Masiva hocam çok teşekkür ederim yanıtınız için. 35. madde ile görevlendirilen ve 2214 a bursunu kazananlar kadrolarının bulunduğu üniversiteden izin alma sürecinde nasıl bir yol izlediklerini yazabilir mi??
Merhabalar,
Ben 35. Madde ile kadromun olduğu üniversiteden başka bir üniversitede görev yaparken kazandım.
Enstitüye verdiğim görevlendirme dilekçesi Enstitü Yönetim Kurulu'ndan geçtikten sonra Personel Daire Başkanlığı kadromun bulunduğu üniversiteden görevlendirme için görüş istedi. Diğer üniversitede yazı Genel Sekreterlik, Personel Daire Başkanlığı, Fakülte, Bölüm Başkanlığı yolunu izledi. Bölüm başkanının olumlu görüşü, Fakülte Yönetim Kurulu'ndan ve Üniversite Yönetim Kurulu'ndan geçip görevli olduğum üniversiteye geldi. Üniversitede Yurtdışı Görevlendirme Komisyonu toplanıp olumlu görüşü ile Üniversite Yönetim Kurulu'nda görevlendirme onayı için gündeme alındı. Rektörlük oluru tarafıma iletildi.
Onaylar için dilekçenizi verirken kadronuzun olduğu yerdeki bölüm başkanınız ve dekanınızla mutlaka görüşün. Benim bir an önce doktoramı tamamlayıp dönmemi istiyorlardı, ancak durumumu anlatınca son derece yardımcı oldular. Fakülteye evrakın girişi ile çıkışının arasında 2 gün geçmemişti.
Süreci hızlandırmak isterseniz her adımda memurlarla konuşmanız, yardımlarını istemeniz, hatta varsa evrakınıza önce bakılması için birilerini araya koymanız falan gerekir. Çünkü belgeler elektronik olarak gittiği için sorumlu kişilerin izinde, görevde, derste, vs. olmaması gerekiyor. Yerlerinde olmasalar da sizin evrakı uzaktan imzalayıp memurlarına haber verip öne alarak işlemini yaptırıyorlar. 5 dakikalık bir konuşma ile 15 dakikada 3 birimi geçebilen evrak, müdahale etmezseniz 2-3 haftada zor geçebiliyor.
Görevlendirme onayından sonra vize ve burs başlatma işlerini halledebiliyorsunuz. O yüzden bu süreci hızlı çözmek önemli. Bileti TÜBİTAK karşıladığı için ekonomi sınıfı biletler belirlenmiş ücret sınırlarını kolay kolay aşmıyor. Ancak uzun süreli gidiş olduğu için vize gerekecektir. Randevu ve vizenin çıkması oldukça stresli olabiliyor.