ÖYP Üniversitelerinden İstenen Senet ve Kefil Bilgileri

nomoretaner

Öğrenci
hocam imzaladık senedi. y. lisans için 101.000.

Hocam ben de Ondokuz Mayıs Üniversitesi ne yeni atandım şimdi evraklarım atamamın onaylanması için personel daire başkanlığında fakat bunda sonraki süreci çok iyi bilmiyorum. Ben fakültesi olmayan bir bölüme atandım :) dolayısıyla beni görevlendirme ile gönderecekler. Bu durumda sürecin nasıl işleyeceği ( gerek senet gerekse lisans üstü eğitim yapılacak yerlerin seçim ) konusunda bizi bilgilendirebilir misin? Ayrıca bu senede kefil olacak kişilerin farklı şehirlerde olaması sorun olur mu olmazsa nasıl imzalatacağım farklı noterler de imzalatılması sorun olmaz mı?

Mr December

Baş Editör
Hocam ben de Ondokuz Mayıs Üniversitesi ne yeni atandım şimdi evraklarım atamamın onaylanması için personel daire başkanlığında fakat bunda sonraki süreci çok iyi bilmiyorum. Ben fakültesi olmayan bir bölüme atandım :) dolayısıyla beni görevlendirme ile gönderecekler. Bu durumda sürecin nasıl işleyeceği ( gerek senet gerekse lisans üstü eğitim yapılacak yerlerin seçim ) konusunda bizi bilgilendirebilir misin? Ayrıca bu senede kefil olacak kişilerin farklı şehirlerde olaması sorun olur mu olmazsa nasıl imzalatacağım farklı noterler de imzalatılması sorun olmaz mı?

Kefilleri alıp 1 notere götüreceksiniz ve orada imzalayacaklar.

Görevlendirme ile gönderecekler değil siz görevlendirme alacaksınız. Onlar genelde hiçbirşey yapmaz. Atamanız yapılınca ve eğitim için kabul alınca okula dilekçenizi siz vereceksiniz.

Şimdi okuldan telefon bekleyeceksiniz atamanız yapıldı gelin başlayın diyecekler. Başlayacaksınız. Daha sonra eğitim için okullara başvuracaksınız. Kabul alıp kayıt olacaksınız. Daha sonra eğitim alacağınız okuldan aldığınız öğrenci belgesi/kayıt belgesini kadronuzun olduğu okula götürüp görevlendirme için yazdığınız dilekçeye ekleyip bölüme vereceksiniz.

rosen

Öğrenci
öyp-senet-kefil

merhaba,
bana kocatepe'den yüksek lisans için kefalet senedi yolladılar 120 bin tl, sadece yl için çok değil mi?
artı 2 çalışan kefil istiyorlar, sistem mi değişti, çalışan zorunlu mu acep? zira emekli babam kefil olacaktı planlarım altüst oldu?
ve birim amiri önünde imza olmuyor muydu, ben mi yanlış anımsıyorum? noter zorunlu mu değişen yönetmelikte.
şimdiden teşekkürler

Tarko

Doçent
Senet imzalandıktan sonra nasıl bir süreç işliyor?

atandığımız üniversite ile eğitim aldığımız üniversite arasında bir yazışma mı sözkonusu acaba?

benden de iki kamu çalışan veya emeklisi ve 100 bin tl talep ettiler senet için fakat öyp'lilerin eğitimde başarısız olması durumda ilişikleri kesilmiyor, bu durumda senet istifa dışında yok hükmünde değil mi?

Tarko

Doçent
teşekkürler hocam, şu senet sonrası işleyen süreç hakkında bilgisi olanlar da paylaşırsa çok sevinirim. en azından senetten sonra eğitim aldığımız üniversiteye atanmamız tahminen ne kadar sürüyor bilsek?

Tarko

Doçent
işte ben teslim ettim senedi henüz ama hiç ses seda yok personelden, kendimiz mi gidiyoruz acaba ilişik kesmek için?

F

financier

Guest
peki hocam 35 madde size tebliğ edildiği taktirde üniversitemizden kaç gün içinde ilişik kesmemiz gerekiyor.herhangi bir süre sınırlaması var mı acaba?

Hocam normalde size tebliğ edilikten sonra 15 gün içerisinde ilişik kesmeniz gerekir , ancak okul idaresi size tebliği edilme süresini farklı bir tarih olarak belirler ise süre uzayabilir. örnek olarak , benim arkadaşımın 35. madde görevlendirmesi çıktı okuldan aradılar tebliğ etmek için. Fakat arkadaşın sınavları başlayacağı için, 1 ay sonra gelsem nasıl olur diye sordu okul da olur dedi ,işlerini hallettikten sonra gitti ilişiğini kesti...(yaklaşık olarak 27 gün sonra )

Tarko

Doçent
Belki benim gibi merak eden vardır diye sürecin nasıl işlediğini öğrendim;

Senet imzalandıktan sonra atandığınız üniversite sicil özetinizi (sanırım bir yazıyla) eğitim aldığınız kuruma gönderiyor. eğitim aldığınız kurum atamanızı yapıyor ve atama kararnamenizi atandığınız kuruma gönderiyor. son olarak atandığınız kurum sizden gelip ilişik kesmenizi istiyor, aldığınız ilişik kesme belgesiyle gidip eğitim aldığınız kurumda işe başlıyorsunuz.

işte bunlar hep bürokrasi :)

Mr December

Baş Editör
Belki benim gibi merak eden vardır diye sürecin nasıl işlediğini öğrendim;

Senet imzalandıktan sonra atandığınız üniversite sicil özetinizi (sanırım bir yazıyla) eğitim aldığınız kuruma gönderiyor. eğitim aldığınız kurum atamanızı yapıyor ve atama kararnamenizi atandığınız kuruma gönderiyor. son olarak atandığınız kurum sizden gelip ilişik kesmenizi istiyor, aldığınız ilişik kesme belgesiyle gidip eğitim aldığınız kurumda işe başlıyorsunuz.

işte bunlar hep bürokrasi :)

Senedi ilişik keserken veriyorsunuz. İlişik kesmeye gitmeden senet istemelerinin bir anlamı yok.
İlişik kestikten sonra o belgeleri elinize veriyorlar kendiniz götürüyorsunuz.

Tarko

Doçent
ben 39. Madde ile görevlendirildim, dolayısıyla üniversitemin bulunduğu ilde değilim, bugün süreci sorduğumda akademik personel böyle anlattı. sanırım standartı yok.