Orta Doğu Teknik Üniversitesi Dil Merkezini Kazananlar

SYÇK

Öğrenci
arkadaşlar gelen maili koyuyorum aynen..

Dil egitiminizi almak uzere ODTÜ'yü tercih ettiginiz icin sizi kutlariz. Umariz size beklentilerinizin de uzerinde bir egitim sunacagiz.

25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 13:15'de ODTÜ Yabanci Diller Yüksek Okulu, Temel Ingilizce Bölümünde bir Yerlestirme Sinavi yapilacak ve sinav bitiminde program hakkinda bir bilgilendirme toplantisi olacaktir. Saat 13:00'de ODTÜ Temel Ingilizce Bölümü, E Binasi 1 no.lu Anfide hazir bulunmanizi rica ederiz. Eğitim 26 Mart Salı günü baslayacaktir.

Yapacagimiz Yerlestirme Sinavi sonuçlari asagida belirtilen nedenlerle çok önemlidir:

1. Tecrübelerimize dayanarak, KPDS/ÜDS notlarinin çesitli nedenlerle (sinav sorularini test teknigi ile yanitlamak gibi) Ingilizce düzeyi hakkinda saglikli bir gösterge olmadigini saptamis bulunuyoruz.

2. ODTÜ YDYO'nun Yerlestirme Sinavi, bizim uygulayacagimiz program açisindan en saglikli biçimde düzeyleri belirlemektedir. Bunun için bildiginiz, ya da bildiginizi sandiginiz sorulari yanitlamaniz çok önemlidir. Cevabindan emin olmadiginiz soruları bos birakmalisiniz.

3. Yanlis düzeye yerlestirilmeniz durumunda geriye dönüs mümkün olmayacaktir. Gruplar arasi transfer yapilmayacaktir.

25 veya 26 Mart günü Üniversitelerinize ODTÜ'de egitim göreceginize dair ve egitim dönemi tarihlerini bildiren bir resmi yazi fakslanacak ve ayrica posta ile de gonderilecektir. Bu yazının Üniversitelerinizde hangi birime ulastirilmasini istiyorsaniz bu iletiye yanıt verip adres ve faks numarasini bildirmenizi rica ediyoruz.

Sinava gelirken nüfus cüzdaninizi ve 2 adet fotograf getirmenizi rica ederiz. Baska bir belge gerekmemektedir.

Bilginizi rica eder, esenlikler dileriz.
 

barsa

Öğrenci
özelden ulaşan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışabilirim 6-7 ay gibi bir süre için ev çok zahmetli olabilir yurt fikri benim için iyi bir seçenek oldu 450-1000 lira arası yurtlar mevcuttur
 

hanefi

Öğrenci
2012-2013 (YAZ) ÖYP İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 25 MART 2013 PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK OLAN "YERLEŞTİRME SINAVI" İLE BAŞLAYACAKTIR.

DERSLER 27 MART 2013 ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR. DERS PROGRAMLARI, KESİN LİSTELER AÇIKLANDIKTAN SONRA BİLDİRİLECEKTİR.
Yerleştirme sınavıma katılınılmaz ise sorun olur mu?
 

SAYCA

Öğrenci
merhaba,

ben muvafakatımı aldım yarın üniversitede göreve başlayacağım, aynı zamanda görevlendirme diilekçemi de vereceğim, ancak dilekçe cevabını beklemem gerekiyor mu,yoksa pazartesi kursa gidebilir miyim,resmi bir evrağa ihtiyaç yok mu? yardımcı olursanız sevinirim
 

teksas

Öğrenci
odtü dil için hiç doğru bi tercih değil. eğer kalacak yeriniz yoksa burda rezil olusunuz. v odtüde adama resmen 2. sınıf muamelesi yapıyolar. otobüslerine ble binemiyorsunuz. verdikleri kimliğin üzerinde otü otübüslerine binemez yazıyor. resmen aşağılama. verdiklerimi kimlikte hizmetliler aynı kimlik! yurtta kalsanız 4 kişilik oda 500 lira yeme içme yok. gidin boğaz içinde dil kursuna en azında boğaz ve şehir görürsünüz...

- - - Güncellendi - - -

ayrıcı eğitimde 5 para etmez bi ielts i kpds derken kurs bitti tık yok. millet kurstan önce kendisi çalışarak geçti ielts den. sınava gireceklerde kurs bırakıp bireysel çalışıyorlar kursa gelmiyorlar.
 

Mr December

Baş Editör
arkadaşlar merhaba kalacak yer konusunu nasıl hallettiniz? odtü yakınında kalabileceğimiz özel apartlar var mı?

Ankarada pek apart olacağını sanmıyorum.
ÖYP kapsamında eğitim alanlar için onlara ayrılmış yurt var ama yukarıda anlattıkları gibi dile gelenler mağdur oluyor.
ODTÜ çevresinde apart falan yok. Yüzüncü yılda ev tutabilirsiniz ama oranın evleri de :S
 

mercankadir

Öğrenci
Arkadaşlar 87.59 puanla odtüyü ilk tercihim yaptım, odtü kampüsü içinde veya kolayca ulaşım sağlayacağım bir yerde tek kişilik yurt/apart bulma şansım nedir malum lisans öğrencileri doldurmuş olabilir
 

murattccan

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba.. az önce sonucları kontrol ettim.. ilk tercihim odtü idi.. şuan itibari ile düşünebildigim tek şey barınma ulaşım. yardımcı olabilecek yada benim gibi ev tutma niyetinde olan arkadaşlar var ise irtibata gecebiliriz. Şimdiden kazanan tüm arkadaşlara hayırlı olsun.
 

bilecikli

Öğrenci
hayırlı olsun arkadaşlar. ben de odtü dil kursuna yerleştirildim inşallah iyi bir düzeyde İngilizce öğrenerek ve barajı geçerek tamamlarız bu süreci. odtünün web sitesinde 25 martta başlayan kurs ile ilgili bir yazı yayınlamışlar herhalde bizim için de yarın ya da gelecek hafta bir bilgilendirme yaparlar. siteden takip edelim ve birbirimizi haberdar edelim. bir de daha önce dil kursuna giden ya da böyle bir tanıdığı olan arkadaşlar varsa, acaba dil kursuna başlarken diploma vs. belge götürmemiz gerekiyor mu? ilginize teşekkürler şimdiden. herkese kolay gelsin...
 

aynaa

Öğrenci
hayırlı olsun arkadaslar ben de ODTÜ de alacagım dil eğitimini ,bildiğim kadarıyla kurs baslarken sadece 2 adet vesikalık fotograf götürmemiz yeterli
 

murattccan

Öğrenci
ODTU ye gelecek tüm arkadaşlarıma tekrardan hayırlı olsun. Herkesin aklında soru işaretleri vardır ama zaten 6 aylık bir dönem. Eve cıkmayı düşünen erkek arkadaşlarım var ise özelden ulaşabilirler mi ? ortak olmak isteyen ? Otelde veya yurtta kalmaktansa kendi evimde odamın kapısını kapatır calışırım fikri daha agır basıyor bende. Böyle düşünen arkadaşlarımla hem maliyeti düşürücü hemde aynı hedefe dogru yürürken destek olma anlamında faydalı bir iletişim kurulabilir. Özel mesajlar ile ulaşabilirsiniz. İyi Günler.
 
Üst