Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar Size bir şey soracağım ve forumlarda bulamadım bu durumu (ilginç bir olay yaşadım ve ne olacağını bilmiyorum)

Ben A üniversitesinde yüksek lisans öğrencisiyim ve geçen sene 3 yıl 4 ayı geçtiği için tecilimi yapmadı üniversite. 1 sene baka olarak gezdikten sonra geçenlerde yakalandım ve bakadan cezamı yedim ve celp dönemi içinde askere gideceksin dedi. Benimde şansıma çocuğum doğdu ve 1 celp dönemi erteleme aldım bundan sonrada hemen B üniversitesinde tezsiz yüksek lisans kaydımı yaptım. Sorum ise ; A üniversitesi zaten tecil yapmıyor 1 senedir B üniversitesi tecilimi yaparmı? FOrumlarda yazılan bir yüksek lisans tecil yaparken diğeri red yer demişler ama benim A üniversitem tecil yapmıyor zaten. Yorumlarınızı bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Tezsizde 2. dönem ücret yatırmazsam tecilim bozulur mu?

ben 2015 güz dönemi tezsiz yüksek lisans kaydı yaptırdım. şu an 2018 e kadar tecilliyim. Bahar döneminde ücret ödemezsem. Ders seçtirmezsem tecilim de sıkıntı olur mu? şimdiden teşekkür ederim.

F

fırathcg

Guest
Lütfen yardımmm

ACIL :((
Merhaba. ben askerlik tecil sürem doldu ve yaklaşık 3 aydr bakaya kaldım. bugün gbt sorgulamasında tutanak tutuldu ve askerlik şubesine gitmem istendi. özelde yüksek lisans ile erteletme şansım var mı ? eğer varsa bunu şubeden belge aldıktan sonra mı yapıyorum ? cevremde tecil bittikten sonra yapılan yüksek lisansın bi etkisinin olmadığını beyan ediyorlar yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

horozigo

Araştırma Görevlisi
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam merhabalar, bu soruyu bir arkadaşım için soruyorum. Kendisinin askerlik yeri belli oldu (3 aydır askerde olması gerekiyor) ve halen gitmedi ancak uzaktan eğitim yüksek lisans programına kayıt oldu bugün. Birlikte gittik ve öğrenci belgesi aldık. Bize orada bir sıkıntı çıkmayacağını söylediler ancak burada yazılanlar kafa karıştırıyor. Sizce bir sorun teşkil eder mi, yoksa tecil yapılır mı?

( arkadaşım foruma üye değil diye benim hesaptan yazıyorum, yoksa şahsen ben yaptım askerliği çok şükür :) )

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhaba
Ben 1 sene arayla 2 yüksek lisansa kaydoldum. Şu an ikisinde de kaydım var. Tecilim ilk kaydolduğum üzerinden. Bir kaç sorum var size;
1. İlk YL'den mezun olmadan kaydımı sildirirsem diğer YL ile kayıt tarihimden itibaren 3 yıllık süre için tecil alabilir miyim?
2. İlk YL'den tecilim azami süreden dolayı bittiğinde kaydımı o programdan sildirip yine aynı şekilde diğer YL ile tecil yaptırabilir miyim?
3. Bu sene ilk kayıt olduğum YL'de 2. senem dolacak ama ders aşamasını geçemedim hala. Bu tecili etkiler mi? Doktorada ders aşamasının geçilmesi için programın azami süresi hariç "ders aşamasını başarma azami süresi" var. YL'de de böyle bir durum var mı yoksa tek kıstas 3 senenin dolup dolmaması mı?
Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Ali hoca

Merhaba arkadaslar benim 30haziranda tercilim bitiyor yuksek lisans basvurulari bittigi icin ona da basvuramadim.En yakin yuksek lisans
Basvurulari da agustos ayinda bu durumda sizce ne yapmaliyim haziran ayinda askerlik subesine hic ugramayip son yoklamami olmasam yuksek lisans yapmama engel teskil eder mi ?teşekkurler

A

Akademik Forum

Guest
hocam tezsiz yüksek lisansa başladım unv. askerlik tecilimi 18 ay yapacakmış hani üç yıl oluordu unv. bna bu sekilde soyledi

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

İyi günler ben bir üniversitede uzaktan tezsiz yüksek lisansa kayıtlıyım ve mezun olamaıyorum tecil sürem 2016 arak ayı itibari ile bitiyor. Ve ben şuan itibari ile askere gidemiyorum ve tekrar tecil etmek istiyorum. Ve yorumlardan okuduğum ve bildiğim kadarıyla yeni bir yüksek lisans tekrar erteleme hakkım var. Şimdi asıl merak ettiğim şu bu tezsiz yüksek lisans tan kaydı sildirmeden yeni bir tezli veya tezsiz yüksek lisansa başlasam ve başladıktan sonra (maksat bakaya düşmeyim) ilk tecil yapan yüksek lisanstan kaydı sildirsem yeni kayıt yaptığım yer tecil eder mi tekrar. Yoksa yenisinin tekrar tecil etmesi için yenisine kayıt olmadan eskisini sildirmem mi lazım. Cevaplarsanız sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
2016 bahar ayinda tezsiz yuksek lisansa baslayan bir ogrenciyi ele alalim.. ve bu ogrencimi erkek olsun. Simdi bu ogrencimize 3 yil tecil verildi. Yani 2019 bahar ayina kadar tecilli. Ancak bu yeni onergeye gore bu ogrencimizin onunde sadece 1.5 sene yani 3 yariyil var.. Dolayis iile tecili 2019 yilindan 2018 yilina dusecektir. Yani bir baska deyisle, 3 yari yilda tezsiz lisansini tamamlayamaz ise ilisigi kesileceginden oturu tecili dusecektir.. Ancak birde soyle birsey var.. 2013 bahar ayinda baslayip, 2016 bahar ayinda tecili dolmak uzere olan bir ogrenci icin ne yapilacak? bu ogrenciye tecili dolmus olmasia ragmen eger 3 yariyi daha hak verilir ise yani 1.5 sene daha tecil verilirse bu sefer de bu ogrenci haksiz bir kazan yasamis olacaktir askerlik yonunden.. Yani durum budur. Avukat bir arkadasima sordum.

A

Akademik Forum

Guest
2016 bahar ayinda tezsiz yuksek lisansa baslayan bir ogrenciyi ele alalim.. ve bu ogrencimi erkek olsun. Simdi bu ogrencimize 3 yil tecil verildi. Yani 2019 bahar ayina kadar tecilli. Ancak bu yeni onergeye gore bu ogrencimizin onunde sadece 1.5 sene yani 3 yariyil var.. Dolayis iile tecili 2019 yilindan 2018 yilina dusecektir. Yani bir baska deyisle, 3 yari yilda tezsiz lisansini tamamlayamaz ise ilisigi kesileceginden oturu tecili dusecektir.. Ancak birde soyle birsey var.. 2013 bahar ayinda baslayip, 2016 bahar ayinda tecili dolmak uzere olan bir ogrenci icin ne yapilacak? bu ogrenciye tecili dolmus olmasia ragmen eger 3 yariyi daha hak verilir ise yani 1.5 sene daha tecil verilirse bu sefer de bu ogrenci haksiz bir kazan yasamis olacaktir askerlik yonunden..Yani durum budur. Avukat bir arkadasima sordum.

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz yl da ne kadar ücret yatıyorsunuz. Sadece tezli yl ucretlerimi kalktı devlet Üniversitelerinde. Ben tezsiz olanlarda ücretsiz biliyordum.

waters

Öğrenci
Ben lisans tecilimin bitmesine 6 7 ay varken yüksek lisansa başladım. Olası yüksek lisanstan atılma durumunda lisans mezuniyetimden dolayı hak kazandığım bu 6 7 ayı yeniden kullanabiliyor muyum yoksa bu sure yandı mı artık?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Yeni gelen yonetmelik ile beraber tezsiz yuksek lisans tecil suresi 1.5 seneye dusmus.. bu kanun ile hala tezsiz yuksek lisansa devam ederken(tecil hakkı surerken) kayıt sildirip 2. tezsiz yuksek lisansa baslarsak eski sistemde oldugu gibi 35 yasına kadar bu sekilde tecil yapabılmemıze ımkan saglıyor mu? Yoksa kanun bunun da onune gecti mi?

Tesekkur ederim

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Yeni gelen yonetmelik ile beraber tezsiz yuksek lisans tecil suresi 1.5 seneye dusmus.. bu kanun ile hala tezsiz yuksek lisansa devam ederken(tecil hakkı surerken) kayıt sildirip 2. tezsiz yuksek lisansa baslarsak eski sistemde oldugu gibi 35 yasına kadar bu sekilde tecil yapabılmemıze ımkan saglıyor mu? Yoksa kanun bunun da onune gecti mi?

gokayduran

Öğrenci
Merhaba,

waters

Öğrenci
Arkadaşlar peki olası bir atılma durumu olursa bu durumda da yeniden yuksek lisansa basvurdugumuz takdirde tecil olur mu ? Yani atılma ile kayıt sildirme arasında tecil yonunden fark olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
Acil yardım lütfen???

Arkadaşlar merhabalar durum biraz ciddi yardımcı olablirseniz sevinirim..Ben 2014 haziran ayında lisans eğitimimi bitirdim 2 yıl tecil hakkımı kullandım.Fakat geçtiğimiz yıl yüksek lisans başvurularım kabul edilmedi..Bu yaz en kötü tezsiz y.l başvurup tecil ettirmeyi düşünüyordum fakat askerlik belgesinde 18.06.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur diyor..En yakın y.l başvurusu haziranda olduğuna göre bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?? Yardımcı olabilecek cevaplayabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim....

ogzhntoker

Öğrenci
Merhaba benim için çok önemli bir soru

Askerlik durum belgesinde 31.03.2017 tarihine kadar askerlik yönünden bir yükümlülüğü yoktur yazıyor

Alt kısımda erteleme bitim tarihim 16.01.2017

Benim diploma tarihim 16.01.2015

Şİmdi ben bahar döneminde yükseklisansa başvurmak istesem okul başvuru tarihi 16.01.2017 den sonra ise örneğin 25.01.2017 gibi yükseklisans tecilimi askerlik şubesi kabul eder mi yoksa güz döneimnde yükseklisansa başvurmam mı gerekli ?

engere

Öğrenci
31.03.2017 'e kadar bir yükümlülüğün olmadığı için gelecek yıl bahar döneminde başvuru yapabilirsin.Bağlı olduğun enstitü erteleme işlemlerini gerçekleştirecektir.
16.01.2017 tarihi geldiğinde ise askerlik durum belgende 'sınıf ve tertibat bekliyor' ibaresiyle karşılaşırsın.Bunun anlamı tekrar erteleme hakkını kullanmayacaksan 31.03.2017'e kadar askerlik şubesine başvuru yapmanın zorunlu olduğudur.