Tübitak 2214-A 2019/1. Dönem Doktora Sırası Araştırma Bursu

orta123

Öğrenci
Herkese merhaba. Önceki yıllarda Tübitak yurtdışı doktora sırasını kazanan arkadaşım artık destek sürelerinin azaltıldığını söyledi. Böyle bir durum söz konusu mu? 2214 a'yı kazananlar istediğiniz destek süresinde bir değişiklik yapıldı mı?(daha az süreyle burs kazanma gibi)
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cula

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

ABD için burs kazananlar vize işlemleri ile ilgili bilgi verebilirler mi? SEVIS ve DS-2019 formu süreci ile ilgili nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?

Hocam Merhaba,
YUDAB ile ABD ye geldim. Süreci başlatabilmek için Hocayla iletişim kurmuştum. O da beni bölüm sekreterine yönlendirdi. Bölüm sekreterinin talimatlarına göre hareket ettim. Sorunsuz hallolmuştu.

glzbk

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam. Ben de mail attım bazı bilgileri istediler. Bu bilgilerle formu hazırlayıp göndereceklermiş. Umarım kolay hallolur işlemlerim. Siz hangi şehirdesiniz hocam?

orta123

Öğrenci
Herkese merhaba. 2214 doktora sırası için başvuru yaptığım bir üniversite "Visiting Scholar" isteğimi kendi kriterlerini karşılamadığını belirterek reddetti. Visiting scholar olacak gelecek kişilerin en az dr. ünvanına sahip kişiler olması gerektiğini belirtmişler. Bu durumda "visiting researcher" başlığını tercih etmem daha mı doğru olur farklı üniversitelere başvururken?
İkinci olarak da "visitining scholar" başlığını yazsam da kendimi, çalışmalarımı ve oraya gidiş amacımı belirten bilgilendirme metnimde dr. öğencisi olduğumu belirtmiştim. Bu nedenle red gerekçesi ilginç geldi. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz??Kabul almak için hatalı ya da yanlış izlediğim bir yol mu var?? Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Cula

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam. Ben de mail attım bazı bilgileri istediler. Bu bilgilerle formu hazırlayıp göndereceklermiş. Umarım kolay hallolur işlemlerim. Siz hangi şehirdesiniz hocam?

Umarım Hocam,
Ben ekimde işlemlere başladım Kasım 16 da North Carolina ya geldim. Vize için randevuyu ileri bir tarihe alın şimdiden. Yetişmezse eğer DS 2019 ertelersiniz gününü

karmate

Öğrenci
arkadaşlar ben tüm evrakları hazırladım fakat nereden başvuracağımı bilmiyorum bursu başlatmak için, içinizde süreci bilen var mı? evrakları yüklediğimiz bir sekme mi var yoksa postayla mı başvuracağız?

glzbk

Öğrenci
Umarım Hocam,
Ben ekimde işlemlere başladım Kasım 16 da North Carolina ya geldim. Vize için randevuyu ileri bir tarihe alın şimdiden. Yetişmezse eğer DS 2019 ertelersiniz gününü

Teşekkür ederim. DS 2019 formu ne kadar sürede size ulaştı? Ona göre vize için randevu alayım hocam.

orta123

Öğrenci
Herkese merhaba. Öncelikle yarımcı olursanız çokk sevinirim. Yurt dışında bir üniversite ile skype ya da zoom üzerinden bir görüşme yaptınız mı acaba 2214 bursu için??? görüşme yapanla deneyimlerini aktarabilirler mi acill olarak. Bu konu hakkında en ufak bir deneyimim yok. Bu nedenle görüşmenin olumsuz sonuçlanmasından korkuyorum açıkçası. Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

oysim

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam Merhaba,
YUDAB ile ABD ye geldim. Süreci başlatabilmek için Hocayla iletişim kurmuştum. O da beni bölüm sekreterine yönlendirdi. Bölüm sekreterinin talimatlarına göre hareket ettim. Sorunsuz hallolmuştu.

Hocam merhabalar, ben de universiteye vize formlari icin bilgi verme surecindeyim. Bana destek aldiginiz devlet kurumu J-1 vizesini zorunlu tutuyor mu diye sordular, Tubitak'a sordugumda vize islemlerinden kurumumuz sorumlu degildir seklinde bir cevap alabildim sadece. Amerikadakiler hem J-1 hem de F-1 alabilecegimi soylediler. Fakat benim de bildigim hep DS-2019 formu ile J-1 vizesine basvuruluyor. Bu konuda bir bilginiz var mi acaba? F-1 vizesi alsam sonradan Tubitak bir sikinti cikarir mi veya surecte bir sorun cikar mi.
Cok tesekkurler

orta123

Öğrenci
ACİL!!! TÜBİTAK 2214 A İle Yurt dışına eşimizin de gelebilmesi için gideceğimiz üniversiteye bilgi vermemiz gerekiyor mu? yoksa bilet vs. kendimiz karşılayacaksak doğrudan vize ile mi hallediyoruz?? Lütfen bilenler yanıtlayabilir mi??

Teşekkür ederim yanıtlarınız için

Masiva

Öğrenci
ACİL!!! TÜBİTAK 2214 A İle Yurt dışına eşimizin de gelebilmesi için gideceğimiz üniversiteye bilgi vermemiz gerekiyor mu? yoksa bilet vs. kendimiz karşılayacaksak doğrudan vize ile mi hallediyoruz?? Lütfen bilenler yanıtlayabilir mi??

Teşekkür ederim yanıtlarınız için

Hocam ben eşimle gideceğim. Bu konu ile gidilecek üniversitenin bir ilgisi alakası yok kesinlikle. Onlar sadece sizinle ilgileniyor ister anne babanızla gelin ister eşinizle ister partnerinizle :) Buna takılmıyorlar. Keza tubitak da takılmıyor. Hatta tubitak şöyle de bir güzellik yapıyor eşinizle gidecekseniz eşinizin bilgilerinizi de sisteme giriyorsunuz başvuruda, bu şekilde eşiniz için gidiş dönüş uçak biletini de karşılıyor.
Bu arada ben zoom ile mülakat gerçekleştirdim, sanırım yine siz sormuştunuz. Bu mülakat 40dk kadar sürdü. Önce kendimden bahsetmemi sonra ise çalışmalarımdan bahsetmemi istediler. (Daha öncesinde zaten mail üzerinden detaylı yazışmıştık.)Akabinde analiz yöntemleri vs biraz teknik sorular sordular şu programı duydun mu bu yöntemi biliyor musun gibi. Daha sonra kendi projelerinden çalışmalarından ve benim hangi kapsamda dahil olabileceğimden bahsettiler. Bu arada ben 1 kişiye yazdım ama görüşme o kişinin de dahil olduğu bir projenin proje yöneticileriyle gerçekleşti.Bir de benim onlardan ne gibi beklentilerim olduğunu sordular. Böyle daha çok akademik, gelme niyetim ve geldiğimde neler yapabilirim üzerinde şekillendi diyebilirim konuşma. Sonunda ise biz seninle konuşmaktan keyif aldık çalışmalarımız zaten örtüşüyor vb onure edici bir şekilde bir kapanış yaptılar. Böyle güzel bir anı olarak da kaldı bende. Umarım sizin için de iyi geçer. Cesaretli durursanız birçok şey olumlu bir şekilde hallolacağı kanısındayım. Kolaylıklar.

finduilas

Profesör
Esinizle birlikte gidecekseniz gidilecek universitenin alakasi var. Esinizin vize alabilmesi icin okulun esinize de DS-2019 belgesi gondermesi gerekiyor, bu yuzden esinizin bilgilerini de okula vermeniz gerek. Okul DS-2019 gondermek icin bankada belli bir miktar para gostermenizi istiyor. Bu miktar her okula gore degisir.

Cula

Öğrenci
Teşekkür ederim. DS 2019 formu ne kadar sürede size ulaştı? Ona göre vize için randevu alayım hocam.
Hocam Merhaba,
Burs ağustosta açıklandı. Paranın okula gelmesini bekledim. Açıklanınca gideceğim okulu ve Hocayı bilgilendirdim. Benden bazı bilgileri doldurmamı istediler DS 2019 formunu yollayabilmeleri için bu bilgileri doldurmanız gerekiyor. Sonrasında vize ofisi sizinle mailleşmeye başlıyor. ABD de yaşam masrafını karşılayıp karşılamayacağınızı öğrenmek amaçlı sorular soruyor. Siz o sürece girdiniz mi? Eğer başladıysa belgenin gelmesi uzun sürmüyor. Vize randevusu için DS 2019 formunu beklemeniz gerekiyor. Çünkü o formda yazan numaraya ihtiyacınız olacak

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhabalar, ben de universiteye vize formlari icin bilgi verme surecindeyim. Bana destek aldiginiz devlet kurumu J-1 vizesini zorunlu tutuyor mu diye sordular, Tubitak'a sordugumda vize islemlerinden kurumumuz sorumlu degildir seklinde bir cevap alabildim sadece. Amerikadakiler hem J-1 hem de F-1 alabilecegimi soylediler. Fakat benim de bildigim hep DS-2019 formu ile J-1 vizesine basvuruluyor. Bu konuda bir bilginiz var mi acaba? F-1 vizesi alsam sonradan Tubitak bir sikinti cikarir mi veya surecte bir sorun cikar mi.
Cok tesekkurler

Hocam Merhaba,
Bizler ziyaretçi araştırmacı olduğumuz için vizeye J1 statüsünde başvurmamız gerekiyor. F1 vizesi lise, üniversite ve dil öğrenimine katılım sağlayanlara veriliyor. Bizim gibi Doktora ya da Post doc için gelen herkesin J1 vizesine başvurması gerekiyor

- - - Güncellendi - - -

Siz hangi şehire ne kadarlığına geleceksiniz?

Derya01

Öğrenci
Herkese merhaba,

Ben de Tübitak 2219 yurtdışı araştirma bursunu kazandım.
Evrakları hazırliyorum ve benim sorunum kefalet senedi ile ilgili. Bu konuda 2 sorum olacak:

1. 6 yıl önce aynı bursla yurtdışına giden bir arkadaşıma kefil olmuştum ve işyerimizde imza işlemleri tamamlanmıştı, kefil olarak benim notere gitmem gerekmemişti. Oysa bugün notere sorduğumda kefillerin mutlaka buraya gelmesi gerekiyor, dedi. Üstelik işlemler en az 1 saat sürer, dedi. Bu işlemleri yapmış olan var mı, kefilleri
notere götürmek şart mı?

2. Evli kişilerin eşlerinin de onay için notere gitmesi gerekiyormuş. Bu durumda kefil bulmak çok zor olacak. Çare olarak benimle aynı durumda olanlarla karşılıklı kefil olabiliriz diye düşündüm. Biliyorum, tanımadığımız birine kefil olmak zor ama karşılıklı bilgi alabiliriz. Bu konuyla ilgilenenler benimle iletişime geçebilirler.

Hepimize kolaylıklar dilerim.