Orta Doğu Teknik Üniversitesi Dil Merkezini Kazananlar

SYÇK

Öğrenci
dil eğitimi için odtüyü yazmak istiyorum.. eğitimi nasıldır.. son gidenler kaç aldılar acaba.. ya da durumları nasıl şu an?
 

anutre4

Öğrenci
Merhaba arkdaşlar ben şuan 2012/1 dil eğitimindeyim 30 nisanda kursumuz bitiyor. Genel olarak tavsiye edebilirim. Size destek oluyorlar her konuda hocalar. Ama bu sene sınavın öne alınması bütün dil kurslarının düzenini bozdu. Aksaklıklar var ama Odtü iyidir.
 

historia

Öğrenci
arkadaşlar merhaba geçtiğimiz yıllarda odtü dil kursuna giden varmı dil puanları kaçtı ve kaç aldılar?? odtü'nün dil eğitimi hakkında neler söyleyebilirler?

Arkadaşlar biz eylülde ÖYP ile atanan gruptayız. 5 aydır ODTÜ' de dil eğitimi alıyoruz.eğitim çok iyi.sınava bir ay kaldı her gün deneme sınavı yapıyorlar. Inanın çok şey öğrendik. Hele reading dersine Fatma Ataman, grammer dersine Hilal Dinçer KPDS derslerine de Gülçin ve Canset hocalar girerse çok yararlı. Hocaların çoğu yurtdışında eğitim almış ama bazen amerika da eğitim alanlar ile ingiltere de eğitim alanların kelime telaffuzlarında komik derecede farklılıklar oluyor ama bunlar da hoş birer anı olarak kalacak belleğimizde...sınıfta 64 ile gelen de var 35 ile gelen de var. şu an itibariyle yapılan deneme sınavlarında geçemeyen yok hatta 86 falan da alanlar var.Ama hepimiz gerçekten 5 aydır çok yoğun çalışıyoruz hocalar da ,özellikle Fatma Hoca, çok özverili. çok şey öğrendik çok...ODTÜ de speaking listening alanında da geliştik. ÖYP Koordinatörü Emine hoca çok iyi program hazırlamış hiç kaygılanmayın arkadaşlar iyi seviyede ingilizce öğreneceksiniz. ODTÜ bu işi biliyor. başarılar. Ayrıca MORE TO READ 1 ve 2 yi aksatmadan okuyup arkasındaki akademik kelimeleri de ezberlemeyi unutmayın:)))
 

nur85gs

Öğrenci
odtü de dersler kac saat acaba, her gün var mı, başka bi sehirden geliş gidiş yapmayı planlıyorum da yardımcı olabilir misiniz
 

historia

Öğrenci
odtü de dersler kac saat acaba, her gün var mı, başka bi sehirden geliş gidiş yapmayı planlıyorum da yardımcı olabilir misiniz


dil eğitimin başlangıcında yapılan seviye tespit sınavının sonuçlarına göre oluşturulan sınıfların hangisinde olursanız ders saatiniz ona göre değişir. pre- intermediate dersleri sabah 10.40 da başlıyor diğer gruplar 12.40 da başlıyor ama birinci dönem sonuna doğru kpds kursları da başlayınca dersler 8.40 da başlıyor. başka şehirden gidiş geliş yapan arkadaşlarımız var kırıkkale gibi

- - - Güncellendi - - -

ayrıca biz haftaiçi 5 gün gidiyoruz derse ODTÜ de
 

barsa

Öğrenci
yüzüncü yıl en yakın semttir ev kiraları 800-1200 arasıdır. fakat hazırlık binası yüzüncü yılı girişine uzak kalıyor A1 kapısından daha yakın. Yürüme mesafesinde ev ihtimali çok düşük. ama yakın semtlerde; emek kızılay bahçelievler beşevler gibi yerlerden 15-20 dakika arası tek vasıta ulaşım sağlayabileceğiniz yurt yada ev bulabilirsiniz. diğer arkadaşların dediği gibi eryaman(etimesgut) batıkent gibi yerlerden uygun fiyata evler bulunabilir. biraz yol mesafesi artıyor bu durumda karar size ait.
 

Dissident

Araştırma Görevlisi
82.93 le yerleştim ben. ODTÜ'den bilgi alan arkadaşlar burada paylaşırsanız çok iyi olur. sadece iki fotoğrafla gidip kayıt yapıyoruz değil mi? STS tarihi belli mi?
 

teksas

Öğrenci
Benim arkadaşım geçen dönem dil kursuna gitti odtüde oda özel yurda yazıldı aylık 800 tl veriyordu. Benim kuzen var aksilik olmazsa yanında kalacağım.
 
Üst