YÖKDİL Sınavı

Eniser

Öğrenci
Şu adreste birçok konu cevaplanmış. http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil-sinav-kilavuzu.pdf


- 80 soru, 180 dakika.
- Çoktan seçmeli ve yanlışlar doğruları götürmüyor.
- Başvuru esnasında Fen, Sosyal ve Sağlık bilimleri olmak üzere üç alandan biri seçiliyor.
- Lisansüstü eğitim ve doktora başvuruları başta olmak üzere, üniversitelerin dil yeterliliği için de geçerli olabilir denmiş.
- 30 il, 35 merkezde sınav yapılıyor.
- Ösym gibi kurşun kalem silgi vermiyorlar zira sınavı Anadolu Üniversitesi organize ediyor, soruları Ankara Üniversitesi hazırlıyor. Adaylar yanında kurşun kalem - silgi getirmelidir denmiş.
- Puanlama 100 puan üzerinden olacak (Doğru Sayısı/Soru sayısı * 100)
 

horozigo

Araştırma Görevlisi
7) Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi?
Evet. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacaktır.


Bu ifadeye göre akademik kadrolara başvuru yaparken bu sınavdan alınan puan kullanılabilir gibi geliyor. Ancak net açıklama gelmedi.
 

panzehir65

Öğrenci
Peki arkadaşlar alanım fen ancak sağlık alanında kelime bilgimin daha iyi olduğunu düşünüyorum. O zaman sağlık alanından sınava girersem, doçentlikte sıkıntı olur mu? ÜDS'de girdiğin alan atamalarda etkili miydi? Yoksa sadece puanı almış olmak mı önemliydi?
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar ben üds nin 2012 yılındaki soru kitapçığına baktım yds den hiç farkı yok şimdi yds ile üds nin farkı olmadığına göre yökdil in de pek farkının olacağını düüşünmüyorum açıkçası
 

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Hem sınav bölgelerini kısır tutup hem de eşyasız sınava alma şartları tipik ÖSYM hareketi :)

Merak ediyorum şu sınavı, haftasonuna az kaldı...Herkese başarılar
 
A

atagenç35

Guest
yökdil

Sınav yeri olarak gazi mühendislik çıktı bana gündem hava gazı fabrikası ile çalkalanıyor. Sınav yeri burası çıkanlar ne yapmayı planlıyor. Sağlık tehdidini görmezden gelip girecekler mi sınava çok merak ediyorum.
 

kapgan_kagan

Öğrenci
ilk olduğu için mi yoksa alanlara göre ayrıldığı için mi bilmem ama çok kolay bir sınav oldu.
Hiç çalışmadan girmeme rağmen,mevcut İngilizce bilgimle iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum.
Keşke çalışıp girseydim...


- - - Güncellendi - - -

Hocam, yardımcı doçentlik için de geçerli olma ihtimali var mı sizce?

Evet,zaten yapılan açıklamalarda Doçentlik için şart olan yabancı dil puanı için de geçerli.
 

Fatih Çömez

Öğrenci
Zorluk düzeyi olarak YDS ile kıyas götürmez şekilde rahat bir sınavdı arkadaşlar. Profesyonellik olarak daha alması gereken epey bir yol olduğunu da bir düşünce olarak dile getirmekte fayda görüyorum. YDS mağduru olan ve bu sınava giren birçok arkadaşımızın istedikleri puanı alabileceklerini düşünüyorum. Sonraki sınavlarda kaliteyi artırırken zorluk düzeyini de artırmamaları dileğimle..
 

ran

Doçent
Hocam
Yard.doç alınma kriterlerinde YDS yerine kullanılabilecek mi ?

Geçerli olduğu yerler aşağıdaki gibidir. Buna ek olarak, üniversiteler atanma kriterlerinde bunu isteyebilirler. Ama her türlü zaten yrd doç alımlarında yazılı bir sınav yapılır. Türkçe<--->İngilizce çeviri yaptırırlar.

Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Kaynak
 

ran

Doçent
Sınav sorularının bir kısmını açıklamışlar. Buna dayanarak 10 TL verip itiraz edebilirsiniz demişler. Şaka gibi... Soruları ve cevap anahtarını görmeden neye itiraz edeceğiz acaba ?
 
A

Akademik Forum

Guest
"what is your name" seviyesindekilerin 50, YDS'den 50 alamayanların 70 aldığı bir sınavdır YÖKDİL. IELTS'den sonraki en haksız sınav... "YÖKDİL de zordu" diyerek puanlarını aklamaya çalışanlar şu an dünya üzerindeki en objektif ingilizce sınavlardan biri olan TOEFL okuma parçalarına bir bakıp görsünler ingilizce seviyelerini.
bu sınavı icat edenler de unutmasınlar Allah var...
 
Üst