Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

anemon07

Öğrenci
merhaba, aynı konulardan şu an ben de sıkıntılıyım. sen nasıl bir çözüm bulabildin yardımcı olabilir misin?

- - - Güncellendi - - -

1- Lisans meznuyum. 2 yıl tecil hakkımı kullandım. şubeden verilen kağıtta 31.12.2017 da kadar her hangi yükümlülüğüm bulunmuyor. ama e devlette 12.06.2017 mezuniyet tarihim yazıyor bu arasındaki fark nedir.
2- yüksek lisansa kayıt olucam askerliği tecil için kayıt olunca mı 3 yıl tecil veriyor. sonraki dönem ücretlerini yatırmazsam tecil bozulur mu?
3- tezsiz yüksek lisans uzaktan eğitimde olabilir dönemlik ücreti az olan bir yüksek lisans üni önerir misiniz. (sosyal bilimler)

merhaba aynı konulardan şu an ben de sıkıntılıyım. nasıl bir çözüm buldun ? yardımcı olabilir misin?

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

Yüksek lisans kaydını yaptırıp askerlik şubesine gittiğinizde 3 yıl tecilinizi yapıyor, ancak belirli aralıklarla(her dönem) yök ten askerlik şubesine bilgi gidiyor. Ücreti yatırmadığınız,herhangi bir sebepten kaydınız silindiği veya 36. yaşınızdan gün aldığınız durumda ilk celp döneminde askere çağrılıyorsunuz.

cxbere

Öğrenci
Merhaba Herkese,

2013 yılında yüksek lisansa kayıt oldum. 2014 yılındaki bir yasa değişikliği ile 2016 yılında bir dilekçe verip tecil süremi +1 yıl uzattım. Şu an tecilim 2017 eylül ayında bitiyor. Bu dönem mezun olup (tez aşamasındayım) +1 yıl mezuniyet tecili alabilir miyim? +1 yıl mezuniyet tecili her durumda geçerli midir?

Diğer bir konuda 20 Nisan yasasından sonra eğitim başlangıç tarihi 2016-2017 eğitim yılı olarak kabul ediliyor ama bunun tecil konusuna bir etkisi olmadığını söylemişlerdi Ege Üniversitesinin öğrenci işlerinden. Bu doğru mu? Tekrar tecil yapılabiliyor mu ?

Bilen bir arkadaş cevaplarsa çok sevinirim

doruk2017

Öğrenci
iyi günler herkese. daha önceden sorulmuş ancak çelişkili cevaplar olduğu için tekrar sorma gereği duydum.

ben kışın tezsiz yüksek lisansa başladım. kaydımı yaptırdım ama derslere gitmedim. şu an ikinci dönemim başlıyor. ders kaydı yaptırmasam ve harç yatırmasam tecilim bozulur mu, üniversiteden atılır mıyım? çünkü sonuçta maksimum 3 dönemde bitirmek gerekiyor ve benim 2 dönemim boşa geçmiş olduğu için ve programı tamamlama şansım kalmadığı için okulun beni öğrenci olarak tutmaması gibi bir durum olabilir diye düşünüyorum. ayrıca gelecek kış kaydı sildirip yeni bir yüksek lisans programına başlamak istiyorum. bu dönem harç yatırmadım veya ders kaydı yapmadım diye bir problem çıkar mı?

Erdo.61

Öğrenci
İyi günler benim de bir sorum olacak.Ben kasımda kesin askere gitmek istiyorum ama yüksek lisans hakkımı kaybetmek de istemiyorum.kazanıp dondurup askere gitme ihtimalim varmıdır yoksa hiç kayıt yaptırmamalımıyım? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

A

Acilgüncel

Guest
Acil yardım

Tezsiz y.lisans 2.dönem harcını atmden kaynaklı sıkıntı sebebiyle yatıramadım ve son harç günü geçti. 1.harcı yatırmıştım şimdi 2.dönem oldu ve harç yatıramadım.
Üni. Direk askerlik şubesine bildirip tecili iptal ettirirmi.

M

Misafir17

Guest
Askerlik Tecili Hakkında

Hocam Merhaba,

Benim durum biraz karışık, bu nedenle detaylı bir şekilde anlatacağım.

2013 yılında lisans mezunu oldum. Aynı anda A Üniversitesine(Tezsiz) ve B Üniversitesine (Tezli) kayıt yaptırdım.
Askerlik tecilimi uzun süreceğini de varsayarak B Üniversitesi üzerinden yaptırdım.
A Üniversitesi'ndeki programdan Şubat 2015'te mezun oldum. Fakat bu mezuniyet tecilimi hiçbir şekilde etkilemedi.
Yeni çıkan yönetmeliklerle vs B Üniversitesi'ndeki sürem sıfırlanmıştı ve yeniden tecil hakkı elde ettim. Şu anki tecilim Nisan 2018'de bitecek ve okul daha fazla uzatılamayacağını belirtti. Sıfırlanmış süreme rağmen okuldaki 2 senelik ders almak hakkım Haziran 2018'de sona ereceği için yüksek ihtimalle okuldan atılacağım.

B Üniversitesi'nden kaydımı sildirip herhangi bir Üniversite'ye yüksek lisans kaydı yaptırdığım zaman tecil durumum ne olur? A Üniversitesi mezuniyetine göre Yüksek Lisans mezunu sayılıyorum ve e-devlette bu durum gözüküyor fakat tecil işlemlerimi sürekli olarak B'den yapmış olmam durumda bir değişiklik yaratır mı?

MSB'nin sitesinde de şöyle bir madde bulunmaktadır:
"Aynı anda birden fazla öğretim kurumunda öğrenim görenlerin askerlikleri, öğrencilikleri bildirildiği sürece lehine uygun olan okula göre ertelenir. (ÖSYM kılavuzunda yer alan yurtdışındaki üniversiteler dâhil)"

Asaf

Öğrenci
Merhabalar halihazırda tezli yükseklisansımdan dolayı 3 yıl 4 aylık tecilim 2018 mayısta bitiyor . Tezim yetişemeyecek sanırım .kaydımı sildirmeden Şuan farklı bir üniversiteden TEZSİZ Yükseklisansa başlarsam askerliğim 1,5 dönem daha tecil olur mu ?

illetyus

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.

26/01/2018 tarihinde TEZSİZ yüksek lisanstan mezun oldum. Normalde 2018 mayısta askerlik görünüyor ama henüz hiçbir yere başvuru yapmadım. Techilim "31.03.2017'ye kadar askerlik sakıncası yoktur, sınıf ve tertibat bekleniyor" diyor.

sorum şu:

Sağda solda "yüksek lisans yaptıktan sonra doktora hakkı için 1 yıl techil alınabilir." şeklinde yazılar okuyorum. Bu doğru mu? Tezsiz yüksek lisans yapan kişi de bu haktan yararlanabilir mi?

Henüz diplomam çıkmadı ama mezuniyet belgem var.