Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

D

Derbed

Guest
Bilkent Üniversitesi için doktora aylık maaş ne kadar acaba? 1400 TL yazılmış ama bu 1400 tl yi veriyorlar mı yoksa sadece 900 tl mi veriyorlar? ayrıca yurt seçmeyip dışarda kalırsak sabancı gibi bir miktar para yardımı yapıyorlar mı?

A

Akademik Forum

Guest
Ozel universiteler de Arastirma gorevliligi tam bir eziyet kimseye tavsiye etmiyorum, akademisyenlik harici her isi yaptiriyorlar , hele yeni acilmis bir universite ise, doguda tanitima git, tercih zamani tercih burosunda calis vs asparagas isler , bu yuzden 2 arkadasum istifa etti neredeyse YL bitmis olmasina ragmen tek bir makale bile cikartamadilar , cunku dogru duzgun hoca bile yok, ozellikle yeni acilmis ozel universitelerden uzak durmanizi tavsiye ederim bosu bosuna yillarinizi ideallerinizi torpulemeyin, maaslarda en krali 1900tl veriyor (cumarteside dahil)

Sabahattin Zaim Üniversitesinde yeni başlayan araştırma görevlisi maaşı 2600 TL'dir. Her yıl ortalama %8-10 arası zam alırsınız.

ileriki bir postta 2500 lira demişsiniz hocam. düşürdüler mi maaşı? açıkcası bana pek inandırıcı gelmedi 2500 - 2600 lira üzerine her yıl ortalama %8-10 zam, iki yılda neredeyse öypli maaşına denk geliyor zamlarla beraber.

kafamda hiç yoktu özel üniversite ama türkçeden öyp bile az kadro verirken cari de neredeyse hiç karşılaşamıyoruz kadro ile.

gerçekten 2500-2600 bandında maaşı varsa, denemeli miyim sabahattin zaimi? bir fikir verirseniz sevinirim arkadaşlar.

eeznoraa

Öğrenci
ileriki bir postta 2500 lira demişsiniz hocam. düşürdüler mi maaşı? açıkcası bana pek inandırıcı gelmedi 2500 - 2600 lira üzerine her yıl ortalama %8-10 zam, iki yılda neredeyse öypli maaşına denk geliyor zamlarla beraber.

kafamda hiç yoktu özel üniversite ama türkçeden öyp bile az kadro verirken cari de neredeyse hiç karşılaşamıyoruz kadro ile.

gerçekten 2500-2600 bandında maaşı varsa, denemeli miyim sabahattin zaimi? bir fikir verirseniz sevinirim arkadaşlar.
Benim bir arkadaşım Sabahattin Zaim'de araştırma görevlisi. 2000 TL alıyor.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bir arkadaşım Sabahattin Zaim'de araştırma görevlisi. 2000 TL alıyor.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim bilgilendirme için hocam, arkadaşınız hangi bölümde araştırma görevlisi?

Yani şuradan şunu mu çıkartabiliriz, her gelene kafalarına göre durum neyse ona göre mi maaş veriyor bu özel üniversiteler? belli bir standartları yok mu?

_b4ris_

Öğrenci

Hocam siz de mi düşünüyorsunuz başvurmayı Zaim'e?

Hocam siz de mi düşünüyorsunuz başvurmayı Zaim'e?

hocam açıkcası kararsızım, ama başvurmamak seçeneği daha baskın şuan, özel üniversite olmasa hiç düşünmeden başvururdum, ama gelecek ilanları da düşününce fırsatımı zaim ile harcamakta istemiyorum. maaş koşulları, çalışma koşulları ağır oluyor genellikle. bir de bir arkadaş maaş için 2500 derken diğer arkadaş 2000 dedi, bu da kafamda soru işaretleri bıraktı, en iyisi arayıp sormak en başında maaş olayını, dayatılan bir sözleşmeye talim etmeden, ama onun için bile üşengecim şuan :D

ayrıca evrak süreci, başvuru süreci, sınav süreci, sınavdan sonra kayıt süreci, bir sürü masraf ve yorgunluk, özel bir üniversite için şimdilik bunların altına girmeyeceğim gibi görülüyor.

başvuracaksanız, sizin adınıza başarılar dilerim hocam, zahmetinize değer umarım.

açtığım posttaki mesajınıza cevap vermeyi unutmuşum, şimdi tekrar görünce sizi aklıma geldi, yds için çalışma kaynaklarımı bir ara profilinize mesaj atayım hocam, üzerinden 6 -7 ay geçtiği için kaynakları tam hatırlayamıyorum şuan. kolileri açıp bakmam gerekecek.

_b4ris_

Öğrenci
hocam açıkcası kararsızım, ama başvurmamak seçeneği daha baskın şuan, özel üniversite olmasa hiç düşünmeden başvururdum, ama gelecek ilanları da düşününce fırsatımı zaim ile harcamakta istemiyorum. maaş koşulları, çalışma koşulları ağır oluyor genellikle. bir de bir arkadaş maaş için 2500 derken diğer arkadaş 2000 dedi, bu da kafamda soru işaretleri bıraktı, en iyisi arayıp sormak en başında maaş olayını, dayatılan bir sözleşmeye talim etmeden, ama onun için bile üşengecim şuan :D

ayrıca evrak süreci, başvuru süreci, sınav süreci, sınavdan sonra kayıt süreci, bir sürü masraf ve yorgunluk, özel bir üniversite için şimdilik bunların altına girmeyeceğim gibi görülüyor.

başvuracaksanız, sizin adınıza başarılar dilerim hocam, zahmetinize değer umarım.

açtığım posttaki mesajınıza cevap vermeyi unutmuşum, şimdi tekrar görünce sizi aklıma geldi, yds için çalışma kaynaklarımı bir ara profilinize mesaj atayım hocam, üzerinden 6 -7 ay geçtiği için kaynakları tam hatırlayamıyorum şuan. kolileri açıp bakmam gerekecek.

Hmm teşekkürler. Eğer kitaplar bir daha lazım değilse ala dabilirim :)

A

Akademik Forum

Guest
İzmirde özle üniversiteden devlete geçmek için bu dönem sonu istifa ettiğimde öğretim görevlisi olarak 2600 tl alıp haftada 16 saat derse giriyordum. Üniversitelere göre değişiyor. Yüksek lisans derecesine sahibim ve phd ye bu dönem başlayacağım

Nozdriyef

Öğrenci
Selamlar, Okan Üniversitesi' nde araştırma görevlisi olan var mı ? Şu anda tam olarak maaşlar ne kadar ve çalışma şartları nasıl? Ayrıca bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yapmama filan izin veriyorlar mı dersleri takip etmem açısından? Teşekkür.

jenis

Öğrenci
Selamlar, Okan Üniversitesi' nde araştırma görevlisi olan var mı ? Şu anda tam olarak maaşlar ne kadar ve çalışma şartları nasıl? Ayrıca bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yapmama filan izin veriyorlar mı dersleri takip etmem açısından? Teşekkür.

sadece son sorunuza cevap verebilirim: evet, devlet olsun özel olsun, başka bir üniversitede yüksek lisans yapabiliyorsunuz. bölüme göre değişir mi bilmem ama, bu durumda olan bir sürü insan var. benim tanıdığım da okan'da zaten. maaşını hiç bilmiyorum yalnız. halinden memnunmuş duyduğum kadarıyla.

Nozdriyef

Öğrenci
sadece son sorunuza cevap verebilirim: evet, devlet olsun özel olsun, başka bir üniversitede yüksek lisans yapabiliyorsunuz. bölüme göre değişir mi bilmem ama, bu durumda olan bir sürü insan var. benim tanıdığım da okan'da zaten. maaşını hiç bilmiyorum yalnız. halinden memnunmuş duyduğum kadarıyla.

Teşekkür ederim.