YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Varuna

Öğrenci
Umarım biri en kısa sürede çıkıp açıklama yapar. Konuyu hem memurlar.net forumundan hem de buradan takip ediyorum ne yazık ki kimse ihtimaller dahilinde bir şey söyleyemiyor. Elbet bu konuyla ilgili kadro ilanlarının çıkmasını bekleyen okullara açıklama yapılmıştır. Bu konuda haberi olan biri varsa yazar değil mi? Yoksa gündem atamaların ne şekilde yapılacağı, hangi şartların konulacağı değil ne zaman yeniden başlayacağı olmalı!
 
D

Diego Maradona

Guest
Aynen ilanlar ne zaman yeniden baslayacak? Gündem bu olmali.. Sürüncemede kalmasi olumsuz bir durum.
 

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu nasıl iştir anlamadım. İlanların da elinden alınmasıyla neredeyse işlevsiz bırakılan YÖK bugünkü resmi gazetede kendi birimleri için hukukçu ilanına çıkmış. Gerçekten trajikomik. Birşeyler oluyor ve olan bitenin muhattabı olan bizler herşeyden habersiz bekliyoruz
 

ottoman25

Öğrenci
Sevgili arkadaşlar,
meselenin sadece ilan çıkmaması olduğunu düşünmüyorum asıl problem çıkan ilanlarında torpilli kişiler için açıldığı... Bütün iyi niyetinle çalışıp bir yerlere gelme amacın için hayatından ödün verip emek harcayıp belli şartları sağlamaya çalışıyorsun sonra açılan bir kaç kadroya başvurup masraflar yapıp gidip sınava giriyorsun bir umutla bekliyorsun sonucu. sonra bi bakıyorsun alınan kişi aynı il nufusuna kayıtl olamaz mı olabilir. sonra biraz daha derin araştırıyorsun tesadüfen alınan kişinin dayısı halası amcası eniştesi dedesi nenesi bi zıkkımı o üniversitede godoman sınıfına mensup birisi çıkıyor. ve daha da bakıyorsun ki familyasını üniversitenin çeşitli dallarına kurmuş kabileler....
Arkadaşlar,
en kötü merkezi sınav bile açıktan yapılan alımdan daha iyidir. sistem değişmeli. Hak eden hakkıyla kazanmalı kadrosunu. ÜNİVERSİTELERİMİZ BERBAT. Akademik konuda absürt bir övüncümüz var. hiç bir halta yaramayan kağıt parçalarından oluşan yayın sıfatı taşımayan teşvik ödemesi için üretilmiş çöplük bir akademi pörtföyümüz var. Bu durumun tek bir sebebi var . Oda bu familyalar!! kabiliyetsiz insanların bu kadrolara yerleşip araba markalarını yarıştırmasından kaynaklı. Bir an önce bu duruma el atılıp akademik atamaların merkezi sınav sistemleri ile alınması şart!!
Torpilsiz şeffaf bir şekilde ülkemi görmek ümidiyle.
 

tumua

Araştırma Görevlisi
ottoman25 hocam haklisiniz ancak daha once de okuduysaniz bunu tartistik konudan sapmayalim bu basligin altinda yeni bir gonderi oldugu zaman hepimiz acaba bir duyuru mu oldu heyecaniyla bakiyoruz. Rica ederim.
 

Varuna

Öğrenci
Ben de aynı fikirdeyim lütfen kadroların ne zaman ve nerede yeniden ilan edileceğini bilgisini konuşalım yoksa kimlerin hangi yollarla atandığı uzun süre konuşulacak bir konu bir ilanlar çıksın sonra yine tüm bunlar tartışılır.
 

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu konuda şuana kadar alabildiğim tek yanıt "yakında" oldu. Görünen o ki sadece bu mesele değil YÖK ün yapısal değişimi de yapılıyor bu arada inşallah yanılırım ama çok kısa sürede çözülecekmiş gibi gelmiyor bana..
 

parafiskalite

Yardımcı Editör
Yök’u arayıp konunun akıbetı hakkında bılgı almak ıstedıgımde, “unıversıte talepte bulunur, yök ılana cıkar” oldu. Dusunun artık yökun elınden kadro verme yetkısının alındıgını ve cumhurbaskanlıgına baglandıgını soyledıgım halde bana bu yanıtı verdıler. Ikı farklı gunde ıkı farklı kısıden bu cevabımı aldım. 2. Kez durumu tekrar ettıgımde konu ıle bılgımız yok, numaranızı verın gerı donus yapalım dedıler ve ıkısı de gerı donus yapmadı. Kurumun ıletısım merkezındekı calısanların boyle bır karardan nasıl haberlerı olmaz buna anlam veremıyorum. Artık ustelemıyorum arkadaslar. Usteledıkce stres oluyorum ama sonucunda hıcbır seye ulasamıyorum, muhattap alacagımız bılgılı bırı yok cunku. Her zamankı gıbı savunmasız bır sekılde bekleyecegız.
 

tumua

Araştırma Görevlisi
Ben de mail şeklinde YÖK'e ulaştım ancak cevap gelmedi hala. Yalnız şöyle bir durum var YÖK hâlâ bu meseleyi aşmak uzlaşmak için uğraşı içerisinde belki de o yüzden kesin bir şekilde konuşmuyordur telefonda görevliler.
Bunun haricinde ben kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Üniversiteler açılacak öğr. gör. vermesi gereken dersi en az dersi vermek için yarışa giren hocalar mı yapacak? Hayır. ya da Araştırma görevlilerinin işlerini Doçentler mi yerine getirecek ar. gör. ihtiyacı olan üniversitelerde? Bunun da cevabı hayır. İlla cumhurbaşkanı danışmanı/danışmanları bu konuya el atacaktır. Bakın arkadaşlar bu yard. doç.'tan dr. öğr.üyeliği de danışmanların telkinleriyle 2 haftada olmuştur. Aynı zamanda ilgili konu üzerine danışılacak ya da görüş bildirecek kişiler de üniversite hocasıdır. Dolayısıyla çok uzayacağını düşünmüyorum.
 

Mütemadiyen1

Öğrenci
Arkadaşlar ögrendiğim kadarıyla YÖK Personel Stratejisi ile ilgili bir rapor üzerinde çalışıyor. Bu rapor bütün ögretim elemanlarını kapsıyor. yakında bununla ilgili bir bildiri yayınlanacağını ögrendim. Ögretim görevlilerinin Sözleşme sıkıntılarını da çözecek bir süreçten bahsedildi. İşittiklerim bunlar. Bundan sonraki ögretim görevlisi alımlarını YÖK ün kendisi yapabilirmiş.
 

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar ögrendiğim kadarıyla YÖK Personel Stratejisi ile ilgili bir rapor üzerinde çalışıyor. Bu rapor bütün ögretim elemanlarını kapsıyor. yakında bununla ilgili bir bildiri yayınlanacağını ögrendim. Ögretim görevlilerinin Sözleşme sıkıntılarını da çözecek bir süreçten bahsedildi. İşittiklerim bunlar. Bundan sonraki ögretim görevlisi alımlarını YÖK ün kendisi yapabilirmiş.

Değerli arkadaşım birincisi bu bilginin kaynağı nedir keza çok mantıklı gelmedi bana şöyle ki; Öğretim Görevlilerinin sözleşme problemi derken ne kastedilmiş anlamadım o olsa olsa Ar.Gör.ler için olabilir, ikincisi YÖK'ün kendisinin Öğretim Görevlisi alması gibi birşey olamaz üniversitler özerktir kendi personelini kendisi atar.
 

Ar-Gör

Öğrenci
Bu arada DPB sadece Öğretim Üyesi (Prof, Doç ve Dr. Öğr Üyesi) alımlarını duyurmaya devam ediyor.. Ar-Gör ve Öğr-Gör ilanları şimdilik YÖKSİS'te de durduğuna göre sırf bu iki ünvan için bir değişiklik ya da hazırlık yapılıyor olması muhtemel!! Fırtına öncesi sessizlik mi dersiniz, yoksa tusunami öncesi denizin çekilmesi mi bilemem ama iyi bişey olmayacağı kesin gibi duruyor
 

agoodperson

Öğrenci
Başlarda ben de alım sisteminde vb. bir değişiklik olacağını düşünüyordum ancak artık farklı düşünüyorum.

Belki durumdan haberleri bile yoktur (YÖK, ilgili diğer kurumlar vb.). Zaten tüm ülke karışık, değiştirilen ve değiştirilmesi planlanan birçok şey var, bu konu akıllarına bile gelmiyor olabilir. Gündem bu denli yoğunken "yahu durun bir de şu öğretim görevlisi vb. kadrolarının detaylarıyla bir oynayalım diyeceklerini sanmıyorum.

Ayrıca, öğretim üyesi alımları zaten YÖK ilan sayfasında yayınlanmıyordu. Dolayısıyla orada bir değişiklik yok.

Eminim şu anda bazı üniversiteler ar. gör. ve öğr. gör. ilanı vermek istiyor ancak YÖK ilan sayfası dışında nerede yayınlayacaklarını bilmediklerinden bunu gerçekleştiremiyorlardır.

Yahu olay bu kadar basit olabilir mi diyebilirsiniz, bizim ülkede olabilir. Baksanıza, bazı arkadaşlar aramış konuşmuş, YÖK'ün haberi bile yokmuş durumdan. Sizce bilmezden mi geliyorlar, yoksa bilmiyorlar mı? Bence ikincisi.

Birçok şeyi değiştiriyorlardı, değişen yasayla arada bu da kaynadı işte. Kurunun yanında yaş da yandı. Ben büyük bir değişiklik beklemiyorum. Bir süre sonra eski haline döner. O süre ne kadar olur bilemem. Yok ALES'in etkisi artacakmış, yok YL ortalaması eklenecekmiş vb... Başlarda ben de böyle düşünüyordum ancak şu anki gündemde kimse bunlarla uğraşmaz. YÖK özerklik savaşı veriyor, farkında mısınız? :) Birey canıyla uğraşırken, ufak detaylara bakar mı? Arada bizler eziliyoruz, o ayrı.

Canınızı sıkmayın, beklemede kalın. İlgili yerlere yazıyor, arayıp soruyorsunuz zaten. Benim kafam arap saçıydı, böyle yapıyorum bir süredir, biraz gevşiyor gibi.
 
Üst