Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

makkaveli

Öğrenci
Uludağ Uluslararası İlişkiler

Eğer aynı bölüm, aynı üni. mezunuysanız üç-beş soruda işiniz kolaydır..
Amma ve lakin alan dışı ve farkıl üni.den geliyorsanız çok zorlarlar..
Müsait bir vakitte bildiğim tüm soruları da yzarım inş..

ebrar89

Öğrenci
ben işletme mezunuyum acaba mulakatlar ıcın tavsıyelerınız? ve gelmesı yuksek sorular hakkında bılgı verırsenız sevncem .

mahii

Öğrenci
Türk dili ve edebiyatı alanında yüksek lisans yapan arkadaşlar, mülakatlar konusunda yardımcı olabilir mi? özellikle Adnan menderes-Ege-Erciyes-Selçuk üniversiteleri

Arkadaşlar meraba ben sakarya üniveritesi sosyal hizmet ve sosyoloji yüksek lisans programına başvurdum bilim sınavında sorulan sorular hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi.teşekkürler..)

Gamze

Administrator
Nazmi Hocam ; Oyp kapsaminda yuksek lisansa giderken mulakat ve yetenek sinavi yapiliyor mu?

Usul ve Esaslar'da özel yetenekle alan bölümler özel yetenek sınavı yapacaklar şeklinde bir ibare var ancak okullar pek uygulamıyor. Diğer bölümlerde ise bir mülakat zaten yok, ÖYP puanınızla merkezi olarak tercih yapıp, yerleştiriliyorsunuz.

Emine86

Öğrenci
Merhaba, bende Basın ve Yayın Bölümü mezunuyum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bilim Dalı'na yüksek lisans için başvuru yaptım. Anadolu Üniversitesi Basın ve Yayın Bölümü'ne de başvuru yapacağım. Daha önce Gazetecilik için mülakata girmiş olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Herkese bol şans şimdiden :)

lethy

Öğrenci
arkadaşlar ben fizik bölümünden hem bilim sınavına hem de sözlü mülakat sınavlarına girdim size bu konuda yardımcı olabilirim :)

benım yardımına ihtiyacım var !! ben ege ye basvurcam. hem fizik hemde nükleer bilimlere. dokuz eylülden mezun oldum .ama öğretmenlik bitirdim ben. fizik bölümü sınavında ne sorarlar bana

makkaveli

Öğrenci
Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Mülakat Sorular ( uldag üniversitesi ozelinde)

Jus cogens gibi latince terimleri seven çok hoca var
Güncel Ortadoğu sorabilinmesi yüksek ihtimal
en zor kasan sorulardan biri pek bilinmeyen ve kullanılmayan "politik oydaşma" gibi terimmler
Eisenhower ve Monroe Doktrini gbi doktrinler
Temel taktik ve temel strateji farkı
2. dünya savaş dönemi dış politikamız ( aktif tarafsızlık )
cumhuriyet dönemi dış politikamız (ststükoculuk)
kurtuluş savaşı dış politikamız (bağımsızlık)
demir leydi kimdir ?
hatay meselesi ?
devletin öğeleri nedir ?
marshall planı ?
kaç tan Sevr antlaşması vardır
kaç tane Lozan vardır ?
Milletler Cemiyetine Türkiyenin nasl ne zaman kim yüzünden (devlet) katıldığı ?
1555
1648
1825 Viyana Düzeni
Nantes Fermanı

fatma1986

Öğrenci
Bende anadolu univ. Egitim programlari veogretim ile sinif ogretmenligi doktora programlarini mulakatlarına girecegim mulakatta neler sorulabilir bilenler yardimci olabilirmi

ftmr

Öğrenci
herkes soruyor ama hiç deneyim edinipte paylaşımda bulunmak isteyen yok mudur ? :( bende okul öncesi alanında ankarada ki ünilere başvuracağım ve ilk defa bir yüksek lisans yazılı sözlü sınavlarına gireceğim ne gibi sorular sorulur neye göre nasıl hazırlanmak gerekir?

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Branşınızı bilemem ama İngilizce Öğretmenliğinde alanla ilgili özellikle metodları soruyorlar hocam. Lisans kitaplarına çalışırız biz :)

Amaa şunu da söyleyeyim İngiliz Dİli ve Edebiyatında Hacettepe YL sınavında İngiltere ne zaman kim tarafından ele geçirildi gibi üst düzey (!) sorularla test yapmış. :D