26.12.2014'te yayınlanan Öyp usul ve esaslarında;
Yurtdışında yabancı dil eğitimi
MADDE 8-(1) ÖYP araştırma görevlilerinden aşağıdaki şartları taşıyanlar, istekleri halinde yabancı dil eğitimi için en fazla altı ay süreyle 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin birinci fıkrası kapsamında yurtdışına gönderilebilir.(2) Araştırma görevlilerinin yurt dışında yabancı dil eğitimi alabilmeleri için;a) Başvurutarihinden önceki beş yıl içinde alınmış olmak kaydıyla, eğitim almak istedikleri yabancı dile ilişkin yabancı dil sınavından en az 65 puan almışolmak ya da eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan almış olmak,b) Yurtdışındakibir yükseköğretim kurumundan yabancı dil eğitimi için antetli ve imzalı kabul belgesi almak,gereklidir.(3) Yabancı Dil Eğitimi için yurtdışına gönderilecek araştırma görevlilerinden belirlenenşartları sağlayanlar, bağlı bulunduğu fakülte veya enstitüye başvurularını yaparlar. Enstitü/Fakülte yönetim kurulunda değerlendirilerek yurtdışınagönderilmesi uygun bulunan başvurular ilgili rektörlük aracılığıyla YÖK'e teklif edilir. Rektörlüklerce YÖK'e gönderilen teklifler Yürütme Kurulundagörüşülerek karara bağlanır.(4) Yabancı DilEğitimi almak için yurtdışına gönderilecek araştırma görevlilerine yol masrafı,yevmiye ve zorunlu sağlık sigortası, yabancı dil eğitim giderleri olarakyapılacak ödemeler ülke ve ödeme unsurları itibarıyla Yürütme Kurulu tarafındanbir liste halinde belirlenir ve ilgililere duyurulur. YÖK Strateji GeliştirmeDairesi Başkanlığı tarafından araştırma görevlisi için kadrolarının bulunduğuyükseköğretim kurumuna aktarılacak kaynağın tutarı, kaynak aktarımı tarihindekiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınarak hesaplananTürk Lirası tutarını geçemez. Kaynak aktarılma tarihinden sonra meydana gelecekkur farkları hiçbir şekilde dikkate alınmaz. Bu ödemeler dışında ilgililereherhangi bir ad altında ödeme yapılamaz.
şeklinde yayınlanmıştır. Peki bu durumda yurt dışı dil eğitimlerine nasıl gideceğiz ???