memur kefil yoksa ne yapabiliriz?
Arkadaslar benimde 2 sorum var.
1. Senette istenen kefiller devlet memuru olmak zorunda mi? kamu calisani ( ogretmen ) , ozel den emekli olan birisi yada ozelde calisan kimse olamiyor mu? Aile icinde kardes kabul edilir mi kefil de?
2. Senet imzalanirken kefillerinde yanlarinda bizzat olmasi gerekiyor mu?
- - - Güncellendi - - -
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam
- - - Güncellendi - - -
[MENTION=7]nonova[/MENTION] hocam
biz de o şekilde zannetik sonra personel daire düzeltti %50'yi ekleyip geri gönderdi bu da yeni moda önceden sizin deidiğiniz gibiydi ana tutarı imzalıyorduk %50 maddede yazıyordu o yüzden imzalamadan sorun boşuna yeniden senet düzenletmesinler..Merhaba arkadaşlar. Benim Hakkari üni.den senetim geldi fakülte sekreteri bunu doldur noterde onaylatıp bize gönder dedi. Senette miktar yazmıyordu. Sektreter benden öğrenim süreme göre miktarı yazmamı istiyordu. Ayrıca senet maddelerinde "yapılan masrafların tümü ve % 50 fazlası " şeklinde bir ödeme ibaresi vardı. Ben seneti yl için 3 sene olarak imzaladım ve miktarına da maaşım x 36 ay olarak yazdım (86 000 civarında). Miktara %50 sini eklemedim bir sıkıntı olur mu? zaten maddelerde % 50si diye yazıyordu.
biz de o şekilde zannetik sonra personel daire düzeltti %50'yi ekleyip geri gönderdi bu da yeni moda önceden sizin deidiğiniz gibiydi ana tutarı imzalıyorduk %50 maddede yazıyordu o yüzden imzalamadan sorun boşuna yeniden senet düzenletmesinler..
Ben fakülte sekreteri ile konuştum. 3 yıllık maaşım 86 bin lira, bunu mu yazacağım dedim? o da evet dedi. seneti de yolladım
Sorduysanız sorun yok doğru olanı bizlerin yaptığı gibi zaten.
Kredi borcu olan devlet memuru kefil olabilir mi noterde kredi borcu olduğu gözükür mü lütfen bilgi verin
Dil kursuna gidecekseniz 3 ay lisansüstü eğitim alacaksanız atanında yaklaşık 5 ay sonra imzalarsınız.Arkadaşlar merhaba benim bir sorum var.Öyp ye başvurucam fakat kefilim yok, senet imzalamadan kefil bulma işlerini ne kadar uzatabiliriz okul bana ne kadar izin verir senet imzalamak için?
Atandığım yerde YL+doktora programı olduğundan senet sepetle işim olmadı.