YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
ALIM KRİTERLERİYLE İLGİLİ SORU VAHDET HOCAYA TWİTERDA SORULDU. OLMA İHTİMALİ VAR DİYOR. BUGÜNKÜ YAYINDA DA AKADEMİK PUANLAMA ÖNERDİKLERİNİ SÖYLEDİ. BAZI ÜNİVERSİTELERDE ALIM SAYISININ DÜŞECEĞİNİ BELİTTİ. EĞER ALIM KRİTERLERNE BİR LİYAKAT ESASI GETİRİLMEZSE BİZ LİYAKATLE GİRMEYE ÇALIŞAN KİŞİLER ALIM SAYISI DÜŞTÜKTEN SONRA KADRO ALMAYI RÜYAMIZDA GÖRÜRÜZ. ÖNCEDEN BİLE 10 KADRONUN BİRİNDE HAKEDEN GİRİYORSA O 1 BİLE KALMAZ. BUDA TWİTER LİNKİ İSTEYEN OKUYABİLİR. https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1042809085891174400

enerjim

Öğrenci
Görüştüğüm tüm eski- yeni üniversite yöneticileri yök ün bu işi son zamana kadar sarkıtacağını ve yine eline yüzüne bulaştıracağını(bilinçli olarak yapılabileceğini söyleyenler var) yönetmelik çıksa bile sürecin uzayacağını ve sürekli düzenlemeler olacağını söylüyolar. Yök ün yetki devri konusunda istekli olmadığını, C.b karsı cıkamadıkları için ses edemediklerini ve ayak sürüyeceklerini söylüyolar.
Haftayada bişey olmaz bence kasımın 6sı 7si gibi anca açıklanır. Beklediğimize değecek bi değişiklikte olmayacak gibi. Boş yere 5 ayımızı yemiş olacaklar. Bu salak kurumunda çalışanı olmaya çalışıyoruz bu da ayrı bir paradox.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yönetmelik ve ilanlar konusunda dün (Cuma) bir haber alabildiniz mi hocam?

Yok hocam.

- - - Güncellendi - - -

[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] merakımdan soruyorum, Cumhuriyet Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor alanında YL yapıyorsun herhalde??

Evet hocam.

- - - Güncellendi - - -

ALIM KRİTERLERİYLE İLGİLİ SORU VAHDET HOCAYA TWİTERDA SORULDU. OLMA İHTİMALİ VAR DİYOR. BUGÜNKÜ YAYINDA DA AKADEMİK PUANLAMA ÖNERDİKLERİNİ SÖYLEDİ. BAZI ÜNİVERSİTELERDE ALIM SAYISININ DÜŞECEĞİNİ BELİTTİ. EĞER ALIM KRİTERLERNE BİR LİYAKAT ESASI GETİRİLMEZSE BİZ LİYAKATLE GİRMEYE ÇALIŞAN KİŞİLER ALIM SAYISI DÜŞTÜKTEN SONRA KADRO ALMAYI RÜYAMIZDA GÖRÜRÜZ. ÖNCEDEN BİLE 10 KADRONUN BİRİNDE HAKEDEN GİRİYORSA O 1 BİLE KALMAZ. BUDA TWİTER LİNKİ İSTEYEN OKUYABİLİR. https://twitter.com/VahdetOzkocak/status/1042809085891174400

Bana kalırsa bunlar spekülasyondan ibaret ama olabilir mi olabilir tabi.

- - - Güncellendi - - -

Aldığımız duyumlar, tahminimiz, kulislerde ve rektörlüklerde konuşulanlardan yola çıkarak, KİŞİSEL KANAATİM haftaya yönetmeliğin %99 çıkacağı yönündedir. Bu benim şahsi düşüncem ve yorumumdur. Otorite değildir. Kimse inanmak zorunda da değildir. Kimseye umut tacirliği yapmak gibi de bir derdim yoktur çünkü bundan herhangi bir kazanç elde edeceğimi sanmıyorum. Saygılarımla.

onuronur

Öğrenci
en başından belirttiğim gibi zaten norm kadro yönetmeliğin birkaç gün veya haftada çıkması mümkün değildi. sonuçta tüm üniversitelerin alım sistemi yenileniyor. defalarca toplantılarda tartışılacaktır bu değişim. tek korkum norm kadronun kısıtlayıcı olup olmayacağı. onu da ancak çıkınca görürüz. fakat burada hala alım kriterlerinde bir değişiklik olacağı endişesi var. eğer alım kriterlerinde bir değişiklik olacaksa o iş bu yönetmelikle olmaz. alım kriterlerinde değişiklik sadece atanma ve yükselme ölçütlerinde olur. norm kadro sadece sayıları belirlemek için somut rakamlar. ben normalde direkt öğrenci sayısına endeksli hoca sayısı belirleneceğini düşünüyorum. umarım sayıları çok kısıtlayıcı tutmazlar şeklinde de bir endişem var.

Son düzenleme:

LEO

Öğrenci
Vahdet bey alım kriterlerinde değişiklik olma ihtimali var demiş hep ihtimal,, süreci en başından bu yana takip ediyoruz,
norm kadro yönetmeliğinin alım kriterlerinde bir değişiklik içermesi saçma olmaz mı ? herkes ucu açık konuşuyor ki olabilir çıkabilir yapabilir.......... kimsenin net bir şey bildiği yok bu çok açık ve net, norm kadronun ne olduğunu bilen yeni yönetmeliğinde alım kriterleriyle alakalı olmadığını bilir , 3 hafta içerisinde açıklanacak bu yönetmelik, iyice bıkkınlık geldi şu hoca bunu dedi bu hoca bunu dedi hepsi hikaye,,, az kaldı sabretmekten başka çare yok ,

K

Kefali

Guest
Bir yolu var

Bu iş daha çok uzayacak. Bu kesin. Devletin tasarrufa ihtiyacı var. Şu an için elindeki atıl personeli eritme yoluna girecektir. Yeni alım olmayacak gibi duruyor veya çok zorunlu durumda alım yapılacak.

DOKTORALI

Öğrenci
en başından belirttiğim gibi zaten norm kadro yönetmeliğin birkaç gün veya haftada çıkması mümkün değildi. sonuçta tüm üniversitelerin alım sistemi yenileniyor. defalarca toplantılarda tartışılacaktır bu değişim. tek korkum norm kadronun kısıtlayıcı olup olmayacağı. onu da ancak çıkınca görürüz. fakat burada hala alım kriterlerinde bir değişiklik olacağı endişesi var. eğer alım kriterlerinde bir değişiklik olacaksa o iş bu yönetmelikle olmaz. alım kriterlerinde değişiklik sadece atanma ve yükselme ölçütlerinde olur. norm kadro sadece sayıları belirlemek için somut rakamlar. ben normalde direkt öğrenci sayısına endeksli hoca sayısı belirleneceğini düşünüyorum. umarım sayıları çok kısıtlayıcı tutmazlar şeklinde de bir endişem var.

alım kriterleri nasıl yönetmelik değişikliğiyle olmuyor onur bey. Söylediğiniz atanma ve yükselme ölçütleride yönetmelik altında zaten. örnek: fakültelerde öğretim görevliliği için yüksek lisans şartı değiştirildiğinde bakınız nerde değişiklik yapılmış. yada araştırma grevliliğinde gelen değişiklerde. Çok emin konuşuyorsunuz bide. Eğer dediğiniz gibi olsaydı vahdet hoca olsun bizim gibiler olsun bu kadar bu konunun içeriğini bilmiyoruz diye kendimizi yırtarken şu açıklama gelirdi diye düşünüyorum bende. Norm kadro yönetmeliği sadece alım sayısıyla alakalı bir yönetmelik olacaktır diye. yökün mevzuat kısmında norm kadro yönetmeliği çıktıktan sonra eğer söyledikleri yetki devri gerçekse birçok değişiklik yapılması gerekiyor zaten.

onuronur

Öğrenci
ben alım kriterlerinde değişiklik yönetmelik ile olmaz demiyorum ki yazımda. siz nereden bu kanıya vardınız. ben şunu dedim "atanma şartlarında değişiklik bu norm kadro yönetmeliği ile olmaz" diyorum. bu sonuca nereden varıyorum?

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20146459.pdf

Mevzuat Bilgi Sistemi

norm kadro kendi başına bir rakamsal kadro düzenlemesidir. alım kriterleri için ayrı yönetmelikler vardır. şimdi öğretim elemanı atanma ve yükselme yönetmeliği dururken norm kadro yönetmeliğinde mi ales'ten şu puan almış olmak diye şart getirilecek?

DOKTORALI

Öğrenci
ben alım kriterlerinde değişiklik yönetmelik ile olmaz demiyorum ki yazımda. Siz nereden bu kanıya vardınız. Ben şunu dedim "atanma şartlarında değişiklik bu norm kadro yönetmeliği ile olmaz" diyorum. Bu sonuca nereden varıyorum?

http://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/3.5.20146459.pdf

mevzuat bilgi sistemi

norm kadro kendi başına bir rakamsal kadro düzenlemesidir. Alım kriterleri için ayrı yönetmelikler vardır. şimdi öğretim elemanı atanma ve yükselme yönetmeliği dururken norm kadro yönetmeliğinde mi ales'ten şu puan almış olmak diye şart getirilecek?

hocam ona bakacak olursanız norm kadro olayıda zaten olan bişeydi. Ne yapacaklardı yada ne diceklerdi. Mesela norm,atama, yükselme yönetmeliğimi diceklerdi. Yani şöyle bir durum var bende buradan yola çıkarak değişiklik olabilir diyorum. Yani yetki devrini alım sayılarını belirleyen bir yönetmelikle mi yapacaklar. Yani bu size mantıklı geliyormu? üniversitelere yetki verilmemesinin sebebi norm olayımıydı? Biz sayıyı beliredik artık tamam yetki sizde mi dicekler.

onuronur

Öğrenci
evet. çünkü artık yök'ün üniversitelere kadro verme yetkisi kaldırıldı. yök, akademik atanma ve yükselme ölçütlerini elinde tutacak, üniversitelere bu şartlarda kaç öğretim elemanı alabileceklerini bu norm kadro yönetmeliği ile söyleyecek. sonra üniversiteler de yök kapısı çalmadan yök'ün belirttiği şekil şartlarında ve sayılarda öğretim elemanı alacaklar.

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu iş daha çok uzayacak. Bu kesin. Devletin tasarrufa ihtiyacı var. Şu an için elindeki atıl personeli eritme yoluna girecektir. Yeni alım olmayacak gibi duruyor veya çok zorunlu durumda alım yapılacak.

evet devam eden ogretim uyesi alimlarini ve meb’e 4000 ogretmen alimini Çin Halk Cumhuriyeti devleti yapiyor zaten, cok haklisiniz.

DOKTORALI

Öğrenci
evet. çünkü artık yök'ün üniversitelere kadro verme yetkisi kaldırıldı. yök, akademik atanma ve yükselme ölçütlerini elinde tutacak, üniversitelere bu şartlarda kaç öğretim elemanı alabileceklerini bu norm kadro yönetmeliği ile söyleyecek. sonra üniversiteler de yök kapısı çalmadan yök'ün belirttiği şekil şartlarında ve sayılarda öğretim elemanı alacaklar.

hocam ne kadar basite indirgiyorsunuz. yökten izin alırken bile şu yönetmelikle üniversitlerin çoğu akraba,eş,dost yuvası oldu. millet çıkıyor akademik yapı çöktü bilim üretim olmuyor diye kendini yırtıyor. aynı yönetmelikle sen kalkar bide dersen ki bu yönetmelik devam bendende izin alma kafana göre cık ilana. insana doktorayı bıraktırırlar. böyle bi saçma düzen olabilir mi? vahdet hoca olsun yada akademideki diğer saygın hocalarımız olsun zaten bu durumdan şikayetçiler. eğer yetki verilip de yönetmelik değişmezse kaos olur. kimse kadro falan alamaz dayısı olmadan.

onuronur

Öğrenci
şu anda üniversiteler kişiye özel ilana çıkıyor. hangi ilana başvurma şansımız var? aynı sistem norm kadro çıkınca da devam edecektir. yani daha kötüye giden bir şey olmayacak. yine üniversiteler kendilerine tahsis edilen kadro sayılarına göre kişiye özel ilan açacaklar şu anda olduğu gibi. gönül ister ki sistem iyiye gitsin. o iş için fazla iyimser olmak lazım. Cumhurbaşkanı çıktı "yrd doç'luk kalkacak, doktora bitirenler daha çabuk doçent olacak" dedi. Yök sadece ismini doktor öğretim üyesi olarak değiştirdi. eski sistem devam ediyor. dolayısıyla bu ülkede değişimler kolay olmuyor.

benim anlamadığım yök'ün üniversitelere kadro verme yetkisi kaldırılmışken, yeni çıkacak olan yönetmelik sadece norm kadroyu belirlemeye yönelikken neden insanlar alım kriterlerinde bir değişim olacağını düşünüyor? cumhurbaşkanlığı kararnamesinde veya gündemde öğretim elemanı atanma ve yükselme yönetmeliğinde bir değişiklik yapılacağı söylenmedi şimdiye kadar. sadece norm kadro yönetmeliği çıkartılacağı söylendi. bunun örnekleri de 2 üstte gönderdiğim örnek norm kadrolarda mevcut.

Son düzenleme:

mkaan2016

Öğrenci
Hiç kimse boşuna umutlanmasın. Her hafta bu hafta çıkacak diye diye zaten neredeyse Kasıma geldik. Bence artık 60 günün dolmasını bekleyelim. Her hafta aynı umutla başlayıp hüsranla sona ermesinden bıktım :( Gerçi 60 günün sonunda çıkacağını da pek sanmıyorum artık o kadar umutsuzum!!

kadirk

Öğrenci
Hocalarım aklıma bir şey takıldı?

Hani diyorsunuzya 4000 kadro 2018 de var peki bu cıkan yönetmelik bu seneki sayıyı etkileyecekmi yani o 4000 kadro ne olacak?

2019 yılında geçerli olma ihtimali yopkmu?

onuronur

Öğrenci
Hocalarım aklıma bir şey takıldı?

Hani diyorsunuzya 4000 kadro 2018 de var peki bu cıkan yönetmelik bu seneki sayıyı etkileyecekmi yani o 4000 kadro ne olacak?

2019 yılında geçerli olma ihtimali yopkmu?

burada hepimiz varsayımlarla konuşuyoruz. o yüzden kesin kanıya varamıyoruz. fakat ben şunu söyleyebilirim; o 4000 kadronun hükmü norm kadro yönetmeliğinden sonra ortadan kalkıyor. çünkü üniversiteye öğrenci sayısınına göre akademisyen sayısı belirlenecek. yeni norm kadroya göre akademisyen eksiği varsa üniversite alım yapar, eğer akademisyen fazlası varsa alım yapamaz. yani norm kadrodan sonra üniversiteler 2000 kişi de alabilir, 6000 kişi de alabilir. Ayrıca her sene şu kadar alım yapılacak uygulaması da ortadan kalkar norm kadroyla. Üniversiteler norm kadroya göre açıkları varsa o oranda sürekli alım yaparlar. eğer açıkları yoksa asla alım yapamazlar.

Son düzenleme:

qrace07

Öğrenci
burada hepimiz varsayımlarla konuşuyoruz. o yüzden kesin kanıya varamıyoruz. fakat ben şunu söyleyebilirim; o 4000 kadronun hükmü norm kadro yönetmeliğinden sonra ortadan kalkıyor. çünkü üniversiteye öğrenci sayısınına göre akademisyen sayısı belirlenecek. yeni norm kadroya göre akademisyen eksiği varsa üniversite alım yapar, eğer akademisyen fazlası varsa alım yapamaz. yani norm kadrodan sonra üniversiteler 2000 kişi de alabilir, 6000 kişi de alabilir. Ayrıca her sene şu kadar alım yapılacak uygulaması da ortadan kalkar norm kadroyla. Üniversiteler norm kadroya göre açıkları varsa o oranda sürekli alım yaparlar. eğer açıkları yoksa asla alım yapamazlar.
Sizin söylemleriniz varsayım değil mi şimdi? [emoji4]
"Fakat ben şunu söyleyebilirim" sözünüzün üzerine yapıyorum bu yorumu.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu alana bir cevap yazın...