Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

prop

Öğrenci
Selamünaleyküm..
Ben askerlik tecili için yüksek lisansa başvurmak istiyorum, bunun için birkaç soru soracağım. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

1. Tecil süresi bakımından tezli ile tezsiz YL arasında bir fark var mıdır? Yani ikisinin de tecil süresi aynı mıdır?

2. Yüksek lisans tecil süresi ne kadardır? Bir sınırlama (2-3 yıl gibi) var mıdır? Yoksa YL bitene kadar mı tecil oluyor?

3. Bir tezli yüksek lisansa kayıt yaptırıp askerlik tecil olduğunda, bir ikinci yüksek lisansa girdiğimi düşünürsek. Ve askerliği tecil için kullandığım ilk girdiğim yüksek lisans kaydımı sildirirsem askerlik tecil durumu ne olur? askerlik tecili için ilk yüksek lisansı sildirip sonra ikincisine kayıt olmak daha mı iyi olur yoksa farketmez mi?

4. Bir YL’a girdiğimde askerlik 3 yıl tecil edilirse, 1 yıl sonra ikinci bir yüksek lisansa girersem ordan da 3 yıl tecil olur mu? Yani 2013 de ilk yüksek lisansa girdim ve 2016’ya tecil ettirdim diyelim. Sonra 2014’de ikinci Yüksek lisansa girersem tecilim 2017’ye ilerler mi? Ya da ilk girdiğim yüksek lisanstan 1 yıl sonra kaydını sildirip hemen başka bir yüksek lisansa girersem bahsettiğim durum olabilir mi?

5. Tezli YL’lar için harç kalktı mı? (devlet üni.)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
1- Fark yok
3-Sildirip başka y.lisasn için tecil edebilirsiniz sildirmezseniz tecil edilmez.
4- Cevabı 3 ile aynı. verildi.

G

gitarican

Guest
hocam peki kayıt yaptıktan sonra ders kaydı yapıp yapmamanın bir önemi varmı, ders kaydı yapmazsak bir problem oluşabilirmi

prop

Öğrenci
nazmi hocam, 3. soruda ogrenmek istedigim; yuksek lisansa kayit yaptirip askerligi tecil ettirdigim universitedeki kaydimi sildirmeden baska bir ûni'de baska bir yuksek lisansa baslarsam ve sonra lik YL kaydimi sildirirsem tecilim bozulur mu? bozulursa ikinci YL'a girdigim üniversite durumu askeriyeye bildirip duzeltemez mi?

yoksa askerlik tecilinin devam etmesi icin ilk YL'i sildirip ondan sonra ikincisine kayit olmaktan baska caremiz yok mu? eger durum boyleyse y.lisans kaydini sildirip yeni kayit yaptirmak icin iyi bi zaman ayrlamasi yapmak gerekiyor zannedersem degil mi?

4. soruya gelince ise; ogrenmek istedigim YL ile 3 yil tecil edilen askerligi, diyelim y.lisansin ortasinda kaydimizi sildirip baska bir y.lisansa kayit yaptirarak tekrar 3 yil daha tecil ettirebilmek mumkun mu? eger mumkunse boyle boyle kac yasina kadar y.lisans ile tecil edebiliriz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet bozulur tabiki, söylemek istediğim oydu bozulacak diğeri yeniden tecil yapacak. Başka çare yok, ayalanıyor meraklanmayın. 35 yaşına kadar 5 kere bile yapaiblirsiniz mümkündür aslında bununla ilgili en az 5 tane konu var cevapları bile aynı forumda ;)

prop

Öğrenci
Cevaplarınız için sağolun hocam ama tam anlayamadım ya da anladığımdan emin olmak için tekrar tekrar soruyorum kusura bakmayın..

Hocam şimdi kendi durumu mu anlatarak sorayım daha net cevap alırım inşallah. Ben “A” üniversitesinde 2013-2014 güz döneminde 7 Eylül 2013 tarihinde y.lisans kaydımı yaptırdım diyelim. Sonra yine aynı dönemde 10 Eylül 2013 tarihinde “B” üniversitesinde başka bir y.lisansa kayıt yaptırdım diyelim.

Soru 1: hangi üniversite askerliği tecil ettirir? İkisi de mi? Yoksa ilk başvurduğum mu?

Soru 2: ben “A” üniversitesindeki y.lisans kaydımı sildirdiğimde tecil durumu ne olur?

Soru 3: hem “A” hem de “B” üniversitesindeki y.lisans kayıtlarım dururken “B” dekini bitirip diplomayı alırsam. “A” daki bitmemiş olursa henüz askerlik durumu ne olur?

Teşekkürler.. inanın forumu çok aradım ama tam olarak aradığımı bulamıdm….

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İlk başvurduğunuz tecil eder ikincisininki geri döner.
Kayıt silinince tecil bozulur.
Önce B üniversitesi biterse sorun olur çünkü yüksek lisans mezunu sayılırsınız ve A üni.sinin tecili de bozulur ve 1 yıl süreniz olur doktoraya başlamak için.

prop

Öğrenci
aynı anda iki üniyede başvurduğum için hangisinden tecilim olduğunu nasıl anlayacağım? askeriyeye sorarak mı öğrenebilirim?

"A" ünisindeki kaydımdan dolayı tecil olmuşsa ve bende "A" daki kaydı sildirirsem tecil bozulur ve "B" ünisi tecil için tekrar devreye girermi? yoksa dilekçe falan mı vermem gerekir?

ben "A" daki y.lisansı tecil için öylesine düşünüyorum ve illaki bitirmeden kaydı sildireceğim. ama "B" deki y.lisansı yapmak ve bitirmek istiyorum. "B" dekini bitirdiğimde diplomayı aldığımda "A" daki veya başka bir ünideki y.lisansla tecili devam ettirmem mümkün değil mi? illa doktoraya mı geçmem gerekir.?

teşekkürler....

arama yaparken şöyle konuşmalar olmuş bu ne anlama geliyor...? yukarda 35 yaşına kadar ertelenebilir demiştiniz.

askere alma işlemlerinde yapılan son değişiklikle birlikte yüksek lisansınız bitmeden askere almaları imkansız

Yeni lisansüstü yönetmeliğine göre (şubat 2013) yüksek lisans'ın 3. yılı bitince öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz ve askere alınıyorsunuz. Yoksa yüksek lisans 10 yıl sürüyor öğrencilik hakkı olmadan askeriye beklemez bu kadar süre tabiki.

- - - Güncellendi - - -

guncel..,............

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, ben tezsiz yüksek lisansa başlasam ve okul harcını yatırıp derslere,sınavlara vs hiç girmesem okuldan atılır mıyım?amacım askerliği tecil ettirmek.?özel sektörde çalışıyorum,okula gidemem.

M

MURAT

Guest
Acıl

Merhaba, ben tezsiz yüksek lisansa başlasam ve okul harcını yatırıp derslere,sınavlara vs hiç girmesem okuldan atılır mıyım?amacım askerliği tecil ettirmek.?özel sektörde çalışıyorum,okula gidemem.

- - - Güncellendi - - -

MERABA BEN BI DEVLET KURUMUNDA BIR YILDIR CALISIYORUM VE ADAYLIGIM KALKTI . ASKERLIK SUBESINE GORUSMEK ICIN GITTIGIMDE BANA 3 DONEMDIR BAKAYA KALDIGIMI VE KASIMDA ASKER OLACAGIMI SOLEDILER YUKSEK LISANSA BASLARSAM ASKERLIGIM TECIL EDILIRMI ACIL CEVAP VERIRSENIZ SEVINIRIM

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

MERABA BEN BI DEVLET KURUMUNDA BIR YILDIR CALISIYORUM VE ADAYLIGIM KALKTI . ASKERLIK SUBESINE GORUSMEK ICIN GITTIGIMDE BANA 3 DONEMDIR BAKAYA KALDIGIMI VE KASIMDA ASKER OLACAGIMI SOLEDILER YUKSEK LISANSA BASLARSAM ASKERLIGIM TECIL EDILIRMI ACIL CEVAP VERIRSENIZ SEVINIRIM
Evet başlarsanız tecil edebilirsiniz, bakaya kalmanız önemli değil tabi 35 yaşını geçmediyseniz.

G

Gitarican

Guest
Tezsiz yl 2.öğretimi kazandı bi arkadaşım. Sorum şu ki bu kişi ilk dönem kaydını yaptırıp daha sonra hiçbirşey yapmasa (ders kaydı) 2. Dönem yine harç ücreti isterlermi, diğer bir sorumda ilk taksidi yatırıp diğerlerini ödemese yine tecil 3yıl olur değilmi kayıt sildirirkende hiç bir para talep edemezler değilmi 3.yılın sonunda... Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tezsiz yl 2.öğretimi kazandı bi arkadaşım. Sorum şu ki bu kişi ilk dönem kaydını yaptırıp daha sonra hiçbirşey yapmasa (ders kaydı) 2. Dönem yine harç ücreti isterlermi, diğer bir sorumda ilk taksidi yatırıp diğerlerini ödemese yine tecil 3yıl olur değilmi kayıt sildirirkende hiç bir para talep edemezler değilmi 3.yılın sonunda... Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler
Normalde istemiyorlar tecil iptal olmuyor çünkü kaydı silemiyorlar atılma olmadığı için ama geçen gün birini tehdit etmişler parayı yatırmazsanız kaydınızı siler şubeye göndeririz diye ancak yasal bir dayanağı yok.

G

Gitarican

Guest
Teşekkürler nazmi hocam . Muhtemelen o durum korkutmak içindir dediğiniz gibi hiçbir yasal dayanağı yok

Y

YÜKLİS

Guest
Askerlik tecil için lütfen yardım! (yüksek lisans)

Hocam Merhaba. İki sorum Olacak Cevaplarsanız Sevinirim.
1-Daha önceden tezsiz yüksek lisans kaydı yapmıştım tecil için azami süresi haziran 31 de doldu dolayısıyla ağustos celbine göre bakaya kalıyorum. eylülde tekrar bir yüksek lisans kaydı yapabilir miyim (daha öncede bakaya kaldığım göz önünde bulundurularak)
2- Üniversiteler Askerlik durum belgesi istiyor. Şubeye Kasımda gidecek şekilde gidip kasım celbine göre askerliğimi ayarlarsam eylülde kayıt yapmam için avantaj sağlarmı ve birinci soruda göz önünde bulundurularak Kayıt Yapılabilirmi ve tecil işlemi olurmu.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam Merhaba. İki sorum Olacak Cevaplarsanız Sevinirim.
1-Daha önceden tezsiz yüksek lisans kaydı yapmıştım tecil için azami süresi haziran 31 de doldu dolayısıyla ağustos celbine göre bakaya kalıyorum. eylülde tekrar bir yüksek lisans kaydı yapabilir miyim (daha öncede bakaya kaldığım göz önünde bulundurularak)
2- Üniversiteler Askerlik durum belgesi istiyor. Şubeye Kasımda gidecek şekilde gidip kasım celbine göre askerliğimi ayarlarsam eylülde kayıt yapmam için avantaj sağlarmı ve birinci soruda göz önünde bulundurularak Kayıt Yapılabilirmi ve tecil işlemi olurmu.
İkinci bakaya durumu sakat hocam, askeri mahkemeye çıkmanızı istiyorlar ve öncekinin tecil süresi dolmasaydı ondan kayıt sildirip yeni y.lisans ile tecil edebilirsiniz şimdi olmaz ne yazık ki. Ama üniversitede kayıt için sorun yok herhangi bir 6 ay içinde alınan askerlik belgesi ile kayıt yaparlar bakaya vs. bakılmıyor kayıt için.