteden.. olursa da ne tür bir yol izlemeliyim. benzer konular olabilir belki ama inanın tam olarak anlayamadığım için buraya yazmak istedim.. durumu tekrar edersem, atanmadan önce doktoraya başvurdum, bölümüm aynı, o doktorayı öyp kapsamına aldırıp 35 ile görevlendirilmek istiyorum.. Teşekkür ederim.

sidneh

Profesör
Hocam doktora yaptığınız üniversite ÖYP kapsamında eğitim veren bir üniversite ise dedikleri şeye gerek yok, ama değilse önce bireysel kontenjan talep etmelisiniz evet.

halil3242

Öğrenci
hocam merhabalar..ben anadolu zihin engellilerde yüksek lisanstayım..şimdi oyp ile artvin zihini kazandım..şimdi kayıta gittigimde mi vereceğim bu dilekçeleri yoksa atamam yapıldıktan sonra tekrar mı gidip vereceğim?

Hocam doktora yaptığınız üniversite ÖYP kapsamında eğitim veren bir üniversite ise dedikleri şeye gerek yok, ama değilse önce bireysel kontenjan talep etmelisiniz evet.

hocam ben bireysel kontenjan talebinde bulundum yüksek lisans yaptığım bölüme. ama buna gerek olmadığını söylediler. atandığım okula görevlendirme dilekçesini verdikten sonra, iki okul arasında yazışmalarla bunun halledileceğini belirttiler. ama okulun öyp koordinatörü olan hocamız bireysel kontenjan için dilekçe vermemi söylemişti bölüme (enstitüye gönderilmek üzere). tekrar üzerine gitmem gerekir mi bu durumun? yoksa bölümün dediği gibi mi ilerler süreç? yani bir şey yapmama gerek yok mu?

bir de atandığım okula görevlendirme dilekçesi vermiştim, yüksek lisans öğrenci belgemi de eklemiştim. ama benden bir sürü ek belge istediler. kayıt için götürdüğümüz belgelerin neredeyse hepsi... özgeçmişten ales belgesine kadar... bunlara gerek var mı? ben götüreceğim gerçi, işim hallolsun diye ama bir yanlışlık var gibi sanki.

bir de bölüm başkanı bana dilekçenin yönetim kuruluna girmesini beklememe gerek olmadığını söyledi. derslerden geri kalmamam için. o yüzden atandığım şehirden ayrılıyorum. kuruldan ve rektörden onay çıktıktan sonra 39 için, tekrar gitmem gerekir mi okula? yoksa benlik bir iş kalmayacak mı?

şimdiden teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

kimse cevap veremiyor mu?

nymphe

Öğrenci
35. Maddeye dair çevremden çelişkili yanıtlar aldığım birkaç soruyu sormak istiyorum:
- 35 dilekçesini verdiğimiz gün, 2 dönemde görevlendirme almama durumunda atılma riskinden kurtuluyor muyuz. Yani süresi içinde dilekçemizi verdiğimizde görevlendirme süre dahilinde çıkmasa da atılma gibi riske girmemiş oluyormuyuz?
- ben 6 Şubat 2013 de atanmış, göreve 15 Şubat 2013 de başlamış bir öyp liyim. Bu durumda 2 dönem şartı benim için bu dönemin sonunda yani Ocak'ta doluyor değil mi?

Acil cevap lütfen...

Gamze

Administrator
35. Maddeye dair çevremden çelişkili yanıtlar aldığım birkaç soruyu sormak istiyorum:
- 35 dilekçesini verdiğimiz gün, 2 dönemde görevlendirme almama durumunda atılma riskinden kurtuluyor muyuz. Yani süresi içinde dilekçemizi verdiğimizde görevlendirme süre dahilinde çıkmasa da atılma gibi riske girmemiş oluyormuyuz?
- ben 6 Şubat 2013 de atanmış bir öyp ligim. Bu durumda 2 dönem şartı benim için bu dönemin sonunda yani Ocak'ta doluyor değil mi?

Acil cevap lütfen...

35. madde dilekçeniz işleme girdiği gün sayılıyor 2 dönem şartı için.
Evet önümüzdeki ilk lisansüstü tercihten önce dilekçenizi verip işlemleri başlatmanız gerek.

nymphe

Öğrenci
35. madde dilekçeniz işleme girdiği gün sayılıyor 2 dönem şartı için.
Evet önümüzdeki ilk lisansüstü tercihten önce dilekçenizi verip işlemleri başlatmanız gerek.

Teşekkürler.
Aynı zamanda ben geçtiğimiz eylüldeki merkezi alımlardan hemen sonra kendi atandığım okulda da yüksek lisansa başladım. Merkezi olarak yerleştirildiğim yüksek lisans programına da kaydımı yaptırdım çünkü özel bir durumum vardı. hocam ağır hasta olduğu için okulda yüksek lisans programı olmasına rağmen bana 35 el görevlendirmeye vermeye okul yönetimi ancak geçen hafta ikna oldu....ve ben de atılma riskiyle karşı karşıya kaldım.
Perşembe günü dilekçemi vermem halinde kesin olarak bu durumdan kurtulacak mıyım, dilekçe rektörlükte kabul edilmezse yeniden bu riske girer miyim? Artık herşeyi bekliyorum bu yönetimden çünkü..
Kusura bakmayın çok soru sordum ama buradan başka doğru cevap bulabileceğim bir yer yok maalesef. Aylardır yanlış yönlendirile yönlendirile bu duruma geldim zaten.

Gamze

Administrator
Teşekkürler.
Aynı zamanda ben geçtiğimiz eylüldeki merkezi alımlardan hemen sonra kendi atandığım okulda da yüksek lisansa başladım. Merkezi olarak yerleştirildiğim yüksek lisans programına da kaydımı yaptırdım çünkü özel bir durumum vardı. hocam ağır hasta olduğu için okulda yüksek lisans programı olmasına rağmen bana 35 el görevlendirmeye vermeye okul yönetimi ancak geçen hafta ikna oldu....ve ben de atılma riskiyle karşı karşıya kaldım.
Perşembe günü dilekçemi vermem halinde kesin olarak bu durumdan kurtulacak mıyım, dilekçe rektörlükte kabul edilmezse yeniden bu riske girer miyim? Artık herşeyi bekliyorum bu yönetimden çünkü..
Kusura bakmayın çok soru sordum ama buradan başka doğru cevap bulabileceğim bir yer yok maalesef. Aylardır yanlış yönlendirile yönlendirile bu duruma geldim zaten.

Hangi eğitiminizin ÖYP kapsamında olduğu önemli. Atandığınız okulda eğitime başlamışsanız muhtemelen o eğitiminiz ÖYP kapsamındadır ve görevlendirmeye ihtiyaç duymazsınız. Ama merkezi yerleştirmeye gittiğiniz ÖYP kapsamındaysa kısa sürede dilekçenizi verirseniz ilişik kesilmesi sorunu yaşamazsınız. Okulunuzla görüşün önce hangi eğitiminiz ÖYP kapsamında görünüyor diye.

amedeos

Öğrenci
Merhaba,
Ben bu eylül ayında hem 39 dilekçesi heö 35 dilekçesi vererek yüksek lisansıma başladım. Bu 35 ile görevlendirilme hala yapılmadığı için ve 39 un süresi bittiği için atamamın yapıldığı üniversite beni geri çağırıyor. Yüksek lisansa başladığım üniversite benim mezun olduğum üniversite için bir çok asistanlık görevleri,derslerim vb bir çok uğraştığım şey var.

Bu 39 un dilekçesi 19 aralık da bitmiş ve ben 20 Aralık da rapor alabildim.Pazartesi atamamın yapılmış olduğu üniversite göreve başlamamı istiyor, o üniversiteye gitmeden bu işten nasıl kurtulabilirim acaba?

GokhanOzcaner

Öğrenci
İyi akşamlar.

Ben bu sene Ege Üniversitesi TDE lisans mezunu oldum ve ÖYP puanım 86,1. Yani pek yüksek değil ama yine de gelme umudu var tabi. Ancak okuldayken adını duyduğum bu sistemi şimdi yakından incelediğimde özellikle senetler ve zorunlu görevlendirme ile ilgili kafamda bir sürü soru oluştu.

Öncelikle bu konudaki tüm iletileri ve sık sorulan soruları okudum. Ancak hatalı ya da devam edemeyeceğim bir tercih yapıp hem kendi yıllarımı hem de bu kısıtlı kadroda ilerleyebilecek birisini yakmak istemiyorum.

Sorularım şunlar;

YDS puanım 88 olduğundan 39. madde ile ilgili bir işim yok sanıyorum. Ancak atandığım okulda ilgili yüksek lisans programı açılmazsa başka bir okula yüksek lisans için gittiğimde bir senet imzalamam gerekiyor. Bu 300 bin civarlarında bir senet diye biliyorum. Bu senetin demokles kılıcı gibi insanın tepesinde sallanıp hayatını zehir edeceği gerçeği bir yana, ben bana bu meblağda kefil olacak birisini asla bulamayabilirim. Bu durumda ÖYP ile atanmam mümkün değil mi yani? Böyle bir kefilim yoksa hem o kadroyu hem kendi 3 yılımı yakacak mıyım? Hadi kefil buldum imzaladım diyelim; yaptığımız iş amelelik değil ki terler her şekilde yaparım desem, bu işte akademik başarısızlık her zaman için bir ihtimal. Bu durumda 300 bin lira gibi bir meblağ ile cezalandırılmak biraz ağır değil mi?

Bu 35. madde ile karşılaşmamak için sanıyorum kazandığım okulda o yüksek lisans programının açılması lazım, bunun açılıp açılmayacağını gidip o kadroyu yakmadan öğrenmenin bir yolu yok mu?

Açıkçası kafam o kadar karışık ki şu son bir kaç gün içinde ciddi ciddi aldığım eğitimi yakıp formasyon olarak öğretmen olmayı düşünüyorum.

sidneh

Profesör
İyi akşamlar.

Ben bu sene Ege Üniversitesi TDE lisans mezunu oldum ve ÖYP puanım 86,1. Yani pek yüksek değil ama yine de gelme umudu var tabi. Ancak okuldayken adını duyduğum bu sistemi şimdi yakından incelediğimde özellikle senetler ve zorunlu görevlendirme ile ilgili kafamda bir sürü soru oluştu.

Öncelikle bu konudaki tüm iletileri ve sık sorulan soruları okudum. Ancak hatalı ya da devam edemeyeceğim bir tercih yapıp hem kendi yıllarımı hem de bu kısıtlı kadroda ilerleyebilecek birisini yakmak istemiyorum.

Sorularım şunlar;

YDS puanım 88 olduğundan 39. madde ile ilgili bir işim yok sanıyorum. Ancak atandığım okulda ilgili yüksek lisans programı açılmazsa başka bir okula yüksek lisans için gittiğimde bir senet imzalamam gerekiyor. Bu 300 bin civarlarında bir senet diye biliyorum. Bu senetin demokles kılıcı gibi insanın tepesinde sallanıp hayatını zehir edeceği gerçeği bir yana, ben bana bu meblağda kefil olacak birisini asla bulamayabilirim. Bu durumda ÖYP ile atanmam mümkün değil mi yani? Böyle bir kefilim yoksa hem o kadroyu hem kendi 3 yılımı yakacak mıyım? Hadi kefil buldum imzaladım diyelim; yaptığımız iş amelelik değil ki terler her şekilde yaparım desem, bu işte akademik başarısızlık her zaman için bir ihtimal. Bu durumda 300 bin lira gibi bir meblağ ile cezalandırılmak biraz ağır değil mi?

Bu 35. madde ile karşılaşmamak için sanıyorum kazandığım okulda o yüksek lisans programının açılması lazım, bunun açılıp açılmayacağını gidip o kadroyu yakmadan öğrenmenin bir yolu yok mu?

Açıkçası kafam o kadar karışık ki şu son bir kaç gün içinde ciddi ciddi aldığım eğitimi yakıp formasyon olarak öğretmen olmayı düşünüyorum.

Kefil bulamazsanız 35. madde ile görevlendirme alamazsınız, alamazsanız da yükseğe başlayamayacağınızdan atılırsınız evet.

Akademik başarısızlık durumunda ilişik kesilmez, görevlendirmeniz iptal olur, atandığınız okula dönüp orada tamamlarsınız.

Tercih etmeden önce okulları arayıp yüksek lisans ve doktora programlarının olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

cihgun

Öğrenci
Merhaba benim sorum benim öyp ile atandığım okulda yüksek lisans ve doktora programı bulunmakta fakat şuan, aynı anabilim dalında başka okulda yüksek lisans yapıyorum ve 2. ders dönemindeyim. Ben 35. madde ile görevlendirilmeden, 39. madde ile bahar dönemi sonuna kadar atanıp ders dönemini bitirip, öyp ile atandığım üniversiteye dönüp tezi uzaktan devam ettirsem olur mu? yoksa direk öyp ile atandiığım üniversiteye, şuan başka okulda devam ettiğim yüksek lisans programından yatay geçiş vb mi yapmam gerekiyor, yoksa şuanki yüksek lisansım yanıyor mu? Teşekkürler.

ezgideniz

Öğrenci
Merhaba. Pazartesi evraklarımı teslim etmek üzere İzmir'den Erzurum'a gideceğim, ancak kafamı karıştıran birkaç şey var. ÖYP kapsamında eğitim veren bir üniversitede yüksek lisans tez aşamasındayım, eğitim vermeyen bir üniversitenin aynı bölümüne atandım. Bazı arkadaşlarımız atama istemek zorunlu derken, bazıları değil diyor... Sorum şu: 35'inci madde dilekçemi pazartesi teslim etmem bana nasıl bir fayda sağlar? Çünkü atamam henüz onaylanmamış, sadece belgelerim teslim edilmiş olacak? Eğer görevlendirme istemem zorunlu değilse, yüksek lisansımı ÖYP kapsamına aldırmak için dilekçe mi yazmam gerekiyor? Bu dilekçenin bir örneğini yayınlayabilir misiniz? Çok uzun bir yol gideceğim, eksik evrakla gitmek istemiyorum. Lütfen yardım edin...

Not: Tüm forumu taradım. Soru soran hocalarım, forumdan kaybolmayıp çözümü nasıl gerçekleştirdiklerini de paylaşsalar yeni atananlar için çok değerli olacak :(