Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

Y

YÜKLİS

Guest
yüksek lisans Askerlik Tecil

Teşekkürler cevapladığınız için. Peki Hocam ikinci bir bakaya durumu olmazsa tecil alabilir miyim üniversiteden.

F

Faruk Yanal

Guest
Askerlik Tecil yüksek lisans

Kolay Gelsin Hocam. Benimde buna benzer bi problemim var beni aydınlatırsanız mutlu olurum. haziranda tecilim doldu fakat daha önceden tezsiz yüksek lisansın bilimsel hazırlık için verdiği ek 1 yıl tecil hakkını okul yapmamış ve bi uygulamada bakaya olduğum çıktı bunun üzerine okulla yapılan görüşme üzerine okul tecili hazirana kadar uzattı. şubeyle görüştüm ağustosta bakaya olduğumu bakayanın kalkması için işlemlerini yapıp kasımda gidebileceğimi söylediler. ailevi nedenler dolayısıyla 1 yıl gitmemem gerekiyor. Bu durumda kasıma göre işlemlerimi yaptınktan sonra eylülde herhangi bir üniversiteye kayıt yapıp tecil alabilir miyim. Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba. Ben bir üniversitenin yüksek lisans programına devam ediyorum ve 3 yıllık tecil hakkım ile birlikte kasım 2014'e kadar tecilliyim. ancak tezim bitmedi. Bu durumda nasıl tekrar tecil ettirebilirim. Mevcut yüksek lisans kaydımı sildirip aynı üniversitede başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırsam tecil hakkım olur mu?

k_capoglu

Öğrenci
Bir sorum olacak bilgisi olan cevap verebilirse memnun olurum zor durumdayım. Yukseklisans sebebiyle yaptigim 3yillik tecil sona ermek uzere ve baska yukseklisansa da giremedim. Askere gidemeyecek durumdayim su an. Bu kaydi sildirip baska bir universitede tezsiz yukseklisansa girsem yeni tecil hakkim dogar mi? Tezliden sonra tezsiz y.lisans olmasi farkeder mi?

- - - Güncellendi - - -

Belirttiğiniz şeyler şart değil

Sercan

Profesör
Bir sorum olacak bilgisi olan cevap verebilirse memnun olurum zor durumdayım. Yukseklisans sebebiyle yaptigim 3yillik tecil sona ermek uzere ve baska yukseklisansa da giremedim. Askere gidemeyecek durumdayim su an. Bu kaydi sildirip baska bir universitede tezsiz yukseklisansa girsem yeni tecil hakkim dogar mi? Tezliden sonra tezsiz y.lisans olmasi farkeder mi?

- - - Güncellendi - - -

Belirttiğiniz şeyler şart değil

Tecil konusunda sıkıntı olmaz, ama yeni YL'ye devam etmezseniz yani öğrenciliğiniz pasif duruma düşerse teciliniz devam etmez.

gubby

Öğrenci
Tecil konusunda sıkıntı olmaz, ama yeni YL'ye devam etmezseniz yani öğrenciliğiniz pasif duruma düşerse teciliniz devam etmez.

Bu öğrenciliğin pasif konuma düşmesini biraz daha açıklarmısınız bende geçen sene tezli y.l ye kaydoldum şubatta kayıt yenilemedim tecilim dewam ediyo, bu dönemde yenilemezsem tecilime bişey olurmu ( ben olmaz diye biliyorum) . Yanılıyosam düzeltin lütfen

Sercan

Profesör
Bu öğrenciliğin pasif konuma düşmesini biraz daha açıklarmısınız bende geçen sene tezli y.l ye kaydoldum şubatta kayıt yenilemedim tecilim dewam ediyo, bu dönemde yenilemezsem tecilime bişey olurmu ( ben olmaz diye biliyorum) . Yanılıyosam düzeltin lütfen

Normalde kayıt yenilenmediği zaman öğrencilik pasif duruma düşer, yakın zamanlı öğrenci belgesi aldınız ise orada yazması gerekir. Pasif duruma düşen öğrencinin tecili iptal olur. Belki okul tecil için bildirmemiş olabilir, öğrenci işlerine bir sorun isterseniz.

samic

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
Bu dönem bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt oldum.
Enstitü prgoram kaydı yapmadan askerlik şubesine yazı göndermeyeceklerini söylediler. Ben ders almadan kendim enstitüden öğrenci belgesi alıp askerliğimi tecil ettirebilir miyim?

Son düzenleme:

b_button

Öğrenci
merhabalar,

1986 doğumluyum ve 31 aralık 2015 te 29 yaş sınırını dolduruyorum. 2015 yaz döneminde stajlarım olduğu için lisans diplomasını alamayacağım ve yüksek lisansa başvuramayacağım. 2016 yılının ocak ayında yüksek lisansa başvurma ihtimalim var mıdır? kilo problemim var 6 ay erteleme alsam o sırada (ocak 2016) yüksek lisans başvurma hakkım oluyor mu? yüksek lisans başvuru şartlarında "askerlikle ilişiği olmadığına dair belge" istiyor

smuser123

Öğrenci
benim tecil eylülde bitiyor. ama sınavlar eylül'den sonra kurumlar askerlikle ilişiği olmadığına dair belge isiyorlar, onlara verebileceğim belge olmayacak. dershaneye gidiyorum 2.universite kapsamında adalete yazıldim açıktan. ama bu tecil uzatmıyormuş
muhtemel sevk tarihi:30.09.2015
erteleme bitim tarihi:24.06.2015 celp dönemi 2015 kasım diyor.
normalde başvurular kasım aralık gibi oluyor ve askerlikle ilişiği olmama şartı koymuşlar. bu yüzden asker kaçağı olacağım sanırım o vakitler.
ben ocak tezsiz yüksek lisansa başvursam hiç derslere gitmesem acaba bozulur mu? 3 yıl mı tecil ederler acaba ilk etapta? askerlik şubeye sordum onların verdiği döneme göre tecil oluyor dediler.
bir de ocak mı yoksa temmuz gibi mi yüksek lisansa kaydolayım?
askerlik tecilinin daha da uzaması için. mali durumu iyi değil ve ilk taksiti yatıracağım yüksek lisans için diğerlerini boş vereceğim. beni atarlarsa hemen alırlar mı acaba askere?lütfen yardımlarınızı önerilerinizi esirgemeyin.

doktorapo

Öğrenci
Merhaba.. ben uzman doktorum 30 eylulde tecilim sona erdi..bir yukseklisans programina basvurarak askerligimi erteleyebilirmiyim.. tesekkur ederim..

bayezit

Öğrenci
Merhabalar,

Ben de tezsiz yl programından 2014 temmuz ayında mezun oldum. Normalde tecilim yl'dan dolayı 31.12.2016 idi fakat üniversite askeriyeye bildirimde bulununca o tecil iptal olacakmış.

Bu durumda tezsiz yl mezunu olduğum için de doktora programlarına başvuramıyorum. Fakat bir mani çıkmazsa kasım ayında çalşmaya başlamak istediğim için tecil etmek istiyorum. Şu an sadece yl teciliyle bir sene yani 07.2014'e tecil ettirebiliyorum. Ne tavsiye edebilirsiniz???

Eğer ikinci bir tezli yüksek lisansa başvurursam 31.12.2016 tecilim geçerli olur mu yoksa 07.2014'e kadar mı hakkım olur tezi bitirmek için?

Teşekkür ederim şimdiden..

A

Akademik Forum

Guest
hocam ben yüksek lisans yapıyorum. Haziran 2015de tecilim bitecek. Kasımda alese giremedim. Mayısta girsem eylül döneminde yl ye kayıt yaptırsam Haziran-Eylül arası kaçak olmak Yüksek lisans kaydına engel olur mu.