Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar soracağım konuyla ilgili başka başlık bulamadığım için ve soruyla ilgili başlıklarda cevap veren kimse çıkmadığından dolayı buraya yazmak zorunda kaldım, şimdiden cevaplayabilecek olan arkadaşlara teşekkürler. sorum şu:

ben kasım ayında askerlik tecilini bozdum ve şubatta askere gitmeyi planlıyorum. yüksek lisans için ocak alımlarında tercih yapsam yerleşebilir miyim? yüksek lisansa başvurduktan 1 ay sonra askere gidecek olmam bu durumu etkiler mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
arkadaşlar soracağım konuyla ilgili başka başlık bulamadığım için ve soruyla ilgili başlıklarda cevap veren kimse çıkmadığından dolayı buraya yazmak zorunda kaldım, şimdiden cevaplayabilecek olan arkadaşlara teşekkürler. sorum şu:

ben kasım ayında askerlik tecilini bozdum ve şubatta askere gitmeyi planlıyorum. yüksek lisans için ocak alımlarında tercih yapsam yerleşebilir miyim? yüksek lisansa başvurduktan 1 ay sonra askere gidecek olmam bu durumu etkiler mi?

Tabiki yapabilirsiniz, hiç bir konuda sıkıntı çıkmaz askere giderken dondurursunuz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam Merhaba,

Ben şu anda tezsiz yüksek lisans yapıyorum .Mayısda mezun olucağım.Tecilim 2016 da bitecek.Yeni bir yüksek lisansa kaydolmam halinde 3 yıl daha tecilim olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
iyi günler tezsiz yüksek lisansa başlayınca askerlik 3 yıl tecil ediliyor sanırım . Benim sormak istediğim dondurma yapsak tecil süresi artar mı? ya da 3 yıl sonra tekrara tecil için ne yapmam gerekiyor?

A

Akademik Forum

Guest
Acil yardımcı olurmusunuz Tezsiz yüksek lisans askerlik erteleme

iyi günler. ben milli eğitimde öğretmenim. geçen sene ek a belgesi ile 1 yıl askerliğimi erteledim. agustos 2015 e kadar. şimdi de askerliğimi tekrardan ertelemek istiyorum tezsiz yüksek lisansa başvursam erteleyebilirmiyim.? asıl sunu öğrenmek istiyorum ben 5 yıllık ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümünü bitirdim tezsiz yüksek lisansa basvurmamda bir engel taşırmı ? şimdiden cok teşekkür ederim

acemiuser

Öğrenci
Arkadaşlar, benim yüksek lisans girişim 31.01.2012. Üçüncü yilim doldu ve 4 ay daha ertelenebiliyormus. Şu an istemeden de olsa kaydimi sildirip yeni bir yüksek lisansa kayıt yaptırmayı düşünüyorum mecburen. Basvuracagim üniversitenin başvuruları 4 şubatta bitiyor. Ben su anki yüksek lisans kaydimi sildirdigimde askerlik şubesinden tecilimi bozdurmalari ne kadar zaman alır acaba. Yeni başvurulara yetişebilir miyim? Ve tecilimi bozdurduklarinda bakayaya mi düşmüş oluyorum. Öyleyse bu yeni başvuruda sorun teşkil eder mi? Teşekkürler

majojojo

Öğrenci
merhabalar
bu ay 2. öğretim tezsiz yuksek lisansa basvuracağım. ilk olarak sorum ilk dönem harcını ödedikten sonra diğer dönem harclarını zamanında ödemezsem ve ya hiç ödemezsem üniversite ile ilişiğim kesiliyor mu? ödemediğim takdirde askerlik tecili iptal ediliyor mu?
cevabınız için şimdiden teşekkürler

acemiuser

Öğrenci
merhabalar
bu ay 2. öğretim tezsiz yuksek lisansa basvuracağım. ilk olarak sorum ilk dönem harcını ödedikten sonra diğer dönem harclarını zamanında ödemezsem ve ya hiç ödemezsem üniversite ile ilişiğim kesiliyor mu? ödemediğim takdirde askerlik tecili iptal ediliyor mu?
cevabınız için şimdiden teşekkürler

Basvuravaginiz universiteye sorabilirsiniz. Genelde 2 dönem arka arkaya kayıt yaptirmazsaniz kaydiniz silinir ve ogrencilik haklariniz gittiginde de teciliniz bozulur.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

A Üniversitesi Tezsiz Y.L'da 2.dönemim bitti.

Aynı zamanda B Üniversitesi Tezli Y.L'da 1.dönemim bitti.

Tecilimi B üniversitesinden yaptım. 3yıl 4 ay sonra gidecek şekilde tecil verdiler.

Benim sorum:

A üniversitesinden mezun olursam, B üniversitesinden yaptırdığım tecilim biter mi?

trailblazer

Öğrenci
Merhabalar,
30.09.2015'de askerlik tecilim doluyor. O tarihlerde tezsiz yüksek lisansa başvursam (1 yıl süreli) askeriye 3 yıl daha tecil ediyor diye duydum ve o 3 yılın sonunda isteğe bağlı olarak 1 yıl daha tecil hakkım bulunuyormuş. Yani benim sormak istediğim eğer ki ben yüksek lisansı 1 senede bitirsem dahi 3+1 tecil hakkında yararlanabilir miyim? 30.09.2019'a kadar tecil olur mu? Yada yüksek lisansı ne zaman bitirirsem tecilde otomatik olarak iptal mi olur? Teşekkürler

K

kayıpp

Guest
tecil hk.

Evet başlarsanız tecil edebilirsiniz, bakaya kalmanız önemli değil tabi 35 yaşını geçmediyseniz.

selamlar ,hocam bilginiz var mı bilmiyorum şimdi tezli yl ilk dönemim bitti ,askerlik de başlar başlamaz 3 yıl tecil edilmiş , peki ben 2. dönem hiç ders almazsam ne olur?(tecil iptal mi olur acaba?)

bir de hocam bir sebep çıktı ve diyelim ki ben şu an 3 yıllığına tecilmiş olan bu süre içinde tezli programı bitiremedim ,bu durumda bir daha tecil hakkım olacak mı acaba ? (29 yaşından küçük olacağım)

saygılarımla.

A

Akademik Forum

Guest
tessiz

suan tessiz yl asterlik te tecil hakkı tanıyor mu ve kac yılı uzatabiliyoruz .bu konuda bilgisi olan varsa cevaplaya bilir mi acil şimdiden teşekurler

suayip1905

Öğrenci
Benim sorum basit ve eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Yüksek lisans ile askerlik kaç yaşına kadar tecil ettirilebiliyor? birde yüksek lisans bittikten sonra bir yıl daha tecil ettirme hakkım var mı?

Son düzenleme:

Ali Saraç

Öğrenci
merhaba iki sorum olacak bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

1)birşeltirilmiş lisans + tezsiz yüksek lisans diplomam var yani 5 yıllık eğitim fakültesi mezunuyum.askerliğimi tezli yüksek lisansla erteleyebilirmiyim

2)tecil bittikten sonra yüksek lisansa kayıt yaptırabilirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
askerlik tecil

Merhaba, ben tezsiz yüksek lisansa başlasam ve okul harcını yatırıp derslere,sınavlara vs hiç girmesem okuldan atılırmıyım.

A

Akademik Forum

Guest
yuksek lısans

nazmi hocam benim sorum su suan yuksek lısans yapıyorum tecıllıyım fakat kaydımı sildirmeden baska unıversteye baslasım ve dıger okuldan ılk basladıgım okuldan kaydımı sildiripde yenıden tecıl hakkım olurmu yanı sıldırmeden baslasam ıkıncısını?????????

manahuna

Öğrenci
Yüksek lisans 3.yılımdayım. Daha önceden öğrenci işlerinden aldığım bilgiye göre 31 Aralık 2015e kadar tecilim var. Diyelim haziranda tezimi veremedim. Tecilim bozulur mu? 31 Aralık 2015'e kadar devam eder mi? Yani 7.dönemde harcımı yatırıp tecilimin biteceği 31 Aralık 2015e kadar devam edebilir miyim?

kerem55

Öğrenci
Nazmi hocam acil yardiminiza ihtiyacim var. Hali hazirda gazide yl yapiyorum yl tecilim ocak 2016 da doluyor. Su an gazide uzatmadayim. Eylulde ogrencilik hakkimda kaybolacak. Ogrencilik hakkim kaybolacagi icin tecilim bozulur mu? Bir ikinci sorum ben bu yaz doneminde butunlesik doktoraya baslasam gazideki kaydimi sildirmesem yenideen askerligim tecil olur mu? Yardimlariniz icin simdiden tskler. Gercekte cok sikintidayim hoca temmuzda yuzde 90 oyp ile atanicam ve askerlik zor duruma sokuyor beni. tecilim bozulursa oyp he basvuramiycam

A

Akademik Forum

Guest
tezsiz yüksek lisans

hocam benim bi sorum olacak. benim 2015 ağustos ayında tecil sürem bitiyordu tecilimi bozdurup askere gitmek istediğimi şubeye bildirdim. ancak şu an bazı durumlardan dolayı decil ettirmem gerekiyo. tezsis yüksek lisans yapsam ve şubeye bildirsem tecil olur mu