ÖYP Üniversitelerinden İstenen Senet ve Kefil Bilgileri

alpertunga84

Profesör
ben yarın senet imzalayacağım
ondokuz mayıs üniversitesinin kefil şartları şöyle:
Dikkat Edilecek Hususlar
• Birim amiri onayı bağlı bulundukları birim amiri tarafından yapılacaktır.
• Memur çalışanı ve emeklisi birim amiri huzurunda kefil olarak kabul edilecektir.
• Memur emeklisi anne ve baba birim amiri huzurunda kefil olarak kabul edilecektir.
• Sigorta çalışanları ve emeklileri, dul ve yetim emeklileri noter onaylı kefalet senedi düzenleyecektir.
• Araştırma görevlileri, aday memurlar ve mecburi hizmetle yükümlü olan kişiler ile yedek subaylar kefalet senedinde memur kefil olarak kabul edilmeyecektir.
• Mevzuat gereği eşler kefil olarak kabul edilmemektedir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu.

shafak

Öğrenci
Bozok Üniversitesi'ndeki görevliyle görüştüm; seneti daha okula giderken imzalayacaksınız; şimdilik evrakları teslim etmeniz yeterli dedi. Ayrıca kefillerin özelliklerini sorunca "anneniz babanız olabilir; çalışması önemli değil," diye bir bilgi verdi. Gidince göreceğiz artık.

merhaba ben dün marmara üniversitesine evraklarımı teslim ettim herhangi birşey söylemeyip yök ün sayfasını takip edin dediler senedi görevlendirme ile beraber imzalayacağız değil mi?
şimdiden teşekkür ederim

alpertunga84

Profesör
Bozok Üniversitesi'ndeki görevliyle görüştüm; seneti daha okula giderken imzalayacaksınız; şimdilik evrakları teslim etmeniz yeterli dedi. Ayrıca kefillerin özelliklerini sorunca "anneniz babanız olabilir; çalışması önemli değil," diye bir bilgi verdi. Gidince göreceğiz artık.

O zaman Bozok da bu konuda esnek davranıyor. Onu da not ettik.

eFt

Öğrenci
Senet içeriği tam olarak nasıl? Sadece eğitim sonrası kadronuzun olduğu üniversiteye geri dönme şartını mı istiyor yoksa doktorada başarısızlık sonucunda da geri talep ediyorlar mı? Eğer lisanüstü eğitim başarısızlığında da senet devreye giriyorsa doktora programı olan yerlerdekiler senet imzalamıyor, onların durumu nasıl oluyor???

alpertunga84

Profesör
Senet içeriği tam olarak nasıl? Sadece eğitim sonrası kadronuzun olduğu üniversiteye geri dönme şartını mı istiyor yoksa doktorada başarısızlık sonucunda da geri talep ediyorlar mı? Eğer lisanüstü eğitim başarısızlığında da senet devreye giriyorsa doktora programı olan yerlerdekiler senet imzalamıyor, onların durumu nasıl oluyor???

Başarısızlık durumunda da senet devreye girer.

Mr December

Baş Editör

Senedin maddeleri epeyce ağır. Ayrıca çok tehditkar maddeler var, o olmazsa o olur şu olmazsa şöyle olur. Herşey okulların lehine senet üzerinde. Öğrenci lehine hiçbirşey yok. Başarısızlık durumunda senedi talep ediyorlar evet. Eğitim bittikten sonra da 15 gün içinde göreve başlamanızı istiyor.

Doktora programı olan yerdekiler şanslı, onların sadece kadroları iptal oluyor. Birşey ödemiyorlar.

kebelebek

Öğrenci
Senedi atama işlemleriniz bittikten sonra dil eğitimi, yüksek lisans ya da doktora eğitimine gitmeden önce imzalıyorsunuz. Her üniversitenin kendine(kafasına) göre standard bir senedi var bazılarında belli bir miktar artı maaş ve faiz yazarken bazılarında miktar olmadan sadece maaş ve faiz yazıyor bazılarında ise sadece miktar yazabiliyor. Ben Muş Alparslan Üniversitesi'nde imzaladım ve benim senedimde miktar olmaksızın aldığı maaşı ve %50 fazlası olarak yazıyordu. Senedi imzalamadan zaten eğitim alacağınız üniversiteye gelmek için almanız gereken çıkış belgesini almayı bırakın, ucundan bile göstemiyorlar :)

Mr December

Baş Editör
Senedi atama işlemleriniz bittikten sonra dil eğitimi, yüksek lisans ya da doktora eğitimine gitmeden önce imzalıyorsunuz. Her üniversitenin kendine(kafasına) göre standard bir senedi var bazılarında belli bir miktar artı maaş ve faiz yazarken bazılarında miktar olmadan sadece maaş ve faiz yazıyor bazılarında ise sadece miktar yazabiliyor. Ben Muş Alparslan Üniversitesi'nde imzaladım ve benim senedimde miktar olmaksızın aldığı maaşı ve %50 fazlası olarak yazıyordu. Senedi imzalamadan zaten eğitim alacağınız üniversiteye gelmek için almanız gereken çıkış belgesini almayı bırakın, ucundan bile göstemiyorlar :)

Senedi miktar olmadan hangi notere imzalattınız?

kebelebek

Öğrenci
Muş'ta imzalattım kefillerimde Muştaydı zaten..Üniversite öyle bir senet imzalattırdığı için noterler o konuyu tartışmadı bile.

alpertunga84

Profesör

Kefillerinizin nitelikleri neydi? Memur, emekli, ssk-bağkur?

ÖYPli arkadaşlar. Kefillerinizin niteliklerini de yazın lütfen.

Moderatör tarafında düzenlendi: