YLSY Sıkça Sorulan Sorular

haritaci1

Öğrenci
Arkadaslar Merhaba,

2013 YLSY de BOTAS in kontenjan bildirmemesinin sebebi nedir arkadaslar ihtiyac olmadigi icin mi bildirmediler yoksa baska bir secme yontemi mi belirlediler ?

Tesekkurler.

meakdogan

Öğrenci
Hocam bugün ösym kılavuzdaki her şubesine yatırılır yazan bankalardan birine gittim. Ylsy için para yatıracağım dedim baktılar listede ylsy bulamadılar. Benzer bi sorun yaşayan var mı? Şu an ösym nin siteden kılavuza da giremiyorum meraklandım..

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

1-evet tezli yapıyorsunuz döndüğünüzde doktoraya başlayabilirsiniz. Doktorayı yurtdışında da tamamlayabilirsiniz(kabul almanız durumunda)

1-hocam şimdi yuksek lısans yapıp geri döndük , direk zorunlu hızmet mı yapacağız yoksa doktora yapmamıza ızın verılır mı ?

2- atanacağım üniversite doktora eğitimi verilmiyor başka bir unıversite de mı devam edecem ? şayet öyle olursa aratırma görevlisi maaşı mı alacağım yoksa normal bir öğrenci gibi mi burs mu alacağım ?

magicland

Öğrenci
hocam meb tablo 1'den tercih yapacağım, meb yüksek lisans artı doktora için mi gönderiyor, yoksa sadece yüksek lisansa mı? sadece yl ise tercih yapmayacağım, meb'e mail attım ancak cevap yok, şimdiden .çok teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

yök'ün sitesinde var kardeş

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba bu yıl temmuz ayında alım yapılacak mı acaba?
Evet
Hocam, bu 4lük sistemdeki not ortalamasının 100lük sistemdeki karşılığını nasıl öğrenebiliriz?
YÖK Not Çevrimi | Yüksek Lisans 2013-2014
hocam meb tablo 1'den tercih yapacağım, meb yüksek lisans artı doktora için mi gönderiyor, yoksa sadece yüksek lisansa mı? sadece yl ise tercih yapmayacağım, meb'e mail attım ancak cevap yok, şimdiden .çok teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

yök'ün sitesinde var kardeş

Bakınız Genel bilgiler 1-5: "Kamu kurum ve kuruluşlarının adına öğrenim gören öğrencilerin, yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra bir üst öğrenim görmeleri, kurumlarınca uygun bulunması halinde mümkün olabilecektir. "

Gokhan_61

Öğrenci
Hocam iki sorum daha var:

birincisi askerlik durumu konusunda. askerlik şubesinden okuldan mezun olduktan sonra askerliğin tecili için bir belge almıştım. "aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, ... tarihine kadar askerlik işlemleri yönündn bir sakıncası yoktur" yazıyor. bu askerlik durumu açısından sevk tehirli mi yoluyor yoksa sevk tehirsiz mi?

ikincisi de aday işlemleri sisteminde nüfusa kayıtlı olduğu yer il/ilçe karşısında otomatik olarak önce ilçe sonra il yazıyor :) bu bir sıkıntı teşkil eder mi?

ayşemmm

Öğrenci
Merhaba Nazmi hocam, ben matematik mezunuyum ve pedagojik formasyona sahibim. Matematik öğretmenliği branşında tercih hakkım var mıdır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

sinemaa

Öğrenci
Meb e bağlı olarak gidenler döndüklerinde meb de ne görev yapıyorlar araştırma görevlisi kadrosuna girmeleri mümkün mü?

hayır. meb'de uzman veya düz memur olarak çalışıyorsunuz. sonradan kendiniz ilanlara başvurup atanırsanız araştırma görevlisi olursunuz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

BusrhaK

Öğrenci
Merhaba. Benim merak ettiğim gönderilen ülkeler kısmının üniversite ile anlaşılırsa değiştirme olanağının olup olmaması. ABD var ama İngiltere yok. Yani ne olur sanki ABD yerine İngiltere olursa. Bunun gibi ülke değiştirmiş birileri var mı acaba?

bb.

Öğrenci
1-hocam şimdi yuksek lısans yapıp geri döndük , direk zorunlu hızmet mı yapacağız yoksa doktora yapmamıza ızın verılır mı ?

2- atanacağım üniversite doktora eğitimi verilmiyor başka bir unıversite de mı devam edecem ? şayet öyle olursa aratırma görevlisi maaşı mı alacağım yoksa normal bir öğrenci gibi mi burs mu alacağım ?

Hocam üniversite adına giderseniz doktora yapma hakkınız var. Y.lisansınızı bitirip yurtdışından doktora kabulü almanız durumunda bi sıkıntı olmaz. Bu durum atandığınız üniversite ile değil bursla alakalıdır. Siz doktora yapacaksanız ve kabul almışsanız bursunuz devam eder. Yani doktora yapmanıza -özel bir durum yoksa- üniversitenizden bir sıkıntı çıkmaz ŞEKLİNDE BİLİYORUM KUZENİMDEN.

Doktoranızı Türkiye de yapmak isterseniz atandığınız üniversitede başlayabilirsiniz.

2.sorunuz hakkında net bir bilgim yok gereksiz bir yorum yapmak istemem. Ama Türkiye ye döndükten sonra burs biter araştırma görevlisi maaşı alırsınız diye düşünüyorum.